Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان‌شرقی، حجت‌الاسلام سید محمدعلی آل هاشم، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه تبریز، امروز در دیدار با مدیرکل، معاونین و روسای اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با وی، اظهار کرد: مقام معظم رهبری از سال‌ها پیش در رابطه با فرهنگ و تهدیدات این حوزه با عناوین مختلفی چون، تهاجم فرهنگی، شبیخون فرهنگی، ناتوی فرهنگی و جنگ نرم هشدار می دهند و این نشان دهنده ی اهمیت موضوع فرهنگ از دیدگاه ایشان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی، تصریح کرد: دشمنان نظام جمهوری اسلامی از طرق مختلف سعی در مقابله با این نظام دارند برهمین اساس جنگ نرم و رخنه فرهنگی را انتخاب کرده‌اند چراکه ویژگی جنگ نرم و نفوذ نرم، آرام بودن و بی سر و صدا بودن آن است.

حجت‌الاسلام آل هاشم، خاطرنشان کرد: دشمنان برخورد سخت و سخت افزاری را با نظام اسلامی پرهزینه ارزیابی کردند، اگر چه دشمن از تهدیدات نظامی دست برنداشته است اما برخورد نظامی را پرهزینه می دانند و در این رابطه ٨ سال دفاع مقدس را تجربه کرده اند.

امام جمعه تبریز، با بیان اینکه جنگ نرم دشوراتر و خطرناک‌تر از جنگ سخت و نظامی است، ادامه داد: در جنگ نظامی دشمن و مواضع آن مشخص است، اما در جنگ نرم شناخت حق و باطل سخت و دشورا است و همین امر است که سبب دشواری جنگ فرهنگی شده است.

وی با اشاره به برنامه ریزی‌های دشمن از طریق جنگ نرم، تهاجم فرهنگی و نفوذ برای ضربه به ایران اسلامی، گفت: دشمن به دنبال ترویج مدگرایی، ناامید کردن جوانان به آینده کشور، ترویج مواد مخدر در جامعه، تضعیف مسؤولان نظام و ولایت فقیه است که باید در برابر این هجمه ها برنامه ریزی قدرتمندی انجام گیرد.

حجت‌الاسلام آل هاشم، موازی کاری در فعایت‌های فرهنگی را از آفت‌های این حوزه برشمره و تاکید کرد: شورای فرهنگ عمومی به عنوان یک نهاد مرجع می‌تواند در انسجام بخشیدن به فعالیت‌های فرهنگی در سطح استان عمل نماید.

وی در ادامه با اشاره به تنوع فعالیت‌های فرهنگی و هنری زیرمجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، گفت: سلایق و علایق مختلف و متنوعی در این حوزه وجود دارد و می بایست زمینه تعالی و گسترش تمامی رشته های فرهنگی و هنری را ایجاد نماییم.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌شرقی، شعر و ادب را یکی از ارکان فرهنگ برشمرد و گفت: از طریق این هنر ارزشمند می توان پیام اسلام و انقلاب را در جامعه منتشر کرد و برهمین اساس باید از شعرای جوان و حماسی سرا حمایت شود.

وی افزود: آذربایجان و تبریز در زمینه هنر فاخر خوشنویسی همواره افتخارآفرین بوده و بزرگان بسیاری را در دامان خود پرورش داده است.

حجت‌الاسلام آل‌هاشم، تاکید کرد: باید در زمینه هنرهای تجسمی، تئاتر، سینما و موسیقی مانع ترویج هنر مبتذل شده و جوانان را به سمت فرهنگ صحیح اسلامی هدایت کرد .

وی تصریح کرد: تبریز در حوزه مطبوعات و چاپ و دیگر عرصه‌های فرهنگی جزو اولین هاست و باید جایگاه اصلی خود را در این حوزه ها بازیابد.

امام جمعه تبریز، با اشاره به منویات مقام معظم رهبری و تاکید ایشان بر تربیت ده میلیون حافظ قرآن در کشور، تاکید کرد: باید با همفکری نهادهای فرهنگی و قرآنی سهم استان در تربیت حافظان قرآن مشخص شود.

محمد محمدپور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی نیز در این دیدار ضمن گزارشی از فعالیت‌های این اداره کل ، اظهار کرد: حضور حجت‌الاسلام آل هاشم به عنوان نماینده مقام معظم رهبری در استان، بدون شک نقطه عطف تاریخی در حیات فرهنگی این استان بوده و امیدواریم در این دوره، فرهنگ و هنر استان شاهد رشد و توسعه و رونق و ترقی قابل توجهی باشد.

وی تاکید کرد: آذربایجان و تبریز دارای پیشینه تاریخی درخشان و گهرباری است و اصحاب فرهنگ و هنر، اهتمام جدی برای بازآفرینی افتخارات گذشته و احیای مکاتب تبریز را دارند.

وی با اشاره به سیاست‌های فرهنگی کشور و منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی در ارتباط با حوزه فرهنگ و هدف‌های کلان فرهنگی دولت تدبیر و امید و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: این اهداف شامل صیانت از فرهنگ و هویت دینی و ملی، تقویت توان و اقتدار فرهنگی، کمک به ارتقای سطح فرهنگ عمومی، تقویت نهادهای صنفی و تشکل های مدنی فرهنگی و هنری، تضمین آزادی های قانونی و ارتقای منزلت اجتماعی اصحاب فرهنگ و هنر، گسترش ارتباطات و مبادلات جهانی فرهنگی و هنر و بهره گیری از ظرفیت های فناوری اطلاعاتی و ارتباطی برای تحقق اهداف نظام است.

محمدپور، تعمیق و گسترش فرهنگ عمومی، تمرکز زدایی، واگذاری و واسپاری امور به کنش گران فرهنگ و هنر، تکریم هنر و هنرمند، کاهش تصدی گری و گسترش دایره ی نظارتی و ارتقای شاخص های فرهنگی و هنری را از دیگر اهداف این اداره کل برشمرد.

وی با بیان اینکه این اداره کل نیز با تبعیت از این اهداف برنامه‌های خود را تهیه کرده و پیگیری می‌کند، گفت: در دولت یازدهم در استان با هماهنگی دستگاه‌های فرهنگی و هنری، سطح تمامی شاخص های فرهنگی و هنری، رشد داشته است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گفت: در حال حاضر ٣٥٠٠ واحد و صنف فرهنگی و هنری تحت نظارت این اداره کل فعالیت می کنند.

وی افزود: ١٢٦٩ کانون فرهنگی هنری مسجد با ١٥٠ هزار نفر عضو، ٨٠ انجمن فرهنگی و هنری، ٦٣ موسسه عال قرآن و عترت، ٣٥٢ چاپخانه، ٢٠٦ ناشر مکتوب و ١٢ ناشر صوتی، ١٩٤ آموزشگاه آزاد هنری، ١٩٨ فروشگاه عرضه محصولات فرهنگ، ١٥ سینما و ٦٨٧ کانون تبلیغاتی بخشی از صنوف تحت نظارت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان است.

محمدپور افزود: در عرصه نشریات استان در سال ٩١ حدود ١٥٧ نشریه فعالیت می کرد که در سال ٩٥ این تعداد به ٣١٠ نشریه مکتوب، الکترونیک و پایگاه های خبری دارای مجوز رسیده است.

وی همچنین به فعالیت سه هنرستان و دانشگاه علمی کاربردی فرهنگ و هنر در سطح استان اشاره و خاطرنشان کرد؛ هنرستان میرک با ١٠٠ سال سابقه فعالیت و هنرستان های اقبال آذر و کوثر با حدود ٣٠٠ هنرجو ، پرورش هنرمندان حوزه‌های مختلف هنری را در برنامه کاری خود دارند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌شرقی، همچنین به تاسیس بنیاد فرهنگ، هنر و ادب آذربایجان اشاره کرد و گفت: این بنیاد به دنبال وعده رییس جمهور در تبریز فعالیت خود را آغاز کرد و تدوین فرهنگ یکسان سازی کلمات ترکی آذربایجانی و نگارش دایرالمعارف آذربایجان با برخورداری از اساتید برجسته و توانمند از اهم فعالیت های این بنیاد است.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۸۲۲۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی میزبانی برای رویداد خوشنویسی جهان اسلام/ خبر خوب آقای مدیر

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری تشریح برنامه‌های بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) و تشریح ویژه‌برنامه‌های «چله رضوی» روز سه شنبه چهارم اردیبهشت با حضور فرهاد قائمیان مدیر این رویداد در سالن جلسات مجتمع فرهنگی هنری باغ زیبای تهران برگزار شد.

تشریح رویکردهای تحولی و افقی که از ۱۰ سال به ۵ سال کاهش پیدا کرد

مرتضی سعیدی‌زاده مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) در ابتدای این نشست رسانه‌ای ضمن ارایه گزارشی از روند فعالیت‌های انجام‌گرفته در این مجموعه و دبیرخانه جشنواره بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) در قالب ۱۴ جشنواره جداگانه و ۵۰۰ برنامه فرهنگی هنری گفت: طی ماه‌های گذشته جلسات متعددی را در حوزه رسانه‌ای برگزار کردیم که طی آن جزییات جشنواره‌های مختلف ارایه‌شده بود، پس آنچه در این جلسه پیش روی شما قرار می‌گیرد تشریح برنامه‌های یک ماه گذشته است.

وی توضیح داد: ما در حوزه رویکردهای تحولی، اقداماتی را در بنیاد امام رضا (ع) انجام داده‌ایم. در این چارچوب تلاش برای برگزاری یک رویکرد محتوامحور مبتنی بر منظومه معارف امام رضا (ع)، تلاش برای ارایه رویکردهای نوین برای برگزاری جشنواره‌های رضوی، راه‌اندازی سامانه «منظومه رضوان» همزمان با میلاد امام رضا (ع) با هدف تبیین ابعاد موضوعی و رویکردی پرداخت به سیره اهل بیت و امام رضا (ع) با محوریت مخاطب و تعریف اصالت بر مبنای محتوا، دسترسی آسان‌تر هنرمندان به منظومه‌های فکری حوزه سیره رضوی، استفاده از هنرمندان شاخص و تراز در فضای مدیریتی و شوراهای سیاستگذاری جشنواره با هدف برگزاری یک رویداد حرفه‌ای و تخصصی در تمام بخش‌ها، حضور یک هسته حرفه‌ای، متعهد و متخصص در بنیاد امام رضا (ع)، حمایت مادی و معنوی از هنرمندان در جهت تولیدات مرتبط با توسعه فرهنگ رضوی، توجه به برگزاری دوره‌های آموزشی با ارتقای دانش فنی هنرمندان شرکت‌کننده در جشنواره امام رضا (ع)، برگزاری کارگاه‌های آموزشی مختلف، انتخاب موسسات تخصصی با رویکرد مردم‌محور برای تقویت ارکان مردمی جشنواره از جمله تاسیس «کانون هنر شیعی»، از جمله رویکردهای تحولی است که در بنیاد امام رضا (ع) انجام گرفته است.

مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری امام رضا (ع) در ادامه صحبت‌های خود بیان کرد: اتکا و بهره‌گیری از موسسات تخصصی و حرفه‌ای ، تلاش بیشتر برای استفاده بیشتر آحاد مردم از محصولات تولیدشده در جشنواره فرهنگی هنری امام رضا (ع)، راه‌اندازی سامانه‌ای به نام «پنجره» با هدف ارایه تولیدات رضوی پس از برگزاری جشنواره به مردم، تعامل و مشارکت‌آفرینی با نهادها و مجموعه‌های تخصصی در قالب همکاری ۱۵ نهاد فرهنگی هنری فعال کشور برای ارتقای کیفیت جشنواره امام رضا (ع)، بهره‌مندی آحاد جامعه از تولیدات فرهنگی هنری مرتبط با فرهنگ رضوی، برگزاری بیش از ۵۰۰ برنامه فرهنگی هنری در شهرهای مختلف کشور در قالب محافل ادبی و نمایشی، از دیگر رویکردهایی بود که تلاش کردیم در این دوره از جشنواره روی آن پیرامون توسعه فرهنگ رضوی تمرکز داشته باشیم. شرایطی که توانستیم تا حدی به اهداف و رویکردهای‌مان نزدیک شویم.

سعیدی‌زاده تاکید کرد: امیدواریم جشنواره امام رضا (ع) در پنج سال آینده به عنوان یکی از حرفه‌ای‌ترین جشنواره‌های دینی کشور تثبیت شود. ما از دوره گذار جشنواره عبور کردیم و اکنون به آینده فکر می‌کنیم. بنابراین امیدوارم با رویکردهای جدیدی که در این زمینه انجام‌گرفته بتوانیم در حوزه توسعه فرهنگی رضوی با مشارکت‌های دیگر دستگاه‌های فرهنگی شاهد اتفاقات اثرگذار باشیم. برداشت اولیه من یک افق ۱۰ ساله بود اما با کارهایی که صورت گرفته تصور می‌کنم در یک افق پنج سال در سال ۱۴۱۱ یا ۱۴۱۲ شاهد هم‌ترازی جشنواره امام رضا (ع) در سطح جشنواره‌هایی چون جشنواره فجر باشیم. شرایطی که حتی بهره‌مندی آحاد جامعه را هم در بر می‌گیرد. هنری که برای توسعه فرهنگ رضوی و تعاملات انسانی گام بر می‌دارد طبیعتا دربرگیرنده تلاش‌های زیادی است که باید به سرانجام رسیده و در بعد بین الملل هم مطرح شود.

شگفتی فرهاد قائمیان از برگزاری جشنواره در یک روستای دورافتاده

فرهاد قائمیان مدیر بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) هم پس از صحبت‌های سعیدی‌زاده در تشریح فعالیت‌های این رویداد فرهنگی هنری در حوزه مدیریتی خود بیان کرد: در مدیریت جدیدی که برای بنیاد امام رضا (ع) انجام‌گرفته رویکردهای متفاوتی در بنیاد اجرایی‌ شده که یکی از مهم‌ترین آنها مردمی‌کردن جشنواره‌های رضوی است. رویکردی که در دوره‌های قبلی هم مورد توجه بود ولی در این دوره تلاش شده تا فرهنگ رضوی بیشتر در بین جامعه رواج پیدا کند.

وی ادامه داد: بنده از بدو انتخابم در جشنواره امام رضا (ع) سعی کردیم بلافاصله شوراهای سیاستگذاری جشنواره‌های مختلف را راه‌اندازی کنیم. در این زمینه توجه به روستاها و شهرهای مختلف کشور یکی از رویکردهای جدید ما بود. من اعتراف می‌کنم که در بخش روستایی و عشایری که در حوزه تئاتر و سرود متمرکز بود شاهد اتفاقات حیرت‌آوری بودم که موجب شد تمام مردم روستای «کردر» در اختیار هنرمندان و مخاطبان جشنواره قرار دادند و تلاش کردند در بهترین شکل ممکن میزبان شایسته‌ای باشند؛ شرایطی که در محیطی سرشار از الطاف رضوی اتفاقات شگفت‌انگیز و ارزشمندی را رقم زد که برایم مثال‌زدنی بود. شرایطی که اصلا قابل مقایسه با جشنواره‌های ملی ما نبود اما افتخار می‌کنیم که در یک روستا شاهد بهترین و موثرترین رویدادها بودیم.

مدیر بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) در ادامه صحبت‌های خود ضمن ارایه توضیحاتی از روند برگزاری جشنواره‌های تئاتر رضوی و دیگر رویدادها، اظهار کرد: در این دوره از جشنواره سعی کردیم ماجرا را به سمتی هدایت کنیم که آثار راه‌یافته به بخش نهایی در شهرهای مختلف به مخاطبان ارایه شود.

قائمیان در ادامه این نشست خبری ضمن ارایه توضیحاتی درباره بخش هنرهای تجسمی و سرود جشنواره امام رضا (ع) گفت: در تدارک برگزاری نمایشگاه خوشنویسی هنرمندان در جهان اسلام هستیم و امیدوارم هنرمندان عزیزمان در این عرصه افتخارآمیز باشند و ما بتوانیم شاهد برگزاری یک رویداد مهم باشیم. در این مسیر برگزاری رویداد آوای رضوی، جشنواره سرود رضوی و رویدادهای مختلف دیگر که پیش‌تر درباره آن توضیحات لازم ارایه شده بود از جمله بخش‌هایی است که امیدوارم دربرگیرنده نتایج مطلوبی باشد. من امیدوارم بتوانیم در خدمت همه دوستان هنرمند باشیم و شاهد برگزاری رویدادی باشیم که به واسطه حضور شما اهالی رسانه و هنرمندان مایه دلگرمی ما است.

در ویژه‌برنامه‌های «چله رضوی » چه می‌گذرد؟

در بخش دیگری از این نشست رسانه‌ای، زمانی مدیر اجرایی جشنواره فرهنگی هنری امام رضا (ع) و رفایی مشاور راهبردی جشنواره‌های رضوی توضیحاتی را درباره بخش‌های مختلف بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) که پیش‌تر در نشست‌های رسانه‌ای رویدادهای مختلف درباره آن توضیحات مشروح داده شده بود، ارایه دادند.

اجرای چند اثر نمایشی مختلف در تهران و استان‌های مختلف، تجلیل از هنرمندان برگزیده عرصه فرهنگ رضوی، برگزاری محفل‌های شعری مختلف، اجتماع بزرگ شاعران آذری زبان، میزبانی از رویداد شعر عربی در استان خوزستان، برگزاری اختتامیه شعر فارسی در کرمان، اجرای چندین برنامه نمایشی محیطی در ایام برگزاری جشنواره به میزبانی مشهد و دیگر شهرهای کشور، اجرای موسیقی مقامی برای عموم مردم در جهت مردمی‌سازی برنامه‌های جشنواره در بستر تولیدات، پیگیری برای دعوت از هنرمندان کشورهای لبنان، عربستان، عراق و پاکستان برای شرکت در یک نمایشگاه بین‌المللی خوشنوییسی، تلاش برای توسعه جشنواره در حوزه دانشگاهی برای برگزاری دوره‌های بعدی جشنواره امام رضا (ع)، توجه به معیشت هنرمندان شرکت‌کننده در حوزه پرداخت دستمزدها به‌ویژه در حوزه تئاتر، از جمله برنامه‌هایی بود که مدیران برگزاری جشنواره بین‌المللی امام رضا (ع) در قالب عنوان ویژه‌برنامه‌های «چله رضوی» و جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) به معرفی آنها پرداختند و از رشد کمی و کیفی آثار ارسال‌شده به دبیرخانه جشنواره به نسبت دوره‌های قبلی خبر دادند.

مراسم اختتامیه بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) روز سی و یکم اردیبهشت همزمان با جشن میلاد امام رضا (ع) با حضور هنرمندان شرکت‌کننده برگزار می‌شود.

کد خبر 6086033 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • مساجد البرز به پرچم فلسطین مزین می‌شوند
  • تضعیف فرهنگ جهاد و شهادت، هدف دشمنان انقلاب
  • تجلیل از نامداران فرهنگ و هنر چهارمحال و بختیاری
  • کار قرارگاهی، زمینه‌ساز حرکت صحیح و اثرگذار در عرصه فرهنگ
  • ۳۰۰ برنامه متنوع در کهگیلویه و بویراحمد برگزار می‌شود
  • همه پروژه‌های فرهنگی-هنری دارای شناسنامه ملی می‌شوند
  • ۲۸۵ برنامه به مناسبت دهه کرامت در کهگیلویه و بویراحمد اجرا می‌شود
  • فیلمی با موضوع امام رضا در راه جشنواره فجر
  • آمادگی میزبانی برای رویداد خوشنویسی جهان اسلام/ خبر خوب آقای مدیر
  • سرپرست جدید اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آستارا معارفه شد