Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-30@15:22:38 GMT

انواع تست بارداري را بشناسيد!

تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۶۹۲۲۷۸

خبرگزاري آريا -


بهترين تست بارداري که زنان مي توانند به راحتي انجام دهند، آزمايش ادرار مي باشد

هنگامي که فردي تصميم مي گيرد تا براي مشخص شدن وضعيت بارداري خود از انواع تست هاي بارداري استفاده کند، براي به دست آوردن نتيجه دقيق بايد با انواع اين روش ها و چگونگي عملکرد آن ها آشنا شود. همچنين، خانم هاي جواني که قصد باردار شدن دارند، بايد در مورد کيفيت انواع تست هاي بارداري که در دسترس عموم قرار دارد، مطمئن شده باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه اين مقاله به برخي از رايج ترين انواع تست هاي بارداري که در آنها از نمونه ادرار و يا نمونه خون مادر باردار استفاده مي شود، اشاره شده است. رايج ترين اين موارد عبارتند از:

انواع تست بارداري
1. تست بارداري ادرار:
بهترين تستي که زنان مي توانند به راحتي و در خانه خود و يا حتي در محل کارشان، به منظور تشخيص وضعيت بارداري در بدن خود انجام دهند، آزمايش ادرار مي باشد. جالب است بدانيد که اين نوع تست حتي در صورت تمايل فرد، در مطب دکتر متخصص زنان و زايمان نيز قابل اجرا بوده و نتيجه درستي را به فرد ارائه مي دهد. همچنين، زنان جوان مي توانند از انواع بيبي چک هاي خانگي که با نمونه ادرار فرد کار مي کند، براي تشخيص وجود هورمون بارداري در ادرار خود هم استفاده کنند. پس، يادتان باشد زنان جواني که براي اولين بار اين بي بي چک را مورد استفاده قرار مي دهند، اگر فعاليت جنسي کافي داشته باشند، بايد يک يا دو هفته بعد از حذف دوره هاي منظم ماهانه خود، آن را به کار برند.

به عنوان يک خانم جوان فراموش نکنيد که بر روي بسته بندي انواع بيبي چک ها، تمام دستورالعمل هاي لازم با وضوح تمام ذکر شده است. پس، اگر شما در زمان استفاده از يک بي بي چک در خانه احساس کرديد که با يک بار خواندن دستورالعمل هاي موجود بر روي بسته بندي آن ها، نکات لازم را متوجه نشديد، دوباره آن را بخوانيد، تا مطمئن شويد، چون در انواع مختلف بي بي چک ها که داراي علامت هاي تجاري متفاوتي هستند، دستورالعمل ها و زمان انتظار انجام هر آزمايش فرق مي کند.

در نهايت، مي توان ادعا کرد که انجام تست بارداري خانگي و نتيجه به دست آمده از آن بستگي شديدي به روش استفاده و زمان دقيق درج شده بر روي بي بي چک دارد. در واقع، هنگامي که شما به عنوان يک خانم جوان تست بارداري خانگي را در منزل خود انجام مي دهيد، مي توانيد براي اطمينان بيشتر همين کار را با حضور دکتر معالج خود هم تکرار کنيد، چون اگر دکتر متخصص زنان و زايمان به نتيجه آن شک کند، صد در صد انجام آزمايش خون را به منظور بررسي دقيق تر وضعيت بارداري، به شما توصيه خواهد نمود.

2. تست بارداري با آزمايش خون:
به عنوان يک زن جوان بي تجربه که در حال تلاش براي بچه دار شدن هستيد، لازم است به ياد داشته باشيد که انجام آزمايش خون به شما کمک خواهد کرد تا وضعيت بارداري خود را با دقت بيشتري بررسي کنيد. شما مي توانيد اين نوع آزمايش را در مطب دکتر متخصص زنان و زايمان و يا نزديک ترين مرکز بهداشتي و درماني به منزل خود انجام دهيد. اين نوع آزمايش گام بعدي براي چک کردن وضعيت بارداري و تاييد و يا نفي آن، پس از انجام تست بارداري خانگي (که با استفاده از نمونه ادرار مشخص مي شود.) خواهد بود. بسياري از زنان، در ابتدا آزمايش ادرار را در خانه بررسي کرده و آزمايش خون را فقط براي بررسي اطمينان از منفي و يا مثبت بودن وضعيت بارداري خود انجام مي دهند. با اين حال مي توان نتيجه گرفت که آزمايش خون، در مقابل آزمايش ادرار که در خانه و به راحتي مورد استفاده قرار مي گيرد، خيلي کم تر انجام مي شود.

نکته مهم ديگر در مورد انجام آزمايش خون اين است که اين آزمايش قادر به تشخيص دقيق مثبت و يا منفي بودن وضعيت بارداري در زماني زودتر از آزمايش ادرار خواهد بود. در واقع، مي توان ادعا کرد که آزمايش خون قادر است مثبت و يا منفي بودن وضعيت بارداري فرد را در شش تا هشت روز بعد از تخمک گذاري در بدن فرد، مشخص کند، که اين کار با کمک آزمايش ادرار غيرممکن است.

اما نکته منفي که در انجام آزمايش خون وجود دارد، اين است که براي تشخيص نتيجه بارداري، فرد بايد مدت زماني را صبر کند. حتي در برخي موارد، ممکن است مدت طولاني به اندازه سه تا چهار روز صبرکردن لازم باشد تا نتيجه مثبت حاملگي خانم باردار اعلام گردد. اگر شما در هنگام انجام آزمايش خون به شدت مضطرب باشيد، مي توانيد براي دريافت جواب دقيق وضعيت بارداري خود مدتي صبر کنيد تا استرس شما از بين رفته و نتواند در نتيجه آزمايش شما خللي وارد کند.

کساني که مي خواهند براي مشخص شدن وضعيت بارداري خود از آزمايش خون استفاده کنند، بايد بدانند که دو نوع آزمايش خون به منظور بررسي اينکه آيا فرد باردار است و يا نه، وجود دارد. در ادامه همين مقاله، انواع آزمايش هاي خوني را که ممکن است پزشک متخصص زنان و زايمان براي نشان دادن وضعيت بارداري به شما پيشنهاد کند، بيان شده است، که عبارتند از:

آزمايش تست بارداري کيفي براي تعيين ميزان هورمون گنادوتروپين جفتي در خون:
آزمايش کيفي به منظور بررسي و تعيين ميزان هورمون گنادوتروپين جفتي انسان (hCG) در خون زنان، با استفاده از نمونه خون فرد انجام مي گيرد. در اين نوع آزمايش، اگر آثاري از وجود هورمون گنادوتروپين جفتي انسان در بدن فرد مورد نظر ديده شود، مي تواند نشانه روشني از باردار بودن او باشد. معمولا پزشکان متخصص زنان و زايمان، انجام اين آزمايش را در اوايل دوران بارداري، يعني زماني که ده روز از حذف شدن دوره ماهانه در بدن زنان گذشته است، توصيه مي کنند. با اين حال، به ياد داشته باشيد که در برخي موارد، اين آزمايش کيفي مي تواند سطح هورمون hCG را حتي در زماني زودتر از ده روز هم تشخيص دهد.

يکي از انواع تست بارداري، آزمايش خون مي باشد

آزمايش کمي خون براي تعيين ميزان هورمون گنادوتروپين جفتي انسان در خون:
تست کمي خون که به منظور بررسي ميزان هورمون گنادوتروپين جفتي انسان (hCG) در خون زنان مورد استفاده قرار مي گيرد، با عنوان آزمايش هورمون " hCGبتا" نيز شناخته مي شود. در واقع، مي توان ادعا کرد که تست کمي خون براي اندازه گيري دقيق مقدار هورمون hCG و يا هورمون بارداري در نمونه خون زنان به کار مي رود. نکته مثبت در مورد اين نوع آزمايش، اين است که تست کمي خون مي تواند مقادير بسيار کمي از هورمون hCG را در خون زنان تشخيص داده و نتيجه واضح تري را حتي در مرحله اوليه از آغاز دوران بارداري هم به فرد ارائه دهد. همچنين، در مواقع نياز، اين آزمايش مي تواند غلظت دقيق هورمون گنادوتروپين جفتي انسان را در نمونه خون زنان بارداري اندازه گيري کند، يعني انجام تست کمي خون براي پزشکاني که مي خواهند وجود هر گونه مشکل و يا عوارض موجود در بدن فرد را که با بارداري او ارتباط دارد، تشخيص دهند، بسيار مفيد خواهد بود.

فراموش نکنيد که آزمايش کمي خون فقط براي مشخص کردن وضعيت بارداري در بدن زنان به کار نمي رود، بلکه گاهي اوقات، در ترکيب برخي از آزمايش هاي ديگر هم براي بررسي و رد کردن احتمال يک فرضيه نابجا، مشخص نمودن وجود مشکل در لوله هاي رحمي و يا رد احتمال حاملگي مورداستفاده قرار مي گيرد. علاوه بر اين موارد، در علم پزشکي از تست کمي خون براي نظارت بر تحولاتي که بعد از سقط جنين در بدن مادر روي مي دهد و يا براي بررسي وضعيت بدني فردي که با افت شديد ميزان هورمون HCG مواجه شده است، هم استفاده مي گردد.

درست است که زنان در هنگام انجام آزمايش و به دست آوردن نتايج بارداري خود در زمان زودتر از موعد مقرر، بيش از حد هيجان زده شده و نمي توانند صبر کنند، اما منطق حکم مي کند که زنان هميشه براي به دست آوردن نتيجه دقيق وضعيت بارداري در بدن خود بهتر است به مدت حداقل يک هفته صبر کنند و يا آن قدري منتظر بمانند که 10 تا 12 روز از زماني که پريود خود را از دست دادند، گذشته باشد.

البته، به عنوان خانم جواني که قصد باردار شدن داريد، فراموش نکنيد که زنان مي توانند از انواع تست هاي بارداري در اوايل آغاز دوران بارداري خود استفاده کنند، اما اگر فردي از زمان مناسبي براي به دست آوردن نتيجه تست بارداري خود استفاده نکند، قطعا نتيجه آن منفي بوده و مي تواند استرس غيرضروري را به فرد القا کند. در نهايت، اگر شما به عنوان يک خانم جوان متوجه وجود هر يک از علائم و نشانه هاي اوليه بارداري در بدن خود شديد، فراموش نکنيد که براي اطمينان بيشتر، حتما با يک دکتر متخصص زنان و زايمان در مورد آن صحبت کنيد.

منبع: وب سايت مامانم



منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۹۲۲۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علائم آلرژی فصلی را بشناسید + موادغذایی آلژی‌زاراهکار درمان خانگی

حساسیت در فصل بهار از بزرگترین چالش‌هایی است که افراد در این فصل تجربه می‌کنند و شناختن محرک‌های حساسیت‌زا و راهکارهای بهبود علائم می‌تواند کمک موثری به افراد کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آلرژی بهاره، حساسیت بهاره، رینیت آلرژیک فصلی و تب یونجه دیگر اسامی هستند که برای حساسیت فصل بهار عنوان می‌شوند؛ با شروع فصل بهار درختان، گل‌ها و علف‌های هرز شروع به گرده‌افشانی در هوا می‌کنند و استنشاق این گرده‌ها در برخی افراد می‌تواند باعث ایجاد علائم حساسیت فصل بهار شود.

در طول فصل بهار درختان و گل‌ها شروع به آزاد کردن گرده در هوا می‌کنند. استنشاق این گرده‌ها می‌تواند باعث بروز علائم آلرژی شود.

علائم آلرژی به دو شکل ظاهر می‌شود:

فصلی: علائم در فصل بهار و تابستان و در پاسخ به گرده گیاهان یا اسپور قارچ‌ها ایجاد می‌شود. دائمی: علائم در تمام طول سال وجود دارد، علل ایجاد کننده آن می‌تواند گرد و غبار، حیوانات خانگی، قارچ وسوسک‌ها باشد.

دلیل اینکه به آلرژی بهاری، تب یونجه می‌گویند، این است که در گذشته در ماه‌های گرم سال، یعنی همان زمانی که علائم آلرژی ظاهر می‌شود، کشاورزان یونجه‌ها را درو می‌کردند؛ مقدار گرده گیاهان به طور مشخصی در روزهایی که باد می‌وزد، در هوا بیشتر است، اما این مقدار در روزهای بارانی کمتر می‌شود.

علائم آلرژی بهاری

علائم حساسیت فصلی از خفیف تا شدید متغیر و بعضی از شایع‌ترین علائم آن شامل موارد زیر است:

عطسه گرفتگی یا آبریزش بینی چشمان اشک آلود و قرمز خارش گوش، بینی، دهان، چشم‌ها احتقان گوش ترشحات پشت بینی سرفه تنگی نفس سردرد تنفس صدادار نشانه‌های حساسیت فصل بهار

در بدن افراد مبتلا به حساسیت بهاری آنزیمی ترشح می‌شود که باعث متورم شدن بافت‌ها و گشاد شدن عروق خونی می‌شود، این آنزیم باعث بروز مشکلات تنفسی، شوک و حمله قلبی است و علت همه واکنش‌هایی که در نتیجه حساسیت فصلی به وجود می‌آید همین آنزیم است، که میزان این آنزیم در زن‌ها بیشتر از مردها است‌.

در بدن این افراد هیستامین نیز ترشح می‌شود که علت اصلی آبریزش بینی و آبریزش چشم است و با توجه به اینکه چه ماده‌ای باعث به وجود آمدن آلرژی یا همان حساسیت فصلی شده است علائم آن می‌تواند متفاوت باشد؛ به طور کلی واکنش‌های آلرژیک می‌تواند در سینوس‌ها، راه‌های هوایی، پوست، روده، چشم و بینی رخ دهد و باعث تولید بیش از اندازه موکوس، عطسه کردن، آبریزش بینی، آبریزش چشم، تحریک گلو، کاهش تمرکز، سیاهی زیر چشم، خارش چشم، گوش و بینی، سرفه، کهیر (موارد نادر)، نوسانات خلقی و فشار خون پایین شود.

حساسیت پوستی فصل بهار

یکی از انواع آلرژی، حساسیت پوستی است که افراد زیادی به آن مبتلا می‌شوند، حساسیت پوستی سه نوع دارد که هرکدام علائم متفاوتی دارند.

اگزما

آتوپیک درماتیت یا اگزما یکی از انواع حساسیت‌های پوستی است، که بیشتر بین کودکان شایع است، علائم آن شامل قرمزی، خارش و خشک شدن پوست است و زمانی که یک عفونت در پوست اتفاق بیفتد ممکن است به شکل جوش‌های کوچک که یک مایع سفید رنگ یا زرد درون آن است روی پوست بدن ایجاد شوند.

کهیر

تاول‌های متورم و قرمز رنگ از علائم کهیر است، کهیر حاد در کمتر از شش هفته برطرف می‌شود، اما اگر بیشتر از شش هفته زمان ببرد کهیر مزمن است.

درماتیت تماسی

علائم این نوع از حساسیت پوستی شامل سوزش، خارش، قرمزی و ایجاد تاول روی پوست است، در زمان تماس با یک ماده حساسیت‌زا ایجاد می‌شود شامپو، تماس پوست با صابون و یا بیش از حد قرار گرفتن در معرض آب می‌تواند درماتیت تماسی را ایجاد کند.

درمان آلرژی و حساسیت فصلی

مهم‌‎ترین قسمت در درمان آلرژی، یافتن علت و به عبارتی پیدا کردن آن مواد آلرژی‌‎زا است، در درمان خانگی حساسیت فصلی توصیه می‌شود:

در و پنجره‌های محل زندگی خود را ببندید. تا حد امکان مدت زمان کمتری را خارج از خانه سپری کنید. زمان خارج شدن از منزل از ماسک استفاده کنید. از هرگونه دود دوری کنید. از میوه، سبزیجات و غذاهای مناسب برای آلرژی استفاده کنید.

راهکارهای متعددی در جهت درمان حساسیت فصلی وجود دارد که از جمله آنها می‌توان به استفاده از میوه و سبزیجات تازه و دوری از آلودگی اشاره کرد.

در صورت شدت علائم حساسیت‌های فصلی و درمان نشدن توسط روش‌های خانگی، لازم است به پزشک مراجعه و درمان دارویی را آغاز کنید، درمان دارویی می‌تواند شامل استفاده از داروهای زیر باشد:

استفاده از داروی آنتی‌هیستامین قرص ایروکاست که ‬ برای حساسیت‌های فصلی و آسم تجویز می‌‎شود. داروی هیدروکسی زین که بیشتر برای خارش و آلرژی مورد استفاده قرار می‌گیرد. داروی کتوتیفن، این دارو برای سرماخوردگی و حساسیت‌ها به‌کار برده می‌شود. غذاهای تشدیدکننده آلرژی

اگر آلرژی دارید، از مصرف این غذاها آلرژی‌زا اجتناب کنید:

الکل کافئین لبنیات شکلات، قند و شیرین کننده‌های مصنوعی بادام زمینی غذاهای فراوری شده خربزه موز خیارها دانه‌های آفتابگردان حلزون صدف‌دار آب‌میوه بطری بابونه گندم، سویا درمان خانگی حساسیت بهاری

علاوه بر مواردی که گفته شد، می‌توان اقدامات زیر را برای بهبود علائم آلرژی در منزل انجام داد:

شست‌وشوی بینی با محلول سالین: با خارج کردن موکوس اضافی در مجرای بینی، احتقان و گرفتگی بینی را کم می‌کند. بخور گرم: با نرم کردن راه هوایی بینی باعث رفع گرفتگی آن می‌شود. طب سوزنی: برخی تحقیقات نشان داده طب سوزنی می‌تواند در برطرف کردن علائم مؤثر باشد. کد خبر 748657

دیگر خبرها

  • برای بارداری در سن بالا باید این چکاپ ها را انجام دهید + فیلم
  • چکاپ‌های مهم برای بارداری در سنین بالا + فیلم
  • تلویزیون‌های UHD واقعی را بشناسید 
  • مرگبارترین اتوبان‌های تهران را بشناسید
  • انجام آزمایش تب مالت دامها نیازمند همکاری مردم در روستاها است
  • حذف انتقال ویروس‌های خطرناک از طریق خون با آزمایش مولکولی
  • علائم آلرژی فصلی را بشناسید + موادغذایی آلژی‌زاراهکار درمان خانگی
  • روستای رودریش شهرستان کهگیلویه درگیر اپیدمی بیماری تب مالت است
  • دو بنای همشکل در ایران و ترکمنستان را بشناسید
  • اجرای طرح مبارزه با قاچاق در استان سمنان/ ۹ متخلف دستگیر شدند