Web Analytics Made Easy - Statcounter

مازندمجلس: نمایندگان مجلس سنا پنجشنبه هفته قبل طرح تحریم ایران و روسیه را به تصویب رساندند. طرح موسوم به «قانون مقابله با اقدامات بی‌ثبات‌کننده ایران- 2017» با 98 رأی موافق و تنها دو رأی مخالف در فهرست مصوبات مجلس سنا قرار گرفت. این طرح پس از تصویب در مجلس سنا برای تبدیل شدن به قانون بایستی در مجلس نمایندگان آمریکا نیز تصویب شود و سپس به امضای دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در این ارتباط  سید حسین نقوی حسینی در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی الف، در مورد تصویب طرح تحریم جدید ایران در سنای آمریکا اظهار داشت: دلیل آمریکا یعنی ترامپ و دولتش این است که ابتدا وی با ژست پاره کردن برجام بر روی کار آمد و ادعا کرد که برجام را پاره خواهد کرد ولی زمانی که با جواب دندان شکن ایران روبرو شد یعنی زمانیکه مقام معظم رهبری فرمودند که در صورت پاره کردن برجام، آن را آتش خواهیم زد و متحدان اروپایی عکس العملی نشان دادند، از موضع خود عقب نشینی کردند.

وی تصریح کرد: سخنگوی کاخ سفید مطرح کرد که ما برجام را سخت اجرا خواهیم کرد بدین معنا که با سخت اجرا کردن برجام، ایران را تحت فشار گذاشته و مجبور خواهیم کرد که تمام تعهدات خود را عمل کند. اما استراتژی سنا،تحریم های غیر هسته ای است و آمریکایی ها قرار است با تحریم های غیر هسته ای ایران را تحت فشار قرار بدهند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مصوبه اخیر کمیته روابط خارجی سنا تحت عنوان قانون مبارزه با اقدامات ثبات زدای جمهوری اسلامی ایران که در سال 2017 (مشهور به S722) است،قانون مادر محسوب می شود که رئیس جمهور آمریکا اختیار دارد با یک دستور اجرایی گزارشاتی که علیه ایران داده میشود را امضاء کند که قبلا با لایحه بردن به مجلس این اتفاق صورت می افتاد ولی هم اکنون دست دولت و رئیس جمهور باز است.

وی با بیان اینکه این تحریم ها از سه جهت نقض برجام است، تاکید کرد: به این دلیل این موضع را مطرح می کنم چرا که اولین بار خود آمریکایی ها آن را روح دار کردند و ما هم از این اصطلاح استفاده می کنیم، قرار بود گفتمان ایران و 1+5 دیگر تهدید، فشار و تحریم نباشد که این گفتمان زیر سوال رفته و با روح برجام مغایرت دارد چرا که در حال حاضر برجام در حال اجراست ولی آمریکایی ها همچنان خلاف تعهدات خود عمل می کنند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی افزود: این مصوبه نقض آشکار به ویژه مواد 26 تا 29 برجام محسوب می‌شود و همچنین از طرفی با اسناد بالادستی ما در کشور تناقض دارد که 9 بند دارد.

 وی با بیان اینکه این مصوبه با شرایط 8گانه که مقام معظم رهبری مطرح کردند نیز متفاوت است، اظهار داشت:  رهبر انقلاب در اجرای برجام شرایط 8 گانه ای را مطرح کردند که یکی از این شروط این بود که در دوران اجرای برجام کسی حق ندارد هیچ تحریمی را علیه ایران مطرح و اجرایی کند که در واقع این شروط هم نادیده گرفته شده است لذا تحریم های جدید مغایر با روح برجام، شروط  8 و 9 گانه ایران است.
 
نقوی حسینی خاطرنشان کرد: پیرو دستورات رئیس مجلس شورای اسلامی به کمیسیون امنیت ملی قرار است تا مرکز پژوهش های مجلس پیش نویسی را تهیه کند و به کمیسیون ارائه دهد تا پس از بررسی در اولین جلسه کمیسیون امنیت‌ملی در مجلس به تصویب برسد.
 
  حسن بهشتی پور، کارشناس مسائل بین الملل نیز در پاسخ به این سوال که آیا تحریم های جدید سنا مغایر با برجام است گفت: در برجام درباره تحریم های غیر هسته ای صحبتی نشده و می توان گفت که یکی از نواقص برجام هم همین موضوع می باشد. البته این بدین معنا نیست که مذاکره کنندگان آگاهی در این باره نداشته اند بلکه اصولاً توافقی برای ورود به موضوعات غیر هسته ای نشده بود. در 9 بندی نیز که مقام معظم رهبری ابلاغ فرمودند در بند دوم عنوان می شود «در سراسر دوره‌ي 8 ساله وضع هرگونه تحريم در هر سطح و به هر بهانه‌اي (از جمله بهانه‌هاي تكراري و خودساخته‌ي تروريسم و حقوق بشر) توسط هر يك از كشورهاي طرف مذاكرات، نقض برجام محسوب خواهد شد و دولت موظف است طبق بند 3 مصوبه‌ي مجلس اقدام‌هاي لازم را انجام دهد و فعاليت‌هاي برجام را متوقف كند» که بعد از برجام می باشد و این بندها وارد برجام نشده که اگر این ابلاغیه در آن موقع وارد برجام می شد می توان گفت کار سنا نقض صریح برجام می باشد. اما در حال حاضر سنا از این موضوع سوء استفاده می کند و تحریم هایی را به بهانه غیرهسته ای تصویب کرده است. البته تحریم های جدید نقض روح برجام می باشد؛ چرا که در برخی مواد ذکر شده که بین ایران و کشورهای 1+5 همکاری خواهد بود.

بهشتی پور در ادامه افزود: بهانه کنگره این است که ورودی به مسائل هسته ای ندارد و تحریم ها را نیز به دلایلی همچون نقض حقوق بشر، تروریسم، تلاش ایران برای ساختن موشک های بالستیک و .... وضع کرده است. البته نکته مهم تحریم های فعلی این است که قبلاً آمریکا کشورهای دیگر مذاکره کننده یعنی چین، روسیه، انگلیس، آلمان، فرانسه و اتحادیه اروپا را همراه خود داشت اما حالا اختلافات اساسی بین این کشورها با آمریکا بوجود آمده است. به همین دلیل نیز بوده که خانم موگرینی به صورت کلی قبلا عنوان کرده بود وضع تحریم های جدید خلاف روند برجام می باشد.

این تحلیل گر مسائل بین الملل گفت: مواضع کشورهای اروپایی با آمریکا در برخی موارد همسو می باشند مانند نقض حقوق بشر ... البته در سایر موارد اختلاف نظرهایی بین آنها وجود دارد. ضمن اینکه مصوبات کنگره برای کشورهای اروپایی الزام آور و لازم الاجرا نمی باشد به این دلیل که دیگر پشتوانه قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل را ندارند که ناچار به تبعیت باشند. البته چنین مصوباتی فضای منفی علیه ایران ایجاد می کند و موجب واهمه سرمایه گذاران خارجی از سرمایه گذاری در ایران می کند و باعث احتیاط آنها خواهد شد.

بهشتی پور درباره سرانجام مصوبه سنا و واکنش ایران به تحریم های جدید نیز گفت: به احتمال زیاد مجلس نمایندگان و ترامپ، تحریم های جدید را تصویب خواهد کرد. البته یک تردید نیز وجود دارد به این خاطر که روسیه نیز به این تحریم ها اضافه شده به این دلیل که جمهوری خواهان بتوانند رضایت دموکرات های سنا را جلب کنند. در حال حاضر باید منتظر ماند و دید که آیا ممکن است ترامپ بخاطر روسیه این تحریم ها را امضا نکند البته این احتمال کم می باشد. درباره واکنش ایران نیز باید گفت: چند اقدام کلی باید انجام شود. اولین و فوری ترین اقدام این است که که هئیت نظارت بر اجرای برجام تشکیل شود و صراحتاً با ذکر دلایل برای افکار عمومی اعلام کند که آیا تحریم های جدید نقض برجام می باشد یا خیر. نکته دوم این است که کلاً باید در اقتصاد کشور مجموعه اقداماتی انجام می شد و در حال حاضر نیز باید انجام شود تا اصولاً تحریم ها بر روی ایران کم اثر و یا بی اثر بشود. این به عنوان یک استراتژی کلی فارغ از اینکه تحریم بشویم یا نشویم باید در دستور کار قرار گیرد و چارچوب آن همان حرکت در راستای اقتصاد مقاومتی می باشد تا سلاح تحریم عملا بی اثر بشود و طرف مقابل آن را کنار بگذارد. نکته بعدی این است که حتماً تحریم های جدید جدای از اینکه نقض برجام باشد یا نباشد(که به باور من نقض روح برجام می باشد) باید جدی گرفته شود تا اقداماتی در مقابله با آن انجام بگیرد. مثلا در مجلس شورای اسلامی و کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس مجموعه اقداماتی پیش بینی و تصویب شود تا طرف مقابل متوجه بشود که ایران بر روی این موضوع حساس می باشد. همچنین در زمان تحریم داماتو دو دستور از جانب رئیس جمهور صادر شد که به نظرم تا الان باید عملیاتی شده باشند. یکی بحث تحقیق و توسعه ایران در زمینه پیشران های هسته ای و سانتریفیوژهای آی آر 8 می باشد. یکی دیگر هم می تواند بحث حقوقی باشد که ایران رسماً شکایت هایی را بر اساس برجام علیه آمریکا در دیوان بین المللی داوری لاهه با استفاده از وکلای زبده بین المللی داشته باشد ولو اینکه معتقد باشیم که به نتیجه نرسد. این باعث می شود افکار عمومی جهانی متوجه اینکه ایران تعهدات خود را در راستای برجام به گواه گزارش های آژانس بین المللی انرژی اتمی انجام داده، بشوند.

این تحلیل گر مسائل بین الملل گفت: انجام این اقدامات ضروری و لازم می باشد چرا که احتمالاً چنین تحریم هایی ادامه پیدا می کند. البته اگر چه ایران مناسباتی با آمریکایی ها ندارد اما بدون شک چنین تحریم هایی بر روی روابط ایران با دیگر کشورها از جمله هند، چین، ژاپن و ... تاثیر دارد و لازم است به صورت جدی پیگیری شود.

گفتنی است علاءالدین بروجردی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی دیروز با اشاره به تصویب تحریم ها علیه ایران در سنای آمریکا گفت: هیئت نظارت بر اجرای برجام جلساتی در این خصوص برگزار و تصمیماتی اتخاذ کرده است.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هر گونه تخلف از این سند رسمی به معنای نقض برجام است، اظهار داشت: بدون تردید اقدامی که کنگره آمریکا انجام داد، نقض آشکار برجام است و متناسب با این تخلف آمریکا که طبیعتاً دیگر کشورها از آن تاسی نخواهند کرد و به تعهدات خود پایبند خواهند بود، جمهوری اسلامی ایران نیز باید تصمیم گیری کند.

منبع: مازند مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mazandmajles.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مازند مجلس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۰۷۱۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران ۵شرکت و ۷شخص حقیقی آمریکایی را تحریم کرد + جزئیات | بیانیه مهم وزارت خارجه

به گزارش همشهری‌آنلاین، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در راستای اجرای قانون «مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه و تروریستی ایالات متحده آمریکا در منطقه»، به ویژه به استناد مواد ۴ و ۵ قانون فوق الذکر، اشخاص و نهادهای آمریکایی زیر را به دلیل حمایت و تامین مالی رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات تروریستی و ترویج و حمایت از تروریسیم و نقض فاحش حقوق بشری در جنگ علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه، تحت تحریم قرار می دهد:

اشخاص حقوقی زیر به دلیل حمایت و همدستی با رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات شنیع علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه تحت تحریم قرار می گیرند:

۱. شرکت تسلیحاتی لاکهید مارتین (The Lockheed Martin Corporation) به دلیل تهیه و تامین تجهیزات نظامی برای رژیم اسرائیل در طول جنگ غزه؛

۲. شرکت جنرال داینامیک (General Dynamics Corporation) به دلیل تهیه گلوله های ۱۵۵ میلی متری برای رژیم اسرائیل در جنگ علیه غزه؛

۳. شرکت اسکایدیو (Skydio) به دلیل ارسال پهپاد به رژیم اسرائیل در جنگ غزه؛

۴. شرکت شورون (Chevron Corporation) به دلیل همکاری با اسرائیل در استخراج چاه های گاز واقع در شرق مدیترانه و بهره برداری رژیم اسرائیل از منابع مالی حاصل از آن در حمله به غزه؛

۵. شرکت اطلاعاتی خارون (Kharon Company) به دلیل نقش آن در تحریم وزارت خزانه داری آمریکا علیه حماس، کوشش جهت قطع دسترسی حماس و جهاد اسلامی به شبکه انتقال ارز کریپتو به بهانه پولشویی؛

اشخاص حقیقی زیر به دلیل حمایت و همدستی با رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات شنیع علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه تحت تحریم قرار می گیرند:

۱. جیسون گرینبلات (Jason Greenblatt): مشاور ارشد دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا به دلیل حمایت از نابودی حماس و اولویت دادن حذف این گروه به هر گونه اقدام اصلاحی در فلسطین؛

۲. مایکل روبین (Michael Rubin): از اندیشکده امریکن اینترپرایز به دلیل حمایت از تداوم حمله به حماس تا نابودی کامل این گروه و حذف آن در نوار غزه؛

۳. جیسون برادسکی :(Jason Brodsky) مدیر اجرایی گروه اتحاد علیه ایران هسته ای به دلیل طرح ایده های ضد فلسطینی و انتشار گزارش غیر واقعی در مورد جمهوری اسلامی ایران در عملیات طوفان الاقصی؛

۴. کلیفورد می (Clifford D. May): رئیس بنیاد دفاع از دموکراسی به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

۵. ژنرال برایان فنتون (Bryan P. Fenton): فرمانده نیروهای عملیات ویژه ارتش آمریکا به دلیل کمک اطلاعاتی و امنیتی به رژیم صهیونیستی اسراییل؛

۶. براد کوپر(Brad Cooper) : فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

۷. گرگ هایز (Gregory J. Hayes) :مدیرعامل شرکت تسلیحاتی RTX به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

جمهوری اسلامی ایران در راستای تعهدات بین المللی خود در حوزه حقوق بشر و نیز در مبارزه با تروریسم و تامین مالی تروریسم، به ویژه مبارزه با تروریسم دولتی ایالات متحده آمریکا ، تحریم های یادشده را علیه اشخاص و نهادهای فوق اعمال می نماید.

کلیه نهادهای جمهوری اسلامی ایران طبق مصوبات مراجع مربوطه، اقدامات لازم را جهت اجرای این تحریم ها معمول خواهند داشت.

کد خبر 848875 برچسب‌ها ایران و اسرائیل ایران و آمریکا خبر ویژه تحریم فلسطین

دیگر خبرها

  • ایران هفت شخص و پنج نهاد آمریکایی را تحریم کرد
  • ایران ۷ شخص و ۵ نهاد آمریکایی مرتبط با جنگ علیه فلسطینیان را تحریم کرد
  • تحریم‌های جدید ایران علیه آمریکا
  • ایران ۷ شخص و ۵ نهاد آمریکایی را تحریم کرد
  • ایران ۵شرکت و ۷شخص حقیقی آمریکایی را تحریم کرد + جزئیات | بیانیه مهم وزارت خارجه
  • تحریم های جدید ایران علیه آمریکا
  • ایران ۵شرکت و ۷شخص حقیقی را تحریم کرد + جزئیات | بیانیه مهم وزارت خارجه
  • انتقاد کره شمالی از تحریم‌های اخیر آمریکا علیه ایران
  • تصویب ممنوعیت واردات اورانیوم از روسیه در سنای آمریکا
  • تصویب لایحه جنجالی در سنای آمریکا؛ واردات اورانیوم از روسیه ممنوع شد