Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-08@23:32:04 GMT

شب قدر، منزلگاه سرسپردگان به لطف الهی

تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۷۰۴۱۶۶

شب قدر، منزلگاه سرسپردگان به لطف الهی

به گزارش ایرنا، شب قدر شب عروج معنوی است که هر انسانی با بهره گیری از رهنمودها می تواند از آن برای تابیدن نور ایمان در قلبش بهره ببرد و خویشتن یابی کند.
برای استفاده از شب های قدر به ویژه در شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان کافی است به توصیه های بزرگان در این زمینه گوش جان بسپاریم.
** با آمادگی معنوی وارد شویم
در این شب دلهایمان را هرچه می‌توانیم با ذکر الهی نورانی‌تر کنیم زیرا شب قدر شبی است که فرشتگان، زمین را به آسمان متّصل می کنند و شب سلامت دلها و جانها، شب شفای بیماریهای اخلاقی، معنوی، مادّی ،عمومی و اجتماعی است که امروز متأسفانه دامان بسیاری از ملتهای جهان، از جمله ملتهای مسلمان را گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


**ساعات لیالی قدر را مغتنم بشماریم
قدر این شب خدایی شدن را باید دانست و ساعات آن را مغتنم شمرد و کاری کرد که به لطف یزدان قلم تقدیر الهی در شبهای قدر برای کشور عزیزمان ایران و آحاد ملت تقدیری شایسته که زیبنده مردم مؤمن و فهیم ماست، رقم بخورد.
** پرهیز از مسائل مادی در این شب نیایش
ما باید با امیدوار ی از الطاف الهی دعا کنیم و بکوشیم از این شبها برای عروج معنوی خود استفاده کنیم؛ چون نماز معراج و وسیله‌ی عروج مؤمن است و دعا هم معراج مؤمن است.
شب قدر هم معراج مؤمن است لذا کاری کنیم که عروج کنیم که این مهم نیاز به دوری کردن ما از مسائل مادی دارد.
** دعا بهترین عمل درشب لیالی قدر
شبی که به عنوان لیلةالقدر شناخته شده و از هزار ماه برتر و بالاتر است از دعا به عنوان بهترین اعمال در این شب یاد می شود.
احیاء هم برای دعا ، توسل و ذکر است. نماز هم که در شب‌های قدر در واقع مظهر دعا و ذکر است. در روایت آمده است که دعا مغز عبادت، یا به تعبیر دیگر روح عبادت، دعا است.
دعا در فرهنگ دینی مسلمانان یعنی با خدای متعال سخن گفتن و خدا را نزدیک خود احساس کردن و حرف دل را با او در میان گذاشتن است.
** توجه کردن به معانی دعاها
همه دعاها از جمله دعای جوشن کبیری که در شب های لیالی قدر قرائت می کنیم به قدری پرمغز و پرمضمون است که برای درک این دعاهای پرسوز و گداز عاشقانه و عارفانه باید توجه کنیم و با عمق وجودمان آن را به زبان دل زمزمه کنیم.
** با خدا حرف بزنیم
در آخرین شب قدر بیائید با خدا ی مهرنان و بخشنده حرف بزنیم ، از خدا باید بخواهیم تا در مسیر هدایت با نور ایمان حرکت کنیم که یکی از راههای وصل شدن به خدا، دعا کردن است که بهترین کلمات و خواسته‌ها در همین دعاهای ماه رمضان و شبهای قدر است.
حتی اگر معانی این دعاها برایمان سخت است می توانیم با زبان خودمان دعا کنیم و خواسته های خودمان را با خداوند درمیان بگذاریم.
** از خدای متعال عذرخواهی کنیم
شب قدر، فرصتی برای مغفرت و عذرخواهی است. حال که خدای مهربان به ما این فرصت را داده است که به سوی او برگردیم، باید طلب مغفرت کنیم تا بخشیده شویم.
** دلهایمان را با امیر مؤمنان آشنا کنیم
ماه رمضان بخصوص شبهای قدر، بهار توجه دلها ، ذکر ، خشوع و تضرع است که این بهانه و مناسبتی ویژه است برای اینکه دلهایمان را با مقام والای امیر مؤمنان آشنا کنیم و درس بیاموزیم.
** توجّه به ولی عصر (عج)
قدر آخرین شب قدر را بدانیم و از دعا، تضرّع، توبه و توجّه به پروردگار برای ظهور امام دوازدهم غافل نشویم و دعای فرج را جزو وظایف خودمان در این شب بدانیم.
** تامل کردن در آیات خلقت و سرنوشت انسان
از اوّل شب بیست وسوم، از هنگام غروب آفتاب، سلام الهی «سلام هی حتّی مطلع الفجر» آغاز و تا اذان صبح ادامه دارد. این چند ساعتِ خیمه‌ی رحمت خداست که بر سراسر آفرینش زده شده شده است پس قدر این شب را بدانیم و شب زنده داری همراه با دعا و نیایش داشته باشیم.
** دعا برای مسلمانان
شبهای قدر را حقیقتاً قدر بدانیم زیرا شبی است که خدای متعال آن را به عنوان سلام دانسته و سلام، هم به معنی درود و تحیّت الهی بر انسانهاستو هم به معنای سلامتی، صلح و آرامش، صفا میان مردم، برای دلها و جانها و جسم ها و اجتماعات است.
**حاجات خود و مؤمنان را از خدا بخواهیم
در این شب نگاهی عمیق به حاجات خودمان ، مسلمانان و کشورمان ایران عزیز داشته باشیم و برای شفای مریض ها، دلهای غمگین و چشمهای نگران در کره خاکی زمین دعا کنیم.
2819 /1535خبرنگار: مهین مالمیر**انتشار دهنده: داریوش غفاری

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۰۴۱۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جایگاه معلم و الزامات نظام متعالی آموزش و پرورش

معلم مربی جامعه و معمار آینده کشور است. از این رو احترام به معلم، احترام به همه کمالات است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نخستین معلم بشریت خداوندی است که علم اسماء الهی را به آدم ابوالبشر آموخت و مقام توحید را با مقام معلمی پیوند داد. سپس به‌واسطه قلم، انسان‌ها را با دانش‌های مختلف آشنا ساخت و انبیاء عظام را به مقام معلمی برگزید.

پس معلمی شأنی سترگ و شغلی الهی است که پیامبران الهی عهده‌دار آن بوده‌اند. معلم مربی جامعه و معمار آینده کشور است. از این رو احترام به معلم، احترام به همه کمالات است.

جایگاه معلمِ نمونه؛ جایگاه انسانی متعالی است که دارای شاخصه‌هایی چون: علم و بصیرت، تعهّد و احساس مسئولیت، عشق و محبت، دقّت در صورت و محتوای پیام، پیگیری در آموزش و تربیت، نظم و انضباط، خلاقیت و تفکّر، اعتقاد و ایمان به معارف الهی، عزم و اراده تعالی،‌ عامل بودن به احکام الهی، پایبندی به اخلاق اسلامی، پایبندی به تعهّدات ملّی و کارامدی و أثرگذاری است.

برخورد قانونی با معلم بلاگرها در مدارس دولتی و غیردولتی

نظام متعالی آموزش و پرورش که معلم در آن به ایفای نقش می‌پردازد، اهداف عظیمی را پی می‌گیرد که برخی از آن عبارتند از: آموزش علوم نافع، تدوین منابع لازم درسی، انسان‌سازی، تربیت کادر انسانی یا نیروی مغزافزار و بازوان کارافزار برای جامعه، بصیرت‌آفرینی، ایجاد احساس التزام به هویت ملی و دینی، و نهایتاً نقش‌آفرینی مثبت در پیشرفت همه‌جانبه کشور.

این نظام متعالی با وجود امکاناتی چون ثروت عظیم هوش جوان ایرانی، مکتب انسان‌ساز اسلام و وجود مراکز تربیتی همچون مساجد و هیئات مذهبی، الزاماتی راهبردی جهت دستیابی به اهداف مورد نظر دارد که برخی از آن: تأمین نیازهای نرم‌افزاری و سخت‌افزاری کشور، برنامه‌ریزی درست و هدفمند در جهت رفع نیازهای جامعه، توزیع متعادل و متناسب نیروی انسانی مورد نیاز جامعه، محور قرار دادن سند تحول برای اصلاح ساختارها و روندها، تهیه نقشه راه برای اجرایی کردن سند تحول، جذب معلمان مجرب و توانمند، تهیه و تدوین کتاب‌های درسی و کمک درسی آموزشی و پرورشی متناسب با سطح فکر، روحیات، جنسیت و سیر رشد دانش آموزان و متناسب با نیاز جامعه، بازشناسایی مفاخر و شخصیت‌های مؤثر جامعه، رصد دائم کیفیت آموزشی معلمین و تلاش برای ارتقاء کیفی تدریس، تلاش برای ارتقاء نظام آموزش به جایگاه نخست جهان اسلام در عرصه تولیدات آموزشی و پرورشی، ترجمه آثار فاخر آموزشی تربیتی به زبان‌های زنده دنیا، و افزایش ظرفیت مدارس دولتی و ممانعت جدی از برون‌سپاری تعلیم و تربیت به نهادهای غیر رسمی (جز در موارد نادر) است.

پر واضح است که نظام متعالی آموزش در برابر معلمین، وظایفی برعهده دارد که از جمله آنها: بهبود وضع معیشت معلمان، جدیت در آموزش‌های بدو خدمت و ضمن خدمت آنان، زمینه سازی برای انتقال تجربیات آموزشی و مهارت‌های تدریس به نسل جدید از معلمان، تلاش برای ثبات مدیریت نهاد آموزش و پرورش، تلاش برای منطبق سازی نظام آموزشی تربیتی با نیازهای ملی، منطقه ای و جهانی کشور، به‌روزرسانی مستمر سند تحول آموزش و پرورش، تدوین نقشه راه اجرایی شدن سند آموزش و پرورش با ارائه شاخص‌های معین، افزایش ظرفیت دانشگاه فرهنگیان برای تربیت معلمینی عالم، کارامد و متعهد، تأمین مربیان پرورشی مدارس جهت هدایت دانش‌آموزان به رعایت سبک زندگی اسلامی و نظارت مفید، مؤثر و مستمر بر مؤسسات آموزشی غیر رسمی است.

با نظر به جایگاه عظیم معلم در اسلام می‌توان به ضرورت تعالی مستمر نهاد آموزش و پرورش و به‌روزرسانی منابع آموزشی و هدفمند بودن برنامه‌ها در راستای ارائه الگویی از نظام متعالی آموزش در جهان اسلام پی برد. 

حجت‌الاسلام دکتر مهدی امیدی نقلبری؛ دانشیار و عضو هیأت علمی مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آغوش باز باغستان سنتی قزوین برای آیین «پنجاه‌به‌در»
  • تکبّر، تعرّض به حریم الهی و منجر به سقوط است
  • ۵۶۰ قاچاقچی و خرده‌فروش مواد مخدر در لرستان دستگیر شدند
  • فیلم/ رئیسی: دختر یعنی رحمت الهی
  • چگونگی استنباط سنن الهی در نظام حکمرانی
  • مساله حجاب، دستور الهی است
  • خداوند برای انسان‌ها رستگاری می‌خواهد
  • جایگاه معلم و الزامات نظام متعالی آموزش و پرورش
  • انسان چقدر زمین نیاز دارد ؟ از زبان الهی قمشه ای بشنوید (فیلم)
  • باید همگان در اجرای طرح نور، پلیس را یاری کنند