Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت ملایر درباره برنامه غربالگری نوزادان(هیپوتیروئیدی) گفت: در حال حاضر برنامه غربالگری نوزادان شامل دو بیماری کم‌کاری مادرزادی تیروئید نوزادی و بیماری فنیل کتونوری است.

به گزارش ایسنا، محسن مرادی چهارشنبه 24 خرداد در کارگاه آموزشی سه روزه با عنوان برنامه غربالگری نوزادان که ویژه بهورزان مرکز بهداشت ملایر برگزار شد، افزود: به منظور تشخیص به موقع این بیماری‌ها لازم است همه نوزادان در 3 تا 5 روزگی پس از تولد، به روش غربالگری به صورت تهیه نمونه خون از ته پاشنه پای نوزادان غربالگری شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه کم‌کاری مادرزادی تیروئید ازشایع‌ترین علل عقب‌ماندگی ذهنی نوزدان است، عنوان کرد: در زمانی‌که عقب‌ماندگی ظاهر می‌شود درمان بی‌فایده است اما در زمان تولد به راحتی با یک آزمایش ساده روز سوم تا پنجم بعد از تولد قابل شناسایی بوده و با درمان سریع می‌توان از بروز این معضل پیشگیری کرد و هر گونه تأخیر در درمان آن از ضریب هوشی و سلامتی نوزادان خواهد کاست.

مرادی در رابطه با علت بیماری اظهار کرد: هرگاه به علتی غده تیروئید نوزاد قادر به تولید هورمون تیروئید به اندازه کافی نباشد یا در بدن بدرستی فعالیت نکند، کم‌کاری تیروئید اتفاق می‌افتد.

این کارشناس مرکز بهداشت و درمان ملایر ادامه داد: هورمون تیروئید یکی از هورمون‌های مهم در رشد و تکامل نوزاد است و کمبود این هورمون عوارضی مانند عقب‌ماندگی ذهنی، کوتاهی قد، ناشنوایی، لالی و بعضی از بیماری‌های مغزی و عصبی را به دنبال دارد بنابراین با انجام یک آزمایش ساده در فاصله روزهای ۳ تا ۵ بعد از تولد می‌توان به وجود کم‌کاری مادرزادی تیروئید پی‌برد.

وی اضافه کرد: این آزمایش با گرفتن چند قطره خون از پاشنه پای نوزاد انجام می‌شود، این نمونه‌گیری ساده، بی‌خطر و به حدی کم درد است که گاه حتی نوزاد از خواب بیدار نمی‌شود.

مرادی خاطرنشان کرد: نتیجه این آزمایش ۴۸ ساعت بعد مشخص شده و در صورت وجود کم‌کاری مادرزادی تیروئید در نوزاد بلافاصله اقدامات درمانی آغاز می‌شود بنابراین والدین باید در روز سوم بعد از تولد فرزندان، به نزدیک‌ترین مرکز بهداشتی درمانی محل زندگی خود مراجعه کنند.

وی تأکید کرد: زمان در جلوگیری از عقب‌ماندگی ذهنی نوزادان مبتلا به کم‌کاری مادرزادی تیروئید، بسیار با ارزش و تعیین‌کننده است.

در ادامه دیگر کارشناس مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت ملایر درباره بیماری تب کریمه کنگو، گفت: این بیماری یک بیماری حاد ویروسی خونریزی‌دهنده قابل انتقال از حیوان به انسان است.

محمد حسنی با بیان اینکه این بیماری در دام‌ها علائم قابل توجهی ندارد و پس از گزش کنه آلوده، ویروس کمتر از یک هفته در بدن دام باقی می‌ماند، افزود: در سال‌های اخیر بیماری در استان‌های مختلف کشور مشاهده شده اما بیشترین موارد ابتلا به تب کریمه کنگو از سیستان و بلوچستان، اصفهان و گلستان گزارش شده است.

وی خاطرنشان کرد: راه انتقال تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو از طریق تماس با دام‌های آلوده، تماس با خون و ترشحات لاشه دام آلوده در زمان ذبح، گزش کنه یا دستکاری و له کردن آن، تماس با خون، ترشحات و نمونه‌های بافتی بیمار آلوده است.

حسنی با اشاره به اینکه احتمال ابتلا به بیماری در صورت مسافرت به یک منطقه روستایی حتی بدون سابقه تماس آشکار با حیوانات یا گزش کنه، وجود دارد، گفت: دوره کمون، مرحله قبل از خونریزی، خونریزی و دوره نقاهت از جمله مراحل مختلف این بیماری است.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۷۱۱۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیمی از بازماندگان تحصیل در زنجان توانایی ذهنی و جسمی ندارند

به گزارش خبرنگار مهر، حسین قاسمی ظهر سه‌شنبه در نشست خبری اظهار کرد: ۷۹۰ دانش‌آموز بازمانده از تحصیل در سطح استان شناسایی شد اما زنجان رتبه اول در جذب دانش‌آموزان را دارد.

وی ادامه داد: ۵۰ درصد این دانش‌آموزان دارای مشکلات شدید جسمی و ذهنی بوده و آموزش‌پذیر نیستند و برخی نیز با ممانعت خانواده‌ها برای تحصیل مواجه هستند.

معاون ابتدایی آموزش و پرورش استان زنجان با بیان اینکه در بین این ۷۹۰ نفر ۳۰ دانش آموز فوتی داریم، عنوان کرد: علاوه بر این تعدادی هم در خارج از کشور هستند که سامانه همه این افراد را جزو بازمانده از تحصیل به حساب می‌آورد.

وی تعداد مدارس تک دانش‌آموزی استان زنجان را ۹ واحد برشمرد و گفت: اولیای ۵۵ دانش‌آموز به دلیل جسه کوچک اجازه تحصیل در پایه اول ابتدایی را به آن‌ها ندادند و دیرتر وارد سیستم آموزشی شدند.

قاسمی تصریح کرد: هیچ دانش‌آموزی را به دلیل عدم دسترسی آموزش از دست ندادیم و آموزش و پرورش حق قانونی افراد برای حضور در چرخه آموزش را فراهم کرده است.

معاون آموزش متوسطه اداره‌کل آموزش و پرورش استان زنجان نیز در ادامه این نشست اظهار کرد: سال گذشته حدود ۳.۸۵ درصد از مشمولان، بازمانده از تحصیل در دوره اول متوسطه داشتیم که در کشور این رقم بیش از ۵ درصد بود.

وهاب ادیبی افزود: امسال میزان بازماندگی در دوره اول متوسطه به ۳.۲۴ درصد رسیده است و در دوره دوم متوسطه نیز یک درصد نسبت به سال قبل کاهش داریم.

کد خبر 6093188

دیگر خبرها

  • عقب‌ماندگی‌های لرستان را با کار جهادی جبران کنیم
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • شایع‌ترین علت پیوند کبد در ایران
  • شایع ترین علت پیوند کبد در ایران/ زنگ خطر کبد چرب
  • شایع ترین علت نیاز به پیوند کبد در ایران
  • کم‌کاری تیروئید را با این ۳ ورزش جبران کنید
  • ۷ چالش بزرگ که شما را سرسخت‌تر از آدم‌های معمولی می‌کند
  • گلایه والدین از افزایش قیمت برخی برند‌های شیرخشک
  • نیمی از بازماندگان تحصیل در زنجان توانایی ذهنی و جسمی ندارند
  • تلاش کشتی‌گیران غول پیکر برای درآوردن گریه نوزادان (عکس)