Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بولتن نیوز»
2024-05-07@09:16:22 GMT

عربستان صادرکننده افراط‌گرایی است

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۷۰۶۷۲۱

عربستان صادرکننده افراط‌گرایی است

به گزارشبولتن نیوز،نشریه آمریکایی «فارن پالیسی» در گزارشی می‌نویسد: «دونالد ترامپ» به عربستان سعودی اجازه داده است که به آمریکا امر و نهی و زورگویی کند.
مقامات آمریکایی در روزهای اخیر به‌دنبال وساطت و ایجاد راه حل برای اختلافات پیش‌آمده میان قطر و ائتلافی از کشورهای عربی از جمله مصر و امارات متحده عربی به‌رهبری عربستان سعودی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این اختلافات شامل شکایت‌های قانونی در مورد حمایت قطر از جنبش‌های افراط‌گرا و خشم طولانی‌مدت کشورهای عربی از نقش مزاحم منطقه‌ای دوحه می‌شود اما در این میان، این آمریکا است که سهم عمده‌ای در تأمین خواسته کشورهای عربی برای تغییر جهت‌گیری‌های قطر دارد و باید خود را به خطر بیندازد.
سؤال حیاتی مهمی که درباره این جنگ و دعواها با قطر میان متحدان آمریکا مطرح می‌شود این است که؛ چه‌کسی به‌طور خاص تصمیم می‌گیرد که آمریکا باید منافع شخصی خود را برای تأمین اهداف سیاسی کشورهای عربی در قطر به خطر بیندازد؟
فارن پالیسی نوشت که این عربستان سعودی و شرکای این کشور هستند که آمریکا را غافلگیر کرده‌اند و بدون هیچ هشداری، به‌شیوه‌ای تهاجمی اقدام به منزوی کردن قطر کرده‌اند و قطر را که یک شریک امنیتی برای آمریکا به حساب می‌آید و میزبان بیش از 10 هزار نظامی آمریکا است در محاصره قرار داده‌اند.
اقدام عربستان و کشورهای عربی در محاصره قطر، عملیات نظامی هوایی آمریکا در منطقه را که از پایگاه نیروی هوایی «العدید» قطر صورت می‌گیرند پیچیده و هدف طولانی‌مدت آمریکا در افزایش اتحاد میان کشورهای شورای همکاری خلیج فارس را نیز تضعیف کرده است.
ائتلاف عربی ضدقطر در اقدامی که خسارت‌ها را پیچیده‌تر می‌کند، برای ازسرگیری روابط عادی با قطر، درخواست‌های مبهمی به‌معنای کاپیتولاسیون و یا تسلیم بلاشرط قطر را مطرح کرده‌اند.
برای مثال، «یوسف العتیبه» سفیر امارات متحده عربی در آمریکا در اظهاراتی که در مقاله روزنامه «وال استریت ژورنال» منتشر شده است، اعلام کرد که قطر باید اذعان کند که دوحه به کانون مالی، رسانه‌ای و ایدئولوژیکی تروریسم تبدیل شده است و یک بار برای همیشه اقدامی قاطع را برای مقابله با مشکل افراط‌گرایی‌اش اتخاذ کند و تأمین بودجه اقدامات افراط‌گرایانه و دخالت در امور داخلی کشورهای همسایه خود را متوقف کند و همچنین به تحریک و افراط‌گرایی رسانه‌ای خود نیز پایان دهد.
نقش قطر در اشتغال‌زایی در آمریکا
قطر از یک سو میزبان مرکز عملیات هوایی ترکیبی فرماندهی مرکزی آمریکا است و این مرکز، عملیات هوایی ارتش آمریکا در سراسر منطقه از سوریه گرفته تا عراق و افغانستان را تسهیل می‌کند. قطر نیز تجهیزات نظامی پیشرفته‌ای را از آمریکا خریداری می‌کند و این اقدام، به‌معنای حمایت از فرصت‌های شغلی در صنعت دفاعی آمریکا است.
قطر یک تأمین‌کننده مهم انرژی برای اقتصادهای کلیدی غرب محسوب می‌شود و بخشی از ائتلاف شرکای آمریکا برای مقابله با تهدیدات منطقه‌ای از جمله در قبال داعش به حساب می‌آید.
فارن پالیسی نوشت قطر از طرف دیگر، سابقه ناخوشایندی از حمایت از جنبش‌های افراط‌گرا از جمله «جبهه النصره» و جانشینان آن میان گروه‌های مخالف سوری و یا سازمان حماس که رهبران آن از سال 2011 در دوحه مستقر شده‌اند، دارد و آمریکا اغلب به قطر بابت این روابطش گلایه کرده است.
قطر همچنین یک میدان گاز طبیعی ساحلی مشترک با ایران دارد و بیشتر از سایر همسایگان خود در شورای همکاری خلیج فارس، به ایران نزدیک است.
این نشریه آمریکایی نوشت با توجه به منافع آمریکا که به خطر افتاده‌اند، غیرمنطقی است که آمریکا به‌همراه عربستان و سایر کشورهای عربی اقدام به شروع یک حمله اقتصادی هماهنگ علیه قطر کند و به‌دنبال تأمین بیشترین خواسته‌هایی از قطر باشند که امید چندانی به تأمین آنها توسط دوحه در کوتاه‌مدت وجود ندارد.
فارن پالیسی با تأکید بر ضرورت اتخاذ روشی منطقی توسط دولت آمریکا در این شرایط خطرناک و انتقاد از اقدام ترامپ در محکوم کردن قطر در بیانیه‌های خود در توئیتر، نوشت آمریکا باید صراحتاً خواستار اقدام اساسی قطر در پایان حمایتش از گروه‌های افراط‌گرا شود و قطر نیز باید رهبران حماس را اخراج کند و لحن تحریک‌آمیز خود علیه کشورهای بزرگ همسایه‌اش را نیز کم کند.
بر اساس این گزارش، اگر قطر در انجام این اقدامات ناکام بماند، آمریکا باید به‌فکر تغییر مکان پایگاه نظامی‌اش باشد و این در حالیست که حضور آمریکا در پایگاه العدید، در حال حاضر به‌نفع وضعیت امنیتی خود قطر است.
این نشریه آمریکایی نوشت که انتظار اینکه قطر از ایران دوری کند، از واقعیت به‌دور است زیرا این دو کشور دارای منافع گاز طبیعی مشترک هستند. اما قطر می‌تواند و باید روابط گرم و دوستانه خود با تهران را کاهش دهد.
خسارت کمپین ناهماهنگ ریاض برای منافع آمریکا
فارن پالیسی می‌نویسد به‌دلیل تاکتیک‌های ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی علیه قطر، اختلافات بین آمریکا و متحدان عربی واشنگتن شدت گرفته است. کمپین ناهماهنگ منزوی کردن قطر پیشتر نیز با نزدیک کردن قطر به ایران، به منافع آمریکا آسیب وارد کرده است.
ایران حمایت خود از قطر را با ارسال مواد غذایی به این کشور افزایش داده و جایگزین مسیرهایی شده است که عربستان سعودی آنها را محاصره و مسدود کرده است.سایر کشورها از جمله روسیه و ترکیه نیز هرآنچه را در توان دارند برای بهره‌برداری و تعمیق این شکاف بین قطر و کشورهای عربی انجام می‌دهند.
این نشریه آمریکایی نوشت که واشنگتن باید علاوه بر تلاش در ایجاد تغییر در سیاست‌های قطر، برای سعودی‌ها نیز حد تعیین کند زیرا عربستان سعودی نیز سابقه خود را در صادرات افراط‌گرایی دارد.
بر اساس این گزارش، سعودی‌ها باید به این درک برسند که آنها نمی‌توانند با اقداماتی که منافع و نظامیان آمریکایی را تحت تأثیر قرار می‌دهد، به آمریکا زور بگویند و وقتی منافع آمریکا در معرض خطر قرار بگیرد، این تنها آمریکا است که تصمیم‌گیری خواهد کرد.
انتهای پیام/.*

منبع: بولتن نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bultannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بولتن نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۰۶۷۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است

به گزارش خبرآنلاین، عربستان سال‌هاست از جنگنده‌های «اف-۱۵ ایگل» استفاده می‌کند و در گذشته نیز نسخه‌های پیشرفته‌ای از این جنگنده را خریداری کرده است. با این حال، بوئینگ در حالی به دنبال فروش این جنگنده‌های اف-۱۵ به عربستان است که رقبای اروپایی بوئینگ هم سعی دارند به ریاض جنگنده بفروشند، از جمله جنگنده‌های «داسو رافال» و «یوروفایتر تایفون».

در همین حال بوئینگ اخیرا جنگنده‌های «اف-۱۵ ای.ایکس» را به لهستان پیشنهاد کرده و رژیم صهیونیستی هم خواستار دریافت نسخه سفارشی خود شده است.

به گزارش ایسنا، وزارت خارجه آمریکا همچنین با فروش این جنگنده‌ها به اندونزی هم موافقت کرده است.

هم‌زمان منابع عبری گزارش کرده‌اند عربستان سعودی نگران دو قابلیت اصلی در هواپیماهای اف-۱۵ کنونی خود است و این دو نکته قابلیت حمل سلاح و کار مداوم برای مدت طولانی است که این دو مورد در نسخه جدید اف ۱۵ ارتقا یافته است.

نیروی هوایی عربستان در حال حاضر دارای ۸۴ جنگنده F-۱۵ SA و همچنین ۶۸ جنگنده F-۱۵ s است.

آمریکا از چند ماه گذشته درصدد پیش بردن یک توافق امنیتی با عربستان سعودی است تا از طریق آن به عادی سازی روابط میان ریاض و تل‌آویو دست یابد.

دولت بایدن پیش از ۷ اکتبر به سمت توافقی برای عربستان سعودی برای سازش با تل‌آویو پیش می‌رفت که منجر به موافقت واشنگتن با یک پیمان دفاعی با ریاض و حمایت از برنامه هسته‌ای غیرنظامی آن در ازای امتیاز دادن رژیم صهیونیستی به فلسطینی‌ها می‌شد.

با این حال عملیات فلسطینی طوفان الاقصی و حمله تلافی‌جویانه صهیونیست‌ها به غزه این روند را تغییر داد، اما ایالات متحده و عربستان سعودی به بحث در مورد توافق احتمالی به‌عنوان بخشی از برنامه‌های گسترده‌تر پس از جنگ ادامه دادند.

اما عربستان سعودی به صراحت اعلام کرده است که پس از هفتم اکتبر، رژیم صهیونیستی را ملزم به دادن امتیازات مهم‌تری به فلسطینی‌ها می‌کند و تاکید دارد که باید شاهد «گام‌های برگشت‌ناپذیر» به سوی تشکیل کشور فلسطین باشد.

310310

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903142

دیگر خبرها

  • لاوروف: هر دو حزب آمریکا، روسیه و چین را دشمن می‌دانند
  • آمریکا این بار با اف ۱۵ های جدید جیب عربستان را خالی می‌کند
  • موشک‌های ایرانی کشورهای عربی را بر سر عقل آورد؟ / اخراج محترمانه ارتش امریکا از خاک امارات +فیلم و تصاویر
  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است
  • سرنوشت اوکراین در سال انتخاباتی آمریکا و گزینه های کی‌یف
  • تمایل عربستان برای برقراری عمره پس از حج تمتع
  • آبشناس: آمریکا به دنبال آشوب در کشورهای حوزه نفوذ روسیه است
  • طرح توهمی نتانیاهو برای غزه بعد از قتل عام فلسطینی‌ها
  • نگرانی از سرایت اعتراضات دانشجویی ضدصهیونیستی به جهان عرب
  • نگرانی از اعتراضات ضدصهیونیستی در عربستان،‌ مصر و اردن