Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-19@13:54:19 GMT

درمان خانگی کبد چرب با خوراکی‌های طبیعی و موثر

تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۶۸۵۲۹۴

بیماری کبد چرب به‌دلیل انباشته شدن چربی در سلول‌های کبد به‌وجود می‌آید. وجود چربی در کبد امری طبیعی است، ولی اگر میزان چربی بیش از ۵ تا ۱۰ درصد وزن کبد شود، فرد به بیماری کبد چرب مبتلا می‌شود. تجمع چربی، کبد را در برابر انواع مشکلات و التهاب‌‌ها، آسیب‌پذیرتر می‌کند. با این مطلب همراه باشید تا با راه های درمان خانگی کبد چرب آشنا شوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میزان: بیماری کبد چرب به‌دلیل انباشته شدن چربی در سلول‌های کبد به‌وجود می‌آید. وجود چربی در کبد امری طبیعی است، ولی اگر میزان چربی بیش از ۵ تا ۱۰ درصد وزن کبد شود، فرد به بیماری کبد چرب مبتلا می‌شود. تجمع چربی، کبد را در برابر انواع مشکلات و التهاب‌‌ها، آسیب‌پذیرتر می‌کند. با این مطلب همراه باشید تا با راه های درمان خانگی کبد چرب آشنا شوید.

بیماری کبد چرب به دو نوعِ کبد چرب الکلی و کبد چرب غیرالکلی تقسیم می‌شود. علت اصلی بروز کبد چرب الکلی، مصرف بیش از اندازه‌ی الکل است درحالی‌که عواملی غیر از سوءمصرف الکل در ابتلا به کبد چرب غیرالکلی دخالت دارند.

به غیر از مصرف بیش از حد الکل، عواملی مانند کلسترول خون بالا، فشار خون بالا، چاقی، دیابت نوع ۲، هپاتیت ویروسی، کاهش وزن سریع و سوء‌تغذیه می‌توانند در بروز کبد چرب مؤثر باشند.

معمولا بیماری کبد چرب در ابتدا علائم خاصی ندارد. هرچند ممکن است علائمی مانند دردهای شکمی، احساس خستگی، کاهش اشتها و … در برخی افراد ظاهر شود. از این رو تشخیص درست و به‌موقعِ بیماری کبد چرب، پیش از شروع روند درمان ضروری است.

تاکنون درمان قطعی‌ِ کبد چرب شناسایی نشده است ولی عوارض منفی این بیماری می‌تواند با تغییر سبک زندگی، رژیم غذایی سالم و درمان‌های خانگی تا حد زیادی کاهش یابد.غذاهایی که برای بیماری کبد چرب مضرند۱. الکل

درمان خانگی کبد چرب - الکل یکی از مهمترین عوامل ابتلا به کبد چرب است.
۲. غذاهای سرشار از کربوهیدرات

از مصرف غذاهایی مانند نان، برنج و ذرت تا حد امکان خودداری کنید. تا جایی که می‌توانید مصرف نان‌هایی را که از آرد سفید تهیه شده‌اند، کاهش بدهید. مصرف زیاد کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده (مانند آردهای سفید که فیبر و مواد مغذی آنها جدا شده است) باعث افزایش سطح انسولین خون می‌شود. حساسیت به انسولین خود یک عامل کلیدی در بروز کبد چرب است.

از مصرف محصولات تهیه‌شده از غلات کاملی که بر روی برچسب‌شان عبارت «غنی‌شده» نوشته شده است، خودداری کنید. اگر گاهی هوس خوردن نان به سرتان زد، نان تازه بخرید. اگر قصد مصرف برنج هم داشتید، برنج قهوه ای گزینه‌ی بهتری نسبت به برنج سفید است.
مقاله مرتبط: یک رژیم کم کربوهیدرات شامل چه خوراکی‌هایی می‌شود؟۳. نوشیدنی‌های پُر از شکر
نوشابه‌های گازدار، نوشابه‌های انرژی‌زا و بسیاری از آبمیوه‌ها سرشار از شکر و شیرین‌کننده‌های مصنوعی‌اند. این شکر وارد شده به بدن می‌تواند منجر به بروز کبد چرب شود. بدن‌تان نمی‌تواند شکر موجود در یک قوطی نوشابه (که محتوی ۱۰ قاشق چای‌خوری شکر است) را تجزیه کند و این امر بر روی کبدتان تأثیر منفی می‌گذارد.

براساس تحقیقات دانشگاه پزشکی آتلانتا شکر (به‌خصوص فروکتوز) می‌تواند باعث بروز و پیشرفت کبد چرب غیرالکلی شود. بین شکر و افزایش چاقی، چربی خون و مقاومت به انسولین رابطه‌ی مستقیمی وجود دارد.
۴. غذاهای فرآوری‌شده
روغن‌های هیدروژنه، شکر تصفیه‌شده، غذاهای حاضری و سوسیس و کالباس برای بدن‌تان سمی هستند. نیترات و نیتریت که در بسیاری از این غذاها از جمله سوسیس و کالباس یافت می‌شوند، ارتباط مستقیمی با بسیاری از بیماری‌ها از جمله سرطان‌ دارند. شربت ذرت با فروکتوز بالا که در غذاهای فرآوری‌شده یافت می‌شود، از مهم‌ترین عوامل بروز کبد چرب است و برای بهبود این بیماری، باید مصرف این‌گونه غذاها را متوقف کنید.

۱۲ درمان خانگی کبد چرب۱. سرکه‌ سیب

درمان خانگی کبد چرب - سرکه سیب برای درمان کبد چرب و التهابات کبدی مفید است.
سرکه‌ی سیب اولین پیشنهاد ما برای درمان خانگی کبد چرب است. این ماده‌ی غذایی به کاهش تجمع چربی در کبد کمک می‌کند و در کاهش وزن مؤثر است. علاوه بر اینها سرکه‌ی سیب به عملکرد درست کبد و کاهش التهابات کبد نیز کمک می‌کند.

یک قاشق غذاخوری سرکه‌ی سیب خام و تصفیه‌نشده را به یک لیوان آب گرم اضافه کنید. می‌توانید به آن عسل هم اضافه کنید. دوبار در روز و پیش از مصرف غذا آن را میل کنید. این کار را برای چند ماه ادامه بدهید.
۲. لیموترش
لیموترش ویتامین سی بالایی دارد. این ویتامین با خاصیت آنتی‌اکسیدانی خود به کبد کمک می‌کند تا با تولید آنزیمی به نام گلوتاتیون، اثرات سموم را بر کبد خنثی کند. بنابراین لیموترش با خاصیت سم‌زدایی‌اش به‌عنوان یک درمان خانگی کبد چرب شناخته می‌شود و به بهبود کبد چرب کمک می‌کند. همچنین ترکیب دیگری که در لیموترش وجود دارد، نارنجین نام دارد و در کاهش التهابات کبدی مؤثر است.
آب نصف یک لیموترش را در یک لیوان آب بریزید و آن را میل کنید. این کار را دو یا سه بار در روز و به‌مدت چند هفته تکرار کنید. همچنین می‌توانید دو تا سه لیموترش را برش بزنید، در ظرف آبی بریزید و آن را در بازه‌های منظمی میل کنید.

۳. گیاه قاصدک
گیاه قاصدک گزینه‌ی مناسبی برای درمان خانگی کبد چرب است. این گیاه به تجزیه‌ی چربی جمع‌شده در کبد کمک می‌کند و عملکرد کبد را بهبود می‌بخشد. براساس تحقیقاتی که نتایج آن در سال ۲۰۱۳ به چاپ رسیده است، عصاره‌ی برگ قاصدک می‌تواند در پیشگیری و درمان چاقی مرتبط با کبد چرب غیرالکلی مؤثر باشد.

یک قاشق چای‌خوری ریشه‌ی خشک‌شده‌ی قاصدک را به یک فنجان آب داغ اضافه کنید. به‌مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه درپوشی روی آن بگذارید. می‌توانید کمی عسل به آن بیفزایید تا از خواص عسل نیز بهره‌مند شوید و نوشیدنی‌تان را خوشمزه‌تر کنید. روزانه سه فنجان از این نوشیدنی را میل کنید. این کار را به‌مدت چند هفته ادامه بدهید. همچنین می‌توانید از برگ قاصدک در سالادها و غذاها استفاده کنید.

اگر در دوران بارداری به‌سر می‌برید یا به بیماری دیابت مبتلا هستید، از مصرف این گیاه خودداری کنید.۴. چای سبز
درمان خانگی کبد چرب - چای سبز در بهبود کبد چرب موثر است.
براساس نتایج پژوهشی که در سال ۲۰۱۳ در مجله‌ی بین‌المللی پزشکی مولکولی به چاپ رسید، چای سبز با دارا بودن مقادیر بالای کاتچین به بهبود عملکرد کبد کمک می‌کند و موجب کاهش چربی موجود در کبد بیماران مبتلا به کبد چرب غیرالکلی می‌شود. علاوه بر اینها چای سبز جزو بهترین خوراکی‌های چربی سوز است و به کاهش وزن کمک کند.
برای محافظت از کبدتان و اسیر نشدن در دام کبد چرب، روزانه سه تا چهار فنجان چای سبز میل کنید.

۵. زردچوبه
زردچوبه با دارا بودن آنتی‌اکسیدان‌های ارزشمند، می‌تواند درمان خانگی مؤثری برای بیماری کبد چرب باشد. براساس مطالعه‌ای که در سال ۲۰۰۸ در مجله‌ی داروهای چین منتشر شد، زردچوبه می‌تواند به پیشگیری از بیماری کبد چرب کمک کند. با این حال هنوز به مطالعات بیشتری در این زمینه نیاز است.

زردچوبه قدرت بدن در هضم چربی را بالا می‌برد، بنابراین از تجمع چربی در کبد جلوگیری می‌کند. علاوه بر این، زردچوبه به سم زدایی از کبد نیز کمک می‌کند.
درمان خانگی کبد چرب با استفاده از زردچوبه

یک‌چهارم قاشق چای‌خوری پودر زردچوبه را در ۲ لیوان آب بریزید و بگذارید بجوشد. آن را دوبار در روز بنوشید. این نوشیدنی را به‌مدت چند هفته مصرف کنید.
می‌توانید نصف قاشق چای‌خوری پودر زردچوبه را در یک لیوان شیر گرم حل و روزی یک‌بار میل کنید.
اگر کپسول یا مکمل‌های زردچوبه را پیدا کردید، می‌توانید آنها را نیز با نظر پزشک‌تان مصرف کنید.

۶. شیرین بیان
می‌توانید از شیرین بیان برای درمان بیماری‌های کبد، خصوصا کبد چرب غیرالکلی استفاده کنید. براساس تحقیقات صورت‌گرفته، عصاره‌‌ی ریشه‌ی شیرین بیان در کاهش فعالیت آنزیم‌های ترانس‌آمیناز (شامل آنزیم‌های آلانین آمینوترانسفراز و آسپارتات آمینوترانسفراز) در بیماری کبد چرب غیرالکلی مؤثر است. همچنین شیرین بیان از آثار منفی فلزات سنگین و سموم بر کبد جلوگیری می‌کند.

نصف قاشق چای‌خوری ریشه‌ی شیرین بیان را به یک فنجان آب داغ بیفزایید. روی آن درپوشی بگذارید و اجازه بدهید به‌مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه دم بکشد. سپس کمی عسل به آن اضافه کنید. این نوشیدنی را دوبار در روز میل کنید.
می‌توانید یک قاشق غذاخوری پودر شیرین بیان را با دو قاشق چای‌خوری عسل ترکیب و روزی یک‌بار آن را میل کنید. این کار را به‌مدت چند هفته تکرار کنید.
قبل از مصرف مکمل‌های شیرین بیان، بهتر است با پزشک‌تان مشورت کنید چون ممکن است بعضی از این مکمل‌ها با داروهای فشار خون، دیابت و داروهای کورتیکواستروئید تداخل دارویی داشته باشند.

۷. پاپایا
درمان خانگی کبد چرب - پاپایا در درمان کبد چرب و سایر بیماریهای کبد موثر است.
براساس آیورودا (علمی باستانی در هندوستان که در آن از گیاهان طبی، ماساژ و یوگا برای درمان بیماران استفاده می‌شود) میوه و دانه‌‌ی پاپایا برای درمان بیماری کبد چرب مفید است. همچنین پاپایا در چربی سوزی نیز مؤثر است. چربی موجود در غذا نقش مهمی در بروز بیماری کبد چرب دارد.

۵ یا ۶ دانه‌‌ی خشک پاپایا را آسیاب کنید. پودر حاصل را با یک قاشق غذاخوری آب لیموترش تازه ترکیب و دوبار در روز میل کنید. این کار را به‌مدت یک ماه ادامه بدهید.
روزی یک برش از پاپایای رسیده را به‌همراه عسل میل کنید.
پاپایای خام را در سوپ و سالادتان بریزید و مصرف کنید.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۸۵۲۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان تخصصی انواع بیماری های پوستی در شیراز

بیماری های پوستی طیف وسیعی از مشکلات را شامل می شوند که می توانند از خفیف تا شدید باشند و در هر سنی رخ دهند. علت بروز برخی از بیماری های پوستی محیط است در حالی ‌که برخی دیگر ممکن است ژنتیکی باشند که میتوانند اثرات موقت یا دائمی داشته باشند و در برخی موارد باعث بروز مشکلات شدید و تهدیدآمیز میشوند

بیماری های پوستی می توانند بر ظاهر و عملکرد پوست شما تاثیر بگذارند.

انواع بیماری های پوستی

از رایج ترین بیماری های پوستی می توان به موراد زیر اشاره کرد:

آکنه

زمانی رخ می دهد که فولیکول های مو با روغن و سلول های مرده پوست و باکتری های موجود در زیر پوست مسدود شوند علت این امر اغلب به دلیل تغییرات هورمونی است. یک بیماری پوستی شایع است که بیشتر نوجوانان و جوانان و بزرگسالان را تحت تاثیر قرار می دهند اما به طور کلی در بین نوجوانان بیشتر دیده می شود. این بیماری پوستی باعث بروز جوش های سرسفید، سرسیاه و قرمز، چرکی، ندولار و کیستیک در نقاط مختلف بدن می شود.

اگزما

این بیماری در افراد باعث خشکی، قرمزی و خارش می شود. این بیماری اغلب در افرادی دیده می شود که سابقه آلرژی یا آسم دارند و همچنین به طور کلی در کودکان، در اوایل کودکی بیشتر دیده می شود. به طور کلی اگزما نوعی حساسیت پوستی محسوب می شود. این بیماری شامل انواع مختلفی از جمله درماتیت آتوپیک و درماتیت تماسی می شود.

پسوریازیس

بیماری مزمن پوستی است که باعث ایجاد ضایعات قرمز و پوسته پوسته شدن پوست و خارش می شود. این بیماری ناشی از یک مشکل در سیستم ایمنی بدن است که در زانوها و آرنج و سر و... دیده می شود. به طور کلی بیان شده که علت این بیماری یک اختلال در سیستم ایمنی بدن است که باعث رویش شدیدتر و بیشتر از حالت عادی پوست بدن میشود. در این مورد ژنتیک و عوامل محیطی نیز تاثیر دارند. این بیماری در افراد با پوست روشن‌تر معمولا قرمز یا صورتی با پوسته های سفید هستند، اما در افراد با پوست تیره می‌توانند به رنگ بنفش، خاکستری یا قهوه‌ای تیره دیده شوند. اگر به دنبال این هستیدکه بهترین پزشک متخصص پوست برای درمان پسوریازیس در شیراز هستید حتما صفحه درج شده در پی جو را مشاهده کنید.

درماتیت تماسی

یک واکنش التهابی پوستی است (حساسیت پوستی) که در اثر تماس با ماده ای ایجاد می شود. محرک یا آلرژن. این می تواند ناشی از مواردی مانند پیچک سمی، صابون یا جواهرات باشد. برای کنترل علائم درماتیت تماسی از آنتی‌هیستامین‌ها، استروئیدهای خوراکی یا موضعی استفاده می‌شود.

عفونت های پوستی

این بیماری می تواند از طریق باکتری ها، قارچ ها یا ویروس ها ایجاد شود این عفونت می تواند در لایه های عمیق تر پوست ایجاد شود و به سرعت در سراسر بدن پخش شود. برخی از عفونت های رایج پوستی عبارتند از: عفونت های قارچی و زگیل.

سرطان پوست

از شایع ترین سرطان ها می توان به سرطان پوست اشاره کرد. این نوع سرطان در سلول های پوست ایجاد می شود در واقع در اثر رشد غیر طبیعی سلول های پوست که غالبا از طریق نور خورشید خواهد بود، ایجاد می شود اما به این معنا نیست که ژنتیک بر آن تاثیر ندارد بلکه ممکن است به دلیل ژنتیک از نقاط دیگری از بدن شما این نوع سرطان شروع شود. به طور کلی در فرآیند گسترش سرطان پوست به این صورت خواهد بود که در ابتدا سرطان سلول های پایه، به دنبال آن سرطان سلول سنگفرشی و ملانوما قرار دارند. سه نوع عمده سرطان پوست وجود دارد که عبارتند از: کارسینوم سلول بازال، کارسینوم سلول سنگفرشی و ملانوم.

روش درمانی بهترین دکتر متخصص پوست در شیراز

روش های مختلفی برای درمان بیماری های پوستی توسط بهترین دکتر پوست شیراز وجود دارد که به نوع بیماری و شدت آن بستگی دارد، برخی از رایج ترین روش های درمانی عبارتند از:

داروهای موضعی: این داروها به طور مستقیم روی پوست اعمال می شوند و می توانند شامل کرم ها، پمادها، لوسیون ها، ژل ها و محلول ها باشند. داروهای موضعی رایج برای بیماری های پوستی شامل کرم های ضد استروئید، آنتی بیوتیک ها، ضد قارچ ها و ضد التهاب ها هستند.

داروهای خوراکی: این داروها به صورت خوراکی مصرف می شوند و می توانند برای درمان بیماری های پوستی شدیدتر یا مقاوم به درمان موضعی استفاده شوند. داروهای خوراکی رایج برای بیماری های پوستی شامل آنتی بیوتیک ها، ضد قارچ ها، استروئیدها و داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی هستند.

فتوتراپی: این نوع درمان از نور برای درمان بیماری های پوستی استفاده می کند. انواع مختلفی از فتوتراپی وجود دارد، از جمله لیزر درمانی، نور درمانی و فوتودینامیک تراپی.

جراحی: این روش درمانی برای درمان بیماری های پوستی شدید یا مقاوم به درمان های دیگر استفاده می شود. انواع مختلفی از جراحی برای بیماری های پوستی وجود دارد، از جمله برداشتن ضایعات پوستی، جراحی ترمیمی و پیوند پوست.

چگونگی پیدا کردن بهترین دکتر فوق تخصص پوست شیراز

افراد میتوانند با کمی تحقیق و صبر، بهترین دکتر پوست شیراز را پیدا کنند تا در درمان این بیماری های پوستی به آن ها کمک کنند.

پیدا کردن بهترین دکتر پوست شیراز

از روش های پیدا کردن دکتر پوست شیراز می توان به موارد زیر اشاره کرد:

امروزه وبسایت های بسیاری وجو دارند که از طریق آن ها می توان به لیست کاملی بهترین متخصص پوست شیراز دست پیدا کرد و با مطالعه توضیحات مربوط به پزشک و نظرات بیان شده توسط افرادی که به ایشان مراجعه کرده اند می توان بهترین دکتر فوق تخصص پوست شیراز را انتخاب کرد و به ایشان مراجعه کرد.

روش هایی برای جلوگیری از بروز بیماری های پوستی از پوست خود در برابر آفتاب محافظت کنید. از صابون ها و شوینده های ملایم استفاده کنید. به طور منظم از مرطوب کننده استفاده کنید. از خاراندن شدید پوست خود خودداری کنید. یک رژیم غذایی سالم داشته باشید.به طور منظم ورزش کنید.

برای اطمینان از سلامت پوست خود می توانید به طور منظم به پزشک پوست خود مراجعه کنید تا در صورت لزوم بتوانید بهترین اقدام در خصوص بیماری های مختلف پوستی را داشته باشید.

به طور کلی برای جلوگیری از بیماری های پوستی خاص می توان به موراد زیر اشاره کرد:

برای جلوگیر از آکنه: بهتر است که صورت خود را با یک سوینده ی ملایم، دو بار در روز بشویید همچنین محصولات مورد استفاده پوستی شما لازم است بدون چربی باشد. همچنین از دست زدن به صورت خود خودداری کنید.

برای جلوگیری از اگزما: از محرک هایی که باعث شعله ور شدن اگزما میشود مثل مواد شوینده قوی، عطرها و دود، خودداری کنید. همچنین استفاده از مرطوب کننده ضروری است.

برای جلوگیری از پسوریازیس: از استرس، عفونت و ضربه به پوست، خودداری کنید.

برای جلوگیری از درماتیت تماسی: از تماس با موادی که به آنها آلرژی یا حساسیت دارید خودداری کنید.

جمع بندی در مورد بهترین دکتر متخصص پوست شیراز

بهترین دکتر پوست شیراز، باید تخصص کافی در تشخیص انواع بیماری های پوستی و درمان آن ها داشته باشد. همچنین لازم است که از تکنولوژی های به روز دنیا برای درمان بیماری های پوستی استفاده کند. همچنین از ویژگی های متخصص خوب پوست می توان به رویکرد اخلاقی، ارتباط خوب با بیماران و توانایی ارائه آموزش بهداشت پوستی اشاره کرد.

کد خبر 745505

دیگر خبرها

  • بیماری ایدز چیست؟ + فیلم
  • نقش موثر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در توسعه فرهنگ عفاف و حجاب 
  • تولید دارو از بره موم زنبور عسل توسط محقق همدانی
  • شایع‌ترین نشانه‌های وسواس
  • ردپای ژنتیک در اختلال وسواس
  • آنتی بیوتیک ها در تسکین سرفه موثر نیستند
  • برای درمان بواسیر باید به چه موضوعاتی توجه کرد؟
  • درمان تخصصی انواع بیماری های پوستی در شیراز
  • کاهش کلسترول با این نوع سبزی
  • بیماری هموفیلی قابل کنترل است