Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش شریان نیوز، امتحانات دانش‌آموزان در مقاطع مختلف تحصیلی با همه فراز و فرودهای خود خاتمه یافته و دانش‌آموزان، تعطیلات طولانی مدت تابستان را آغاز کردند.


آنها منتظر اعلام نتایج هستند و به تبع آن، عده‌ای خوشحال و سرخوش و جمعی دیگر، مغموم و ناخوش از نتایج امتحانات می‌شوند.

در این میان یکی از نکات برجسته برگزاری امتحانات امسال به خصوص امتحانات نهایی دانش‌آموزان سال سوم متوسطه، موضوع«لو رفتن سؤالات امتحانی» از طریق شبکه‌های مجازی است؛ به شکلی که بعضاً دانش‌آموزان برای دسترسی به این سؤالات، مبالغی نیز پرداخت می‌کردند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


یکی از دروسی که گفته می‌شود سؤالات آن قبل از امتحان دانش‌آموزان لو رفته و سر از شبکه های مجازی در آورده، سؤالات امتحانی درس عربی سوم تجربی سال جاری است که در روز دوشنبه 22 خردادماه برگزار شد و عنوان می‌شود تصویر سؤالات، قبل از زمان برگزاری امتحان در شبکه‌های مجازی دست به دست شده است.

در این میان، تماس‌های متعددی از سوی دانش‌آموزان و والدین آنها در خصوص لو رفتن سؤالات امتحان نهایی با خبرگزاری فارس صورت گرفت و جملگی نسبت به این موضوع احساس نارضایتی می‌کردند و از این بی عدالتی و اینکه ساعت‌ها از وقت و استراحت خود را برای مطالعه دروس مختلف صرف کردند، اما زحمات آنها به راحتی و توسط سودجویان با فروش و لو رفتن سؤالات، بی نتیجه مانده بود، گلایه‌مند بودند.

اما از سوی دیگر، وزارت آموزش و پرورش به ویژه مرکز سنجش این وزارتخانه، علی رغم پی گیری‌های مستمر این خبرگزاری از دادن پاسخ و ارایه توضیحات خودداری کرد. نمونه ذیل یکی از نمونه سئوالات امتحان نهایی است که توسط والدین یکی از دانش‌آموزان در اختیار ما قرار گرفته است.


سؤالات نهایی درس عربی سال سوم متوسطه قبل از آغاز امتحان در شبکه های مجازی منتشر شده است که ساعت ارسال را 7:19 صبح نشان می‌دهد


سئوالات اصلی امتحان نهایی درس عربی رشته های علوم تجربی و ریاضی


حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا سلیمی دبیر کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در خصوص «مطالبی که در فضای مجازی درباره لو رفتن سؤالات امتحانات نهایی منتشر می‌شود و گلایه برخی دانش‌آموزان و خانواده‌ها در این خصوص»، اظهار داشت: بحث‌هایی در این خصوص در کمیسیون آموزش مجلس صورت گرفت و گزارشی به دست ما رسیده است، اما مستنداتی نداریم.

وی ادامه داد: موضوع مهم این است که چگونه سؤالات امتحان نهایی لو می‌رود و این درحالی است که آموزش و پرورش در این خصوص سکوت کرده است.

دبیر کمیسیون آموزش مجلس تصریح کرد: آموزش و پرورش باید مشخص کند که این موضوع چقدر واقعیت دارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سلیمی تأکید کرد: کمیسیون آموزش مجلس با حساسیت فوق‌العاده این موضوع را پیگیری می‌کند؛ چراکه این موضوع باعث رواج بی عدالتی خواهد شد و باید با فروشندگان این سؤالات برخورد کرده و هرگز قابل دفاع نیست.

اسدالله عباسی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، در خصوص شائبه لو رفتن سؤالات امتحانات نهایی بیان داشت: به دنبال بررسی صحت و سقم گزارش‌های رسیده هستیم و از سوی کمیسیون هم درخواستی از آموزش و پرورش در این مورد شده که هنوز جوابی داده نشده است.

اما آنچه حائز اهمیت است، این موضوع است که چرا باید پس از سال‌ها برگزاری مداوم امتحانات، هنوز شائبه و یا به بیان صحیح‌تر حتمیت لو رفتن سوالات امتحانی، فضای آموزش و پرورش را دربرگیرد و جمع کثیر دانش‌آموزانی که ساعت‌ها عمر خود را صرف آموزش و بخاطر سپاری مطالب برای امتحان دادن کرده‌اند را دچار تشویق و نگرانی کند.

حال در این میان، دو پرسش از مسئولان وزارت آموزش و پرورش مطرح است که اولاً؛ اگر موضوع فاش شدن سؤالات امتحانی و دسترسی آسان به سوالات امتحانی صحیح است، چرا تدابیر لازم برای آن اندیشیده نشد؟

دوماً؛ چرا وزارت آموزش و پرورش به‌جای موضع‌گیری شفاف و قاطع و رفع شائبه لو رفتن سؤالات، سکوت معناداری را پیشه خود کرده و از پاسخگویی شفاف در این خصوص خودداری کرده است. خبرگزاری فارس

منبع: شریان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۰۷۵۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت افت تحصیلی دانش‌آموزان در آزمون‌های نهایی چیست؟ + تاریخ برگزاری امتحانات

امتحانات نهایی به صورت کشوری برگزار می‌شود و تاثیرات مهمی بر آینده دانش‌آموزان دارد، از همین رو دانش‌آموزان تمام تلاش خود را به کار می‌گیرند تا بهترین نمرات را کسب کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، امتحانات نهایی یکی از موضوعاتی است که دانش‌آموزان در این خصوص نگرانی دارند و افت تحصیلی در امتحانات نهایی یکی از موضوعاتی است که از دغدغه دانش آموزان به شمار می‌رود و این در صورتی است که بنا به گفته مسئولان مربوطه، بخشی از افت تحصیلی به انگیزه دانش‌آموزان و بخشی هم به دوره‌های آموزشی گذشته مربوط می‌شود.

تأثیر انگیزه دانش‌آموزان در نمرات امتحانات نهایی

محسن زارعی، رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشی وزارت آموزش و پرورش درباره افت تحصیلی دانش‌آموزان در امتحانات نهایی اظهار کرد: این موضوع را نباید به صورت مقطعی و برشی بررسی کرد، شاید برداشت جامعه و آنچه که اتفاق افتاد، پس از اعلام میانگین نمرات آزمون نهایی پایه دوازدهم به این بود که این میانگین نشانگر افت تحصیلی است.

وی افزود: آموزش و پرورش بر این موضوع اصرار دارد که مبتنی بر شفافیت، وضعیت کنونی و نمای واقعی آموزش و پرورش را به نمایش بگذارد تا برای جبران کاستی‌ها برنامه‌ریزی کند.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشی وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: شرایط مبتنی بر کیفیت آموزشی این‌گونه است که وضعیت فعلی را به خوبی بشناسیم و با اعلام به جامعه برای رسیدن به وضعیت مطلوب برنامه‌ریزی لازم و جبران صورت گیرد.

زارعی ادامه داد: آموزش و پرورش در این موضوع نمرات را شفاف اعلام کرد تا برنامه‌ریزی مناسبی انجام شود و معلمان دست به دست هم دهند و شاهد ارتقای کیفیت آموزشی باشیم.

وی گفت: در موضوع افت تحصیلی دانش‌آموزان باید عوامل سهیم را در نظر بگیریم که بخشی به انگیزه دانش‌آموزان و بخشی هم به دوره‌های آموزشی گذشته مربوط می‌شود، زیرا این موضوع در یک دوره اتفاق نیفتاده است.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشی وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: اشکالی هم که وجود دارد این است که در دوره‌های مختلف تحصیلی، بازخوردی از وضعیت آموزش نداریم و یک‌باره این بازخورد را در پایان دوران تحصیل انجام می‌دهیم، این موضوع باید در دوره‌های مختلف بررسی شود که در زمان خود مداخلات لازم صورت گیرد.

زارعی درباره تأثیر دشواری سوالات در امتحانات نهایی بر افت تحصیلی دانش‌آموزان اظهار داشت: سوالات سخت شاخص دارد و شاخص هم ضریب دشواری است که در تحلیل آزمون‌ها، شاهد دشواری سوالات نبودیم.

وی ادامه داد: آنچه در طراحی سوالات مبنا قرار دادیم این است که توجه و ارزشیابی از یادگیری صورت گیرد و توجه به مفاهیم باشد و دانش‌آموزان و کل فرایند آموزش جهت‌دهی به سمت یادگیری داشته و از حفظیات و محفوظات دور باشند.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشی وزارت آموزش و پرورش افزود: در نوبت‌های قبل هم درصدی از سوالات مربوط به همین ارزشیابی از یادگیری متناسب با سطوح شناختی مختلف در سوالات امتحانات نهایی بوده است؛ بنابراین جمع‌بندی این نیست که سوالات سخت بوده است.

تاریخ برگزاری امتحانات نهایی خرداد ۱۴۰۳

مصطفی پردلی، معاون رسانه مرکز اطلاع‌رسانی و روابط‌عمومی وزارت آموزش‌وپرورش در صفحه ویراستی خود از مشخص شدن برنامه امتحانات نهایی خردادماه دانش‌آموزان خبر داد و نوشت:

«بنا بر اعلام مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش

برنامه امتحانات نهایی خرداد ماه مشخص شد

با آرزوی موفقیت برای دانش آموزان عزیز»

کد خبر 748368

دیگر خبرها

  • چند دانش‌آموز سیل زده از کنکور سراسری جا ماندند؟
  • شرکت ۲۷ هزار دانش‌آموز خراسان شمالی در امتحانات نهایی
  • علت افت تحصیلی دانش‌آموزان در آزمون‌های نهایی چیست؟ + تاریخ برگزاری امتحانات
  • استخدام ۴۵۶ نفر در دانشگاه فرهنگیان
  • استخدام بیش از هزار و ۵۰۰ معلم در چهارمحال و بختیاری
  • فعالیت مدارس استان بوشهر تا ۱۹ اردیبهشت
  • «امتحان نهایی» از قاب شبکه دو سیما
  • سؤالات امتحانات نهایی سخت بوده است؟
  • آزمون‌های نهایی مبتنی بر ارزشیابی از یادگیری است
  • سؤالات امتحانات نهایی با هدف ارزشیابی یادگیری طراحی می‌شود