Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیش از دو دهه از آغاز پخش سریال‌های ویژه ماه رمضان در تلویزیون می‌گذرد و در این سال‌ها حدود ۷۰ مجموعه از شبکه‌های مختلف به روی آنتن رفته است.

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، خبرآنلاین نوشت : بیش از دو دهه از آغاز ساخت و پخش مجموعه‌های مناسبتی ماه رمضان در تلویزیون می‌گذرد. پخش سریال‌های ماه رمضان که البته هنوز به عنوان مجموعه‌های مناسبتی این ماه مطرح نشده بودند، به طور جسته گریخته اوائل دهه هفتاد از شبکه‌های یک و دو آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شروع پخش این سریال‌ها همزمان با ایام نوروز در آن سال‌ها بود و به همین دلیل نمی‌توان به طور قطع گفت که هدف سازندگان مجموعه‌های تلویزیونی که آن زمان به روی آنتن رفتند تنها ماه رمضان بوده و در واقع مناسبتی دو جانبه، هم نوروز و هم ماه مبارک رمضان دلیل پخش سریال‌هایی بود که خسرو ملکان و حسن فتحی کارگردانی‌شان کردند. روند پخش مجموعه‌های تلویزیونی در ماه مبارک رمضان از سال 70 آغاز شد و به جز دو سال 75 و 77 که هیچ کدام از شبکه‌ها تدارکی برای پخش سریال ویژه این ماه ندیده بودند تا اوائل دهه هشتاد ادامه پیدا کرد. در گزارش زیر بر اساس اطلاعاتی که خبرآنلاین جمع‌آوری کرده است و به همراه جدول تهیه‌ شده است، 68 سریال‌ مناسبتی که سه دهه در ماه مبارک رمضان از شبکه‌های مختلف تلویزیون پخش شدند را معرفی کردیم.

اولین سریال ماه رمضان چه بود؟

اولین سریال مناسبتی که از تلویزیون ایران پخش شد را خسرو ملکان کارگردانی کرده، «مهمان» نام مجموعه‌ای است که ملکان سال 1369 آن را ساخت و یک سال بعد در نوروز 1370 که مقارن با 5 رمضان نیز بود به روی آنتن رفت. با این حساب می‌توان نام ملکان که این روزها کم کارتر از قبل شده و مدتی است برای تلویزیون نیز سریالی نساخته را به عنوان اولین کارگردان مناسبتی ساز در تلویزیون ثبت کرد. این کارگردان در ابتدای دهه هفتاد یک مجموعه تلویزیونی دیگر نیز کارگردانی کرد که پخش آن نیز به نوروز سال 71 افتاد، نوروز سال 71 نیز مقارن با ماه مبارک رمضان بود و سریال «تعطیلات نوروزی» ملکان نیز دومین مجموعه مناسبتی آن سال‌های تلویزیون شد.

روند پخش سریال در ایام نوروز سال 72 نیز ادامه پیدا کرد و این در حالی بود که همچنان در ایام عید 72 نیز شاهد تقارن ماه مبارک رمضان با نوروز بودیم. سال‌های ابتدایی دهه هفتاد هنوز کسی مثل حالا نام حسن فتحی را به عنوان کارگردانی که سریال‌های مخاطب پسند می‌سازد نمی‌شناخت، فتحی پیش از اینکه اولین سریال مناسبتی‌اش را بسازد چند تله فیلم ساخته بود و سال 72 نیز اولین مجموعه مناسبتی‌اش را برای تلویزیون ساخت. «همسایه‌ها» نام مجموعه‌ای بود که فتحی آن را کارگردانی کرده بود و در 26 قسمت از شبکه یک به روی آنتن رفت. پخش سریال‌های مناسبتی ماه مبارک رمضان در سال‌های بعد نیز ادامه پیدا کرد و البته همچنان شبکه یک و دو سرمدار ساخت آثار مناسبتی رمضان بودند.

وقتی مناسبتی‌ها اوج می‌گیرند

بعد از 8 سریالی که در دهه 70 از شبکه‌های مختلف تحت عنوان سریال مناسبتی ماه رمضان پخش شد و باعث به وجود آمدن روندی ثابت در این زمینه گردید، از ابتدای دهه 80 نیز پخش مجموعه‌های مناسبتی در تلویزیون ادامه پیدا کرد و در سال‌های میانی دهه هشتاد به اوج نیز رسید. از جمله سریال‌های شاخصی که در سال‌های ابتدایی دهه هشتاد پخش شدند می‌توان به «گمگشته» به کارگردانی رامبد جوان، «یادداشت‌های کودکی» ساخته پریسا بخت‌آور و «چراغ‌های خاموش» کاظم بلوچی اشاره کرد که موفق به جذب مخاطبان بیشتری شدند. همچنین در سال‌های میانی دهه هشتاد بود که موج ساخت سریال‌های ماورایی نیز به راه افتاد و چند کارگردان از جمله، سیروس مقدم،علیرضا افخمی، حسین سهیلی‌زاده و محمدحسین لطیفی ... به سراغ ساخت آثاری با این مضمون رفتند که به زعم خیلی‌ها مناسبت و مطابقت بیشتری با حال و هوای ماه مبارک رمضان و لحظات معنوی و عرفانی آن داشت و البته به مذاق خیلی‌های دیگر هم به دلیل فانتزی تخیلی بودن قصه‌شان خوش نیامد. «او یک فرشته بود» به کارگردانی علیرضا افخمی را می‌توان اولین سریال با موضوع ماورایی دانست که راه را برای ساخت مجموعه‌هایی دیگر با این حال و هوا در این ایام و سال‌های بعد هموار کرد.

از سوی دیگر و در مقابل سریال‌هایی با مضامین جدی یا همان ماورایی و متافیزیکی، آغاز ساخت سریال‌های کمدی نیز در دهه هشتاد بود و رضا عطاران با ساخت سریال «خانه به دوش» در سال 83 موج کمدی‌ سازی در مجموعه‌‌های مناسبتی ماه رمضان را آغاز کرد. این روند در سال‌های بعد نیز ادامه پیدا کرد و خود عطاران نیز سردمدار آن شد. مخاطبان از سریال‌های طنز او که البته مشکلات و مسائل اجتماعی را نیز به خوبی در قصه‌اش روایت می‌کرد به شدت استقبال می‌کردند تا اینکه «بزنگاه» در سال 87 آخرین سریالی بود که بازیگر و کارگردان سینما و تلویزیون آن را ساخت و پس از آن هم عطای تلویزیون را به لقایش بخشید.

سریالی که تلویزیون را تکان داد

برخلاف دهه هفتاد که شبکه‌ها یکی در میان سریال پخش می‌کردند و مجموعه‌های ماه رمضانی هم ازاین قاعده مستثنی نبودند، در سال‌های دهه هشتاد 4 شبکه یک، دو، سه و پنج از چندی قبل جای یک سریال مناسبتی ماه رمضانی را در جدول پخش‌شان خالی می‌کردند تا به بدین ترتیب مخاطبان تلویزیون از اولین دقایق بعد از افطار تا ساعات پایانی شب پای تماشای این مجموعه‌ها بنشینند که همین فشردگی پخش سریال‌ها نیز صدای اعتراض برخی را درآورد. با این وجود تا سال‌های ابتدایی دهه نود نیز این روند پخش سریال ادامه پیدا کرد و هر چهار شبکه برای ماه رمضان سریال تدارک می‌دیدند. اما در میان بیش از50 سریالی که از سال 70 به عنوان سریال مناسبتی از تلویزیون پخش شدند، علاوه بر موج استقبالی که برای سریال‌های کمدی رضا عطاران به راه افتاد در سال‌های 85 و 86 نیز اتفاقی ویژه در تلویزیون رقم خورد. سال 85 محمدحسین لطیفی سریالی با عنوان «صاحبدلان» را ساخت که علاوه بر قصه گیرایش حضور باران کوثری و پوریا پورسرخ نیز یکی از برگ برنده‌های آن بود و بسیار هم مورد توجه قرار گرفت. یک سال بعد و در ماه رمضان سال 86 نیز حسن فتحی که دیگر نامش به عنوان کارگردانی که ذائقه و سلیقه مخاطب را به خوبی می‌شناسد ( بعد از ساخت سریال پر طرفدار «شب دهم») بر سر زبان‌ها افتاده بود سریال «میوه ممنوعه» را برای شبکه دو ساخت. سریالی که از عشقی ممنوعه حرف می‌زد و داستان علاقه و عشق حاج یونس ( با بازی علی نصیریان) به دختر جوانی به نام هستی (با بازی هانیه توسلی) تا سال ها نام این سریال را در اذهان ماندگار کرد.

اوجی که کم کم فرود آمد

ماه رمضان سال 91 آخرین سالی بود که شبکه 5 سریال مناسبتی برای ایام ماه مبارک رمضان ساخت، اما همچنان روند تولید و پخش این آثار مناسبتی در شبکه‌های دیگر ادامه داشت. با این تفاوت که دیگر داستان و حال و هوای قصه همه سریال‌هایی که در دهه نود یعنی از سال 1390 تا کنون ساخته شدند صرفا به ماه رمضان محدود نمی‌شد و چه بسا برای خالی نماندن آنتن در این ایام سریالی که از پیش آماده شده بود در جدول پخش شبکه‌ها قرار می‌گرفت. با وجود اینکه دهه 80 سریال‌سازی مناسبتی به اوج خود رسید و علاوه بر اینکه کارگردان‌های زیاد و مطرحی برای ساخت آثار مناسبتی ماه رمضان ابراز تمایل کردند و همچنین موضوعات و ژانرهای مختلف و متفاوتی نیز دستمایه ساخت این مجموعه‌ها قرار رفت اما آتش ساخت این سریال‌ها از ابتدای دهه نود کم کم فروکش کرد و به جایی رسید که علاه بر شبکه 5 که چند سالی است سریالی برای این ایام تولید نمی‌کند و نهایتا به پخش تکراری «شاید برلی شما هم اتفاق بیفتد» بسنده می‌کند، سال گذشته شبکه سه که نسبتا جزو شبکه‌های پرمخاطب سیماست نیز سریالی برای این ماه نداشت. از ابتدای دهه نود تا سال گذشته حدود 20 سریال از شبکه‌های مختلف در ماه رمضان پخش شده‌اند، «مادرانه»، «مدینه»، «دودکش» از جمله سریال‌های محبوب سل‌های اخیر تلویزیون بودند اما به نظر می‌رسد «پایتخت 4» به کارگردانی سیروس مقدم هنوز هم طرفدار بیشتری بین مخاطبان تلویزیون داشته باشد. امسال نیز دو سریال «زیر پای مادر»، و «نفس» از شبکه‌های یک و سه پخش می‌شوند که تنها مجموعه‌های تولیدی جدید تلویزیون‌اند. البته به دلیل به پااین نرسیدن ماه مبارک این دو مجموعه در جدول سریال‌های دهه 90 قرار نگرفته‌اند. در ادامه تمام سریال‌های مناسبتی ماه رمضان از ابتدای پخش تا سال گذشته را به صورت جدول مشاهده می‌کنید.

سریال‌های ماه رمضان دهه هفتاد

شبکه

سال

اسم سریال

کارگردان

بازیگران

خلاصه داستان

یک

1370

مهمان

خسرو ملکان

پروین سلیمانی در نقش طاهره خانم (طاهره خانمِ چنگال‌به‌دست)، محمدعلی ورشوچی در نقش شعبون، جمشید مشایخی، حمیده خیرآبادی، احمد قدکچیان، روح‌الله مفیدی

پسر آقای ستوده که در فرانسه درس می‌خواند، برای گذراندن تعطیلات نوروزی در کنار خانواده، به ایران می‌آید. خانواده‌اش تصمیم گرفته بودند که در این فرصت، برای او همسری انتخاب کنند ولی هنگامی که او به ایران می‌آید، متوجه می‌شوند که نه تنها او ازدواج کرده، بلکه فرزندی هم دارد.

یک

1371

تعطیلات نوروزی

خسرو ملکان

اسماعیل داورفر، مرتضی احمدی، پروین سلیمانی در نقش طاهره خانم،

محمدعلی ورشوچی در نقش شعبون، محمود بهرامی در نقش قنبرک، کیومرث ملک‌مطیعی، فرخ‌لقا هوشمند، عباس محبوب، هما خاکپاش، فاطمه طاهری، مختار سائقی، مهین برزوئی، رحمان مقدم، سیروس قهرمانی، هائده حائری

مدیر یک واحد صنعتی بزرگ، تصمیم دارد تعدادی از کارگران خود را به عنوان «کارگر نمونه» انتخاب و خانه‌هایی را به آنان واگذار کند. همه کارکنان و کارگران تلاش گسترده‌ای را آغاز می‌کنند تا نامشان در لیست افراد برگزیده قرار گیرد و به تبع آن، توطئه‌ها و اختلافات زیادی در طی داستان بوجود می‌آید، اما سرانجام، حق به حق‌دار می‌رسد.

یک

1372

همسایه‌ها

حسن فتحی

بیوک میرزایی، شهلا ریاحی، فریبا متخصص، زهرا سعیدی، شهرزاد عبدحق، مریم معترف، حسین کسری، داریوش موفق، بهمن نجف‌زاده، خسرو فرحزادی

داستان این مجموعه تلویزیونی درباره چندین خانواده و همسایه است که همگی در یک محله زندگی می‌کنند و در هر قسمت برای هریک مشکلات و مسائلی پیش می‌آید که در نهایت با همفکری و همیاری سایر همسایه‌ها، آن مشکل برطرف می‌شود.

یک

1373

نیمه پنهان ماه

مجید جعفری

عنایت‌الله بخشی در نقش عمو، جلال مقدم، مهین شهابی، ثریا قاسمی، حسین کسبیان، تانیا جوهری، اکرم محمدی، محمود عزیزی، لادن طباطبایی، فاطمه طاهری، فریبا متخصص، فریده سپاه‌منصور، اصغر سمسارزاده

این مجموعه تلویزیونی، درباره خانواده‌ای است که گم‌شده‌ای دارند و با زیر و رو کردن خاطرات‌شان، بدان دست پیدا می‌کنند. شخصیت اصلی این مجموعه، آقا بزرگ است که سرپرست و بزرگ خانواده است. او مدت‌ها قبل، پسری به نام جلال را به فرزندی قبول کرده است و پس از آن و در خلال سال‌ها، اتفاقاتی برای خودش، خانواده و جلال رخ داده است.

دو

1374

بهاران در بهار

غلامرضا رمضانی

رضا بابک، رضا خندان، پروین میکده، هما خاکپاش، فاطمه طاهری، رضا ایران‌منش، پرستو گلستانی، فرهاد اصلانی، نعمت‌الله گرجی، مهرانه مهین ترابی

نصرت به طمع به‌دست آوردن زمینهای معمار تلاش می‌کند پسرش جواد را به عقد دخترِ معمار درآورد. از طرفی پسرش جواد که در کارگاه آقارضا کار می‌کند، به دختر او معصومه علاقمند است؛ اما صادق برادر معصومه با این ازدواج موافق نیست.

سه

1376

گردنبند

هاشم میرطالبی

جلیل فرجاد، اکبر دودکار

موضوع اصلی این سریال مربوط به گردنبند گمشده ای بود که دست به دست می چرخید و هر بار داستانی تازه را رقم میزد.

یک

1378

جزیره‌ای در خشکی

حسین قاسمی جامی

احمد نجفی، ولی شیراندامی، محمد جوزانی، عزت الله رمضانی فر

این سریال با داستان ظالم و مظلوم در فضای ارباب و رعیتی روستا ساخته شد.

دو

1378

ارمغان بهشت

محمدرضا فریس‌آبادی

جواد انصافی، امیر پارسا

این سریال فضایی جنگ گونه داشت و که ماجراهای اوستا و شاگرد را روایت می‌کرد.

سریال‌های ماه رمضانی دهه هشتاد

شبکه

سال

اسم سریال

کارگردان

بازیگران

خلاصه داستان

یک

1380

چراغ‌های خاموش

کاظم بلوچی

مهدی سلوکی، اسماعیل شنگله، رحیم نوروزی، هایده حائری، غزل ارجمند، ولی‌الله شیراندامی، فرامرز صدیقی

بهزاد جوان 21 ساله‌ ای است که در یک خانواده متمول زندگی می‌ کند. پدر و مادرش آنقدر در کار خود غرق هستند که توجهی به فرزندان،خود ندارند. بهزاد دوستان نابابی دارد و دچار مشکلات حاد می‌ شود. او که از طرف پلیس تحت تعقیب است با پسر نابینایی آشنا می‌ شود و در یک زندگی اجباری با این نوجوان روشندل پی به حقیقت پیرامون خود می‌ برد.

دو

1380

مهمانی از بهشت

عبدالله باکیده

مهدی امینی‌خواه، محمود عزیزی، فقیه سلطانی و علیرضا اوسیوند

داستان این مجموعه با اسباب‌کشی یک خانواده به یک محله جدید شروع می¬شود؛ پسر این خانواده روزنامه نگار است و بعد از مدتی یک رابطه عاطفی بین او و دختری به نام سایه به وجود می‌آید.

سه

1380

گمگشته

رامبد جوان

آتیلا پسیانی در دو نقش، حدیث فولادوند، آتنه فقیه‌نصیری، پژمان بازغی و فرامرز صدیقی

گم‌گشته دربارۀ فرد مومنی است که در شرکتی معتبر کار می‌کند؛ چند نفر از خلافکاران او را می‌دزدند تا از خانواده‌اش اخاذی کنند؛ اما فرد سارق که با مادرش زندگی می‌کند، شباهت خیلی زیادی به او دارد و به همین دلیل خود را به جای او جا می‌زند و هیجان قصه از تقابل رفتارهای یک فرد متدین با فرد خلافکار شروع می‌شود.

پنج

1380

یادداشت‌های کودکی

پریسا بخت آور

سیروس گرجستانی، حمیده خیرآبادی، مهرانه مهین ترابی، رامین ناصرنصیر، امیر نوری

داستانی این سریال مربوط به جوانی بود که بعد از سال‌ها به خانۀ کودکی‌اش بازگشته بود تا داستان نیمه‌کار‌ه‌اش در دوران کودکی‌اش را به پایان برساند.

یک

1381

نسیم رویا

کاظم بلوچی

بهزاد فراهانی، حسن جوهرچی، پرویز فلاحی‌پور، ژاله صامتی، آناهیتا همتی، شراره رخام، محمود جعفری، مهدی فقیه، زنده یاد لوریک میناسیان، نیما رئیسی و جلیل فرجاد

عده‌ای زن و مرد، جدا از هم با آدرسی که در دست دارند وارد خانه‌ای قدیمی می‌شوند که بعداً مشخص می‌شود خانه پدری آنهاست و همگی آنها خواهر و برادر هستند و از قدیم با هم مشکلاتی داشته و از هم گریزان بودند. آنها در این تجمع اجباری داستان خود را روایت می‌کنند. در انتها متوجه می‌شوند نامه‌ای از طرف پدر و بنا به درخواست مادر مرحوم شان نوشته شده تا آنها را با هم رو در رو کنند.

دو

1381

نوعروس

بیژن میرباقری

جهانبخش سلطانی، مهرانه مهین ترابی، امین زندگانی، مریم امیرجلالی و بهنوش طباطبایی

قصه این سریال درباره زنی است پس از گذشت 25سال ، به دنبال عقدنامه اش به این دفترخانه می آید. پسر محضردار که مدتهاست برای ازدواج تحت فشار خانواده اش قرار گرفته است ، علاقه مند به دختر این زن می شود و....

سه

1381

همراز

سامان مقدم

ابوالفضل پورعرب، آناهیتا نعمتی

داستان همراز درباره دو دزد بود که پس از سرقت پولی هنگفت، در حین دستگیر شدن یکی از آنها پول را در حیاط ساختمان مخروبه‌ای پنهان می‌کند؛ اما وقتی که از زندان بیرون می‌آید، متوجه می‌شود ساختمان مخروبه تبدیل به مسجد شده است.

سه

1381

عروج

سیروس مقدم

عبدالرضا اکبری، رامبد شکرآبی، کتایون ریاحی و لادن طباطبایی

داستان عروج درباره فردی است که بعد از اختلاس، همسر خود را رها می‌کند و به خارج از کشور می‌رود. بعد از چند سال که به ایران می‌آید، قاچاقچیان به دنبال او هستند.

پنج

1381

پشت‌کنکوری‌ها

پریسا بخت‌آور

رضا داودنژاد، برزو ارجمند، رامین ناصر نصیر، علی صادقی، محمدرضا رضایی، مریم امیرجلالی

این سریال داستان چند جوان پشت کنکوری را روایت می‌کرد که با هم در یک خانه برای درس خواندن جمع شده‌اند و هر کدام مشکلات و مسائل خودشان را دارند و با آنها دست و پنجه نرم می‌کنند.

یک

1382

یکی مثل من

محسن شاهمحمدی

صالح آقامیرزایی، رونا قیصرنژاد، هما خاکپاش، زهره فکور صبور، بهروز سلطانی‌فر و بهناز توکلی

این مجموعه روایتگر زندگی دختری به نام آهو است که در پرورشگاه بزرگ شده است. آهو با پسری ازدواج می‌کند و از وی صاحب فرزندی می‌شود، اما در همین حین شوهرش به دلیل کارهای قاچاق به زندان می‌افتد. در نتیجه آهو با بچه‌ای در شکم تنها می‌ماند و چاره‌ای جز پناه بردن به امام رضا (ع) ندارد. پس راهی مشهد می‌شود و ...

دو

1382

رویای ناتمام

جواد اردکانی

رضا بابک، عاطفه نوری، رضا فیض نوروزی

داستان این سریال دربارۀ مخترع صاحب‌نامی است که یک دستگاه حافظه خوان اختراع کرده و نیروهای خارجی درصدد ربودن این دستگاه هستند.

سه

1382

فقط بخاطر تو

اکبر منصور فلاح

لاله صبوری، مجید حاجی‌زاده، رامتین خداپناهی، کبری حاتمی

این سریال داستان تازه عروسی را روایت می‌کند که همسرش به خاطر کشیدن چک بی‌محل به زندان می‌افتد.

پنج

1382

رانت خوار کوچک

حسین سهیلی زاده

سیروس گرجستانی، آتیلا پسیانی، رضا فیاضی و ...

کارمندی که قصد دارد برای ساخت منزلش از اداره‌ای که در آن مشغول است، وامی دریافت کند و در این راه با مشکلاتی رو به رو می‌شودو ...

یک

1383

اگه بابام زنده بود

همایون اسعدیان

پرویز فلاحی‌پور، مهرانه مهین ترابی، سیامک انصاری، اشکان خطیبی، نادر سلیمانی، محسن قاضی‌مرادی و زهرا اویسی

این مجموعه درباره چند جوان است که از بیکاری و بی‌پولی رنج می‌برند، به همین دلیل تصمیم می‌گیرند از مکانی سرقت کنند. آنها در قالب دستفروش رو به روی مکان مورد نظر سکنی می‌گزینند و سعی می‌کنند آنها را زیر نظر بگیرند تا نقشه خود را در فرصت مناسب عملی کنند، اما ...

دو

1383

کمکم کن

قاسم جعفری

حمید گودرزی، پویا امینی، مجید مشیری، زهرا امیرابراهیمی، فرزاد حسنی، ثریا حکمت، بهمن دان و الیزابت امینی

«کمکم کن» قصه سرگشتگی انسان امروز است؛ قصه چند نفر که در اثر حوادثی به کما می‌روند، اما دو نفر از آنها به هوش آمده تا کارهای نادرست بقیه را جبران کنند.

سه

1383

خانه به دوش

رضا عطاران

مریم امیرجلالی، علی صادقی، آناهیتا همتی، غلامحسین لطفی، بهنوش بختیاری، فلور نظری

آقا ماشاءالله(حمید لولایی)، دستفروشی ساده دل است که سعی دارد از راه حلال روزی اش را به دست آورد، اما در امرار معاش خود و خانواده‌اش دچار مشکل است. از طرف دیگر آقا اصلان (غلامحسین لطفی)، باجناق تازه به دوران رسیده او، درصدد است تا با ایجاد دردسری جدید برای آقا ماشاءالله، دق دلی چندسال‌اش را خالی کند.

پنج

1383

رسم عاشقی

سعید سلطانی

محمدعلی کشاورز، لاله اسکندری، سروش صحت و...

دختری به نام طوبی (افسانه پاکرو )را برای وصلت با ابراهیم خان به تهران می‌برد. در بدو ورود اراذل و اوباش قصد جان آنها را می‌کنند، اما جوانی به نام یوسف (سروش صحت) با اوباش درگیر می‌شود و آنها را فراری می‌دهد و این آغاز آشنایی طوبی و یوسف است.

یک

1384

مرده متحرک

رضا کریمی

کتایون ریاحی، مجید صالحی، پرویز فلاحی‌پور، اسماعیل خلج، فردوس کاویانی و رامین ناصر نصیر

این مجموعه روایتگر جوانی به نام جلال است که به دلیل بدبیاری‌های مختلف قصد رفتن به ناکجاآباد را دارد، اما طی اتفاقاتی جنازه‌ای پیدا می‌کند که متوجه می‌شود میلیاردها تومان ارزش دارد.

دو

1384

او یک فرشته بود

علیرضا افخمی

حسن جوهرچی، بهاره افشار، ثریا قاسمی، مریم کاویانی، مرتضی ضرابی و رضا توکلی

دختری به نام فرشته در یک سانحه رانندگی حافظه خود را از دست می‌دهد و به ناچار وارد زندگی یک خانواده پنج نفری شده، به مرور باعث اختلاف بین خانواده میزبان می‌شود؛ در نهایت مشخص می‌شود که او شیطان بوده است.

سه

1384

متهم گریخت

رضا عطاران

رضا عطاران، سیروس گرجستانی، مریم امیرجلالی، سعید آقاخانی، محمود بهرامی، شهربانو موسوی، علی جعفری، ملیکا زارعی

داستان این مجموعه درباره فردی به نام‌هاشم(سیروس گرجستانی) است که همراه خانواده‌اش در شهرستانی نه چندان دور زندگی ساده ای دارند. او در مغازه‌ای اجاره ای به تعمیر اگزوز ماشین مشغول بوده، ولی به علت بیماری پزشکان وی را از انجام کار سنگین منع می‌کنند. از طرفی دختر دانشجوی وی در تهران برای وی شغلی پیدا می‌کند.‌هاشم نیز به ناچار کارش را تعطیل و به تهران مهاجرت می‌کند.

پنج

1384

برای آخرین بار

اکبر منصور فلاح

امیر جعفری، یوسف تیموری، جمال اجلالی و ...

جوانی به نام اسی (امیر جعفری) برای عبرت دیگران از سوی صاحب کارش قندی (جمال اجلالی) از کار اخراج می‌شود. اسی در خلوت شبانه جلو صاحب کار خود را می‌گیرد و دست به دامان قندی می‌شود تا دوباره به کار برگردد، ولی با او درگیر می‌شود و قندی بیهوش می‌شود و اسی به گمان اینکه او مرده، با ماشینش فراری می‌شود.

یک

1385

صاحبدلان

محمدحسین لطیفی

حسین محجوب، محمد کاسبی، ثریا قاسمی، باران کوثری، مهرانه مهین ترابی، حمید ابراهیمی، برزو ارجمند، پوریا پورسرخ، سیروس گرجستانی و هائده حائری

ماجرای زندگی دو برادر به نام های خلیل و جلیل را دنبال می کند که در انتخاب مسیر زندگی خود راه‌هایی کاملاً جدا از هم در پیش گرفته اند، اما اتفاقاتی آنها را رو در رو هم قرار می‌دهد.

دو

1385

آخرین گناه

حسین سهیلی زاده

مینا لاکانی، لیلا اوتادی و اشکان خطیبی، حمیدرضا پگاه

دکتر اکرمی(جمشید مشایخی) که فردی وارسته و با ایمان است قبل از مرگش وصیت می‌کند که قرنیه چشمش به عبدالله صدوق(منوچهر آذر) که او نیز فرد متدینی است برسد؛ اما رویا دختر دکتر اکرمی با اصرار فراوان چشم پدر را به چشم نامزدش دکتر مودت (حمیدرضا پگاه) که او نیز مشکل بینایی دارد پیوند می‌زند. اما به‌تدریج مودت متوجه می‌شود که توانایی دیدن درونیات و نیات اطرافیانش را دارد و هر کسی را با تجسم اعمالش مشاهده می‌کند. این درک برای او مشکل ساز شده و فکر می‌کند باید افراد گناه کار را به قتل برساند؛ اما با رهنمودهای روحانی محل متوجه می‌شود که این کار اشتباه است.

سه

1385

زیر زمین

علیرضا افخمی

فتحعلی اویسی، ابوالفضل پورعرب، بهاره رهنما، مهتاج نجومی، سروش صحت، رضا توکلی، مرجانه گلچین و مهران رجبی

سه دوست با سند جعلی یک زمین را به یک فرد سرمایه‌دار می‌فروشند و از او کلاهبرداری می‌کنند. اما یکی از آن‌ها پول‌ها را می‌گیرد و قصد دارد تا سهم دو نفر دیگر را هم برای خود بردارد. او پول‌ها را در زیرزمین یک خانه قدیمی پنهان می‌کند و خودش در راه بازگشت تصادف می‌کند و فلج می‌شود، حالا دو نفر دیگر بر سر یافتن پول‌ها رقابت می‌کنند ...

پنج

1385

بوی خوش زندگی

علی شاه حاتمی

مجید صالحی، پویا امینی، مجید حاجی‌زاده، خشایار راد

این مجموعه که وقایع آن در ماه رمضان اتفاق می‌افتد از خانه‌‌ای آغاز می‌شود که چهار شخصیت داستان در آن زندگی می‌کنند. عمو رستم با بازی رضا ناجی پیرمردی آپاراتچی است که خانه خود را به سه دانشجو به نام‌های مجتبی، رضا و سیامک اجاره داده است. در مقطعی از داستان سرقت موتور مجتبی باعث می‌‌شود همه برای حل مشکل او به فکر بیفتند.

یک

1386

اغما

سیروس مقدم

امین تا

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۶۸۴۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلمان فارسی؛ روایت درست تاریخ

یکی از پروژه‌های الف ویژه تلویزیون مجموعه «سلمان فارسی» است. مجموعه‌ای به کارگردانی داوود میرباقری که قرار است مثل مجموعه «مختارنامه» اثر فاخر و پرمخاطب دیگری را بسازد.

نگارش این سریال را هم خودش به‌عهده داشته و حسین طاهری، تهیه کننده این اثر است. جالب این‌که امرا... احمدجو که ید طولایی در نویسندگی و کارگردانی دارد هم به عنوان مشاور با این پروژه همکاری می‌کند. تصویربرداری این سریال از ۱۰ دی ۱۳۹۸ آغاز شده و قرار است در ۶۰ قسمت ساخته شود. جالب این‌که در ۱۱فروردین۱۴۰۲ مستندی با نام سلمان درباره مراحل تولید و پشت صحنه فصل اول این مجموعه پخش شد که در نوع خود دیدنی بود. این مجموعه تاریخی به دوران زندگی، زمانه و مهاجرت سلمان فارسی می‌پردازد و طبق برنامه‌ریزی‌ها تا واقعه غدیر خم ادامه خواهد داشت. سلمان فارسی در نوجوانی ایرانشهر را ترک می‌کند و مسیحی می‌شود. او حدود ۷۰ سال در شهرها، کلیسا‌ها و دیر‌های مختلف بیزانس سیر و سلوک می‌کند. این مجموعه یکی از پربازیگرترین و پرلوکیشن‌ترین سریال‌هایی است که در حال ساخت است و طبق پیش‌بینی‌ها قرار است در سال ۱۴۰۵ پخش شود. به پشت صحنه این مجموعه رفته‌ و گزارشی از روند تولید آن داشته‌ایم و با برخی عوامل آن از جمله حسین طاهری، امرا... احمدجو، حامد میرباقری و مهدی نقویان (رئیس سیمافیلم) هم به گفتگو پرداختیم که در ادامه می‌خوانید.

سلمان درآتشکده ماربین
در انتهای یکی از خیابان‌های شهرک سینمایی غزالی و درست پشت کاروانسرای مرمر مجموعه سلمان فارسی قلعه‌ای ساخته شده که نام آن آتشکده ماربین است. یکی از لوکیشن‌های اصلی این مجموعه که عوامل گروه مدتی است برای ضبط سکانس‌های مربوط به ایران در این لوکیشن حضور دارند و زیر تیغ آفتاب و همراه با باد و خاک در حال ضبط سکانس‌هایی از این سریال هستند. نزدیک ورودی در اصلی یک پرده کروماکی آبی رنگی وصل و مقابل آن اسبی به یک درخت بسته شده است. اسب گاهی شیهه‌ای سر می‌دهد، اما مانعی برای ضبط سریال نیست. فقط رفت و آمد‌های بک قاب دوربین‌ها بررسی می‌شود. گروه در حال ضبط است و ما باید چند دقیقه‌ای را منتظر بمانیم تا کات داده شود. سکانس شلوغ و سختی است.

 هنرور‌های بسیاری با پوشش و گریم مناسب آن سکانس در هر نقطه‌ای از این قلعه ایستاده‌اند. حتی سربازان و برمکی‌ها نیز با لباس و گریمی که برای‌شان تعریف شده در میزانسن کارگردان جای گرفته‌اند. کمی جلوتر می‌رویم. انوش معظمی را با گریم و سبیل از بناگوش دررفته و چهره بسیار متفاوتی می‌بینیم. گرچه ابتدا قابل شناسایی نیست، اما همین که دیالوگ‌هایش را می‌گوید و صدایش را می‌شنویم، متوجه می‌شویم که امروز او مقابل دوربین است. هوا به‌شدت گرم است و خورشید وسط آسمان قرار دارد. با این حال مانعی برای ادامه کار نیست. از یکی از عوامل می‌شنویم که حسام منظور، فرخ نعمتی و امیررضا دلاوری در اتاق گریم هستند و خودشان را برای ضبط سکانس‌های بعد آماده می‌کنند. از آنجا که داوود میرباقری حساسیت و دقت بسیاری روی کار خود دارد، این سکانس بار‌ها ضبط می‌شود تا مورد تایید او قرار بگیرد. البته در این میان صدای هواپیما هم گهگاهی شنیده می‌شود که یکی از عوامل به‌شوخی می‌گوید: «جالبه که همیشه پرواز‌ها تاخیر دارن، اما امروز همه پرواز‌ها داره به‌موقع انجام میشه!»

داوود میرباقری، امرا... احمدجو و حسین طاهری داخل یک چادر نشسته‌اند و از مانیتور مقابل‌شان کار را دنبال می‌کنند. یکباره بادی می‌وزد و یکی از صندلی‌های پلاستیکی به هوا رفته و مقابل پای یکی از اسب‌ها پرتاب می‌شود و او را عصبانی می‌کند. سایر اسب‌ها هم که در گوشه‌و‌کنار این قلعه ایستاده‌اند، سروصدا می‌کنند. نگاهی به اطراف می‌اندازیم. سرباز‌ها و نگهبانان قلعه در برج و باروی قصر مشغول محافظت هستند. فضاسازی میرباقری مثل همیشه حرف ندارد. انگار مخاطب را با خود به قلب تاریخی می‌برد که شاید هزاران سال با آن فاصله دارد. یکی از هنروران با سبدی در دست و با اشاره دستیار کارگردان به نقطه‌ای می‌رود و می‌ایستد که به او گفته شده است. داخل سبد نان و خرما دارد.

یکی از هنروران شوخی لقمه‌ای نان و خرما از او طلب می‌کند و باعث خنده می‌شود. لباس‌ها و کفش‌ها و گریم هنروران همه نشانگر است که در حال ورق‌زدن تاریخ چندهزارساله هستیم. نسیمی می‌آید و صورت‌ها را نوازش می‌کند، اما همچنان هوا گرم است و گروه باید تا شب سکانس‌های بسیاری را ضبط کنند. زمان به‌سرعت درحال گذراست و گروه هیچ ثانیه‌ای را نباید از دست بدهد. به همین خاطر است که سرما و گرما هم مانعی برای کارشان نشده است. به نظر می‌رسد این مجموعه از کار قبلی میرباقری سخت‌تر است و به همین دلیل او انرژی بیشتری روی آن می‌گذارد. در گوشه دیگری از این شهرک هم کارگاه‌های چرم و کهنه‌کاری سریال قرار دارد و همزمان تیم دیگری در حال ساخت ادوات جنگی است. لوکیشن‌های دیگری هم در حال ساخت است. خلاصه این‌که همه در تلاش هستند تا یک سریال شسته‌رفته و ماندگار دیگر در تاریخ این رسانه ثبت شود.

استاندارد بالای ۱۵دوربین روشن
مهدی نقویان، رئیس سیمافیلم در پشت صحنه این سریال حاضر است و درباره روند تولید این پروژه و دقتی که میرباقری در ساخت این اثر دارد و زمان‌بندی آن می‌گوید: خوشبختانه با حمایتی که ریاست سازمان از این پروژه دارد و به‌صورت هفتگی جلساتی برای این پروژه می‌گذارد، مشکلاتی که در پیش‌تولید وجود دارد، خیلی زود رفع می‌شود و حمایت‌های لازم از این اثر صورت می‌گیرد. می‌توانم بگویم برای اولین‌بار طی این ۳-۴سالی که این سریال تولید می‌شود، لوکیشن‌های این بخش تا پایان سال ۱۴۰۳ ساخته شده و آماده است. اما در سال‌های قبل این‌گونه نبود. به همین دلیل برنامه‌ریزی‌های تولیدی نامنظم انجام می‌شد و ساخت لوکیشن در برنامه‌ریزی سریال تاثیرگذار بود. وی ادامه می‌دهد: امسال هم دنبال این هستیم که لوکیشن‌های مربوط به سال بعد همین امسال ساخته شود تا مانع تولیدی نداشته باشیم و کار با سرعت پیش برود. البته این سرعت با همان استاندارد‌ها و کیفیتی است که باید باشد و مدنظر کارگردان و ریاست سازمان هم هست. نقویان همچنین می‌افزاید:خوشبختانه چرخه تولید درسال۱۴۰۳ راه افتاد، سرعت تولید کار‌های الف ویژه بیشتر شد ومدت‌هاست به استاندارد بالای ۱۵دوربین روشن رسیده‌ایم که نیاز آنتن است تا زیر ۱۵ تا دوربین روشن نداشته باشیم و همین طور حمایت می‌شود. ما الان شش سریال درمرحله پس‌تولید داریم که منتظر آنتن هستند. 

حضور ۴۰ بازیگر خارجی
حسین طاهری، تهیه‌کننده سریال درباره تدراک گسترده برای تولید این سریال عنوان می‌کند: شایسته کشوری مثل ایران که تاریخ کهن و همچنین سابقه فیلمسازی غنی دارد این است که در تولید آثار نمایشی ارتقا پیدا کند. سریال سلمان فارسی مجموعه‌ای است که سازمان صداوسیما با آن در کنار آقای میرباقری قدم بزرگی برداشته است. ما براساس برنامه‌ریزی تولید را جلو می‌بریم و از این برنامه عقب نمانده‌ایم. همان‌طور که قبلا گفتم، اینجا یک دانشگاه است. دوستان و همکاران ما تلاش می‌کنند از بزرگان در این مجموعه بیاموزند. وی می‌گوید: بخش‌های ایران باستان بسیار جالب توجه است، البته همچنان ساخت و ساز ادامه دارد وماتاپایان فصل ایران باستان بیش از۳۰لوکیشن داریم. طاهری درباره انتخاب هنرور‌ها هم توضیح می‌دهد:۲۰هزار نفر را از میان تئاتری‌های سراسر ایران انتخاب کردیم. رزومه دادندو۶۰۰۰نفر از میان‌شان گزینش شدند که حرفه‌ای هستند، البته در این دانشگاه بیشتر می‌آموزند. وی در مورد حضور چهره‌ها نیز عنوان می‌کند: بیشتر بازیگران ایران علاقه‌مندی خود را برای حضور در این پروژه اعلام کرده‌اند و این برای ما باعث افتخار است. اما علاوه بر آنان، چهره‌های تازه نیز معرفی می‌شوند و حدود ۴۰ بازیگر خارجی نیز تا کنون در این سریال حضور پیدا کرده‌اند. بازیگرانی از مراکش، تونس، یونان، ارمنستان و... از این جمله هستند. برخی از آنان اصلا با ایران آشنایی نداشتند و به‌واسطه بازی در این سریال با ایران آشنا شدند. این تهیه‌کننده درخصوص ادامه تصویربرداری در شهرک غزالی نیز می‌گوید: دو سه هفته‌ای در شهرک غزالی هستیم تا فصل زمستان را تصویربرداری کنیم. برای تصویربرداری فصل بهاربه شاهرودبازمی‌گردیم ویکی دوماه آنجامی‌مانیم. بازبه تهران بازمی‌گردیم ودوره پرشکوه ایران باستان را تصویربرداری می‌کنیم. 

میرباقری سنگ تمام گذاشته است
امرا... احمدجو یکی از نویسندگان و کارگردانان پیشکسوت عرصه سینما و تلویزیون است که آثار بسیاری را در تلویزیون ماندگار کرده است. هنوز هم مخاطبان بسیاری با «روزی روزگاری» این هنرمند خاطره دارند. تفنگ سرپر، پشت کوه‌های بلند و سردار جنگل از جمله آثاری است که برای تلویزیون ساخته است. وی که به‌عنوان مشاور با این پروژه همکاری می‌کند، در این‌باره می‌گوید: داوود میرباقری قصه سلمان را اززمان تولداین شخصیت آغاز کرده است. البته از آنجایی که از آن تاریخ اطلاعات جزئی در دسترس است بخشی از فیلمنامه باید دراماتیزه می‌شد. به‌طور مثال پدر سلمان از ملاکان جی در اصفهان بوده و ثروت زیادی داشته است ولی ما از پدر او اطلاعات دیگری نداریم و بخشی از داستان درباره شرایط زندگی وی در ایران و همچنین مسائل پیرامونی او به‌صورت داستانی در فیلمنامه وارد می‌شود. وی همچنین می‌افزاید: با توجه به تجربیاتی که داوود میرباقری دارد، این سریال آن‌طور که پیش‌بینی کرده‌ایم در حال انجام است. البته به‌دلایل مختلف از‌جمله کرونا توافق‌هایی داشته‌ایم، اما خللی در کار ما ایجاد نکرده است؛ ضمن این‌که همه شرایط مهیاست و تصور می‌کنم نتیجه درخشانی هم خواهد داشت. 

احمدجو در ادامه بیان می‌کند: می‌توانم بگویم سلمان‌فارسی یک اثر ماندگار و فاخری خواهد بود و از آن سریال‌هایی می‌شود که می‌تواند برای نسل‌های مختلف آموزنده و جذاب باشد؛ چون من چند سال است شاهدم که میرباقری برای این کار سنگ‌تمام گذاشته و با تجربه زیادی که در این زمینه‌ها دارد و با همه وجود پلان به پلان این سریال را جلو می‌برد. وی با اشاره به منابعی که به آنها در نگارش سریال رجوع کرده است، می‌گوید: همه زحمات را آقای میرباقری کشیده ومن در کنارش به او کمک می‌کنم، اما برای نگارش، کتاب‌های زرتشتی از‌جمله اوستا مرجع من شده است. تحقیقاتی هم جدا ازفیلمنامه توسط سازمان صداوسیما انجام شده است و من از آنها استفاده می‌کنم. همزمان برای این‌که در آن فضا قرار بگیرم به این تحقیقات و کتاب‌های دیگر هم مراجعه می‌کنم. با همه این احوال گاهی برای یک دقیقه دیالوگ دو یا سه روز وقت می‌گذارم و گاهی هم گفتگو‌ها به‌راحتی به ذهنم می‌آید و روی کاغذ می‌نویسم. وی همچنین درباره زبانی که در سلمان فارسی به‌کار برده شده و نحوه گویش‌ها عنوان می‌کند: اگر بخواهیم زبان را نزدیک به آن زمان انتخاب کنیم، نامفهوم خواهد بود؛ بنابراین من سعی می‌کنم دستور زبانی را که قابل فهم است با گویش امروزی استفاده کنم ونظرخود میرباقری هم براین مبنابود که دیالوگ‌هابه زبان امروز ومحاوره نزدیک‌تر باشد. احمدجو در پایان هم می‌گوید: چند سالی است یک سریال جنگی به نام «تولد» را دارم که اگر بعد از سریال سلمان فارسی همچنان زنده باشم و ویلچرنشین نشوم، می‌خواهم آن را بسازم. بخشی از کارهایش هم انجام شده است.

بازیگرانی که به عشق سلمان آمده‌اند
حامد، فرزند داوود میرباقری است که همواره در کنار پدر تلمذ می‌کند و در آثاری که او می‌سازد، هم بازی می‌کند و هم در پشت‌صحنه حضور دارد و پدر را همراهی می‌کند. وی در این سریال هم به‌عنوان دستیار کارگردان فعالیت می‌کند و قرار است نقشی را هم بازی کند که در این‌باره می‌گوید: درباره نقشم فعلا صحبتی نمی‌کنم، اما مدتی است که بخش مربوط به ایران را ضبط می‌کنیم که بخشی از لوکیشن‌های این بخش در شهرک غزالی است و بخشی هم در شهرک دفاع‌مقدس و شاهرود ضبط می‌شود. از آنجا که طبق زمان‌بندی پیش می‌رویم، حدود هشت روز دیگر در شهرک هستیم و بعد به شاهرود می‌رویم. وی در ادامه در توضیح لوکیشن آتشکده ماربین بیان می‌کند: این آتشکده در جی یا همان اصفهان سابق است که بیشتر کار‌های اداری در این مرکز رخ می‌دهد. اینجا یکی از لوکیشن‌های اصلی بخش ایران است که می‌توان گفت ۲۵ درصد بخش ایران در این لوکیشن مقابل دوربین می‌رود. میرباقری درباره حضور هنروران و انتخاب آنها توضیح می‌دهد: تمام این افراد از نقاط مختلف کشور انتخاب شده‌اند. 

به همین دلیل اسم آنها را منتخبان گروه کارگردانی گذاشته‌ایم. چون همه این افراد جزو بازیگران استان‌های مختلفی هستند که تجربه بازیگری دارند و به عشق سلمان وارد این پروژه شده‌اند. برای اولین بار است که این اتفاق در یک پروژه‌ای افتاده است، چون آقای میرباقری ترجیح می‌دادند با افرادی کار کنند که تجربه بازیگری داشتند. ما برای انتخاب آنها سفر‌های بسیاری رفتیم و دو سال قبل از فیلمبرداری شروع کردیم و به همه استان‌های ایران سفر کردیم تا این افراد انتخاب شدند. در حال حاضر برای هر فاز این سریال باز سفر می‌رویم و افراد دیگری را می‌بینیم. چون همچنان کار انتخاب بازیگر ادامه دارد و در حال انجام است. در جمع بازیگران اصلی چهره‌های جدیدی داریم که پیش از این تجربه تئاتر داشتند و با این سریال معرفی می‌شوند.

میرباقری درباره لوکیشن‌های این سریال بیان می‌کند: هنوز ساخت و ساز‌ها و لوکیشن‌های این سریال در حال انجام است. اگر فاز ایران را بخواهیم تقسیم کنیم، بخش جی دو لوکیشن اصلی دارد و همین آتشکده و خانه بودخشان، فرماندار جی و پدر سلمان که در شاهرود در حال ساخت است. یکی دیگر از لوکیشن‌های اصلی ایران، کاخ تیسفون است و در واقع آن چیزی که در عکس‌ها داریم، نمانده و در حال ساخت است. وی در ادامه درباره تحقیق و پژوهش این سریال می‌افزاید: پیش از کار، تحقیق و پژوهش انجام شده، اما برای هر فاز از کار باز هم تحقیق و انتخاب‌ها انجام می‌شود. می‌توانم بگویم هر دو قسمت از این سریال مثل یک سینمایی حرفه‌ای گرفته شده؛ با همان دقت، حساسیت و انتخاب لوکیشن و بازیگر و.... میرباقری در پایان هم می‌گوید: فصل بیزانس کار شد و زمان زیادی گذاشتیم. چون لوکیشن‌های بسیاری داشت و مدام درسفربودیم. لوکیشن‌های فصل حجاز آماده است و برای فصل ایران هم متمرکزتر بودیم. به هر حال در تلاشیم تا کار به موقع تمام شود.

منبع: جام جم آنلاین

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • توضیحات جبلی درباره ساخت فصل جدید زیرخاکی، نون خ و پایتخت
  • هفته‌ای پر از مستند‌های جذاب در شبکه افق
  • سلمان فارسی؛ روایت درست تاریخ
  • پخش زنده بازی‌های فوتبال امروز یکشنبه ۱۶‌ اردیبهشت از تلویزیون + سایت آنتن و آپارات
  • «هفت» دوباره روی آنتن
  • سریال‌های جدید تلویزیون/ از بدل علی مشهدی تا نمایش توان علمی کشور
  • «هفت» از امشب روی آنتن می رود /موضوع سینمای‌ جنایی
  • «هفت» از امشب راهی آنتن تلویزیون می‌شود + ساعت پخش
  • «هفت» از امشب راهی آنتن می‌شود/ بررسی موضوع جنایی
  • تلویزیون درام ورزشی می‌سازد/ چرا آثار کمدی کمتر به آنتن می‌رسد؟