Web Analytics Made Easy - Statcounter

نخست وزیر سابق قطر با بیان اینکه اگر تروریست‌ها در سوریه موفق می‌شدند یقینا به سراغ کشورهای حوزه خلیج فارس نیز می‌آمدند درخصوص بحران در روابط میان قطر با برخی از کشورهای عرب حوزه خلیج فارس گفت که مهمترین مشکل در این خصوص مشخص نبودن موضع ایالات متحده است.

به گزارش ایسنا، حمد بن جاسم بن جابر آل ثانی، نخست وزیر سابق قطر در مصاحبه با شبکه آمریکایی پی‌بی‌اس گفت: اگر قطر از ایران و ترکیه بخواهد که از این کشور دفاع کنند آیا باید گفت که این قطر بوده است که ایران و ترکیه را وارد منطقه حوزه خلیج فارس کرده است؟ آیا این چیزی است که می‌خواهند قطر را به سمت آن سوق دهند؟

وی افزود: حاکمیت برای ما مهمترین چیز است و این چیزی است که تا آخرین لحظه از آن دفاع می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیا با منزوی کردن قطر، ایران از مداخله در امور کشورهای عربی منع می‌شود؟

نخست وزیر سابق قطر افزود: پس از اینکه تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر در نشست اخیر سران عرب در ریاض با حضور دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا حضور یافت،‌ صحبت در مورد منزوی کردن ایران از طریق منزوی کردن قطر مطرح شد و گفته شد که روابط قطر با ایران ویژه است و قطر از تروریسم دفاع کرده و حامی مالی آن است. این صحبت‌ها قطری‌ها را شوکه کرد.

بن جاسم درخصوص روابط تجاری نیز گفت که تعامل قطر با ایران در مقایسه با روابط سایر کشورهای عرب حوزه خلیج فارس با ایران یک هزارم این روابط هم نیست.

در همین حال نخست وزیر سابق قطر با بیان اینکه کشورش درخصوص سوریه موضعی برخلاف موضع ایران دارد، تاکید کرد: بله، ما به تلاش‌هایمان برای روابط خوب با ایران ادامه دادیم چراکه ایران یک کشور همسایه بوده و ما میدان گازی مشترکی داریم. و این نکته طلایی است اما آیا رابطه ما با ایران علیه کشورهای شورای همکاری خلیج فارس بوده است؟ طبیعتا این گونه نیست.

بن جاسم سپس این سوال را مطرح کرد که چه کسی در حوزه خلیج فارس تلاش می‌کند تا ایران را منزوی کند؟ وی در این باره گفت: آیا روابط دیپلماتیک را با این کشور قطع کرده‌اند یا پیشنهاد این مساله را در شورای همکاری خلیج فارس داده‌اند که ما با آن مخالفت کرده باشیم. آنها اول چنین پیشنهادی را به شورای همکاری خلیج فارس بدهند تا ما نیز بخشی از آن باشیم. اما این امر در حال حاضر رخ نداده بلکه آنها این کار را با قطر کرده‌اند.

بن جاسم در پاسخ به سوالی درباره حمایت قطر از ایران گفت: این حرف که قطر از ایران حمایت می‌کند یک شوخی بزرگ است. هیچ رخدادی وجود ندارد که ما در آن از ایران حمایت کرده باشیم. ما روابط عادی با این کشور داریم اما در راس لیست کشورهایی نیستیم که روابط خوب با ایران دارند. اگر این گونه بود ما با ایرانی‌ها در سوریه رودررو نمی‌شدیم. مشکل این نیست. مشکل این است که برخی از کشورها می‌خواهند سیاست‌های خود را بر کشورهای دیگر دیکته کنند. اما ما یک کشور با حاکمیت مستقل هستیم و این حق را داریم که سیاست خاص خود را در صورت عدم مغایرت آن با قانون بین‌المللی اعمال کنیم.

وی درخصوص اتهامات علیه قطر مبنی بر حمایتش از تروریسم گفت: قطر از بعد از ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ شریک آمریکایی‌ها بوده است. ارتش آمریکا به قطر آمد و از تمامی تسهیلات ویژه قطری‌ها استفاده کرد.

نخست وزیر سابق قطر افزود که کشورش از آن زمان با ایالات متحده در افغانستان، عراق و یمن همکاری کرد. سند و مدرک محکمی برای اتهام‌ها علیه قطر وجود ندارد. ما خواهان معرفی موارد مشخص هستیم نه اینکه کسی بگوید که فلانی از فلانی حمایت مالی کرده است.

او درخصوص لیست تروریسم اخیری که کشورهای تحریم کننده قطر اعلام کردند، گفت: آیا این فهرست را برای ما فرستاده‌اند که ما با تعامل با آن مخالفت کرده باشیم. ما در گذشته چنین فهرستی را ندیده‌ایم. شاید برخی از کسانی که اسامی‌شان ذکر شده است عملا باید تحت تعقیب قرار بگیرند اما آیا این روش برخورد درست است. قانون بین‌المللی کجاست. آنها غذا و همچنین دیدار خانواده‌ها در دو کشور و سفرهای هوایی و حرکت کشتی‌ها را ممنوع کردند. این محاصره بر غزه نیز اعمال شده است چرا شما و دیگران در آن هنگام می‌گفتید که این محاصره خوب نیست!

بن جاسم در مورد سوریه نیز تاکید کرد: همه در سوریه پس از آغاز "انقلاب سوریه" حتی خود آمریکایی‌ها مرتکب اشتباه‌هایی شدند.

وی افزود: ما در دو اتاق عملیات که یکی در اردن و دیگری در ترکیه بود کار کردیم. تعدادی از طرف‌ها همچون عربستان، ‌امارات، ایالات متحده و هم‌پیمانی دیگر در این دو اتاق مشارکت داشتند. در ترکیه نیز همین وضعیت بود.

بن جاسم افزود: با گذر زمان پی بردیم که برخی از گروه‌ها دستورکارهای متفاوتی دارند و ما آنها را یکی پس از دیگری کنار گذاشتیم.

وی خطاب به مجری آمریکایی گفت: شما از گروه‌های اشتباه گاها حمایت کرده‌اید اما آیا این کار را عمدا انجام داده‌اید؟ این درست نیست.

بن جاسم با بیان اینکه اگر تروریست‌ها در سوریه پیروز می‌شدند به کشورهای عرب حوزه خلیج فارس می‌آمدند، تاکید کرد: این کشورها به هیچ وجه از خطر تروریست‌ها دور نیستند.

نخست وزیر سابق قطر در مورد اخوان المسلمین نیز اظهار داشت: اخوان المسلمین نامی بزرگ است که در آن گروه‌های مختلف حضور دارند. برخی از آنها بخشی از جامعه کشوری هستند که در آن زندگی می‌کنند و در برخی از آنها در پارلمان نمایندگانی دارند. برخی از آنها متوسل به خشونت شده‌اند که ما با آنها موافق نیستیم. هر چند برخی از آنها مسالمت جو هستند.

بن جاسم افزود: شما می‌دانید که من به شخصه علیه تمامی این گروه‌ها هستم اما در مورد قطر، ما چگونه از آن حمایت می‌کنیم؟ مردم مصر در کشورشان آنها را انتخاب کردند اما سیسی و ارتش مصر آنها را بیرون انداختند. خب آیا امیر قطر اولین کسی نبود که از سیسی حمایت کرد؟ آنها ظاهرا نیاز دارند که به دلیل انبوه مشکلات داخلی‌شان کسی را سرزنش کنند. آیا فکر می‌کنید که قطر می‌تواند با وجود میلیاردها دلاری که به مصر داده این کشور را به وضعیت اقتصادی سوق دهد که در حال حاضر مصر از آن رنج می‌برد؟

بن جاسم همچنین یادآور شد که کشورش یکی از بزرگترین حامیان تونس در حال حاضر است و این با وجود این است که دولت تونس از اخوان المسلمین نیست.

وی درخصوص رابطه میان قطر و حماس نیز خاطرنشان کرد: ما به حماس در غزه درخصوص مساله برق کمک کردیم و این یک امر علنی است و همگان از جمله اسرائیلی‌ها آن را می‌دانند. ما به ساخت برخی از خانه‌هایی که در سال ۲۰۰۵ منهدم شدند و ساخت بیمارستان‌ها کمک کردیم. در آن مقطع برخی دیگر از کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای عربی نیز اموالی را به غزه اختصاص دادند.

نخست وزیر سابق قطر افزود: قبل از برگزاری اولین انتخابات در فلسطین، آمریکایی‌ها از ما خواستند تا با حماس صحبت کرده و حماس را به سمت مشارکت در انتخابات سوق دهیم.

وی درخصوص حضور برخی از اعضای طالبان در دوحه نیز گفت: ایالات متحده از قطر خواست تا میزبان پنج تن از اعضای طالبان باشد تا آنها مذاکراتی را انجام دهند و اگر ایالات متحده بخواهد آنها را برگرداند مردم ما خرسند خواهند شد.

نخست وزیر سابق قطر تصریح کرد: مردم قطر در حال حاضر امیر کشورشان را کاملا حمایت می‌کنند چراکه مردم می‌دانند که وی صادق بوده و تلاش کرده که روابط برجسته‌ای را با همسایگان قطر از زمان روی کارآمدنش به قدرت برقرار کند.

وی تاکید کرد: کشورهای تهدید کننده با اقداماتشان مردم قطر و بیشتر ملت‌ها در حوزه خلیج فارس را ناامید کردند و ملت‌ها در کشورهای حوزه خلیج فارس با اقداماتی که در حق قطر اتخاذ شده است موافق نیستند.

بن جاسم این سوال را مطرح کرد: شورای همکاری خلیج فارس منشوری دارد آیا این شورا نشستی را برگزار کرده و قطر را به مساله‌ای متهم کرده است؟ نه چنین اتفاقی رخ نداده است.

وی گفت که اگر یکی از بزرگترین کشورهای شورای همکاری خلیج فارس هر کار را که می‌خواهد انجام می‌دهد بدون آنکه نظر این شورا را بپرسد بر آینده شورای همکاری خلیج فارس حساب باز نمی‌کند.

بن جاسم افزود: این رفتار حقیقتا بسیاری از اوضاع را در داخل کشورهای شورای همکاری خلیج فارس تغییر خواهد داد چراکه آنچه که در حق قطر در حال حاضر رخ می‌دهد ممکن است که در مورد هر یک از دیگر کشورهای شورای همکاری خلیج فارس نیز رخ دهد. این بدین معناست که هر یک از رهبران کشورهای شورای همکاری خلیج فارس ممکن است که صبح از خواب بیدار شوند و تصمیم بگیرند که مرزها را به روی طرف دیگر با دلیل یا بی‌دلیل ببندند. این بدین معناست که انسجام میان این شش کشور وجود ندارد.

نخست وزیر سابق قطر عنوان داشت: مهمترین مشکل در حال حاضر این است که ایالات متحده هم‌پیمان دو طرف به شمار می‌آید. مشخص نیست که آمریکا چگونه این بحران را حل می‌کند. آنها باید در نگاهشان به بحران عادلانه‌تر برخورد کنند.

بن جاسم از دونالد ترامپ انتقاد کرد و گفت که ترامپ حکم‌هایی را علیه قطر بدون داشتن شواهد درست صادر می‌کند.

وی افزود: ما از هم‌پیمانانمان انتظار داریم که عادل باشند نه آنکه طرف ما را بگیرند اما بن جاسم گفت که ممکن است ایالات متحده در پایان تصمیم درست را بگیرد.

این مقام سابق قطری تصریح کرد: میانجی‌گری کویت و ایالات متحده نشان داد که اتهامات علیه قطر بی‌پایه و اساس هستند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۶۷۵۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر فرهنگ: در خلیج فارس همه منابع غنی انرژی را داریم

به گزارش صدای ایران از ایسنا، وی افزود: امروز، روز ملی خلیج فارس است؛ شاید عده‌ای تصور کنند در موضوع خلج فارس یک اختلاف قومی و تاریخی داریم. در چنین روزی یکی از سرداران بزرگ ایرانی، پرتغالی‌ها را بعد از ۱۰۰ سال از اینجا اخراج کرد. روز دهم اردیبهشت روز اخراج غربی‌های استعمارگر از پهنه همیشه سرافراز خلیج فارس است.

اسماعیلی با تاکید بر اینکه ما به خلیج فارس تنها به عنوان یک بخشی از سرزمین جغرافیایی نگاه نمی‌کنیم، بیان کرد: خلیج فارس بخشی از هویت تاریخی و فرهنگی ماست. در خلیج فارس همه منابع غنی انرژی را داریم که یک آبراه عظیم بین‌المللی در آن قرا دارد، ولی از آن بالاتر این است که خلیج فارس از استوانه‌های هویتی جامعه ایرانی است.


وی تاکید کرد: در هیچ بخشی از خلیج فارس چیزی جز عظمت فرهنگی ایران نمی‌بینیم. مدتی قبل به یکی از کشور‌های همسایه خلبج فارس رفتم و از چند موزه مهم آنجا، بازدید کردم هرچه توضیح می‌دادند، جز تاریخ پر افتخار ایران نبود. بخش مهمی از حوزه فرهنگی در جنوب خلیج فارس متاثر از ایران فرهنگی بزرگ ماست.

وزیر فرهنگ اظهار کرد: ایران فرهنگی در مرز‌های جغرافیایی محصور نیست؛ یک سمت این ایران فرهنگی تا عمق چین نفوذ کرده و همه شبه قاره هند، افغانستان، آسیای مرکزی، قفقاز جنوبی تا غرب مدیترانه و شمال آفریقا را در بر می‌گیرد و ما وقتی از خلیج نام می‌بریم از یک تاریخ چندهزار ساله یاد می‌کنیم.

اسماعیلی با تاکید بر اینکه ما به خلیج فارس می‌بالیم، اظهار کرد: خلیج همیشه فارس ما یکی از مهم‌ترین حوزه‌های تمدنی است. در این نقطه افتخارات بزرگی در حمایت و صیانت از ایران عزیز و فرهنگ غنی آن تجربه کردیم. در ۷ آذر ۱۳۵۹ غیور مردان نیروی دریایی با پشتیبانی نیروی هوایی توانستند، تمام تاسیسات دریایی و ناوگان دریایی رژیم بعث عراق را از بین ببرند. فاجعه تاریخی سقوط هواپیمای مسافربری توسط آمریکا در این نقطه رخ داد و ده‌ها اتفاق افتخار آمیز دیگر در این منطقه رخ داده است.

وی افزود: سال قبل با مدیریت امیر ایرانی افتخاری بزرگ آفریده شد و کره زمین را با ناوگان کاملا ایرانی دور زدند.

وزیر فرهنگ ادامه داد: نسل جوان باید با گذشته پر افتخار خود آشنا شوند. توصیه می‌کنم کتاب ایرج افشار سیستانی درباره خلیج فارس را بخوانند تا با همه داشته‌های تاریخی آشنا شوند. با هیچ‌کس درباره خلیج فارس اختلاف نظر نداریم چراکه خلیج فارس تا ابد خلیج فارس است و ان‌شاءالله به عنوان یک بخش جداناپذیر از تاریخ کشور ما خواهد درخشید.

وی در پایان، گفت: قصد داشتیم روز قبل با کاری ابتکاری به جزیره ابوموسی برویم که میسر نشد، اما ان‌شاءالله با حضور اصحاب فرهنگ و هنر مراسمی در این منطقه برگزار خواهیم کرد. این جزیره در خلیج فارس به عنوان یکی از نقاط مهم ایران شناخته می‌شود.

در پایان این برنامه با حضور امیر ایرانی (فرمانده نیروی دریایی)، محمود سالاری (معاون هنری وزارت ارشاد)، محمد خراسانی‌زاده (مدیرکل دفتر هنر‌های تجسمی)، سید مجید پوراحمدی (رئیس صندوق اعتباری هنر)، سیدمجید امامی (دبیر شورای فرهنگ عمومی) و هنرمندانی همچون داریوش ارجمند، رضا ناجی، انسیه شاه‌حسینی، رضا بنفشه‌خواه، جلیل فرجاد، محمد فیلی و... از پوستر خلیج فارس رونمایی شد.

دیگر خبرها

  • همایش علمی تاریخ، فرهنگ و جغرافیای خلیج فارس برگزار شد
  • امنیت خلیج فارس با مشارکت کشورهای ساحلی تامین می‌شود
  • بزرگداشت روز ملی خلیج فارس در واقع تکریم هویت ملی ایرانیان است
  • درخواست آمریکا : سیستم مشترک دفاع هوایی کشورهای عربی مقابل ایران
  • وزیر فرهنگ: در خلیج فارس همه منابع غنی انرژی را داریم
  • وزیر امور خارجه: امنیت خلیج فارس فقط با مشارکت کشورهای ساحلی تأمین می‌شود
  • امیرعبداللهیان: امنیت خلیج فارس فقط با مشارکت کشورهای ساحلی تامین می‌شود
  • امیرعبداللهیان: امنیت خلیج فارس با مشارکت تمامی کشورهای ساحلی تامین می‌شود
  • تنگسیری: آمریکایی‌ها دیگر جایی در خلیج فارس ندارند + فیلم
  • ایران به توسعه اقتصادی مبتنی بر منافع کشورهای منطقه اهتمام دارد