Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-30@06:14:05 GMT

کارشناس حقوق بين الملل: مشکل از برجام نيست

تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۶۹۳۸۵۲

خبرگزاري آريا - تهران-ايرنا- کارشناس حقوق بين الملل و عضو موسسه عالي مطالعات بين المللي ژنو گفت: برخلاف ادعاي برخي جريان‌هاي مخالف دولت، اقدامات کنگرهٔ آمريکا يا تلاش آن براي وضع تحريم‌هاي جديد عليه ايران هيچ ارتباطي با برجام يا «ضعف متن برجام» ندارد.

به گزارش ايرنا، رضا نصري روز شنبه در يادداشتي در کانال تلگرامي خود نوشت: آقاي ترامپ از زمان کارزار انتخاباتي تا کنون به کنوانسيون‌هاي ژنو (1949)، قرارداد نفتا (NAFTA)، قراردادهاي سازمان تجارت جهاني (WTO)، پيمان ترانس پاسيفيک (TPP)، پيمان محيط زيستي پاريس، قرارداد ناتو (NATO)، پيمان‌هاي دوجانبه با اتحاديهٔ اروپا، پيمان‌هاي دوجانبهٔ دفاعي با کُره جنوبي و ژاپن، کوبا و برخي ديگر از قراردادها و معاهدات بين‌المللي آمريکا - از جمله قراردادهاي آمريکا با سازمان ملل متحد - حمله‌‌ور شده و عموماً وعدهٔ بازنگري يا نقض آن‌ها را داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همانطور که مي‌دانيم، اخيراً از توافق محيط‌ زيستي پاريس نيز به صورت يک جانبه خارج شده و با اين کار جنجال زيادي در سطح بين‌المللي به پا کرده است.
وي تصريح کرد: فهرست بدعهدي‌هاي ترامپ در قبال معاهدات و قراردادهاي بين‌المللي از اين هم فراتر است. در واقع، دولت ترامپ و جمهوريخواهان همراه او در کنگره، از بدو ورود تا کنون هم در حوزهٔ تجارت بين‌الملل، هم در حوزهٔ پناهندگان، هم در رابطه با سازمان‌هاي بين‌المللي، هم در رابطه با کنوانسيون‌هاي حقوق بشر و کنوانسيون‌هاي بين‌المللي مرتبط با حقوق زنان...معاهدات آمريکا را لغو يا مورد بازنگري قرار داده‌اند؛ تا جايي که حتي پرداخت شهريه‌ٔ آمريکا به بودجهٔ سازمان ملل را نيز در معرض بازنگري گذاشته‌اند.
کارشناس حقوق بين الملل خاطرنشان کرد: در واقع، نه تنها رويکرد عهدشکنانهٔ دولت ترامپ و حاميان تندروي او در کنگره محدود به برجام نيست، بلکه آن‌ها به صورت علني «بازنگري قراردادهاي چندجانبه آمريکا» را به عنوان يک «سياست» رسمي در ماه ژانويه گذشته در چارچوب يک فرمان اجرايي رئيس‌جمهور اعلام کردند (لينک در پيوست).
در نتيجه، طرح اين ادعا که عملکرد دولت ترامپ و کنگره ناشي از «ضعف برجام» يا سهل‌انگاري تيم مذاکرات ايران بوده است، ادعاي است نادرست که تاثيري جز «آدرس غلط دادن»، تحريف واقعيت، گمراه‌سازي تحليل‌گران و سياستگذاران در پي نخواهد داشت.
سيام**1058**1336 تنظيم:محمد افضلي**انتشار: مهرنوش خانزائي



منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۹۳۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا تغییر نام استقلال به استقلال خلیج فارس مشکل‌ساز می‌شود؟

۳ کارشناس حقوق ورزشی کشورمان در مورد افزوده شدن پسوند خلیج فارس به نام باشگاه استقلال اظهارنظر کرده و به ابهامات در این باره پاسخ دادند. - اخبار ورزشی -

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، در روز پنجم اردیبهشت 1403  مالکیت باشگاه استقلال و پرسپولیس رسماً به بخش خصوصی واگذار شد و 85 درصد سهم باشگاه استقلال در اختیار هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس قرار گرفت. این شرکت تصمیم گرفته مانند خیلی دیگر از شرکت‌های زیر مجموعه‌اش  پسوند «خلیج فارس» را به نام استقلال اضافه کند. بعد از موضوع شایعه‌ها و شائبه‌هایی به وجود آمد که نام جدید استقلال ممکن است در رقابت‌های بین‌المللی نظیر لیگ نخبگان (فرمت جدید لیگ قهرمانان آسیا) برای نماینده ایران مشکل ایجاد کند. در همین رابطه خبرگزاری تسنیم به سراغ سه حقوقدان ورزشی رفت و نظر آنها را جویا شد.

رسمی؛ تغییر نام استقلال به استقلال خلیج فارس

رضا شاه منصوری در این باره به تسنیم گفت: طبق ماده 30 و 35 قانون مدنی هر مالکی نسبت به مایملک خود حق همه گونه تصرف و انتفاع دارد. بنابراین وقتی هلدینگ خلیج فارس سهامدار عمده استقلال است می‌تواند نسبت به این دارایی خود، دخل و تصرفاتی داشته باشد. ضمن اینکه الحاق نام خلیج فارس، خدشه‌ای بر برند باشگاه ایجاد نمی‌کند.

کارشناس حقوقی در مورد اینکه آیا اضافه شدن این نام در رقابت‌های لیگ نخبگان آسیا می‌تواند مشکل‌ساز شود، عنوان کرد: در ایران و آسیا نام بسیاری از تیم‌ها طوری است که قید مکان یا شهر در آن وجود دارد. بنابراین من با این استدلال مخالفم که شعار سیاسی است چرا که این نام (خلیج فارس) پیشینه تاریخی دارد و ابداً تحریک آمیز نیست. ضمن اینکه ما در ایران لیگ برتر را با پسوند خلیج فارس برگزار می‌کنیم. این موارد غیرسیاسی است.

وی اظهار داشت: وقتی 2 یا 3 هزار سال، نام خلیج فارس وجود دارد، هیچ تخاصمی وجود نداشته و چرا باید تعبیر سیاسی شود؟ تخاصم زمانی است که تحریک کننده باشد اما نام خلیج فارس دارای این شرایط نیست.

رسول باختر دیگر کارشناس حقوق ورزشی نیزدر این باره به تسنیم گفت:  یکسری الزامات و قواعدی برای تعیین نام داریم که طبیعتاً بر اساس آنها انتخاب نام خلیج فارس مشکلی ندارد؛ بنابراین اگر اسم خلیج فارس به عنوان پسوند تیمی انتخاب شود، نباید مشکلی داشته باشد.

کارشناس حقوق ورزشی خاطرنشان کرد: جامی با نام جعلی بین تیم‌های عربی برگزار می‌شود که سر و صدای زیادی به پا کرده و ما هم به آن معترض شدیم؛ اما اسم آن تغییر نیافت و کنفدراسیون فوتبال آسیا ایرادی به آن مطرح نکرد. در حالی که خلیج فارس اسم تاریخی، درست و صحیح آن است و طبیعتاً نباید به کارگیری اسم اصیل و قدیمی مشکلی داشته باشد.

آرش شکرریز دیگر کارشناس حقوق ورزشی کشور راجع‌ به این موضوع به تسنیم، گفت: در نقشه سازمان ملل و اسناد قدیمی نام خلیج فارس ثبت شده و با توجه به این موضوع ایرادی بر استفاده از نام مذکور وجود ندارد. از طرف دیگر حامی مالی باشگاه که برای تیم هزینه می‌کند، حق دارد در مورد نام آن تیم تصمیم‌گیری کند. فقط در قانون گفته شده نام‌ها تبعیض‌آمیز یا تنفرآمیز نباشند. برای مثال موجب شعاری نباشد که نژادپرستانه محسوب شود.

وی افزود: باشگاه استقلال باید نام جدید خود را در داخل کشور به ثبت رسمی برساند و در بحث بین المللی به منظور شرکت در مسابقات لیگ نخبگان باید به اطلاع کنفدراسیون فوتبال آسیا برساند و آنها نام را تأیید کنند چرا که قرار است این نام در قرعه‌کشی باشد و تاکنون با نام استقلال ایران شناخته می‌شد.

کارشناس حقوقی ورزشی گفت: اسناد قدیمی ثبت شده در سازمان ملل و خلیج فارس که با عنوان Persian Gulf روی نقشه جهانی شناخته می‌شود، ناقض ادعای برخی است. تا زمانی که این موارد تغییر نکند آنها نمی‌توانند موفق باشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تهدید دادگاه لاهه از سوی کنگره آمریکا
  •  تغییر نام استقلال مشکل‌ساز می‌شود؟
  • طرح کنگره آمریکا علیه دیوان کیفری بین‌المللی
  • کنگره آمريکا دیوان بین‌المللی کیفری را تهدید کرد
  • تهدید دادگاه لاهه از سوی کنگره آمریکا درآستانه صدورحکم ضداسرائیلی
  • تهدید دادگاه لاهه از سوی برخی از اعضای کنگره آمریکا
  • آیا تغییر نام استقلال به استقلال خلیج فارس مشکل ساز می شود؟
  • آیا تغییر نام استقلال به استقلال خلیج فارس مشکل‌ساز می‌شود؟
  • درخواست پارلمان عربی برای تحقیقات در مورد کشف گور‌های جمعی در غزه
  • عکس/ آقای دبیرکل، لطفاً درِ خروجی را نشانشان دهید!