Web Analytics Made Easy - Statcounter

بسیاری معتقدند که چپ‌دست‌ها افرادی نابغه‌اند، و این باور تاریخچه‌ای بسیار قدیمی دارد، زیرا بسیاری از نوابغ تاریخ، مانند داوینچی، مارک تواین، موتزارت، مری کوری،‌تسلا و ارسطو چپ دست بوده‌اند.

به گزارش جماران، این روند در تاریخ معاصر نیز تغییری نکرده‌است، باراک اوباما، بیل‌گیتس،‌و لیونل مسی جزو افراد مشهوری هستند که در خانواده چپ‌دست‌ها حضور دارند، اما آیا این باور واقعا حقیقت دارد؟

براساس نتایج مطالعه‌ای که توسط محققان دانشگاه لیورپول درباره چپ دست بودن و مهارت در ریاضیات انجام شده‌است،‌ افراد چپ دست در تجزیه و تحلیل مفاهیم ریاضی عملکرد بهتری دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تخمین زده می شود بین 10 تا 13.5 درصد از جمعیت جهان راست دست‌نیستند؛ اگرچه تعداد کمی از این افراد مهارت استفاده از دو دست را دارند اما بیشتر آنها چپ دست هستند. از آنجایی که چپ دست بودن نمایشی از عملکرد مغز به شمار می‌رود، با شناخت در ارتباط است.

آنهایی که چپ دست هستند نیم کره سمت راست مغزشان توسعه یافته‌تر است. این بخش از مغز به فرآیندهایی نظیر استدلال فضایی اختصاص دارد.

تحقیقات صورت گرفته نشان می دهد بافت سلول عصبی رابط میان دو نیم کره مغز در افراد چپ دست بزرگتر از افراد راست دست است. این بدان معناست که برخی از افراد چپ دست ارتباط بهتری میان دو نیم کره مغزشان برقرار است و به همین دلیل پردازش اطلاعات در مرکز فرماندهی بدنشان با قدرت بیشتری انجام می شود.

اما اینکه چرا اکثر افراد چپ دست قدرت پردازش مغزی بهتری دارند هنوز به درستی مشخص نیست. یک نظریه می گوید زندگی در دنیای که برای راست دستها طراحی شده، چپ دستها را مجبور به استفاده از هر دو دست کرده که این نتیجه ای جز افزایش ارتباط میان دو نیم کره مغز ندارد.

اولویت دست و ریاضیات
ارتباط میان اولویت دست و مهارت در ریاضی همواره مورد توجه محققان قرار داشته‌است. برای بیش از 30 سال مطالعات اولیه نشان می‌دادند چپ‌دست بودن با مهارت ذاتی در ریاضی ارتباط دارند. این مطالعات ثابت کرده‌بودند که چپ‌دست بودن در میان دانش‌آموزانی که در نابغه ریاضی هستند بیشتر از دیگر دانش‌آموزان است. با این‌همه فرضیه اینکه چپ‌دست بودن شاخصی برای تعیین نبوغ افراد است، به تازگی مورد تردید و حتی انکار قرار گرفته‌ بود.

با این‌همه در جدید‌ترین مطالعه‌ای که روی 2300 دانش‌آموز دبیرستانی انجام گرفت محققان دانشگاه لیورپول دریافتند چپ‌دست‌ها در حل مسائل ریاضی عملکرد بهتری از دیگر دانش‌آموزان دارند و علاوه بر این دانش‌آموزانی که تنها اولویت آنها دست راست است، یعنی در انجام هرکاری تنها از دست راست استفاده می‌کنند،‌ نسبت به افراد چپ‌دست یا آنهایی که از هر دو دست استفاده می‌کنند عملکرد ریاضیاتی ضعیف‌تری از خود نشان می‌دهند.

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۰۴۶۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آموزش و مهارت‌آموزی به ۲۰۰ هزار دانش‌آموز کشور

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور، گفت: بر اساس قرارداد منعقده با آموزش و پرورش ۲۰۰ هزار نفر از دانش‌آموزان کشور را در بحث مهارت آموزش می‌دهیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، مهرداد عظیمی عصر امروز در نشست با مدیران سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در استان کردستان، کردستان را سرزمین استعدادهای درخشان در حوزه‌های مختلف خدادادی و به ویژه نیروی انسانی برشمرد اظهار داشت: امیدواریم ظرفیت‌های نهفته این استان بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

وی به تبیین اهمیت شعار سال و رسالت این حوزه نسبت به این حوزه گفت: رویکرد مهارت آموزی از نکات مهم تحقق این شعار سال است و در این راستا تعهد و مقرر شده که بر اساس قرارداد منعقده با آموزش و پرورش، 200 هزار نفر از دانش‌آموزان کشور را در بحث مهارت آموزش دهیم.

معاون وزیر کار و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور جهش تولید با مشارکت مردم را یک انتخاب راهبردی دانست و تصریح کرد: اقتصاد مسئله اصلی کشور است و دشمن همواره بر این حوزه تمرکز کرده تا با اهداف شوم خود برسد، اما دولت باید با کار جهادی در حوزه تولید و با نگاه جهشی به تحقق شعار سال کمک کند.

وی بیان کرد: سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور 657 مرکز دولتی و 4 هزار و 800 کارگاه و واحد آموزشی، 22 هزار آموزشگاه آزاد در کشور دارد که می‌تواند به آموزش نیروی کار در کشور کمک کند.

عظیمی توسعه مراکز جوار کارگاهی را با هدف تربیت نیروی متخصص برای تولید از نیازهای اساسی و برنامه‌های اولویت‌دار سال جاری در کشور ذکر کرد و افزود: ارتقای این مراکز و آموزش و سنجش صلاحیت از جمله اولویت‌های این سازمان فنی و حرفه‌ای است.

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور از وجود 40 هزار مربی و 8 هزار کارگاه در بخش دولتی در کشور خبر داد و عنوان کرد: تحقق شعار سال یکی از مهمترین راهکارهای کاهش بیکاری و افزایش اشتغال است، می‌توان با تقویت مهارت‌افزایی، جهش تولید راه انداخت.

انتهای پیام/486/

دیگر خبرها

  • اجرای طرح ماهر در مدارس استان قزوین
  • خلاقیت و استفاده از روش‌های نوین آموزشی دلیل انتخاب معلم نمونه کیش
  • معلمی که کلاس درس را به مسجد بُرد
  • آموزش و مهارت‌آموزی به ۲۰۰ هزار دانش‌آموز کشور
  • بازیکن ایده‌آل از نظر آنتونیو رودیگر: پای چپ اوزیل، پای راست رونالدو
  • سفری به دنیای توپولوژی
  • دانش‌آموزان نابغه ایرانی بر بام والیبال جهان ایستادند
  • جزئیات جدید نحوه ارزش‌یابی امتحانات کشوری «ریاضی» و «علوم» پایه ششم
  • ارائه مشاوره دقیق برای جذب دانش آموزان به رشته ریاضی
  • مبنای بسیاری از علوم، ریاضی و فیزیک است