Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴-در زمان تصویب برجام ما خوشحال بودیم، امریکایی ها مسایل حقوق بشری را گروگان نگرفتند.علی بیگدلی کارشناس روابط بین الملل در خصوص تحریم های جدید امریکا علیه ایران گفت: در صورت ایجاد مانع در اجرای برجام یک شورای حل اختلاف تعیین شده است ما هیچ اقامه دعوایی به این شورا نداشته ایم پس تحریم ها با تعهد برجام هیچ مغایرتی نداشته و آن را به خطر نمی اندازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیش نویس این تحریم از خیلی قبل تر در کمیته روابط خارجی مجلس سنا اماده شده بود منتها به خاطر انتخابات به تعویق افتاد. سفر آقای ترامپ به عربستان و ایجاد یک مثلثی علیه ایران؛ " عربستان، اسرائیل، امریکا" و استقبال بی نظیری که از ترامپ به عمل آمد، در حقیقت او را وادار کردند سیاست های خود را در برابر ایران تغییر دهد تا جایی که وزارت خارجه و برخی از اعضای کمیته خارجی سنا اعلام کنند: «ما به دنبال براندازی نرم حکومت ایران هستیم».

وی ادامه داد: این موضوع نشان دهنده این بود که؛ "فضا بشدت ضد ایرانی شده است" سخنرانی سفیر اسرائیل در امریکا هم این فضا را تشدید کرد و این تحریم ها بالاخره از صحن مجلس سنا با رای سنگینی تصویب و به مجلس نمایندگان فرستاده شد، اگر در مجلس نمایندگان هم با رای بالا مورد موافقت قرار بگیرد به دست ترامپ می رسد و تبدیل به قانون می شود.

دکتر بیگدلی افزود: اما یک تبصره در این لایحه گذاشته شده که باعث می شود ترامپ حق دخل و تصرف در این قانون را پیدا کند و ترامپ مطمئنا تحریم ها را کم نخواهد کرد و شاید با این فضای ملتهب خاورمیانه به حجم و شدت انها اضافه هم بکند.

این تاریخدان و پژوهشگر معاصر بیان کرد: امریکا از مدت ها قبل به دنبال تحریم ارگان سپاه بودند که آن را با تحریم های جدی مواجه کنند و اکنون فرماندهان برجسته سپاه و همچنین موسسات داخلی و خارجی که با سپاه در حوزه موشکی همکاری دارد را تحریم کردند .

وی در رابطه با اینکه؛ آیا این تحریم ها برای برجام خطرساز خواهد بود یا خیرتوضیح داد: پیش نویس مربوط به 4تحریم آماده شده بود؛ " مسائل موشکی، حقوق بشر، اقدامات ثبات زدای ایران در منطقه (دخالت ایران در امور کشورهای دیگر) و حمایت از تروریسم" که همه آن ها بطور کلی تبدیل به دو تحریم شد: «یک تحریم علیه سپاه و دیگری تحریم های عدم رعایت حقوق بشری ایران» که هر دو این ها ارتباطی به معاهده برجام ندارد.

این استاد دانشگاه اشاره کرد: در آیتم آخر برجام هم قید شده است که ایران حق تولید موشک های بالستیک با قابلیت حمل کلاهک هسته ای را ندارد. اختلاف ما با امریکایی ها هم در این است؛ " ما مدعی هستیم، این موشک ها قابلیت هسته ای ندارد ولی انها اصرار دارند که پتانسیل این قابلیت وجود دارد.

بیگدلی گفت: از طرف دیگر مساله "حقوق بشر" است که به کشور امریکا محدود نمی شود. در همه جای دنیا و اتحادیه اروپا هم به دنبال رفع این مسائل هستندف دولت های خیلی از سرمایه گذران بزرگ اروپایی به دلیل عدم رعایت حقوق بشر به آنها اجازه سرمایه گذاری در ایران را نمی دهند. بهرحال این دو مورد چهار بند تحریم را پوشش داده و یک فضای نامطلوبی را برای ما بوجود اورده است.

وی در خصوص واکنش کشور ایران به این تحریم ها اظهار کرد: برخی از مقامات اعلام کردند؛ تحریم های جدید برهم زننده برجام است و این اظهارنظر غلطی است این تحریم هیچ تناقضی با برجام ندارد تنها روح برجام را خدشه دار می کند. یکی از بندهای برجام این است که: "در صورت ایجاد هر گونه اختلاف در اجرای این معاهده یک شورای حل اختلاف تعیین شده که برای رفع اختلاف و مشکلات به این شورا باید اقامه دعوا شود" از انجا که ما هیچ اقدامی هم نکرده ایم اثبات می کند، با تعهد برجام هیچ مغایرتی نداشته است این تحریم ها غیر هسته ای است و ارتباطی با برجام ندارد و آن را هم به خطر نمی اندازد.

این کارشناس روابط بین الملل ادامه داد: در زمان تصویب برجام ما خوشحال بودیم، امریکایی ها مسایل حقوق بشری را گروگان نگرفتند و البته به نوعی زیرکی هم کردند و موارد حقوق بشری را از معاهده خارج نمودند تا مجبور نشوند برای مسایل حقوق بشر تصمیم آنی و لحظه ای اتخاذ کنند چون مساله حقوق بشر در ایران پردامنه محسوب می شود.

وی در پایان با تاکید بر اینکه: شورای امنیت ملی و وزارت خارجه گفته اند ما هم شرکت هایی که در همکاری با ایران به سر می برند را تحریم خواهیم کرد ولی به نظرم آن چنان تاثیری نخواهد داشت. این تحریم ها روی فضای اقتصادی ما بسیار تاثیر گذار است، شرکت های اروپایی که خیلی علاقمند به سرمایه گذاری در ایران بودند به دلیل نگرانی از تنبیه احتمالی امریکا خودشان را عقب می کشند. و از انجا که تا سرمایه گذاری خارجی هم وارد ممکلت نشود به هیچ وجه اقتصاد ما احیا نخواهد شد ما با مشکل مواجه می شویم افزود: سرمایه داخلی ما به تنهایی توانایی حل معضلات اقتصادی را نخواهد داشت اقتصاد ما یک اقتصاد کهنه و مندرس است و تکنولوژی آن باید نو شود که مشکل دیگری است. بنابراین این تحریم ها می تواند فضای اقتصادی ما را متشنج کند.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۶۹۹۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از پیچ و خم تصویب تا حل چالش‌ها

از آنجایی که هرروز تعطیلی می‌تواند شرایط جدیدی را اقتصاد، روابط بین‌الملل و کارکرد کارکنان و کارگران داشته باشد، پس باید این طرح در تمامی ابعاد بررسی و کارشناسی شود چرا که به یکباره اجرای شدن آن موجب به‌هم‌ریختگی در روال تجارت و ساعات کاری در کشور خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، طرح تعطیلی پنجشنبه‌ها در روزهای اخیر نه تنها جز خبرسازترین موضوع‌های کشور بوده است، بلکه به یکی از دغدغه‌های اجتماعی مردم هم تبدیل شده؛ مجلس شورای اسلامی طی طرحی با عنوان تعطیلی پنجشنبه تصمیم به کاهش روزهای کاری و افزایش تعطیلات دو روزی پنجشنبه و جمعه را دارد، اما این طرح همچنان قطعی نیست و باید منتظر بررسی نهایی آن در صحن علنی مجلس شورای اسلامی باشیم.

با مطرح شدن این طرح ابعاد مختلفی مانند کاهش ساعات کارای ادارات و کارگران، دستمزدها و چگونگی روابط اقتصادی و بین‌المللی با دیگر کشورهای دنیا آشکار شده است، چرا که در صورت تصویب آن فاصله کاری و اقتصادی ما با دیگر کشورهای خارجی که روزهای شنبه و یکشنبه تعطیل هستند به چهار روز خواهید رسید، که در این صورت کشور بسیار متضرر خواهد شد.

علاوه‌بر جنبه اقتصادی و تجارت بین‌المللی، کاهش ساعات کاری و کم شدن دستمزدها به یکی از دغدغه‌های کارمندان و کارگران تبدیل شده است که در این باره علی اصغر عناب ستانی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: ساختار کارگری در کشور چند مدل دارد، یک مدل قرار داد کارگری با دولت هستند که آن‌ها کاهش دستمزد نخواهند داشت، چون مبنای آنان بر اساس قراردادها کار معین شده است، این افراد ۴۴ الی ۴۲ ساعت کار با یک مزد معین داشتند، حالا ۴۰ ساعت کار با یک مزد معین خواهند داشت.

کارشناسان، تحلیلگران، کارمندان و کارگران در ارزیابی‌ها تعطیلی پنجشنبه را مورد نقد خود قرار داده‌اند، پیرو همین موضوع با کارشناسان مربوطه صحبت شده است.

نهایی نبودن تعطیلی پنجشنبه

رحمان سعادت، کارشناس بین‌الملل در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار می‌کند: تعطیلی پنجشنبه‌ها از گذشته برای افزایش بهره‌وری بیشتر مورد توجه بسیاری از کارشناسان اقتصادی بوده است، در حال حاضر این روز در کشور رویه یکسانی ندارد چرا که برخی از ادارات تعطیل و برخی دیگر نیز دایر هستند، این خود باعث یک ناهماهنگی بین ادارات، سازمان‌ها، اشخاص حقیقی و حقوقی شده است، در صورتی می‌توان درباره روزها و ساعات کاری صحبت کرد که تعطیلی پنجشنبه به یک تصمیم نهایی برسد.

وی با اشاره به اینکه اگر تعطیلی روزهای هفته را از منظر اقتصاد بین‌الملل مورد بررسی قرار دهیم، اضافه می‌کند: هرچه به تعطیلی رایج جهانی نزدیک‌تر باشیم روابط کاری ما با دیگر کشورها بهتر تعریف خواهد شد، چراکه هر چه زمان می‌گذرد روابط بین‌الملل دارای اهمیت بسیاری می‌شود و برای آنکه در قراردادهای بین‌المللی و روابط با سایر کشورها، جایگاه بهتری داشته باشیم باید به سمت تعطیلی برویم که فصل مشترک بین‌المللی داشته باشد و این موضوع همیشه موجب رنج تجارت ایران بوده، پس باید به آن بیشتر پرداخته شود؛ دیگر کشورها روزهای شنبه و یکشنبه، ایران به نوعی پنجشنبه و جمعه تعطیل است، حال برای کسب موقعیت بهتر در روابط بین‌المللی تعطیلی دو روز شنبه و جمعه اثر بخشی بیشتری خواهد داشت.

این کارشناس بین‌الملل ادامه می‌دهد: از آنجایی که شیوه زندگی نسل جدید با نسل گذشته متفاوت است، پس طرح مطرح شده باید مورد بازبینی قرار بگرد، زیرا ما در دهه‌ها آینده نیاز به روابط بین‌المللی داریم بنابراین تاکید بیشتر بر تعطیلات مشترک با دیگر کشورهای خارجی است.

تعطیلی شنبه موجب افزایش بهره‌وری خواهد شد

سعادت می‌گوید: به دلیل آنکه افراد یک تعطیلی را پشت سر گذاشته‌اند به طور طبیعی صبح روز شنبه زمان و بازده کاری بسیار کم است، حال با توجه به آمار و مطالعات میدانی، صبح روز شنبه وضعیت بهره‌وری بسیار پایین است، با این تفاسیر اگر روز شنبه تعطیل شود علاوه بر آنکه تطابق بیشتری با حوزه بین‌الملل پیدا خواهیم کرد دیگر با کم بودن بهره‌وری در روز شنبه مواجه نخواهیم شد.

وی اظهار می‌کند: ایران به لحاظ جغرافیایی و اداری با دیگر کشورها متفاوت است، و از این منظر تا کنون به طور کامل به این موضوع پرداخته نشده است مانند تغییر ساعت در اول سال و مهر ماه که همیشه موافقین مخالفین بسیار داشته است.

کارشناس بین‌الملل می‌گوید: از پیشنهاداتی که می‌توان در این حوزه داد این است که این طرح در ابتدا به‌صورت آزمایشی در برخی از ادارات و ارگان‌های که روابط بین‌الملل بیشتری دارند مانند اداره بازرگانی و سیاست خارجی اجرا شود، و بعد از مشاهده بازخورد آن در صورت مثبت بودن نتیجه، طرح در مدت زمان یک تا دو سال اجرا و تصویب شود چرا که علاوه‌بر تفاوت‌ها در تقویم کشور با دیگر تقویم‌ها، بنگاه‌ها و اصناف قدیمی قادر به تطبیق خود با طرح جدید نباشند.

نقش زمان اداری و روابط بین‌الملل در رفع مشکلات اقتصادی

سعادت اظهار می‌کند: همراه بودن با سیاست‌های کلی جهان می‌تواند روی اقتصاد و جایگاه ما تأثیر گذار باشد، اما به این معنا نیست که هرچه سازمان‌ها و شورای بین‌المللی به ما تحمیل کنند را قبول و یا اجرا کنیم بلکه باید تا جایی که می‌توانیم خود را با سیاست‌های کلی دنیا همراه و از این مزیت استفاده کنیم.

وی با اشاره به پیشرفت کشوری همچون چین و تطابق خود با دنیا می‌گوید: تا قبل از سال ۱۹۹۰ کشور چین از نظر اقتصادی و فقر شدید جایگاه مناسبی در دنیا نداشت اما بعد از تغییر رویکرد خود و همسو شدن با روابط بین‌المللی شاهد رشد اقتصادی بسیار زیاد آن بوده‌ایم، حال ما نیز می‌توانیم به عنوان چین منطقه خاورمیانه خود مطرح شویم، چرا که از نظر وسعت، جمعیت و منابع موقعیت بسیار خوبی داریم؛ اگر بتوانیم روابط خود را با دنیا بهبود ببخشیم، به رشد اقتصادی بسیار قابل توجهی دست پیدا خواهیم کرد که البته این خود نیاز به تغییر دیدگاه‌ها نسبت به شرایط جهانی دارد.

علی شریعتی، کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا اظهار می‌کند: طی گفت‌وگویی که اعضای هیئت رئیس اتاق بازرگانی و کمسیون اجتماعی مجلس با یکدیگر داشته‌اند، اعضای محترم اذعان به اشتباه و سهل انگاری خود نسبت به اینکه قبل از ارائه طرح باید با اتاق بازرگانی مشورت می‌کردند داشته‌اند.

وی اضافه می‌کند: تعطیلی پنجشنبه‌ها طرحی است که دولت پیگیر آن است و نماینده پارلمانی هم تا به الان کار اقتصادی انجام نداده و از شرایط و موقعیت اقتصادی درک درست و صحیحی ندارد، دولت و همراهان به منظور کسب دست آورد جدید و تقویت روحیه مردم در خصوص گرانی‌ها و خستگی کاری این طرح را ارائه داده‌اند.

کارشناس اقتصادی ادامه می‌دهد: برای فعالان اقتصادی و تمام کسانی که در عرصه بین‌المللی فعال و با سایر کشورها در ارتباط هستند علاوه بر روز پنجشنبه که جز از روال کاری است در برخی شرکت‌ها روزهای جمعه افراد به صورت شیفت مشغول به کار هستند.

شریعتی می‌گوید: طرح پیشنهادی با عنوان تعطیلی بانک‌ها و ادارات موجب اختلاف بیشتر ما با دنیا خواهد شد چرا که ما همچنان با برخی کشورها اختلاف ساعت داریم و در صورت رخ داد این طرح به طور میانگین سه تا چهار روز بین ما و دیگر کشورها فاصله خواهد افتاد.

جایگزینی تعطیلی شنبه‌ها به‌جای پنجشنبه‌ها

وی عنوان می‌کند: با توجه به برآوردی که اتاق بازرگانی داشته است، این طرح حدود ۵۰ تا ۶۰ میلیارد دلار به ما ضرر خواهد زد و از طرفی هم دوستان دولتی مانند معاون محترم پارلمانی می‌گویند: با بررسی‌های که انجام داده‌ایم کارهای اینترنتی انجام خواهد شد، پس در این صوت این نقد به این حرف وارد خواهد شد که باید تمام بانک‌ها تعطیل شوند تا دیگر این مقدار هزینه به وجود نیاید.

کارشناس اقتصادی اظهار می‌کند: این سخن کارشناسی و تخصصی نیست، چرا که طبق سخن شهید چمران هرکس که متعهد به کاری است مجاز به اظهار نظر نیست پس نباید در حوزه‌های که تخصصی نداریم اظهار نظر کنیم.

به گزارش ایمنا، کارشناسان و منتقدین این طرح معتقدند که طرح در مجلس تصویب نخواهد شد، چرا که با بررسی‌های انجام شده شاهد عقب گرد اقتصادی، کاری، تجاری کشور خواهیم بود حال نظر بر آن است که به جای تعطیلی این روز، روز شنبه برای هماهنگی بیشتر با بازارهای جهانی و کشورهای مبادله‌ای و همچنین پیشرفت اقتصادی جایگزین شود.

کد خبر 748486

دیگر خبرها

  • از پیچ و خم تصویب تا حل چالش‌ها
  • تحمیل ضرر به کی‌اف‌سی آمریکا در مالزی برای حمایت از غزه
  • وحشت بلومبرگ از قدرت ائتلاف‌سازی ایران
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • غفلت ایران از سریلانکا بازار نفت آن را از ایران گرفت و به عربستان سپرد / لزوم توجه ایران به خلیج فارس در جاده نوین ابریشم
  • عکس/ آقای دبیرکل، لطفاً درِ خروجی را نشانشان دهید!
  • کره شمالی: آمریکا از حقوق بشر به‌عنوان ابزار سیاسی علیه پیونگ یانگ استفاده می‌کند
  • کره شمالی : آمریکا از حقوق بشر بعنوان ابزار سیاسی خصمانه علیه پیونگ یانگ استفاده می کند
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد