Web Analytics Made Easy - Statcounter

احتمال مرگ زودرس در افرادی که دو تا سه بار در هفته سیب زمینی سرخ شده می خورند در مقایسه با افرادی که سیب زمینی سرخ شده نمی خورند ، دو برابر است به گزارش سرویس بین المللخبرگزاری صدا و سیما، نتیجه تجدیدترین بررسی مشاهده ای محققان نشان می دهد افرادی که هفته ای دو بار یا بیشتر، سیب زمینی سرخ شده می خورند، دو برابر دیگران در معرض مرگ زودرس قرار دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شبکه سی ان ان در گزارشی به قلم سوزان اسکوتی در پایگاه اینترنتی خود نوشت: نیکولا ورونیز، از دانشمندان شورای ملی تحقیق در پادووای ایتالیا و همکارانش برای تحقیق درباره بیماری آرتروز، چهار هزار و 440 فرد بین 45 تا 79 سال را به مدت بیش از هشت سال مورد بررسی قرار دادند. گروه تحقیق تصمیم گرفتند تحقیق درباره موضوع اصلی را رها کنند و تمرکز خود را روی مصرف سیب زمینی در شرکت کنندگان معطوف کنند. آنها شرکت کنندگان را بر اساس میزان مصرف سیب زمینی در هفته به چند گروه تقسیم کردند. پس از هشت سال، بالغ بر 236 نفر از شرکت کنندگان در بررسی جان خود را از دست دادند. بررسی اطلاعات هر گروه نشان داد احتمال مرگ زودرس در افرادی که دو تا سه بار در هفته سیب زمینی سرخ کرده می خوردند، در مقایسه با افرادی که سیب زمینی سرخ کرده نخورده بودند، دو برابر بود.سن یا جنسیت شرکت کنندگان تاثیری در نتیجه نداشت، اما اطلاعات حاکی از آن بود که مردان بیشتر از زنان، و جوانان بیشتر از سالمندان علاقه مند به خوردن سیب زمینی سرخ کرده هستند.با وجود این، سرپرست گروه تحقیق اعلام کرد با توجه به اینکه این یک بررسی مشاهده ای است، نمی توان گفت خوردن سیب زمینی سرخ کرده به طور مستقیم موجب مرگ زودرس می شود و باید تحقیقات بیشتری برای نتیجه گیری قطعی در این باره به عمل آید.وی گفت: «حتی اگر این یک بررسی مشاهده ای باشد، ما معتقدیم که روغن آشپزی که مملو از اسیدهای چرب اشباع نشده است، عامل مهمی در مرگ افرادی است که سیب زمینی سرخ کرده مصرف می کنند.» اسید چرب اشباع نشده موجب افزایش کلسترول بد خون می شود که ممکن است منجر به بیماری قلبی عروقی شود.وی افزود عوامل مهم دیگر از جمله چاقی، کم تحرکی، و مصرف زیاد نمک نیز ممکن است در مرگ زودرس افرادی که هفته ای دو بار یا بیشتر سیب زمینی سرخ کرده می خورند، مؤثر باشد.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۷۶۹۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا کندن موی سفید باعث زیاد شدن آن میشود؟

از زمان های قدیم تا به امروز این باور وجود دارد که کندن موهای سفید باعث زیاد شدن آنها می شود اما این فرضیه تا چه حد درست است.

رنگ مو توسط رنگدانه‌های موجود در سلول‌های ریشه مو تعیین می‌شود و با توقف تولید این رنگدانه‌ها، رنگ مو تغییر می‌کند و به اصطلاح سفید می‌شود.

سفید شدن مو ممکن است ناشی از برخی بیماری‌های داخلی یا بیماری‌های خودایمنی بدن باشد. همچنین کمبود ویتامین B۱۲ و کمبود آهن نیز می‌تواند باعث سفید شدن زودرس موها شود.

عواملی همچون پرکاری تیروئید و کمبود آهن می‌تواند باعث سفید شدن مو شود، اما ژنتیک دلیل اصلی سفید شدن زودرس موها است. سوال پرتکراری که در مورد موهای سفید وجود دارد، ارتباط زیاد شدن آنها با کندن این تار موهای دوست نداشتنی است در این بخش به آن اشاره خواهیم داشت.

آیا کندن موی سفید باعث زیاد شدن آن میشود؟

خیر، کندن موی سفید باعث رشد بیشتر آن‌ها نمی‌شود. رنگدانه‌های مو، که عامل رنگ موی افراد هستند، در سلول‌های ریشه‌ای موها قرار دارند و با توقف ساخت این رنگدانه‌ها در سلول‌ها، مو سفید می‌شود. برعکس، کندن موی سفید باعث نابودی بخشی از سلول‌های ریشه‌ای مو می‌شود که موجب کاهش تعداد موهای سفید شده و کمتر شدن آن‌ها در آینده می‌شود. اما در هر صورت، کندن موهای سفید نمی‌تواند باعث رشد بیشتر آن‌ها شود.

شروع سفیدی مو در افراد سفیدپوست از سن ۳۵ سالگی و در افراد سیاهپوست از ۴۵ سالگی به طور طبیعی رخ می‌دهد. با این حال، در صورتی که سن شروع سفیدی مو در افراد سفیدپوست کمتر از ۲۰ سال و در افراد سیاهپوست کمتر از ۳۰ سال باشد، می‌توان گفت که فرد دچار سفیدی زودرس مو شده است و با استفاده از برخی داروها می‌توان از آن جلوگیری کرد.

فاکتورهای مؤثر بر سفیدی مو عبارتند از:

کمبود ویتامین‌ها، به خصوص ویتامین B۱۲

بیماری‌های سیستم ایمنی مانند برص و آلوپسی آره آتا

کمبود آهن و کم خونی

مصرف برخی داروها مثل کلروکین

رژیم غذایی نامناسب و ناپایدار

استفاده از شامپوها و محصولات شیمیایی مضر برای مو

بیماری‌های تیروئید

کمبود روی در بدن

مصرف دخانیات

درمان سفیدی مو

هیچ شامپویی توانایی درمان سفیدی مو را ندارد. استفاده از این شامپوها فقط می‌تواند به تیرگی یا روشنی موها کمک کند ولی در کاهش یا جلوگیری از سفیدی مو تاثیری ندارد. همچنین، رنگ مو نیز نمی‌تواند تاثیری در کاهش یا افزایش موهای سفید داشته باشد.

سفیدی زودرس مو توسط پزشکان پوست و با استفاده از داروها درمان می‌شود. پزشکان با استفاده از داروهایی که سلول‌های رنگدانه مو را تحریک می‌کنند، سن شروع سفید شدن مو را بالاتر می‌برند و این مشکل را درمان می‌کنند.

منبع
نمناک

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: کمبود این ویتامین‌ها و مواد معدنی باعث سفید شدن زودرس مو می‌شود چند راهکار ساده برای دیرتر سفید شدن موهای سر

دیگر خبرها

  • حساب بانکی چه افرادی مشمول مالیات می‌شود؟
  • خط خوردن صلاح از ترکیب لیورپول!
  • بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ در جلسات هفته جاری مجلس
  • شایعه عجیب: خط خوردن صلاح از ترکیب لیورپول!
  • حساب بانکی چه افرادی مشمول مالیات بر سوداگری می‌شود؟ | نحوه شناسایی حساب های غیر تجاری
  • حساب بانکی چه افرادی مشمول مالیات بر سوداگری می‌شود؟
  • آیا ورزش باعث رشد قد می‌شود؟
  • بررسی لایحه جداول بودجه ۱۴۰۳ در دستور کار هفتگی مجلس قرار خواهد گرفت
  • آیا کندن موی سفید باعث زیاد شدن آن میشود؟
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت