Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-04-26@16:55:53 GMT

اصابت سنگ جان کارگر معدن را گرفت

تاریخ انتشار: ۲۵ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۶۸۱۲۴۸

رویداد۲۴-مرگ یک کارگر 26 ساله در معدن سرب و روی کوشک بافق بر اثر اصابت سنگ در هنگام کار زنگ خطر ایمنی معادن استان یزد را به صدا در آورده است .این سومین مورد از مرگ کارگران در این معدن شهرستان بافق و اولین مورد پس از حادثه دلخراش مرگ 35 کارگر معدن زمستان یورت گلستان در استان یزد است .یک روز پس از حادثه ، برای پیگیری علت حادثه راهی معدن سرب و روی کوشک بافق می شوم .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهرستان بافق در 126 کیلومتری شهر یزد قرار گرفته و 6 هزار کارگر در 19 معدن فعال این شهرستان مشغول به کارند. معدن کوشک با تولید سالانه 2.5 میلیون تن سرب در فاصله 46 کیلومتری بافق و 156 کیلومتری یزد قرار گرفته است.وقتی به معدن می رسم با ده ها نفر از کارگرانی مواجه می شوم که عصبانی و خشمگین به احترام خون همکارشان کار را تعطیل کرده اند. آن ها اما با دیدن خبرنگار ، امید تازه ای می یابند تا درد دل هایشان را بیان کنند.یکی از کارگران می گوید این جا رفتن کارگران به معدن با خودش ان است اما برگشتنشان با خداست. از زمانی که آتش باری می شود باید 72 ساعت بگذرد تا ریزش ها کامل و لکه گیری انجام شود و نهایتا کارگر برای کار وارد معدن شود اما این موارد برای کارگر مقتول اتفاق نیفتاد.از یکی از کارگران می پرسم پس چرا کارگر معدن قبل از زمان 72 ساعت به محل کار ارسال شده بود به من جواب می دهد کارگران مجبور به اطاعت از دستورات مافوق خود هستند و در غیر این صورت اخراج می شوند . برای هر یک از کارگران قرارداد یک ماهه تنظیم شده و اگر رضایت کارفرما نباشد کارمان را از دست می دهیم .یک کارگر دیگر می گوید لوازم کار در این معدن خیلی قدیمی است و بسیاری از تجهیزات غیراستاندارد هستند این موضوع جان ما را تهدید می کند .کارگر دیگری به من گفت این معدن تا وقتی دولتی بود 700 کارگر داشت اما وقتی که به بخش خصوصی سپرده شد کارگران به 300 نفر تقلیل یافتند .

یک جوان دیگر که آثار زحمتکشی از چهره اش پیداست می گوید ما این جا در عمق دویست متری کار می کنیم و با جان خود بازی می کنیم اما فقط بین یک میلیون و دویست تا یک میلیون و 700 هزار تومان دریافت می کنیم و از کمترین امکانات و حقوق کار برخورداریم.

تصمیم به پیگیری موضوع می گیرم . مدیر عامل مجتمع معدنی در تهران است بنابراین به سراغ مدیر داخلی معدن می روم . احمدی به من می گوید نمی توان تا پایان کار تحقیقات و کارشناسی توسط دستگاه های مرتبط در مورد این حادثه اظهار نظر کرد . با این حال کار ما یک کار پرخطر و پرریسک است پیگیری هایی برای کاهش مشکلات کارگران انجام داده ایم اما سرعت انجام آن کم است .

از شهرستان بافق با دلی اندوهگین بر می گردم و یک راست به سراغ متولی اصلی معادن استان یعنی سازمان صنعت ، معدن و تجارت می روم . در آن جا به بخشی به نام اداره بهداشت ، ایمنی ، محیط زیست و انرژی هدایت می شوم . رئیس اداره در پاسخ سوال من میگوید به منظور شناسایی خطرات کار وارائه راهکار برای رفع انها دستورالعمل ارزیابی وریسک واحدهای صنعتی تهیه شده که این دستورالعمل به اکثرواحدهای پرخطر از جمله معادن ابلاغ شده است .مفیدی ادامه می دهد یکی از معادنی که نتیجه ارزیابی به آن اعلام شده معدن سرب وروی کوشک بوده اما این که اقدامات ایمنی تا چه حد موثربوده و مسببین حادثه چه کسانی بوده اند باید منتظر نظر مراجع زیرصلاح باشیم تا آنها نظرات کارشناسی خود را ابلاغ کنند.

پیداست که توپ در زمین کارفرما افتاده است . ترجیح می دهم برای پاسخی جدی تر با معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار صحبت کنم . سیدحسینی که در پی فاجعه معدن زمستان یورت استان گلستان در مورد امکان بروز حادثه در استان معدنی یزد به مسئولان هشدار داده بود در جواب تلفن من می گوید من قبلا هم گفته بودم بحث معادن وایمنی آنها دردستگاه های مرتبط یعنی سازمان صنعت معدن وتجارت واداره ی کار و اموراجتماعی باید جدی رعایت شود.

سید حسینی افزود: من تا الان پیگیر ماجرا هستم ، اگر چه نتیجه حادثه معلوم نشده ولی مدیرعامل معدن کوشک بافق برای توضیحات احضارشده وتذکرلازم داده شده است .معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری ضمن این که از تلاش خود برای پیگیری ماجرا و احضار مدیر عامل معدن کوشک سخن می گوید می افزاید ما یک استان معدن خیز کشور هستیم و بنابراین تمام معادن استان باید ازلحاظ ایمنی به شدت پیگیری شود.

دو روز از حادثه می گذرد. از فرمانداری به من خبر می دهند که نشست فوری بررسی حادثه در شهرستان با حضورمدیر عامل شرکت معدنی ، نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی و نماینده اداره کار شهرستان برگزار شده و مصوباتی داشته است.به سراغ فرماندار بافق می روم . زاده رحمانی با اشاره به اینکه طی چند ماه اخیر بحث ایجاد ایمنی در معادن بخصوص در بخش تونل های زیر زمینی در شهرستان بافق پیگیری شده می گوید:

با سرپرست هیت مدیره این مجتمع معدنی صحبت و مدیرعامل این معدن به جلسه کمیسیون کارگری شهرستان فرا خوانده شد و این نشست با حضور اعضای کمیسیون کارگری و نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی برگزار وبحث وتبادل نظر شد.فرماندار بافق ادامه می دهد قرار شد روند ایمن سازی در مجتمع معدنی کوشک شتاب بیشتری به خود بگیرد صورت بگیرد و ظرف 3 ماه گزارش آن به کمسیون کارگری شهرستان داده شود.حالا یک خانواده بی سرپرست شده و شش هزار کارگر دیگر معادن این شهرستان هم در بیم آنند که مبادا کم کاری ها سایه پدر را از سر خانواده آن ها بگیرد. اگر چه طبق روال مرسوم ، همیشه از بین مثلث دولت ، کارفرما و کارگر مسئول حوادث کارگران معرفی می شوند اما اگر نیم نگاهی به وجدان و انصاف هم داشته باشیم نباید نقش دولت و کارفرمایان را در ایمنی کارگران معادن دست کم بگیریم .اگر کارفرما وظیفه آموزش به کارگر و حفظ ایمنی کار را بر عهده دارد باید مشخص شود که اولویت آموزش ایمنی در مقایسه با تولید در معادن کجاست؟ اگر مشکل از لوازم کار غیراستاندارد است چرا نباید کارفرمایان موظف به نوسازی تجهیزات خود شوند و بالاخره نقش دولت در نظارت بر معادن کشور کجاست ؟

از حادثه گذر می کنم و دل خوش می کنم به این که شاید مرگ رضا گنجی کارگر 26 ساله معدن کوشک بافق فارغ از این که مقصر کیست بتواند تکانی به همه ما بدهد تا جدی تر به جامعه کارگری بیندیشیم.


منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۸۱۲۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قهر شرکت پخش فرآورده‌های نفتی سبزوار به ضرر بردسکن است

فرماندار بردسکن گفت: با توجه به وضعیت خشکسالی از شرکت پخش فرآورده‌های نفتی منطقه سبزوار می‌خواهیم با این شهرستان قهر نکرده و در تامین سوخت بخش معادن و کشاورزی بردسکن سختگیری نکند.

علی دهقان زاده فرماندار شهرستان بردسکن گفت: با توجه به وضعیت خشکسالی و قهر طبیعت، از شرکت پخش فرآورده‌های نفتی منطقه سبزوار می‌خواهیم با این شهرستان قهر نکرده و در تامین سوخت بخش معادن و کشاورزی بردسکن سختگیری نکند.

وی افزود: بیش از ۳۰ واحد معدنی در شهرستان بردسکن فعالیت دارند و این شهرستان دومین شهر معدنی خراسان رضوی است از طرفی بردسکن پایتخت تولید مس در شرق کشور است.

وی به فعالیت‌های گسترده کشاورزی در بردسکن اشاره و اضافه کرد: در آمد کشاورزان شهرستان فقط در تولید محصول پسته ۵۰ هزار میلیارد ریال است و تردد زیادی به واسطه معادن و محصولات کشاورزی در جاده‌های مواصلاتی بردسکن صورت می‌گیرد لذا از شرکت پخش فرآورده‌های نفتی می‌خواهیم در حوزه کشاورزی و معادن نسبت به توزیع سوخت مود نیاز ماشین آلات در این بخش‌ها مساعدت کند.

فرماندار بردسکن گفت: معادن شهرستان نزدیک به ۶ هزار زمینه اشتغال فراهم کرده اند و اگر بخواهیم در تامین سوخت معادن و یا بخش کشاورزی مشکلات را مرتفع نکنیم زمینه نارضایتی را در این بخش‌ها فراهم خواهیم کرد.

دهقان زاده افزود: بیش از ۶۰ درصد مشکلات را می‌توانیم با هم افزایی و در سایه تعامل و همدلی در مجموعه مدیریتی شهرستان مرتفع کنیم که این مهم در حال پیگیری و اجراست چرا که بردسکن با این ظرفیت می‌تواند در حوزه اقتصاد و تولید حرفی برای گفتن داشته باشد، ولی متاسفانه حق این شهرستان با توجه به ظرفیت‌ها و توانمندی‌های بالقوه، هنوز در استان ادا نشده است.

دیگر خبرها

  • تأکید ائمه جمعه استان تهران بر رسیدگی به وضعیت کارگران
  • مسوولان دستگاه قضا به مشکلات کارگری شهرستان البرز ورود کنند
  • نرخ بازار باید منصفانه و اسلامی باشد/ ضرورت توجه به حق و حقوق کارگران
  • فعال بودن۴۰ درصد معادن نیشابور
  • چرخه اقتصادی کشور وابسته به قشر کارگر است
  • ناترازی آب با فعال شدن معادن در شهرستان اهر
  • تکنولوژی عامل اصلی فعال‌سازی معادن پیر
  • اجرای موسی عصمتی میلیونی شد+فیلم
  • افزایش فعالیت‌های اکتشاف معادن در آذربایجان‌شرقی
  • قهر شرکت پخش فرآورده‌های نفتی سبزوار به ضرر بردسکن است