Web Analytics Made Easy - Statcounter

مازندمجلس:محمدحسین میرشفیع درباره عملیات احداث آزادراه اصفهان-شیراز و پیشرفت فیزیکی این پروژه آزادراهی کریدور شمال-جنوب کشور، اظهار داشت: آزادراه اصفهان - شیراز به طول 222 کیلومتر در حال حاضر کلاً 47 درصد پیشرفت فیزیکی در زیرسازی و روسازی دارد.

وی ادامه داد: در واقع تا مردادماه سال قبل این آزادراه 33 درصد پیشرفت فیزیکی داشت و امروز این رقم به 47 درصد افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میرشفیع با بیان اینکه روسازی این پروژه در سال جاری آغاز شد، گفت: هدف‌گذاری کرده‌ایم که امسال 100 کیلومتر از این آزادراه روسازی شود.

معاون ساخت و توسعه آزادراه‌های شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل با بیان اینکه این پروژه در هفت قطعه فعال است، گفت: یک‌هزار دستگاه ادوات راه‌سازی و ماشین‌آلات در این پروژه مشغول به کار هستند.

وی با بیان اینکه  این مسیر آزادراهی ‌‌به عنوان یکی از پروژه‌های ملی کشور، حجم زیادی‌ عملیات عمرانی دارد، گفت: این پروژه از نظر فنی و مهندسی شرایط ویژه‌ای دارد مثلاً پل 340 متری در این پروژه داریم.

میرشفیع‌ با بیان اینکه کل پروژه 222 کیلومتر آزادراه اصفهان -شیراز در سال 97 به بهره‌برداری کامل می‌رسد، ‌یادآور شد: اگر کل این پروژه تکمیل نشود با تکمیل بخشی از آن، مسیر قابل استفاده نیست زیرا شهر بزرگی در مسیر آزادراه اصفهان - شیراز وجود ندارد.

معاون ساخت و توسعه آزادراه‌ها با اشاره به اینکه اجرای این مسیر آزادراهی موجب حذف سه گردنه صعب‌العبور می‌شود، یادآور شد: یکی از ویژگی‌های خاص این پروژه آزادراهی ظرفیت‌های مناسب و جذاب گردشگری طبیعی آن است؛ به عنوان مثال مناطق گردشگری «بهشت گم‌شده»، «سد دورود‌ زن» و «سد ملاصدرا» در حاشیه این آزادراه قرار دارند.

* ا‌جرای روسازی بتونی فقط در 54 کیلومتر از آزادراه اصفهان-شیراز

وی اظهار داشت: در 54 کیلومتر از این آزادراه، در قطعه یک روسازی به صورت بتنی اجرا می‌شود و این برای اولین بار است که در آزادراه‌های کشور روسازی بتنی اجرا می‌کنیم.

معاون ساخت و توسعه آزادراه‌ها گفت: اجرای روسازی بتونی فقط‌ در 54 کیلومتر قطعه اول بدان دلیل است که روسازی بتنی، فینیشر و تجهیزات خاصی لازم دارد اجرای آن زمان‌بر است در حالی که ‌این پروژه به دلیل اهمیت آن در کریدورهای ترانزیتی باید زودتر تکمیل شود.

وی بیان کرد: استان فارس بر سر کریدورهای ترانزیتی‌ شمال-جنوب و شرق-غرب قرار دارد و لازم است حلقه‌های مفقوده این کریدورها، در استان فارس رفع شود، این پروژه بزرگترین مزیت را برای مردم منطقه جنوب کشور، استان‌های بوشهر، خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد و هرمزگان دارد.

میرشفیع گفت: با تکمیل آزادراه اصفهان - شیراز مسیر بوشهر و شیراز تا تهران 100 کیلومتر کوتاه‌تر خواهد شد و این در کاهش مصرف سوخت، کاهش تولید آلاینده‌های زیست‌محیطی، کاهش سوانح رانندگی و غیره مؤثر است.

به گزارش فارس، پیش از این مقرر بود کل 222 کیلومتر این پروژه آزادراهی روسازی بتونی شود. 

* تکمیل کل آزادراه اصفهان-شیراز 2000 میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد

میرشفیع با بیان اینکه مشکل تأمین مالی در این پروژه نداریم، اظهار داشت: دولت سهم خود را در این آ‌زادراه تأمین کرده است؛ سرمایه‌گذاری در این پروژه به صورت 50-50 است یعنی 50 درصد تأمین مالی توسط دولت و 50 درصد دیگر توسط قرارگاه خاتم‌الاوصیا‌ مربوط به وزارت دفاع انجام می‌شود.

معاون ساخت و توسعه آزادراه‌ها با اشاره به اینکه پیمانکاران این پروژه دو شرکت تابع قرارگاه خاتم‌الاوصیا هستند، یادآور شد: این پروژه جمعاً 2 هزار میلیارد تومان هزینه خواهد داشت که باید مجوزهایی از شورای فنی در این باره بگیریم.

* افزودن قطعه هفتم به آزادراه برای اتصال مسیر به جاده شیراز-سپیدان

میرشفیع اظهار داشت: آزادراه اصفهان - شیراز از ایزدخواست شروع می‌شود و تا استان فارس، منطقه بیضاء تنگه خیاره پیش‌ می‌رود؛ ‌هدف‌گذاری کرده‌ایم در قطعه هفت این پروژه  در سمت شیراز، آزادراه از منطقه بیضاء به جاده شیراز - سپیدان متصل شود.

* جذب سرمایه‌گذار برای اتصال کنارگذر شرقی اصفهان به آزادراه اصفهان-شیراز

معاون ساخت و توسعه آزادراه‌ها گفت: همچنین برای قطعه جدید اصفهان تا ایزدخواست هم سرمایه‌گذار جذب کرده‌ایم که تفاهم‌نامه در این باره منعقد شده و پس از مصوبه هیأت وزیران قطعه اصفهان تا ایزدخواست نیز به طول 116 کیلومتر ساخته خواهد شد و به این آزادراه متصل می‌شود و در واقع از کنارگذر شرقی اصفهان مسیر آزادراهی تا جاده شیراز - سپیدان خواهیم داشت.

به گزارش فارس آزادراه اصفهان ـ شیراز که در زمان آغاز عملیات اجرایی‌‌ از آن به عنوان فرصت تاریخی برای سرمایه‌گذارى مضاعف در منطقه یاد شد بنا به اعلام مسئولان یکی از صاحب توجیه‌ترین پروژه‌های راه‌سازی کشور به‌شمار می‌رود.

طول مسیر فعلی شیراز - اصفهان 480 کیلومتر است و به منظور کوتاه شدن فاصله بین این دو شهر تاریخی و گردشگری ‌‌به ‌میزان بیش از 100 کیلومتر، کاهش مدت سفر به میزان 2 ساعت، کاهش مصرف سوخت به میزان ‌136 میلیون لیتر در سال و کاهش تصادفات در مسیر ‌کریدور شمال-جنوب و افزایش حمل و نقل کالا، این آزادراه ساخته می‌شود.

کاهش آلاینده‌های زیست‌محیطی معادل 5 هزار و 750 تن در سال اول بهره‌برداری، از مزایای بهره‌برداری از این آزادراه عنوان شده است؛ احداث این آزادراه موجب کاهش اتشار کربن به میزان 13 میلیون پوند در سال خواهد شد.

‌با وجود آنکه پروژه آزادراه اصفهان-شیراز از اواخر سال 89 کلنگ‌زنی شد اما عملیاتی اجرایی آن رسماً از شهریور 91 ‌آغاز ‌شد.

از مزیت‌های‌ پروژه آزادراه اصفهان-شیراز این است که از سالی که این پروژه تعریف شد، عملیات تملک اراضی کل مسیر انجام شده است و از نظر ارزیابی مشکلی ندارد و در همین راستا بستر کار برای پیمانکار مهیا است.

حجم عملیات خاکی‌ 40،000،000 مترمکعب، حجم بتن‌ریزی و سنگ‌چینی 1.400،000 مترمکعب، 2200 متر گالری، وجود 700 دستگاه پل کوچک و‌ 15 دستگاه پل بزرگ در کنار احداث ایستگاه عوارضی، راهدارخانه‌، محل  استقرار ‌پلیس راه‌، پیش‌بینی جایگاه پمپ‌بنزین و مجتمع‌های خدماتی-رفاهی، از مشخصات فنی این پروژه آزادراهی ‌‌است‌. 

منبع: مازند مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mazandmajles.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مازند مجلس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۸۶۶۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا باید جریمه ۱۸ میلیارد دلاری خط لوله صلح را پرداخت کند

به گزارش خبرنگار مهر قرارداد خط لوله گاز ایران و پاکستان یا همان خط لوله صلح در سال ۲۰۰۹ منعقد شد قراردادی ۲۵ ساله برای برای ساخت خط لوله‌ای که از مرز ایران تا نواب شاه به فاصله ۷۸۱ کیلومتر می‌رود، مورد مذاکره قرار گرفت. این خط لوله قرار بود ۶۶۵ کیلومتر از استان بلوچستان پاکستان و ۱۱۵ کیلومتر از استان سند عبور کند. این خط لوله بیش از ۱۱۰۰ کیلومتر در ایران از میدان گازی پارس تا منطقه مرزی پاکستان در بلوچستان کشیده شده است و هنوز در خاک پاکستان یک کیلومتر هم کشیده نشده است.

پاکستان با وجود نیاز به گاز طبیعی به علت کمبود انرژی از زمان شروع این پروژه، مشکلات متعددی داشته است که تکمیل آن را به تعویق انداخته است. اما ایران سهم خود از ساخت این خط لوله را تکمیل کرده است.

پاکستان باید تا ۲۰۲۴ بخشی را که از قلمروی آن می‌گذرد، تکمیل کند و اگر موفق به این کار نشود، ۱۸ میلیارد دلار غرامت به ایران بپردازد.

سال گذشته وزارت امور خارجه پاکستان اعلام کرد این مشکلات را با شرکای مربوط به این پروژه یعنی ایران و آمریکا مطرح کرده است. این اظهارات باعث عکس‌العمل رئیس کمیته حساب‌های عمومی در پاکستان شد

نور اعلم خان، رئیس این کمیته گفته بود: «اگر آمریکا اجرای این پروژه خط لوله گاز توسط ایران و پاکستان را تأیید نمی‌کند، باید جریمه آن را بپردازد. آمریکا باید استانداردهای دوگانه را کنار بگذارد. آمریکا با هند برای تأمین نیازهای انرژی آن مماشات می‌کند اما پاکستان را به‌همین دلیل مجازات می کند»

سال گذشته به دنبال عدم پیشرفت این پروژه ۲۵ ساله تهران به اسلام آباد هشدار داد که اگر بخشی از پروژه خود را تا مارس ۲۰۲۴ به پایان نرساند، موضوع را برای ثبت شکایت و گرفتن خسارت به یک دادگاه بین المللی خواهد برد. ایران اعلام کرده که به دلیل عدم تمایل اسلام‌آباد در تکمیل بخشی از این پروژه که در خاک پاکستان قرار دارد، ۱۸ میلیارد دلار ضرر کرده است.

پس از اینکه ایران اعلام کرد ممکن است این پرونده را به دیوان بین‌المللی داوری ببرد، پاکستان به سرعت برای کاهش احتمال ضرر و زیان خود وارد عمل شد و تصمیماتی گرفت که قبلاً از آن اجتناب کرده بود.

اکنون با سفر رئیس جمهور به اسلام آباد جواد اوجی وزیر نفت از اشتیاق پاکستانی‌ها به تزریق گاز به خط لوله آی‌پی خبر داد و گفت: پاکستان برای تسریع در این کار در حال تنظیم قرارداد با شرکت‌های مختلف است.

به گفته وزیر نفت با اقدام‌هایی که انجام خواهد شد، امیدواریم طبق قرارداد بین‌المللی که بین ایران و پاکستان امضا شده است، در دوران فعالیت دولت سیزدهم شاهد صادرات گاز به پاکستان باشیم.

بر اساس این گزارش تحریم‌های آمریکا علیه ایران و فشار واشنگتن بر اسلام‌آباد یکی از دلایل اصلی تأخیر در تکمیل این خط لوله اعلام شده‌است. گازی که قرار است پاکستان از طریق این خط لوله از ایران وارد کند، برای امنیت انرژی این کشور ضروری است اکنون با سفر وزیر نفت به این کشور و تلاش پاکستانی‌ها برای جلوگیری از جریمه باید منتظر ماند و دید که آیا پاکستانی‌ها می‌توانند برای جلوگیری از پرداخت جریمه هنگفت پیشگیری کند و حتی انرژی مورد نیاز خود را از این طریق تأمین کند یا باید در انتظار بد عهدی جدید و پیشرفتی محدود برای ممانعت از جریمه ۱۸ میلیارد دلاری از سوی این کشور باشیم.

کد خبر 6087389 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • آمریکا باید جریمه ۱۸ میلیارد دلاری خط لوله صلح را پرداخت کند
  • تعیین مهلت نصب دوربین ثبت تخلفات در آزادراه شیراز - اصفهان
  • تعیین مهلت نصب دوربین ثبت تخلف در آزادراه شیراز اصفهان
  • تعیین مهلت نصب دوربین ثبت تخلفات در آزادراه شیراز- اصفهان
  • رفع معارضین مسکونی از مسیر پروژه آزادراه شهید شوشتری
  • شمارش معکوس پایان رفع معارضین مسیر آزادراه شهید شوشتری در منطقه ۱۵
  • شمارش معکوس پایان رفع معارضین مسیر آزادراه شهید شوشتری
  • اعتبار تکمیل مخزن ۲۰۰۰ متر مکعبی بندر امام حسن تخصیص یافت
  • اجرای پروژه نصب حفاظ میانی در آزادراه کرج - قزوین
  • نیاز ۱۵۰۰ میلیارد ریالی برای تکمیل جاده بیرجند - قاین