Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-24@07:26:11 GMT

آخرین اظهارات سیف در خصوص تسویه سپرده‌های کاسپین

تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۶۹۳۱۰۶

آخرین اظهارات سیف در خصوص تسویه سپرده‌های کاسپین

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز، «ولی اله سیف» ضمن تشریح ریشه های شکل گیری و رشد موسسه های غیرمجاز و مهمترین اقدام های دولت یازدهم در برخورد با آنها خاطر نشان کرد، موسسه های غیرمجاز از دولت های قبل به دولت یازدهم به ارث رسیده است اما برخی موضوع را سیاسی کرده اند و اظهارنظرهایی می کنند که موانعی را بر سر راه ساماندهی به وجود می آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی توضیح داد که بانک مرکزی برای ساماندهی برخی از این موسسه ها از خطوط اعتباری خود استفاده کرده است که می توان به انحلال موسسه ثامن الحجج اشاره کرد که برای حل این مشکل ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان (۲۲ هزار میلیارد ریال) از منابع بانک مرکزی پرداخت کردیم و حدود ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان دیگر را تعهد کردیم که پرداخت کنیم.


به گفته سیف ، همچنین در موضوع تعاونی منحله فرشتگان نیز تاکنون متناسب با دارایی های شناسایی شده این تعاونی، مبالغی را برای سپرده گذاران به صورت خط اعتباری در نظر گرفتیم. اختصاص این خطوط اعتباری با هدف تسریع در پرداخت سپرده سپرده گذاران انجام شده است.


متن کامل این گفت و گو در ادامه آمده است؛


موسسه های غیرمجاز در دهه های ۱۳۷۰ و ۱۳۸۰ شکل گرفتند
ریشه شکل گیری و رشد موسسات غیرمجاز چیست؟
همانگونه که بارها گفتم موسسه های غیرمجاز موضوعی است که از دولت های قبل به ارث رسیده و من و همکارانم در بانک مرکزی وارث این وضعیت نابسامان بوده ایم. در واقع سابقه تشکیل اینگونه موسسات به طور عمده به دهه های ۱۳۷۰ و ۱۳۸۰ بر می گردد. در آن زمان وزارت تعاون، مجوزهایی را با عنوان تعاونی اعتبار صادر کرد. همچنین نیروی انتظامی، مجوزهایی برای صندوق های قرض الحسنه می داد.


«متاسفانه برخی افراد سودجو با در دست داشتن این مجوزها از نهادهای غیرمرتبط، به فعالیت هایی اقدام کردند که باعث نابسامانی در سال های اخیر شد. این افراد در فضایی که با سوء استفاده از اعتماد عمومی و نبود نظارت از سوی مسئولان و نهادهای ذیربط همراه بود، فعالیت محدود خود را به فعالیتی عمده و شبه بانکی تبدیل کردند و هر روز بر حجم آن افزودند.»
«مردم و سپرده گذاران نیز بی خبر از همه چیز با سپرده گذاری در این موسسات باعث گسترش ابعاد فعالیت آنها شدند و این فعالیت ها به دلیل نبود ساز وکار درست در مدیریت سپرده های جمع آوری شده، نه تنها به سمت سودآوری نرفتند بلکه هر روز از حجم پول و امانتی که در دستشان بود، کاسته شد.»

اعطای سود به سپرده های قبلی با سپرده های جدید، منابع غیرمجازها را به باد داد
شیوه مدیریت در اینگونه نهادها چگونه بود؟
از آنجا که موسسان و سهامداران موسسات غیرمجاز، تخصصی در اداره امور بانکی نداشتند فقط با روش های غیرمعمول و با استفاده از وعده های دروغ و سودهای فریبنده، اقدام به جذب سپرده کردند. گردانندگان موسسه های غیرمجاز با وعده سود بالاتر به سپرده ها و اعطای سود به سپرده های قبلی از محل سپرده های جدید بر حجم زیان خود انباشتند و با این کار، درصد زیادی از اصل سپرده های نزد خود را به باد دادند.

کسی پیش بینی نمی کرد فعالیت این موسسات در آینده مشکل ساز شود


چرا بانک مرکزی جلوی فعالیت آنها را در سال های قبل نگرفت؟
‎برخی مشکلات از جمله نبود سازو کار قانونی برای مقابله با موسسات غیرمجاز و نبود برخی هماهنگی ها بین نهادهای ناظر، باعث گسترش حجم فعالیت آنها شد. در واقع در زمان شروع فعالیت، این موسسات و صندوق ها مجوزهایی از وزارت تعاون و نیروی انتظامی گرفته بودند و کسی پیش بینی نمی کرد فعالیت آنها در آینده چه مشکلاتی را در بازار پولی و بانکی کشور ایجاد خواهد کرد؛ تا اینکه در سال ۱۳۸۳ با هدف جلوگیری از گسترش فعالیت غیرمجازها و مشکلاتی که در نظام پولی و بانکی کشور به وجود می آوردند، قانون تنظیم بازار غیرمتشکل پولی تصویب و به موجب این قانون، ادامه فعالیت آنها بدون کسب مجوز از بانک مرکزی ممنوع شد.

اقتدار بانک مرکزی در برخورد با غیرمجازها/ برخی موضوع را سیاسی کرده اند
رویکرد دولت یازدهم در برخورد با این موسسات و ساماندهی آنها چگونه بوده است؟
بانک مرکزی در دولت یازدهم از همان ابتدای شروع کار دولت با حساسیت کامل به موضوع ورود کرد. با تلاش های صورت گرفته در دولت یازدهم و لوایح ارائه شده در اواخر سال ۱۳۹۵ قوانینی از جمله «قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور» و «قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران» در مجلس شورای اسلامی تصویب شد که این قوانین، اختیارات قابل توجهی به بانک مرکزی داد و با این اختیارات، بانک مرکزی می تواند با اقتدار بیشتر، از فعالیت غیرمجازها و ایجاد مؤسسات غیرمجاز جدید جلوگیری کند.


«در یکی از موارد، براساس قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور، همه اشخاص حقیقی و حقوقی اعم از دولتی و غیردولتی از قبیل سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مکلف به همکاری با بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران هستند.»


‎«با اتکا به این پشتوانه قانونی، بانک مرکزی با هدف سلامت مالی و پایداری هرچه بیشتر شبکه بانکی کشور، بهبود روش‌های بانکداری، نظارت دقیق‌تر بازار پول و در نهایت صیانت از سپرده‌های هموطنان، موضوع را با جدیت پیگیری کرده و خواهد کرد. به طور قطع ادامه فعالیت در امور پولی و بانکی بدون مجوز و نظارت بانک مرکزی قابل قبول نیست.»


«لازم به یادآوری است که خوشبختانه اکنون همراهی و هماهنگی مناسبی میان بانک مرکزی، قوه قضاییه، نیروی انتظامی و سایر نهادهای ناظر برای ساماندهی بازار غیرمتشکل پولی وجود دارد اما متاسفانه، برخی، موضوع را سیاسی کرده اند و اظهارنظرهایی می کنند که موانعی را بر سر راه ساماندهی به وجود می آورد.»


«البته مشکل از آنجا ناشی می شود که این افراد اطلاعات کافی درباره ساماندهی و تعیین تکلیف ندارند و با اغراض سیاسی، سعی می کنند موضوع را به گونه ای دیگر جلوه دهند.»

حمایت و همکاری همه دستگاه ها در ساماندهی غیرمجازها
به هماهنگی بین نهادهای ناظر اشاره کردید. آیا قوای سه گانه بر محوریت بانک مرکزی در این موضوع تاکید دارند؟
بله. خوشبختانه با پشتوانه مواد قانونی مصوب، بانک مرکزی محوریت ساماندهی موسسات غیرمجاز را بر عهده دارد؛ جلسه هفته جاری ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی نیز به موضوع موسسات غیرمجاز با تمرکز بر شرایط تعاونی غیرمجاز فرشتگان اختصاص داشت. در این جلسه معاون نظارتی بانک مرکزی، گزارش مشروحی ارائه کرد و اقدامات انجام شده با هماهنگی قوه قضاییه و نیروی انتظامی به استحضار حاضران رسید. در این جلسه که نمایندگان همه دستگاه ها و قوای سه گانه حضور داشتند مقرر شد بانک مرکزی به طور جدی مدیریت برخورد با موسسات غیر مجاز و ساماندهی آنها را دنبال کند و همه دستگاه ها، حمایت و همکاری کامل را داشته باشند.

صیانت از سپرده های مردم با اختصاص خطوط اعتباری متناسب با دارایی موسسات

به نظر شما، در این موقعیت، بانک مرکزی چگونه می تواند از سپرده های مردمی صیانت کند؟
این موضوع از وظایف اصلی بانک مرکزی است و ورود به موضوع توقف فعالیت غیرمجازها در بازار پول نیز با این هدف صورت گرفته است. در واقع فعالیت غیرمجازها باعث برخی ناهماهنگی ها از جمله در نرخ سود سپرده ها و تسهیلات بانکی می شود. این موضوع در دل خود مشکلاتی را برای سپرده گذاران دارد. سودهای بالایی که محل تحصیل آنها مشخص نیست به طور قطع ریسک هایی برای سپرده گذاران و مشتریان موسسات غیرمجاز به همراه خواهد داشت.


«بانک مرکزی با ورود به موضوع و جلوگیری از فعالیت غیرمجازها تلاش می کند جلوی ضرر و خسارت بیشتر را به هر نحو ممکن بگیرد و از سپرده هایی که حاصل زندگی هموطنان عزیز است و با عملیات خلاف و ندانم کاری هایی از سوی مدیران و مسئولان موسسات غیرمجاز با مشکل مواجه می شوند، صیانت کند.»


«در این خصوص می توان به خطوط اعتباری اشاره کرد که در ساماندهی برخی از این موسسه های غیرمجاز در سال های اخیر توسط بانک مرکزی اختصاص داده شده است.»


«در جریان انحلال موسسه ثامن الحجج و برای حل این مشکل ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان از منابع بانک مرکزی پرداخت کردیم و حدود ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان دیگر را تعهد کردیم که پرداخت کنیم.»


«همچنین در موضوع تعاونی منحله فرشتگان نیز تاکنون متناسب با دارایی های شناسایی شده این تعاونی، مبالغی را برای سپرده گذاران به صورت خط اعتباری در نظر گرفتیم. اختصاص این خطوط اعتباری با هدف تسریع در پرداخت سپرده سپرده گذاران انجام شده است.»


«البته این پرداخت ها در قبال دارایی های شناسایی شده موسسات منحله است و بانک مرکزی نمی تواند بدون ضابطه و پشتوانه، منابعی را برای این موضوع تخصیص دهد؛ چرا که هر گونه اقدامی از این دست از سوی بانک مرکزی، به افزایش نقدینگی و تورم منجر شده و هزینه ای سنگین بر شهروندان تحمیل می کند.»


«بنابراین بانک مرکزی مجاز به چنین کاری نیست. این اقدام با توجه به مشکلات تورمی که به همراه دارد بر زندگی و رفاه تک تک مردم کشور اثرگذار است. قانون نیز در این خصوص به بانک مرکزی اجازه نمی دهد پرداخت خارج از ضابطه داشته باشد.»

تامین کسری دارایی ها نسبت به سپرده های فرشتگان به عهده سهامداران است
در مورد خاص تعاونی منحله فرشتگان، بانک مرکزی چگونه از سپرده ها صیانت می کند؟
هدف اصلی بانک مرکزی و مرجع قضایی در ساماندهی و تعیین تکلیف سپرده گذاران تعاونی منحله فرشتگان، احقاق حقوق سپرده گذاران است. در این خصوص همه دارایی‌های شناسایی شده و دارایی‌هایی که در آینده شناسایی خواهد شد، تماما متعلق به سپرده گذاران خواهد بود و با همکاری و هماهنگی با مرجع قضایی تلاش خواهد شد، این اموال به عادلانه ترین شیوه قیمت گذاری و با حضور هیات تسویه تعاونی منحله فرشتگان و هیات مدیره موسسه کاسپین و با نظارت مرجع قضایی و بانک مرکزی و در صورت لزوم نماینده‌ای از سپرده گذاران تعاونی منحله فرشتگان، اموال مذکور به کاسپین منتقل و از محل آنها وجوه سپرده‌گذاران پرداخت شود.»


«بدیهی است در مراحل اولیه، پرداخت‌ها به صورت علی الحساب بوده و در صورت شناسایی اموال و دارایی های جدید، مبالغ دیگری نیز علاوه بر علی الحساب پرداختی بین سپرده گذاران تقسیم می شود.»


«همچنین اگر در این مسیر، کسری وجود داشته باشد تامین کسری دارایی‌های موجود نسبت به سپرده ها بر عهده سهامداران است و باید از محل دارایی های خود، آن را تامین کنند و اموال احتمالی را که به نفع خود از تعاونی منحله برداشت کرده اند، عودت دهند و دستگاه قضا در ارتباط با استیفای حقوق کلیه سپرده گذاران هرگونه اقدامی را که لازم باشد، بر اساس موازین قانونی انجام خواهد داد.»


«مطمئناً تمام تلاش ما این خواهد بود که نگذاریم در مسیر اختصاص دارایی ها و اموال سهامداران و مدیران تعاونی فرشتگان به سپرده گذاران، اختلالی ایجاد و یا خدای ناکرده، حیف و میلی صورت گیرد. در عین حال، پرداخت مرحله به مرحله سپرده های سپرده گذاران این تعاونی، از طریق شعب موسسه کاسپین که به تازگی مجوز گرفته اند، با قوت ادامه خواهد یافت.»

آمادگی بانک مرکزی برای رفع ابهام های نمایندگان
در هفته جاری نامه ای از سوی نمایندگان مجلس به رئیس جمهوری برای حل مشکلات سپرده گذاران منتشر شد. در عین حال گفته شد طرح سوال از رئیس جمهوری هم دنبال می شود که البته بعداً معاون پارلمانی رئیس جمهوری آن را تکذیب کرد. شما چه نظری دارید؟
لازم به توضیح است که نسبت به نامه جمعی از نمایندگان محترم مجلس به رئیس جمهوری محترم، موضوع در رسانه ها به نحو دیگری منعکس شد که متعاقب آن جناب آقای دکتر امیری توضیحاتی را که نشان دهنده انعکاس نادرست مطلب بود، ارائه کردند.


«بانک مرکزی با وقوف به جایگاه مجلس شورای اسلامی، دغدغه ها و حقوق نمایندگان محترم، همواره آمادگی لازم را برای رفع هر گونه سوءتفاهم و ابهام داشته و در زمینه اقدامات مربوط به ساماندهی موسسات غیر مجاز و مشکلات سپرده گذاران به دفعات اینجانب و همچنین همکاران ذیربط در کمیسیون اقتصادی توضیحات لازم را ارائه کرده ایم. علاوه بر این، بر حسب ضرورت سعی شده است از طریق اطلاعیه و مصاحبه، سپرده گذاران محترم را در جریان اقداماتی که در شرف انجام است، قرار دهیم.»


«مقوله ساماندهی بی انضباطی های بازار غیرمتشکل پولی و تعیین تکلیف موسسات غیر مجاز با هدف جلوگیری از خسارت بیشتر به سپرده ها و سرمایه های مردم عزیزمان، یکی از اولویت های جدی بانک مرکزی است و این بانک تلاش می کند با استفاده از همه ابزارها و همکاری سایر دستگاه های حاکمیتی و اتخاذ روش های مناسب، انضباط کامل را بر فعالیت های پولی و بانکی در کشور حاکم کند.»


«فکر می کنم برنامه فعلی بانک مرکزی که با همکاری موسسه اعتباری کاسپین در حال اجراست، در صورت همراهی سپرده گذاران محترم، بتواند به نحو مناسبی مشکلات را حل و فصل نموده و با حمایت مرجع قضایی به استیفای حقوق سپرده گذاران منجر شود.»

ایرنا

110

منبع: جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۹۳۱۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات و شرایط وام فوری بانک ها در سال 1403 | کدام بانک‌ها وام فوری می‌دهند؟

در دنیای پرتلاطم اقتصادی امروز، یافتن راه‌های سریع برای تأمین مالی می‌تواند بسیار حیاتی باشد. برخی از مؤسسات مالی، خدمات وام‌دهی سریع را ارائه می‌دهند که می‌تواند در مدت زمان کوتاهی، مانند ۴۸ تا ۷۲ ساعت، نیاز‌های فوری نقدینگی را برآورده سازد. این خدمات، که گاهی به عنوان «وام فوری» شناخته می‌شوند، برای کسانی که به دنبال دسترسی سریع به منابع مالی هستند، بدون نیاز به فرآیند‌های طولانی و پیچیده، ایده‌آل است.

افراد متقاضی می‌توانند با ارائه تضمین‌هایی مانند ضامن یا وثیقه املاک، حتی بدون نیاز به داشتن حساب سپرده قبلی، از وام فوری بانک‌ها بهره‌مند شوند. در ادامه با این نوع وام‌ها بیشتر آشنا می‌شویم و وام فوری انواع بانک‌ها را مقایسه خواهیم کرد.

منظور از وام فوری بانک‌ها چیست؟

وام‌های بدون تأخیر و فوری به عنوان راهکاری برای دستیابی سریع به منابع مالی در شرایط اضطراری شناخته می‌شوند. این نوع وام‌ها که نیازی به ضمانت یا پیچیدگی‌های اداری ندارند، می‌توانند در زمان‌هایی که فرد نیازمند پول نقد است، مانند خرید ملک، وسیله نقلیه یا پرداخت هزینه‌های فوری، کمک‌رسان باشند. با توجه به وضعیت اقتصادی کنونی، بسیاری از افراد برای مقابله با مشکلات مالی کوتاه‌مدت به این وام‌ها روی می‌آورند.

در سال ۱۴۰۳ بسیاری از بانک‌ها و مؤسسات مالی برنامه‌هایی را برای اعطای وام‌های فوری ارائه داده‌اند. این برنامه‌ها معمولاً برای پاسخگویی به نیاز‌های خاص طراحی شده‌اند؛ بنابراین متقاضیان باید ابتدا شرایط ارائه شده توسط هر بانک را با نیاز‌های خود مقایسه کنند و درصورتی‌که شرایط مورد نظر بانک یا مؤسسه مالی را داشته باشند، می‌توانند با تهیه و ارائه مدارک لازم، فرآیند درخواست وام را آغاز کنند.

جدیدترین شرایط و مقررات دریافت وام فوری بانک‌ها ۱۴۰۳

در سال ۱۴۰۳، دو روش برای دریافت وام‌های فوری مطرح است: اولین روش، وام‌های فوری است که توسط بانک‌ها ارائه می‌شود و دومین روش، خرید و فروش وام است.

دریافت وام فوری از بانک‌ها

برای دریافت وام فوری انواع بانک‌ها، نیاز به ضامن مورد اعتماد، مدارک ملکی یا داشتن سپرده بانکی وجود دارد. افراد متقاضی می‌توانند با سپرده‌گذاری، مبلغ بیشتری را به عنوان وام دریافت دارند. این نوع وام‌ها می‌توانند شامل وام‌های خرید، ازدواج، مسکن، قرض‌الحسنه و ... باشند، با این تفاوت که بانک‌ها آنها را سریع‌تر پرداخت کرده و معمولاً دوره بازپرداخت آنها کوتاه‌تر است.

خرید وام‌های فوری

روش دیگر، خرید وام است که در میان عموم به عنوان وام فوری شناخته می‌شود. برخی افراد، علی‌رغم داشتن سپرده در بانک و اعتبار مناسب، تمایلی به دریافت وام ندارند و ترجیح می‌دهند وام خود را برای کسب سود به فروش برسانند. این روش ممکن است خطراتی داشته باشد، زیرا ممکن است به عنوان دور زدن قوانین تلقی شود و متقاضیان باید مراقب باشند تا در دام کلاهبرداران نیفتند.

توصیه می‌شود که اگر قصد دارید از طریق تبلیغات وام‌های فوری، این وام‌ها را خریداری کنید، حتماً با فروشنده‌ی وام قراردادی رسمی تنظیم نمایید. در این قرارداد باید مشخص شود که فروشنده پس از دریافت وام و کسر مبلغ توافق شده، مابقی مبلغ را به شما پرداخت کند. همچنین دریافت چک یا سفته از فروشنده به عنوان ضمانت در هنگام امضای قرارداد، برای اطمینان بیشتر ضروری است.

کدام بانک‌ها وام فوری می‌دهند؟

برای دریافت وام فوری بانک‌ها افراد معمولا به دنبال گزینه‌هایی هستند که بدون نیاز به شرایط پیچیده و زمان‌بر، اعتبار لازم را فراهم کنند. اگرچه بسیاری از بانک‌ها و موسسات مالی از متقاضیان می‌خواهند که حساب‌هایی را افتتاح و مبالغی را به مدت مشخصی سپرده‌گذاری کنند، این روند ممکن است برای کسانی که به دنبال وام سریع هستند، جذاب نباشد.

برخی از بانک‌ها و موسسات مالی با ارائه برنامه‌های ویژه، امکان دریافت وام در کوتاه‌ترین زمان ممکن را مهیا کرده‌اند. اگر به دنبال اطلاعاتی درباره بانک‌هایی هستید که در سال ۱۴۰۳ وام فوری ارائه می‌دهند، ادامه‌ی این بخش را به دقت مطالعه کنید.

وام فوری بانک ملی: ۵۰ میلیونی

بانک ملی ایران امکان دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی را برای شهروندانی که حداقل ۱۸ سال سن دارند و دارای مدارک شغلی معتبر مانند فیش حقوقی یا پروانه کسب هستند، فراهم آورده است. این وام که به منظور خرید کالا‌های مصرفی ارائه می‌شود، دارای نرخ سود ۱۸ درصدی است و باید ظرف مدت ۳۶ ماه بازپرداخت شود. همچنین ۱۰ درصد از کل مبلغ وام به عنوان وثیقه در بانک مسدود می‌شود. متقاضیان باید توجه داشته باشند که این وام تنها با ارائه فاکتور پیش‌خرید کالا قابل دریافت است.

وام فوری بانک ملت: ۵۰ میلیونی

در برنامه وام‌های فوری سال ۱۴۰۳، بانک ملت یکی از گزینه‌های قابل توجه را با ارائه وامی به ارزش ۵۰ میلیون تومان عرضه کرده است. این وام که برای خریداری جهیزیه و وسایل ضروری در زمان ازدواج طراحی شده، تنها برای خرید محصولات از فروشگاه‌های معتبر اسنوا قابل استفاده است. این وام با نرخ بهره‌ای معادل ۱۲ درصد و بدون نیاز به سپرده‌گذاری، امکان بازپرداخت در بازه زمانی ۳۶ ماهه را فراهم می‌آورد. بسته به اعتبار بانکی متقاضیان، احتمال دارد که نیاز به یک تا سه ضامن برای دریافت این تسهیلات باشد.

وام فرابانک ملت

دریافت وام فوری بانک‌ها در سال ۱۴۰۳ از طریق فرابانک ملت نیز فراهم شده است که مشتریان می‌توانند از این اعتبار برای هر نیازی که دارند استفاده کنند، نه فقط برای خرید کالا‌های خانگی.

وام‌ها بر اساس دسته‌بندی اعتباری متقاضیان اعطا می‌شوند که در این میان، متقاضیان دارای رتبه A می‌توانند تا سقف ۳۰ میلیون تومان وام دریافت کنند که این مبلغ قرار است به ۲۰۰ میلیون تومان افزایش یابد. نرخ بهره وام ۱۸ درصد است و باید آن را ظرف مدت ۴۸ ماه بازپرداخت کرد.

وام فوری بانک ملت با سند ملکی: ۱۵۰ میلیونی

بانک ملت امکانی را فراهم آورده که افراد می‌توانند بدون نیاز به ضامن و تنها با ارائه سند ملکی، وامی تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان دریافت کنند. این تسهیلات قابل تقسیم بین سه شخص است، به طوری‌که هر یک می‌توانند تا ۵۰ میلیون تومان وام دریافت نمایند. نرخ بهره این وام ۱۸ درصد است و بازپرداخت آن باید طی مدت زمانی بین ۴۸ تا ۶۰ ماه صورت پذیرد.

وام فوری بانک رسالت: ۱۲۰ میلیونی

بانک رسالت که یکی از موسسات قرض‌الحسنه به شمار می‌رود، وامی به مبلغ ۱۲۰ میلیون تومان با شرایط ویژه ارائه می‌دهد. این وام که از سریع‌ترین وام‌های موجود در نظام بانکی است برای مشتریان فعلی بانک که حساب کاربری اینترنتی دارند، موجود است.

متقاضیان باید ابتدا درخواست خود را از طریق وب‌سایت بانک ثبت کنند. پس از آن بر اساس معیارهایی، چون سابقه مالی، شغل و فعالیت حساب، امکان دریافت وام بررسی خواهد شد. در صورت احراز شرایط لازم برای وام، درخواست مورد تایید قرار خواهد گرفت. این وام با نرخ سود ۲ درصدی و بدون نیاز به سپرده‌گذاری ارائه می‌شود و بازپرداخت آن در بازه زمانی ۱۲ تا ۶۰ ماهه امکان‌پذیر است.

وام فوری بانک صادرات: ۵۰ میلیونی

بانک صادرات تسهیلاتی به ارزش ۵۰ میلیون تومان را برای خریداران کالا ارائه می‌دهد. این وام تنها برای این منظور در نظر گرفته شده است، بنابراین اگر به دنبال تأمین مالی فوری برای هزینه‌های دیگر هستید، این وام ممکن است برای شما مناسب نباشد.

شما باید پیش‌فاکتور مربوط به خرید کالا را ارائه دهید و وام به صورت چک به نام فروشنده پرداخت خواهد شد. نرخ بهره این وام ۱۸ درصد است، بازپرداخت آن باید حداکثر طی ۳۶ ماه انجام شود و ۱۰ درصد از کل مبلغ وام، معادل ۵ میلیون تومان، به عنوان وثیقه مسدود خواهد شد.

وام فوری خرید خودرو بانک صادرات: ۱۰۰ میلیونی

بانک صادرات امکانی را فراهم آورده است که افرادی که به دنبال خرید خودرو‌های ساخت داخل هستند می‌توانند از تسهیلات مالی با شرایط مناسب بهره‌مند شوند. در سال ۱۴۰۳ مشتریان می‌توانند وام فوری بانک‌ها از ۱۵ میلیون تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان با نرخ بهره ۱۸ درصدی را از این بانک دریافت کنند. مدت زمان بازپرداخت این وام نیز تا سه سال تعیین شده است.

وام فوری بدون ضامن بانک رفاه

بانک رفاه در سال ۱۴۰۳ امکان دریافت وامی را فراهم آورده که نیازمند ضامن نیست. به جای آن متقاضیان باید مبلغی را به عنوان سپرده نزد بانک قرار دهند. بر اساس این طرح متقاضیان قادر خواهند بود تا معادل ۸۰ تا ۱۰۰ درصد از میزان سپرده‌شان را به صورت وام دریافت کنند.

نرخ بهره برای بازپرداخت وام بسیار مناسب و تقریباً ۲ درصد است و زمان بازپرداخت نهایتاً تا ۳۶ ماه تعیین شده است. همچنین سپرده‌ها در طول دوره وام سودآوری خواهند داشت و حداقل مبلغ سپرده لازم برای افراد حقیقی و حقوقی به ترتیب پنج و ده میلیون تومان است.

وام فوری بانک رفاه: ۱۵ میلیونی

بانک رفاه اقدام به ارائه تسهیلاتی تحت عنوان «طرح امید» کرده که مختص افرادی است که حقوق خود را از سازمان تامین اجتماعی یا سازمان‌هایی که با بانک رفاه همکاری دارند، دریافت می‌کنند. این وام که به میزان ۱۵ میلیون تومان با نرخ سود ۴ درصدی و دوره بازپرداخت ۳۶ ماهه ارائه می‌شود، برای هر بانوان و آقایان در دسترس است و فرصتی استثنایی برای واجدین شرایط به شمار می‌رود.

وام فوری بانک‌ها با سفته

در مواردی که افراد به دنبال وام هستند ولی ضامن مورد تأیید ندارند، به دنبال گزینه‌هایی مانند وام فوری بانک‌ها با ضمانت سفته می‌گردند. در این شرایط سؤال اصلی این است که آیا دریافت وام فوری با ضمانت سفته از بانک‌ها و مؤسسات مالی ممکن است یا خیر و در صورت مثبت بودن پاسخ، شرایط آن چگونه خواهد بود.

باید اذعان داشت که اکثر بانک‌ها و مؤسسات مالی تمایل کمی به پذیرش سفته به عنوان ضمانت برای وام‌ها دارند که این موضوع نه تنها برای وام‌های فوری، بلکه برای وام‌هایی با دوره انتظار طولانی‌تر نیز صدق می‌کند. از این رو افرادی که به دنبال دریافت وام با ضمانت سفته هستند، اغلب با چالش‌هایی مواجه می‌شوند؛ زیرا هیچ بانک یا مؤسسه مالی به طور رسمی اعلام نکرده است که چنین وام‌هایی را ارائه می‌دهد.

در موارد نادری که این امکان وجود داشته باشد، معمولاً تحت شرایط خاص و استثنایی صورت می‌گیرد؛ بنابراین افرادی که قادر به ارائه ضامن یا چک برای وام‌های فوری نیستند، باید به دنبال راه‌حل‌های جایگزین باشند.

گاهی اوقات افراد با سپرده‌گذاری در بانک‌ها و کسب امتیازات لازم، وام‌های خود را به دیگران واگذار می‌کنند. در این حالت متقاضیان می‌توانند با پرداخت مبلغی مشخص و ارائه سفته، حق استفاده از وام را خریداری کنند. این روش به ویژه در تهران و دیگر شهر‌های بزرگ یکی از روش‌های متداول برای دریافت وام فوری با ضمانت سفته است که در آن، طرف مقابل یک شخص حقیقی است.

وام فوری بانک‌ها با سند ملکی

استفاده از ملک به عنوان وثیقه برای دریافت وام‌های فوری، یکی از روش‌های مطلوب و کارآمد است. در این روش شما می‌توانید با ارائه سند ملکی معتبر، به سرعت وام دریافت کنید.

بسیاری از بانک‌ها این خدمت را ارائه می‌دهند، مشروط بر اینکه ارزیابی دقیقی از ملک انجام شده باشد. به عنوان مثال بانک ملت وامی به مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان را با ارائه سند ملکی پیشنهاد می‌دهد که در آن متقاضی می‌تواند با یک سند، برای سه نفر تا سقف ۵۰ میلیون تومان وام دریافت کند. این روش به دلیل سرعت بالا در فراهم‌سازی اعتبار مورد نیاز بسیار مفید است.

وام فوری بانک بدون ضامن

اخذ وام بدون ضامن، چه به صورت فوری و چه با انتظار طولانی، همیشه دشوار بوده و متقاضیان مجبور بوده‌اند برای گرفتن چنین وام‌هایی، پولی را به عنوان سپرده نزد بانک قرار دهند. در سال ۱۴۰۳ نیز دریافت وام فوری بدون ضامن به آسانی ممکن نیست.

یکی از راه‌هکار‌های موجود، سپرده‌گذاری است که از قبل نیز مرسوم بوده؛ به این ترتیب که متقاضی می‌تواند بلافاصله پس از قرار دادن سپرده، معادل درصدی از آن را به عنوان وام دریافت کند.

اما این روش برای کسانی که به سرعت به وام نیاز دارند، مناسب نیست. روش دیگر اعطای وام فوری بدون ضامن بر پایه اعتبار بانکی است. برخی بانک‌ها از جمله بانک‌های قرض‌الحسنه درصورتی‌که متقاضی دارای اعتبار خوبی باشد، حتی بدون نیاز به ضامن، وام اعطا می‌کنند؛ بنابراین اگر به دنبال وام بدون ضامن هستید، داشتن اعتبار بانکی قوی اهمیت زیادی دارد.

وام فوری بانک‌ها برای بانوان ۱۴۰۳

در سال ۱۴۰۳ گزینه‌های متنوعی برای دریافت وام فوری بانوان وجود دارد. برخی بانک‌ها مانند بانک‌های قرض‌الحسنه مهر و رسالت به متقاضیان با اعتبار بانکی خوب، وام بدون نیاز به ضامن ارائه می‌دهند.

بانک سینا با طرح‌های یاس و آذین تسهیلاتی تا سقف ۲۰ و ۲۵۰ میلیون تومان با شرایط خاص و نرخ سود متفاوت عرضه می‌کند. بانک مهر ایران نیز با طرح اندوخته بانوان ایران زمین، وام‌هایی با سود ۴ درصد و شرایط سپرده‌گذاری ساده‌تر ارائه می‌دهد.

بانک کشاورزی و بانک دی نیز وام‌هایی با شرایط بازپرداخت و سود مشخص ارائه می‌دهند که برای بانوانی که به دنبال تسهیلات فوری هستند، مناسب است. بانک ملت با طرح پرنیان نیز وام‌هایی با سود ۱۸ درصد و امکان بهره‌مندی از تسهیلات دیگر عرضه می‌کند که برای کسانی که به دنبال اعتبار سریع هستند، گزینه‌ای مناسب است. به طور کلی انتخاب وام مناسب بستگی به نیاز‌ها و شرایط مالی هر فرد دارد.

جدول مقایسه وام فوری انواع بانک‌ها

در جدول زیر می‌توانید وام فوری انواع بانک‌ها را با یکدیگر مقایسه کرده و بر اساس نیاز خود، به سراغ بهترین وام فوری بروید. توجه داشته باشید که برخی از طرح‌ها ممکن است با تغییراتی در سال جاری مواجه شوند؛ بنابراین آخرین اطلاعات را از بانک عامل دریافت کنید.

جمع‌بندی

در مواقعی که افراد برای مقاصدی، چون مواجهه با بحران‌های ناگهانی یا تهیه تجهیزات ضروری به دنبال منابع مالی هستند، وام فوری بانک‌ها مطرح می‌شود. برای این منظور مراجعه به بانک‌ها و نهاد‌های مالی برای کسب اطلاعات درباره‌ی شرایط وام‌دهی امری رایج است. این مقاله به بررسی و معرفی برخی از برترین طرح‌های وام فوری در سال ۱۴۰۳ توسط بانک‌های متفاوت پرداختیم و شرایط دریافت این وام‌ها را تشریح کردیم. اگر تأمین ضامن برای شما دشوار است، می‌توانید از وام‌های بدون ضامن لندو بهره ببرید که به صورت اعتبار خرید ارائه می‌شوند و امکان خرید لوازم ضروری را برای شما فراهم می‌کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره وام لندو با کارشناسان ما تماس بگیرید.

tags # وام سایر اخبار (تصاویر) عجیب‌ترین موجودات دریایی جهان؛ از شیطان دریایی تا ماهی خون‌آشام! حقایقی عجیب درباره اژد‌های کومودو؛ از بچه‌داری بدون جفت‌گیری تا شنیدن بوی خون از ۴ کیلومتری! چه کسی لباس را اختراع کرد؛ آیا انسان‌های اولیه همیشه لخت بودند؟ اولین قتل در جهان چگونه اتفاق افتاد؟!

دیگر خبرها

  • معرفی توانمندیهای نظام بانکی ایران در نشست با مدیران بانک مرکزی پاکستان.
  • مدیریت تمام نوسانات ارزی در اختیار بانک مرکزی نیست
  • آغاز توزیع دفترچه‌های سپرده گذاران اتباع خارجی
  • رونمایی از پست بانک متحول شده
  • توزیع دفترچه‌های موقت شناسایی سپرده‌گذاران اتباع خارجی در استان فارس
  • انتشار اوراق سپرده خاص به کنترل انتظارات تورمی منجر شد
  • جزئیات و شرایط وام فوری بانک ها در سال 1403 | کدام بانک‌ها وام فوری می‌دهند؟
  • خداحافظی با نخستین سامانه تحت وب سمات پس از ۱۶ سال
  • پرداخت مالیات بر ارث الکترونیکی شد
  • پورابراهیمی: مجلس به دنبال اصلاح و تغییر سیاست‌های ارزی بانک مرکزی است