Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-23@09:08:37 GMT

تاریخچه سریال‌های ماه رمضان از ابتدا تا کنون

تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۶۶۵۲۳۸

بیش از دو دهه از آغاز ساخت و پخش مجموعه‌های مناسبتی ماه رمضان در تلویزیون می‌گذرد. پخش سریال‌های ماه رمضان که البته هنوز به عنوان مجموعه‌های مناسبتی این ماه مطرح نشده بودند، به طور جسته گریخته اوائل دهه هفتاد از شبکه‌های یک و دو آغاز شد.

به گزارش خبرآنلاین، شروع پخش این سریال‌ها همزمان با ایام نوروز در آن سال‌ها بود و به همین دلیل نمی‌توان به طور قطع گفت که هدف سازندگان مجموعه‌های تلویزیونی که آن زمان به روی آنتن رفتند تنها ماه رمضان بوده و در واقع مناسبتی دو جانبه، هم نوروز و هم ماه مبارک رمضان دلیل پخش سریال‌هایی بود که خسرو ملکان و حسن فتحی کارگردانی‌شان کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روند پخش مجموعه‌های تلویزیونی در ماه مبارک رمضان از سال 70 آغاز شد و به جز دو سال 75 و 77 که هیچ کدام از شبکه‌ها تدارکی برای پخش سریال ویژه این ماه ندیده بودند تا اوائل دهه هشتاد ادامه پیدا کرد. در گزارش زیر بر اساس اطلاعاتی که خبرآنلاین جمع‌آوری کرده است و به همراه جدول تهیه‌ شده است، 68 سریال‌ مناسبتی که سه دهه در ماه مبارک رمضان از شبکه‌های مختلف تلویزیون پخش شدند را معرفی کردیم.

اولین سریال ماه رمضان چه بود؟
اولین سریال مناسبتی که از تلویزیون ایران پخش شد را خسرو ملکان کارگردانی کرده، «مهمان» نام مجموعه‌ای است که ملکان سال 1369 آن را ساخت و یک سال بعد در نوروز 1370 که مقارن با 5 رمضان نیز بود به روی آنتن رفت. با این حساب می‌توان نام ملکان که این روزها کم کارتر از قبل شده و مدتی است برای تلویزیون نیز سریالی نساخته را به عنوان اولین کارگردان مناسبتی ساز در تلویزیون ثبت کرد. این کارگردان در ابتدای دهه هفتاد یک مجموعه تلویزیونی دیگر نیز کارگردانی کرد که پخش آن نیز به نوروز سال 71 افتاد، نوروز سال 71 نیز مقارن با ماه مبارک رمضان بود و سریال «تعطیلات نوروزی» ملکان نیز دومین مجموعه مناسبتی آن سال‌های تلویزیون شد.

روند پخش سریال در ایام نوروز سال 72 نیز ادامه پیدا کرد و این در حالی بود که همچنان در ایام عید 72 نیز شاهد تقارن ماه مبارک رمضان با نوروز بودیم. سال‌های ابتدایی دهه هفتاد هنوز کسی مثل حالا نام حسن فتحی را به عنوان کارگردانی که سریال‌های مخاطب پسند می‌سازد نمی‌شناخت، فتحی پیش از اینکه اولین سریال مناسبتی‌اش را بسازد چند تله فیلم ساخته بود و سال 72 نیز اولین مجموعه مناسبتی‌اش را برای تلویزیون ساخت. «همسایه‌ها» نام مجموعه‌ای بود که فتحی آن را کارگردانی کرده بود و در 26 قسمت از شبکه یک به روی آنتن رفت. پخش سریال‌های مناسبتی ماه مبارک رمضان در سال‌های بعد نیز ادامه پیدا کرد و البته همچنان شبکه یک و دو سرمدار ساخت آثار مناسبتی رمضان بودند.

وقتی مناسبتی‌ها اوج می‌گیرند
بعد از 8 سریالی که در دهه 70 از شبکه‌های مختلف تحت عنوان سریال مناسبتی ماه رمضان پخش شد و باعث به وجود آمدن روندی ثابت در این زمینه گردید، از ابتدای دهه 80 نیز پخش مجموعه‌های مناسبتی در تلویزیون ادامه پیدا کرد و در سال‌های میانی دهه هشتاد به اوج نیز رسید. از جمله سریال‌های شاخصی که در سال‌های ابتدایی دهه هشتاد پخش شدند می‌توان به «گمگشته» به کارگردانی رامبد جوان، «یادداشت‌های کودکی» ساخته پریسا بخت‌آور و «چراغ‌های خاموش» کاظم بلوچی اشاره کرد که موفق به جذب مخاطبان بیشتری شدند. همچنین در سال‌های میانی دهه هشتاد بود که موج ساخت سریال‌های ماورایی نیز به راه افتاد و چند کارگردان از جمله، سیروس مقدم،علیرضا افخمی، حسین سهیلی‌زاده و محمدحسین لطیفی ... به سراغ ساخت آثاری با این مضمون رفتند که به زعم خیلی‌ها مناسبت و مطابقت بیشتری با حال و هوای ماه مبارک رمضان و لحظات معنوی و عرفانی آن داشت و البته به مذاق خیلی‌های دیگر هم به دلیل فانتزی تخیلی بودن قصه‌شان خوش نیامد. «او یک فرشته بود» به کارگردانی علیرضا افخمی را می‌توان اولین سریال با موضوع ماورایی دانست که راه را برای ساخت مجموعه‌هایی دیگر با این حال و هوا در این ایام و سال‌های بعد هموار کرد.

از سوی دیگر و در مقابل سریال‌هایی با مضامین جدی یا همان ماورایی و متافیزیکی، آغاز ساخت سریال‌های کمدی نیز در دهه هشتاد بود و رضا عطاران با ساخت سریال «خانه به دوش» در سال 83 موج کمدی‌ سازی در مجموعه‌‌های مناسبتی ماه رمضان را آغاز کرد. این روند در سال‌های بعد نیز ادامه پیدا کرد و خود عطاران نیز سردمدار آن شد. مخاطبان از سریال‌های طنز او که البته مشکلات و مسائل اجتماعی را نیز به خوبی در قصه‌اش روایت می‌کرد به شدت استقبال می‌کردند تا اینکه «بزنگاه» در سال 87 آخرین سریالی بود که بازیگر و کارگردان سینما و تلویزیون آن را ساخت و پس از آن هم عطای تلویزیون را به لقایش بخشید.

سریالی که تلویزیون را تکان داد
برخلاف دهه هفتاد که شبکه‌ها یکی در میان سریال پخش می‌کردند و مجموعه‌های ماه رمضانی هم ازاین قاعده مستثنی نبودند، در سال‌های دهه هشتاد 4 شبکه یک، دو، سه و پنج از چندی قبل جای یک سریال مناسبتی ماه رمضانی را در جدول پخش‌شان خالی می‌کردند تا به بدین ترتیب مخاطبان تلویزیون از اولین دقایق بعد از افطار تا ساعات پایانی شب پای تماشای این مجموعه‌ها بنشینند که همین فشردگی پخش سریال‌ها نیز صدای اعتراض برخی را درآورد. با این وجود تا سال‌های ابتدایی دهه نود نیز این روند پخش سریال ادامه پیدا کرد و هر چهار شبکه برای ماه رمضان سریال تدارک می‌دیدند. اما در میان بیش از50 سریالی که از سال 70 به عنوان سریال مناسبتی از تلویزیون پخش شدند، علاوه بر موج استقبالی که برای سریال‌های کمدی رضا عطاران به راه افتاد در سال‌های 85 و 86 نیز اتفاقی ویژه در تلویزیون رقم خورد. سال 85 محمدحسین لطیفی سریالی با عنوان «صاحبدلان» را ساخت که علاوه بر قصه گیرایش حضور باران کوثری و پوریا پورسرخ نیز یکی از برگ برنده‌های آن بود و بسیار هم مورد توجه قرار گرفت. یک سال بعد و در ماه رمضان سال 86 نیز حسن فتحی که دیگر نامش به عنوان کارگردانی که ذائقه و سلیقه مخاطب را به خوبی می‌شناسد ( بعد از ساخت سریال پر طرفدار «شب دهم») بر سر زبان‌ها افتاده بود سریال «میوه ممنوعه» را برای شبکه دو ساخت. سریالی که از عشقی ممنوعه حرف می‌زد و داستان علاقه و عشق حاج یونس ( با بازی علی نصیریان) به دختر جوانی به نام هستی (با بازی هانیه توسلی) تا سال ها نام این سریال را در اذهان ماندگار کرد.

اوجی که کم کم فرود آمد
ماه رمضان سال 91 آخرین سالی بود که شبکه 5 سریال مناسبتی برای ایام ماه مبارک رمضان ساخت، اما همچنان روند تولید و پخش این آثار مناسبتی در شبکه‌های دیگر ادامه داشت. با این تفاوت که دیگر داستان و حال و هوای قصه همه سریال‌هایی که در دهه نود یعنی از سال 1390 تا کنون ساخته شدند صرفا به ماه رمضان محدود نمی‌شد و چه بسا برای خالی نماندن آنتن در این ایام سریالی که از پیش آماده شده بود در جدول پخش شبکه‌ها قرار می‌گرفت. با وجود اینکه دهه 80 سریال‌سازی مناسبتی به اوج خود رسید و علاوه بر اینکه کارگردان‌های زیاد و مطرحی برای ساخت آثار مناسبتی ماه رمضان ابراز تمایل کردند و همچنین موضوعات و ژانرهای مختلف و متفاوتی نیز دستمایه ساخت این مجموعه‌ها قرار رفت اما آتش ساخت این سریال‌ها از ابتدای دهه نود کم کم فروکش کرد و به جایی رسید که علاه بر شبکه 5 که چند سالی است سریالی برای این ایام تولید نمی‌کند و نهایتا به پخش تکراری «شاید برلی شما هم اتفاق بیفتد» بسنده می‌کند، سال گذشته شبکه سه که نسبتا جزو شبکه‌های پرمخاطب سیماست نیز سریالی برای این ماه نداشت. از ابتدای دهه نود تا سال گذشته حدود 20 سریال از شبکه‌های مختلف در ماه رمضان پخش شده‌اند، «مادرانه»، «مدینه»، «دودکش» از جمله سریال‌های محبوب سل‌های اخیر تلویزیون بودند اما به نظر می‌رسد «پایتخت 4» به کارگردانی سیروس مقدم هنوز هم طرفدار بیشتری بین مخاطبان تلویزیون داشته باشد. امسال نیز دو سریال «زیر پای مادر»، و «نفس» از شبکه‌های یک و سه پخش می‌شوند که تنها مجموعه‌های تولیدی جدید تلویزیون‌اند. البته به دلیل به پااین نرسیدن ماه مبارک این دو مجموعه در جدول سریال‌های دهه 90 قرار نگرفته‌اند. در ادامه تمام سریال‌های مناسبتی ماه رمضان از ابتدای پخش تا سال گذشته را به صورت جدول مشاهده می‌کنید.

سریال‌های ماه رمضان دهه هفتاد شبکه سال اسم سریال کارگردان بازیگران خلاصه داستان یک 1370 مهمان خسرو ملکان پروین سلیمانی در نقش طاهره خانم (طاهره خانمِ چنگال‌به‌دست)، محمدعلی ورشوچی در نقش شعبون، جمشید مشایخی، حمیده خیرآبادی، احمد قدکچیان، روح‌الله مفیدی پسر آقای ستوده که در فرانسه درس می‌خواند، برای گذراندن تعطیلات نوروزی در کنار خانواده، به ایران می‌آید. خانواده‌اش تصمیم گرفته بودند که در این فرصت، برای او همسری انتخاب کنند ولی هنگامی که او به ایران می‌آید، متوجه می‌شوند که نه تنها او ازدواج کرده، بلکه فرزندی هم دارد. یک 1371 تعطیلات نوروزی خسرو ملکان اسماعیل داورفر، مرتضی احمدی، پروین سلیمانی در نقش طاهره خانم،
محمدعلی ورشوچی در نقش شعبون، محمود بهرامی در نقش قنبرک، کیومرث ملک‌مطیعی، فرخ‌لقا هوشمند، عباس محبوب، هما خاکپاش، فاطمه طاهری، مختار سائقی، مهین برزوئی، رحمان مقدم، سیروس قهرمانی، هائده حائری مدیر یک واحد صنعتی بزرگ، تصمیم دارد تعدادی از کارگران خود را به عنوان «کارگر نمونه» انتخاب و خانه‌هایی را به آنان واگذار کند. همه کارکنان و کارگران تلاش گسترده‌ای را آغاز می‌کنند تا نامشان در لیست افراد برگزیده قرار گیرد و به تبع آن، توطئه‌ها و اختلافات زیادی در طی داستان بوجود می‌آید، اما سرانجام، حق به حق‌دار می‌رسد. یک 1372 همسایه‌ها حسن فتحی بیوک میرزایی، شهلا ریاحی، فریبا متخصص، زهرا سعیدی، شهرزاد عبدحق، مریم معترف، حسین کسری، داریوش موفق، بهمن نجف‌زاده، خسرو فرحزادی داستان این مجموعه تلویزیونی درباره چندین خانواده و همسایه است که همگی در یک محله زندگی می‌کنند و در هر قسمت برای هریک مشکلات و مسائلی پیش می‌آید که در نهایت با همفکری و همیاری سایر همسایه‌ها، آن مشکل برطرف می‌شود. یک 1373 نیمه پنهان ماه مجید جعفری عنایت‌الله بخشی در نقش عمو، جلال مقدم، مهین شهابی، ثریا قاسمی، حسین کسبیان، تانیا جوهری، اکرم محمدی، محمود عزیزی، لادن طباطبایی، فاطمه طاهری، فریبا متخصص، فریده سپاه‌منصور، اصغر سمسارزاده این مجموعه تلویزیونی، درباره خانواده‌ای است که گم‌شده‌ای دارند و با زیر و رو کردن خاطرات‌شان، بدان دست پیدا می‌کنند. شخصیت اصلی این مجموعه، آقا بزرگ است که سرپرست و بزرگ خانواده است. او مدت‌ها قبل، پسری به نام جلال را به فرزندی قبول کرده است و پس از آن و در خلال سال‌ها، اتفاقاتی برای خودش، خانواده و جلال رخ داده است. دو 1374 بهاران در بهار غلامرضا رمضانی رضا بابک، رضا خندان، پروین میکده، هما خاکپاش، فاطمه طاهری، رضا ایران‌منش، پرستو گلستانی، فرهاد اصلانی، نعمت‌الله گرجی، مهرانه مهین ترابی نصرت به طمع به‌دست آوردن زمینهای معمار تلاش می‌کند پسرش جواد را به عقد دخترِ معمار درآورد. از طرفی پسرش جواد که در کارگاه آقارضا کار می‌کند، به دختر او معصومه علاقمند است؛ اما صادق برادر معصومه با این ازدواج موافق نیست. سه 1376 گردنبند هاشم میرطالبی جلیل فرجاد، اکبر دودکار موضوع اصلی این سریال مربوط به گردنبند گمشده ای بود که دست به دست می چرخید و هر بار داستانی تازه را رقم میزد. یک 1378 جزیره‌ای در خشکی حسین قاسمی جامی احمد نجفی، ولی شیراندامی، محمد جوزانی، عزت الله رمضانی فر این سریال با داستان ظالم و مظلوم در فضای ارباب و رعیتی روستا ساخته شد. دو 1378 ارمغان بهشت محمدرضا فريس‌آبادی جواد انصافی، امیر پارسا این سریال فضایی جنگ گونه داشت و که ماجراهای اوستا و شاگرد را روایت می‌کرد. سریال‌های ماه رمضانی دهه هشتاد شبکه سال اسم سریال کارگردان بازیگران خلاصه داستان یک 1380 چراغ‌های خاموش کاظم بلوچی مهدی سلوکی، اسماعیل شنگله، رحیم نوروزی، هایده حائری، غزل ارجمند، ولی‌الله شیراندامی، فرامرز صدیقی بهزاد جوان 21 ساله‌ ای است که در یک خانواده متمول زندگی می‌ کند. پدر و مادرش آنقدر در کار خود غرق هستند که توجهی به فرزندان،خود ندارند. بهزاد دوستان نابابی دارد و دچار مشکلات حاد می‌ شود. او که از طرف پلیس تحت تعقیب است با پسر نابینایی آشنا می‌ شود و در یک زندگی اجباری با این نوجوان روشندل پی به حقیقت پیرامون خود می‌ برد. دو 1380 مهمانی از بهشت عبدالله باکیده مهدي اميني‌خواه، محمود عزيزي، فقيه سلطاني و عليرضا اوسيوند داستان اين مجموعه با اسباب‌كشي يك خانواده به يك محله جديد شروع مي¬شود؛ پسر اين خانواده روزنامه نگار است و بعد از مدتي يك رابطه عاطفي بين او و دختري به نام سايه به وجود مي‌آيد. سه 1380 گمگشته رامبد جوان آتيلا پسياني در دو نقش، حديث فولادوند، آتنه فقيه‌نصيري، پژمان بازغي و فرامرز صديقي گم‌گشته دربارۀ فرد مومني است كه در شركتي معتبر كار مي‌كند؛ چند نفر از خلافكاران او را مي‌دزدند تا از خانواده‌اش اخاذي كنند؛ اما فرد سارق كه با مادرش زندگي مي‌كند، شباهت خيلي زيادي به او دارد و به همين دليل خود را به جاي او جا مي‌زند و هيجان قصه از تقابل رفتارهاي يك فرد متدين با فرد خلافكار شروع مي‌شود. پنج 1380 یادداشت‌های کودکی پریسا بخت آور سيروس گرجستاني، حميده خيرآبادی، مهرانه مهين ترابي، رامين ناصرنصير، امير نوری داستاني این سریال مربوط به جواني بود كه بعد از سال‌ها به خانۀ كودكي‌اش بازگشته بود تا داستان نيمه‌كار‌ه‌اش در دوران كودكي‌اش را به پايان برساند. یک 1381 نسیم رویا کاظم بلوچی بهزاد فراهانی، حسن جوهرچی، پرویز فلاحی‌پور، ژاله صامتی، آناهیتا همتی، شراره رخام، محمود جعفری، مهدی فقیه، زنده یاد لوریک میناسیان، نیما رئیسی و جلیل فرجاد عده‌ای زن و مرد، جدا از هم با آدرسی که در دست دارند وارد خانه‌ای قدیمی می‌شوند که بعداً مشخص می‌شود خانه پدری آنهاست و همگی آنها خواهر و برادر هستند و از قدیم با هم مشکلاتی داشته و از هم گریزان بودند. آنها در این تجمع اجباری داستان خود را روایت می‌کنند. در انتها متوجه می‌شوند نامه‌ای از طرف پدر و بنا به درخواست مادر مرحوم شان نوشته شده تا آنها را با هم رو در رو کنند. دو 1381 نوعروس بیژن میرباقری جهانبخش سلطاني، مهرانه مهين ترابي، امين زندگاني، مريم اميرجلالي و بهنوش طباطبايي قصه این سریال درباره زنی است پس از گذشت 25سال ، به دنبال عقدنامه اش به این دفترخانه می آید. پسر محضردار که مدتهاست برای ازدواج تحت فشار خانواده اش قرار گرفته است ، علاقه مند به دختر این زن می شود و.... سه 1381 همراز سامان مقدم ابوالفضل پورعرب، آناهیتا نعمتی داستان همراز درباره دو دزد بود كه پس از سرقت پولي هنگفت، در حين دستگير شدن يكي از آنها پول را در حياط ساختمان مخروبه‌اي پنهان مي‌كند؛ اما وقتي كه از زندان بيرون مي‌آيد، متوجه مي‌شود ساختمان مخروبه تبديل به مسجد شده است. سه 1381 عروج سیروس مقدم عبدالرضا اكبري، رامبد شكرآبي، كتايون رياحي و لادن طباطبايي داستان عروج درباره فردي است كه بعد از اختلاس، همسر خود را رها مي‌كند و به خارج از كشور مي‌رود. بعد از چند سال كه به ايران مي‌آيد، قاچاقچيان به دنبال او هستند. پنج 1381 پشت‌کنکوری‌ها پریسا بخت‌آور رضا داودنژاد، برزو ارجمند، رامين ناصر نصير، علي صادقي، محمدرضا رضايي، مريم اميرجلالي این سریال داستان چند جوان پشت کنکوری را روایت می‌کرد که با هم در یک خانه برای درس خواندن جمع شده‌اند و هر کدام مشکلات و مسائل خودشان را دارند و با آنها دست و پنجه نرم می‌کنند. یک 1382 یکی مثل من محسن شاهمحمدی صالح آقامیرزایی، رونا قیصرنژاد، هما خاکپاش، زهره فکور صبور، بهروز سلطانی‌فر و بهناز توکلی این مجموعه روایتگر زندگی دختری به نام آهو است که در پرورشگاه بزرگ شده است. آهو با پسری ازدواج می‌کند و از وی صاحب فرزندی می‌شود، اما در همین حین شوهرش به دلیل کارهای قاچاق به زندان می‌افتد. در نتیجه آهو با بچه‌ای در شکم تنها می‌ماند و چاره‌ای جز پناه بردن به امام رضا (ع) ندارد. پس راهی مشهد می‌شود و ... دو 1382 رویای ناتمام جواد اردکانی رضا بابك، عاطفه نوري، رضا فيض نوروزي داستان اين سريال دربارۀ مخترع صاحب‌نامي است كه يك دستگاه حافظه خوان اختراع كرده و نيروهاي خارجي درصدد ربودن اين دستگاه هستند. سه 1382 فقط بخاطر تو اکبر منصور فلاح لاله صبوري، مجيد حاجي‌زاده، رامتين خداپناهي، كبري حاتمي این سریال داستان تازه عروسي را روايت مي‌كند كه همسرش به خاطر كشيدن چك بي‌محل به زندان مي‌افتد. پنج 1382 رانت خوار کوچک حسین سهیلی زاده سیروس گرجستانی، آتیلا پسیانی، رضا فیاضی و ... كارمندي كه قصد دارد براي ساخت منزلش از اداره‌اي كه در آن مشغول است، وامي دريافت كند و در اين راه با مشكلاتي رو به رو مي‌شودو ... یک 1383 اگه بابام زنده بود همایون اسعدیان پرویز فلاحی‌پور، مهرانه مهین ترابی، سیامک انصاری، اشکان خطیبی، نادر سلیمانی، محسن قاضی‌مرادی و زهرا اویسی این مجموعه درباره چند جوان است که از بیکاری و بی‌پولی رنج می‌برند، به همین دلیل تصمیم می‌گیرند از مکانی سرقت کنند. آنها در قالب دستفروش رو به روی مکان مورد نظر سکنی می‌گزینند و سعی می‌کنند آنها را زیر نظر بگیرند تا نقشه خود را در فرصت مناسب عملی کنند، اما ... دو 1383 کمکم کن قاسم جعفری حميد گودرزي، پويا اميني، مجيد مشيري، زهرا اميرابراهيمي، فرزاد حسني، ثريا حكمت، بهمن دان و اليزابت اميني «كمكم كن» قصه سرگشتگي انسان امروز است؛ قصه چند نفر كه در اثر حوادثي به كما مي‌روند، اما دو نفر از آنها به هوش آمده تا كارهاي نادرست بقيه را جبران كنند. سه 1383 خانه به دوش رضا عطاران مريم اميرجلالي، علي صادقي، آناهيتا همتي، غلامحسین لطفی، بهنوش بختياري، فلور نظري آقا ماشاءالله(حميد لولايي)، دستفروشي ساده دل است كه سعي دارد از راه حلال روزي اش را به دست آورد، اما در امرار معاش خود و خانواده‌اش دچار مشكل است. از طرف ديگر آقا اصلان (غلامحسين لطفي)، باجناق تازه به دوران رسيده او، درصدد است تا با ايجاد دردسري جديد براي آقا ماشاءالله، دق دلي چندسال‌اش را خالي كند. پنج 1383 رسم عاشقی سعید سلطانی محمدعلی کشاورز، لاله اسکندری، سروش صحت و... دختري به نام طوبي (افسانه پاكرو )را براي وصلت با ابراهيم خان به تهران مي‌برد. در بدو ورود اراذل و اوباش قصد جان آنها را مي‌كنند، اما جواني به نام يوسف (سروش صحت) با اوباش درگير مي‌شود و آنها را فراري مي‌دهد و اين آغاز آشنايي طوبي و يوسف است. یک 1384 مرده متحرک رضا کریمی کتایون ریاحی، مجید صالحی، پرویز فلاحی‌پور، اسماعیل خلج، فردوس کاویانی و رامین ناصر نصیر این مجموعه روایتگر جوانی به نام جلال است که به دلیل بدبیاری‌های مختلف قصد رفتن به ناکجاآباد را دارد، اما طی اتفاقاتی جنازه‌ای پیدا می‌کند که متوجه می‌شود میلیاردها تومان ارزش دارد. دو 1384 او یک فرشته بود علیرضا افخمی حسن جوهرچي، بهاره افشار، ثريا قاسمي، مريم كاوياني، مرتضي ضرابي و رضا توكلي دختري به نام فرشته در يك سانحه رانندگي حافظه خود را از دست مي‌دهد و به ناچار وارد زندگي يك خانواده پنج نفري شده، به مرور باعث اختلاف بين خانواده ميزبان مي‌شود؛ در نهايت مشخص مي‌شود كه او شيطان بوده است. سه 1384 متهم گریخت رضا عطاران رضا عطاران، سیروس گرجستانی، مريم اميرجلالي، سعيد آقاخاني، محمود بهرامي، شهربانو موسوي، علي جعفري، مليكا زارعي داستان اين مجموعه درباره فردي به نام‌هاشم(سيروس گرجستاني) است كه همراه خانواده‌اش در شهرستاني نه چندان دور زندگي ساده اي دارند. او در مغازه‌اي اجاره اي به تعمير اگزوز ماشين مشغول بوده، ولي به علت بيماري پزشكان وي را از انجام كار سنگين منع مي‌كنند. از طرفي دختر دانشجوي وي در تهران براي وي شغلي پيدا مي‌كند.‌هاشم نيز به ناچار كارش را تعطيل و به تهران مهاجرت مي‌كند. پنج 1384 برای آخرین بار اکبر منصور فلاح امیر جعفری، یوسف تیموری، جمال اجلالی و ... جواني به نام اسي (امير جعفري) براي عبرت ديگران از سوي صاحب كارش قندي (جمال اجلالي) از كار اخراج مي‌شود. اسي در خلوت شبانه جلو صاحب كار خود را مي‌گيرد و دست به دامان قندي مي‌شود تا دوباره به كار برگردد، ولي با او درگير مي‌شود و قندي بيهوش مي‌شود و اسي به گمان اينكه او مرده، با ماشينش فراري مي‌شود. یک 1385 صاحبدلان محمدحسین لطیفی حسین محجوب، محمد کاسبی، ثریا قاسمی، باران کوثری، مهرانه مهین ترابی، حمید ابراهیمی، برزو ارجمند، پوریا پورسرخ، سیروس گرجستانی و هائده حائری ماجرای زندگی دو برادر به نام های خلیل و جلیل را دنبال می کند که در انتخاب مسیر زندگی خود راه‌هایی کاملاً جدا از هم در پیش گرفته اند، اما اتفاقاتی آنها را رو در رو هم قرار می‌دهد. دو 1385 آخرین گناه حسین سهیلی زاده مينا لاكاني، ليلا اوتادي و اشكان خطيبي، حمیدرضا پگاه دكتر اكرمي(جمشيد مشايخي) كه فردي وارسته و با ايمان است قبل از مرگش وصيت مي‌كند كه قرنيه چشمش به عبدالله صدوق(منوچهر آذر) كه او نيز فرد متديني است برسد؛ اما رويا دختر دكتر اكرمي با اصرار فراوان چشم پدر را به چشم نامزدش دكتر مودت (حميدرضا پگاه) كه او نيز مشكل بينايي دارد پيوند مي‌زند. اما به‌تدريج مودت متوجه مي‌شود كه توانايي ديدن درونيات و نيات اطرافيانش را دارد و هر كسي را با تجسم اعمالش مشاهده مي‌كند. اين درك براي او مشكل ساز شده و فكر مي‌كند بايد افراد گناه كار را به قتل برساند؛ اما با رهنمودهاي روحاني محل متوجه مي‌شود كه اين كار اشتباه است. سه 1385 زیر زمین علیرضا افخمی فتحعلي اويسي، ابوالفضل پورعرب، بهاره رهنما، مهتاج نجومي، سروش صحت، رضا توكلي، مرجانه گلچين و مهران رجبي سه دوست با سند جعلی یک زمین را به یک فرد سرمایه‌دار می‌فروشند و از او کلاهبرداری می‌کنند. اما یکی از آن‌ها پول‌ها را می‌گیرد و قصد دارد تا سهم دو نفر دیگر را هم برای خود بردارد. او پول‌ها را در زیرزمین یک خانه قدیمی پنهان می‌کند و خودش در راه بازگشت تصادف می‌کند و فلج می‌شود، حالا دو نفر دیگر بر سر یافتن پول‌ها رقابت می‌کنند ... پنج 1385 بوی خوش زندگی علی شاه حاتمی مجيد صالحي، پويا اميني، مجيد حاجي‌زاده، خشايار راد اين مجموعه كه وقايع آن در ماه رمضان اتفاق مي‌افتد از خانه‌‌اي آغاز مي‌شود كه چهار شخصيت داستان در آن زندگي مي‌كنند. عمو رستم با بازي رضا ناجي پيرمردي آپاراتچي است كه خانه خود را به سه دانشجو به نام‌هاي مجتبي، رضا و سيامك اجاره داده است. در مقطعي از داستان سرقت موتور مجتبي باعث مي‌‌شود همه براي حل مشكل او به فكر بيفتند. یک 1386 اغما سیروس مقدم امین تارخ، لعیا زنگنه، ایرج نوذری، ناصر ممدوح، عبدالرضا اکبری، حامد کمیلی، لادن طباطبایی، شیرین بینا، نفیسه روشن، سعید داخ، افشین سنگ‌چاپ، فلور نظری، شیوا خنیانگر، غزاله جزایری و کورش سلیمانی این مجموعه روایتگر زندگی دکتر طه پژوهان فوق تخصص جراحی مغز و اعصاب است. او به دلیل جراحی‌های موفقی که روی رزمندگان داشته به عنوان پنجه طلا مشهور است. تا اینکه همسرش مولود مبتلا به بیماری حادی می‌شود و او بر سر دوراهی قرار می‌گیرد ... دو 1386 میوه ممنوعه حسن فتحی علي نصيريان،هانيه توسلي، گوهر خيرانديش، امير جعفري، هرمز هدايت، عمار تفتي، نيما رئيسي، طناز طباطبايي «میوه ممنوعه» داستان فردی متدین است به نام حاج یونس (علی نصیریان)، بازرگانی که به اصول دینی اعتقاد دارد و اهل حرام و حلال است اما اتفاقاتی در زندگی‌اش پیش می‌آید که او را درگیر ماجراهایی می‌کند. سه 1386 یک وجب خاک علی عبدالعلی‌زاده رضا بابك، مهتاج نجومي، ابوالفضل پورعرب، مهران رجبي، محسن قاضي مرادي، برزو ارجمند، يوسف تيموري آقای افشاری مردی نیکخواه است که مشکلات اهالی محل را حل‌وفصل می‌کند. او همسایه دیواربه‌دیوار برادرزنش «پرویز» است که با یکدیگر اختلاف‌هایی دارند. در روزِ خواستگاری حمید پسر آقای افشاری مشکلاتی پیش می‌آید و ترکیدن لوله‌های آب، خانه‌های این دو را به‌هم می‌ریزد و ... پنج 1386 شکرانه سعید سلطانی پوریا پورسرخ، فرهاد قائمیان حامد جوانی است تحصیل کرده که اعتقاد به کار وتولیدوتلاش دارد. درمیانه راه پر فراز و فرودی که در تأسیس یک کارگاه تولیدی فراروی او گسترده شده، در تنگنای اقتصادی کمکی را از پدرش می پذیرداما بزودی در می یابد که این پول متعلق به فرددیگری است که پدر ش به او مدیون است بنا به درخواست پدر او موظف میشود... یک 1387 روز حسرت سیروس مقدم فرامرز قریبیان، افسانه بایگان، مهراوه شریفی‌نیا، پوریا پورسرخ، رحیم نوروزی و لیندا کیانی این مجموعه قصه‌ یک وکیل با بازی بایگان را دنبال می‌کند که به همراه همسرش ( قریبیان) و پسرش (پورسرخ) و عروسش (کیانی) زندگی آرامی دارد، اما او یک شب خوابی عجیب می‌بیند که زندگی او و خانواده‌اش را دستخوش تغییر و تحول می‌کند... دو 1387 مثل هیچکس عبدالحسین برزیده حسين ياري، پرويز پورحسيني، پروانه معصومي، مهران رجبي، اصغر همت، رامين راستاد، جواد عزتي، حميد ابراهيمي، شاهرخ استخري، نفيسه روشن داستان درباره خانواده اي پرفرزند است كه پدرشان فوت مي‌كند و پسر بزرگتر، مسئوليت خانواده را به عهده مي‌گيرد. اما با پيش كشيده شدن مسائل مادي، اتفاقاتي براي برادرها پيش مي‌آيد كه اتحاد ميان آنها از بين رفته و در نهايت با فوت مادر، فرزندان با حسرت تمام به فضاي قبلي باز مي‌گردند. سه 1387 بزنگاه رضا عطاران حميد لولايي، علي صادقي، غلامرضا نيكخواه، مرجانه گلچين، محمود بهرامي، سوسن پرور پس از فوت «حاج احمد» كه يك نانواي با آبرو و معتبر است، بر سر ارث و ميراث ميان اعضاي خانواده‌اش اختلاف ايجاد مي‌شود. پنج 1387 مامور بدرقه سعید سلطانی محسن تنابنده، جواد رضویان، بهاره رهنما و... اين مجموعه داستان «استوار آصف» يك مامور نيروي انتظامي در حال بازنشستگي است كه وظيفه دارد تا افشين را به جرم حمل مواد مخدر تحويل بازداشتگاه بدهد: اما افشين به كمك شوهر خواهرش فرامرز از دست آصف فرار مي‌كند. یک 1388 نردبام آسمان محمدحسین لطیفی وحید جلیلوند، برزو ارجمند، حسن پورشیرازی، وحید جلیلوند، ماهچهره خلیلی، شبنم قلی‌خانی، ویشکا آسایش و فرهاد قائمیان «نردبام آسمان» مجموعه‌ای تاریخی است که زندگی‌ غیاث الدین جمشید کاشانی ریاضیدان برجسته، منجم ،‌کاشف عدد پی و فیلسوف قرن نهم هجری را در دو مرحله کودکی تا نوجوانی و بزرگسالی در زمان زمامداری مغول ها در ایران روایت می‌کند. دو 1388 عبور از پاییز مسعود شاه محمدی چنگیز جلیلوند، محمود عزيزي، برزو ارجمند، رامين راستاد، امير آقايي، مهران رجبي، شيرين بينا داستان سريال درباره فرخ، مرد بسيار متمولي است كه روابط خوبي با دخترانش پوران، توران و لعيا و دامادهايش دارد. او احساس مي‌كند كه دوران خانه نشيني و استراحتش فرا رسيده و مي‌خواهد اموال و مسئوليت‌هاي تجاري اش را به دخترانش بسپارد؛ اما او رازي را از گذشته با خود دارد كه بايد آن را بگشايد. اين رمز گشايي از گذشته سرآغاز اتفاقات جديد در زندگي او مي‌شود. سه 1388 پنجمین خورشید علیرضا افخمی حميد گودرزي، شبنم قلي‌خاني، مريم كاوياني، انوشيروان ارجمند، مهدي سلوكي، شهرام قائدي، مهوش صبركن «مهدي» و «همايون» دو دوست هستند كه در سال 65 در وضعيت بد اقتصادي زندگي مي‌كنند. آنها به شكلي اتفاقي عتيقه‌اي منحصر به فرد مي‌يابند كه قابليت سفر در زمان را دارد. مهدي همرا

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۶۵۲۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گناه فرشته یا گناه شهاب حسینی، لادن مستوفی، امیر آقایی و ...

سریال گناه فرشته به ایستگاه آخر رسید و برخلاف استقبالی که از قسمت‌های اولیه صورت گرفت، مخاطبان از شکل تمام شدن و پایان این مجموعه راضی نبودند.

به گزارش عصرایران، در واقع از اواسط سریال این نارضایتی شکل گرفت و بیشتر هم به این دلیل بود که گره‌های داستانی و معما‌هایی که مدام در طول سریال مطرح می‌شد به شکل مشخصی سرانجام پیدا نمی‌کرد و آخر سر هم به شکلی بسیار ساده و دم دستی گره افکنی از اتفاقات را انجام داد.

حال نکته مهم در این نوشتار، نقد یا تحلیل سریال گناه فرشته ساخته حامد عنقا نیست بلکه بیشتر به افرادی مربوط می‌شود که حضور آن‌ها باعث توجه و استقبال از یک مجموعه نمایشی می‌شود و اکثریت مخاطبان به دلیل حضور بازیگرانی مانند شهاب حسینی، امیر آقایی، لادن مستوفی، مهدی سلطانی و حتی بهروز رضوی (دوبلور باسابقه) از همان ابتدا برای دیدن این سریال می‌نشینند.

در صنعت فیلم و سریال تمام جهان از هالیوود گرفته تا بالیوود و از شرق دور تا اروپا و ... بازیگران اولین قلاب برای به دست آوردن بیننده به شمار می‌روند به عبارتی ویترین جذب مخاطب هنرپیشگانی است که در آن مجموعه نمایشی حضور دارند.

تماشاگران همواره بیشتر از هرچیز دیگری در فیلم و سریال با بازگران هستند که آن را معرفی می‌کنند برای مثال می‌گویند: «یک سریال جدید اومده که شهاب حسینی، لادن مستوفی و ... توش بازی می‌کنند» حال در مراحل بعدی از کارگردان یا پلتفرم پخش کننده آن حرف به میان می‌آید. البته به غیر از کارگردانان صاحب نامی که خود برند معروفتری از هنرپیشه‌ها هستند. مثل فرهادی و کیمیایی در ایران و یا اسکورسیزسی، فینچر، تارانتینو، وودی آلن و ... در جهان.

حال پرسش این است که آیا خود بازیگران هم خود به این نقطه اتصال آن‌ها بین مخاطب و یک مجموعه نمایشی آگاه هستند یا خیر؟ بسیار بعید است که نقش آفرینان مهم سینمای ایران از درجه اهمیت حضور خودشان آگاه نباشند، حال که اصل را بر این آگاهی گذاشته‌ایم پس چرا حاضر به همکاریی می‌شوند که برند هنری آن‌ها را خدشه‌دار می‌کند؟ فقط برای پول است یا خیر مناسبات دیگری در میان است؟

بعید است که بازیگرانی مانند شهاب حسینی یا امیر آقایی و ... فقط به دلیل دستمزد بالا حاضر به همکاری با یک مجموعه نمایشی شوند، چون برای آن‌ها انواع و اقسام پیشنهاد‌های مختلف در دسترس است، از تبلیغات و همکاری با برند‌های تجاری گرفته تا همین بازیگری و ...

آیا واقعا بازیگران فیلمنامه را تا آخر نخوانده‌اند؟ برخی اوقات هم در صنعت سینما و سریال سازی ایران از این اتفاقات هم رخ می‌دهد که چند قسمت ابتدایی سریال آماده است و بر اساس آن قرارداد بسته می‌شود، ولی بعدتر فیلمنامه سرانجام چندان موفقی پیدا نمی‌کند، اما بازگران قرارداد دارند و ناچارند تا آخر همراه سریال باشند. (البته این هم یکی از احتمالات است).

برخی اوقات هم پیش می‌آید که بازیگران به دلایل مختلف حاضر به همکاری می‌شوند مثل دوستی و رفاقت یا اعتماد کردن به شخصی که کارنامه موفقی داشته است و ...

بهرجهت هر کدام از حالت‌های فوق باشد در نتیجه تاثیری ندارد زیراکه مخاطب نه در جریان این اتفاقات است و نه برایش اهمیتی دارد، برای او محصولی که در پیش روی است و برای آن وقت و هزینه گذاشته است ملاک است.

به این دلیل بازیگران باید مراقب این اهمیت و جایگاه خود یا بهتر است بگوییم مراقب این اعتماد تماشاگران به سابقه کاری و برند هنری خودشان باشند، چه‌بسا که تکرار این موضوع باعث می‌شود که جایگاهشان در نزد نگاه مخاطبان دچار خدشه شود و برای بازگرداندان این اعتماد راه سختی در پیش است.

در جهان امروز که روزانه از هر طرف جهان چندین فیلم و سریال در معرض دید تماشاگران به ساده‌ترین شکل ممکن قرار می‌گیرد اهمیت این نکته بسیار بیش از پیش است. فرقی هم ندارد برای بازیگران، سازندگان، پلتفرم‌های نمایش خانگی و ... همگی شامل این قانون اعتماد و یا سلب اعتماد مخاطب می‌شوند که باید از آن جلوگیری کنند و تنها راه هم ارتقا کیفیت محصول است.

دیگر خبرها

  • یک قصه خیالی به روایت فراری
  • شوخی همسفران «نون خ» با مسعود فراستی +فیلم
  • گناه فرشته یا گناه شهاب حسینی، لادن مستوفی، امیر آقایی و ...
  • گناه فرشته یا گناه شهاب حسینی ، لادن مستوفی ، امیر آقایی و ...
  • عکس‌های مدلینگ بازیگر نقش باوان در سریال نون خ! / تصاویر زیبای مهرنوش طوسی را ببینید!
  • قصه یک معدن پرماجرای طلا! | آمار عجیب محبوبیت نون خ
  • رونمایی از شبکه نفوذ
  • سریال‌های طنز همیشه حساسیت‌ برانگیز هستند/ ادامه «نون خ»؟ هنوز معلوم نیست
  • رونمایی از تیزر سریال «هیس، هیچی نیس!»
  • مشاهیر نقش‌بسته در قاب تلویزیون