Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-08@22:43:51 GMT

شير دادن به نوزاد در روزهاي اول

تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۶۹۲۳۶۰

خبرگزاري آريا -


فقط چند ساعت از زايمانش گذشته است، اما همه از او انتظار دارند، وظايف مادري‌اش را بي‌وقفه آغاز کند و با جديت ادامه دهد.

اولين وظيفه و مسئوليتش تغذيه نوزادي است که با گريه هاي بي امان از مادر طلب شير مي کند، ولي گويا شير زيادي در کار نيست و مادر با مشاهده بي قراري ناشي از گرسنگي نوزاد، دچار تشويش و نگراني بيشتر مي شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



شير دادن به نوزاد در روزهاي اولبه گفته دکتر کورش جعفريان، متخصص تغذيه و رژيم درماني، براي بسياري از مادران جاي نگراني زيادي نسبت به کم بودن شيرشان در روزها و ماه نخست پس از زايمان وجود ندارد چراکه خستگي، اضطراب و کم خوابي مادر پس از زايمان از عواملي است که مانع جاري شدن شير، به اندازه کافي براي نوزاد مي شود و پس از رفع اضطراب اوليه، مادر با بهره گيري از تغذيه مناسب، خواب و استراحت کافي قادر به شيردهي به نوزاد خواهد بود.

ناکافي بودن شير مادر، چرا؟
بررسي ها نشان مي دهد، اکثر مادران، طي چند روز يا چند هفته پس از زايمان با تغذيه مناسب، خواب و استراحت کافي توان شيردهي به نوزادشان را به دست مي آورند.

البته دکتر جعفريان تاکيد مي کند: فاکتورهاي مختلفي در توليد شير نقش دارد که مهم ترين آن ژنتيک است يعني برخي مادران از قابليت شيردهي بسيار خوبي به طور ژنتيک برخوردارند. البته سايز سينه در قابليت شيردهي مادر تاثير ندارد. عامل تاثيرگذار ديگر در شيردهي مادر، تغذيه خوب با برخورداري از مقادير کافي انرژي، کربوهيدرات و مايعات از دوران بارداري و طي شيردهي است يعني وضع تغذيه مادر پيش از بارداري و بويژه در حين بارداري، وزن و ميزان توده عضلاني، ذخاير ويتاميني و املاح بدن در توليد شير مادر تاثير دارد. گرچه از تاثير رواني و عاطفي در آغوش گرفتن نوزاد و تاثيرش بر ترشح بيشتر شير از غدد پستاني نيز نبايد غافل شد.

ايشان اظهار مي کند: بسياري از مادران نسبت به اثرات محيطي بر توليد شير، بخصوص در روزهاي پس از زايمان بي توجهند. خستگي و عوارض زايمان، بي خوابي مادر در هفته هاي نخستين پس از زايمان و اضطراب در مواجهه با شرايط جديد ـ که بويژه در زايمان هاي اول پيش مي آيد ـ مانع از جاري شدن کافي شير از سينه مادر مي شود. بي شک حمايت و مشارکت ديگر اعضاي خانواده در رسيدگي به وضع نوزاد، فرصتي را براي استراحت، خوابيدن و به آرامش رسيدن مادر فراهم مي کند.

شير خوردن نوزاد، زمان نمي خواهد
متخصصان اطفال تاکيد مي کنند، مادر بايد پس از زايمان، براي شيردهي نوزادش به آمادگي لازم دست پيدا کند تا هر زماني که کودک خواست، به او شير بدهد يعني نبايد در هفته هاي اول پس از زايمان، انتظار نظم پذيري در شيرخوردن را از نوزاد داشت، چراکه تخليه مرتب سينه ها باعث تحريک بيشترغدد شيري مي شود و در نتيجه شير بيشتري ترشح خواهد شد، اما پس از يک تا دو هفته، ساعات شير خوردن نوزاد، نظم خاصي خواهد يافت.

در صورت کافي نبودن شير مادر تا چند روز يا چند هفته پس از زايمان مي توان از شير کمکي در کنار شير مادر استفاده کرد، اما به منظور کمک به تحريک غدد شيري سينه ها، بايد بتدريج از مقدار شير کمکي کاست تا به اين وسيله نوزاد، بيشتر سينه مادر را بمکد. البته نکته مهم آن است که مادر همراه با شير خود، شير کمکي بدهد و هرگز سعي نکند از وعده شير دادن خود کم کند.

از غذاي خود کم نکنيد
بسياري از مادران طي دوران شيردهي به علت افزايش وزني که پس از زايمان پيدا کرده اند، درصدد هستند غذاي خود، بخصوص منابع کربوهيدراتي مثل نان را در رژيم غذايي خود کاهش دهند در حالي که به گفته دکتر جعفريان، نان و غلات سبوس دار از مهم ترين مواد غذايي است که به افزايش شير مادر کمک مي کند.

همچنين دريافت انرژي روزانه از طريق مواد غذايي مادر نه تنها نبايد با رژيم کاهش پيدا کند بلکه بايد 500 کالري نيز بيش از دريافت کالري روزانه در شرايط معمول باشد.از سوي ديگر، مصرف مايعات يعني شير، آب ميوه طبيعي و ميوه و سبزيجات به افزايش شير بسيار کمک مي کند.

اين متخصص تغذيه در پاسخ به اين سوال که توصيه هايي که در طب سنتي براي افزايش شير مادر مي شود تا چه اندازه مبناي علمي و تائيد شده دارد، مي گويد: بسياري از مواردي که در طب سنتي براي افزايش شير مادر توصيه مي شود، از آنجايي که بايد با مايعات مصرف شود يا اين که مواد غذايي آبدار محسوب مي شود، در توليد شير موثر است. نمونه آن مصرف شويد، اسفناج، حبوبات، گرمک، کاهو، ماءالشعير و آب هويج است. البته از نظر علمي توصيه هاي طب سنتي ثابت نشده، ولي تجربه نشان مي دهد که بسياري از اين توصيه ها در افزايش شير مادر، موثر است.

يک واقعيت اثبات شده درباره افزايش شير مادر وجود دارد و آن تأمين املاح و مواد معدني مورد نياز بدن و داشتن رژيم غذايي متعادل است که دربرگيرنده تمامي مواد مغذي اعم از هيدروکربن و چربي ها است؛ همچنين داشتن آرامش، خواب و استراحت کافي مي تواند به عملکرد بهتر سلول هاي عصبي و توليد و ترشح شير مادر کمک کند.

منبع:jamejamonline.ir



منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۹۲۳۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود سامانه بارشی به جو کرمانشاه از اوایل هفته آینده

محمدعلی زورآوند در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: هوای استان امروز (چهارشنبه) صاف تا قسمتی ابری در بعضی ساعات همراه با وزش باد ملایم و رشد ابر پیش بینی می‌شود.

وی افزود: احتمال اینکه شرایط مذکور، به خصوص در نواحی شرقی، با رگبارهای موقت و پراکنده باران نیز همراه گردد؛ چندان دور از انتظار نیست.

مدیرکل هواشناسی استان کرمانشاه تصریح کرد: از فردا تا شنبه هفته آینده، به دلیل تقویت نسبی شرایط پایدار در منطقه، متوسط دمای هوا در غالب نقاط استان، به تدریج افزایش می‌یابد.

وی ادامه داد: افزایش دمای هوا، در روزهای جمعه و شنبه نسبتاً محسوس خواهد بود.

به گفته زورآوند به دنبال این وضعیت، موجی ناپایدار در روزهای یکشنبه و دوشنبه جو منطقه را تحت تأثیر گرفته در بعضی ساعات بارش‌هایی همراه با وزش باد و رعدوبرق برای سطح استان در پی خواهد داشت.

مدیرکل هواشناسی استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: بارش که در روز دوشنبه از نمود بیشتری برخوردار خواهد بود؛ سبب کاهش نسبی دمای هوا در غالب نقاط می‌شود.

کد خبر 6100788

دیگر خبرها

  • ورود سامانه بارشی به جو کرمانشاه از اوایل هفته آینده
  • شیر نخوردن نوزاد؛ بررسی 0 تا  100 دلایل + راهکار
  • آب گرفتگی خیابان های همدان بر اثر بارش باران!
  • افزایش سلامت دهان و دندان در دوران بارداری
  • سیستم ایمنی بدن خود را با این ماده غذایی تقویت کنید
  • ریزگردها مهمان کرمان می‌شوند
  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • شهادت نوزاد نجات یافته از شکم مادر شهید + فیلم
  • فیلم/ وداع جانسوز مادر فلسطینی با نوزاد شهیدش
  • رابطه تاریخ تولد رند و افزایش اوتیسم + فیلم