Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-01@15:35:32 GMT

جنگ پنهان در شورای شهر برای انتخاب شهردار تهران

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۷۰۷۷۵۴

این در حالی است که کارشناسان، صاحب‌نظران و پایتخت‌نشینان توقع دارند فرآیند انتخاب شهردار فارغ از لابی‌های سیاسی در چارچوب منطبق با اصول کارشناسی و در عین حال به‌صورت شفاف انجام شود. طی هفته‌های اخیر کارشناسان یکسری معیار برای انتخاب شهردار همراه با شناسایی بیماری‌های مزمن پایتخت معرفی کرده‌اند که ماموریت‌های اولیه مدیریت شهری جدید برای ارتقای شاخص‌های کیفیت زندگی در شهر تهران را مشخص می‌کند از این رو انتظار می‌رفت ترکیب جدید شورای شهر در هر مرحله از جمع‌بندی خود از جلسات غیررسمی برای فرآیند نحوه انتخاب شهردار اولا معیارهای عمومی برای این انتخاب نامزدها را تعیین و ثانیا این نتایج را برای اظهار نظر کارشناسی اعلام عمومی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما آنچه به‌صورت جسته و گریخته در روزهای اخیر از طریق برخی اعضای شورای شهر پنجم در مورد تصویب نحوه معرفی نامزدهای اولیه شهرداری تهران به شورا برای انتخاب نامزد نهایی منتشر شده حکایت از نوعی مناقشه پنهان در پارلمان بر سر یک موضوع مرتبط با انتخاب شهردار دارد.

محتوای خبرهایی که در روزهای اخیر در جمع‌بندی‌های اولیه شورای شهر برای نحوه انتخاب شهردار منتشر شده نشان می‌دهد برخی اعضای شورا قصد دارند در یک اتاق دودی برای انتخاب شهردار به جمع‌بندی برسند که این موضوع کاملا با وعده‌های انتخاباتی ترکیب فعلی شورای شهر که براساس آن قرار بود فعالیت مدیریت شهری در اتاق شیشه‌ای انجام شود، منافات دارد. روز گذشته خبری منتشر شد که در جریان یکی از جلسات غیرعلنی شورای پنجم فرآیند انتخاب شهردار تصویب شده که بر مبنای آن مقرر شد هر عضو شورا سه نفر را به‌عنوان داوطلب برای شهرداری تهران معرفی و پیشنهاد کند.

از میان کاندیداها هر کسی که حداقل ۵ رای کسب کند، وارد لیست اولیه کاندیداهای شهردار تهران خواهد شد. به این ترتیب پروسه انتخاب نامزد‌های اولیه برای انتخاب نامزد نهایی مشخص شده‌ است. اما در لابه‌لای این خبر، طی روزهای اخیر یک خبر قابل تامل از جلسات غیررسمی پارلمان پنجم منتشر شد که محتوای آن خبر منعکس‌کننده مناقشه پنهان در پارلمان محلی است و نشان می‌دهد: مجموعه شورای پنجم بر سر اعلام پایبندی پارلمان پنجم به میثاق‌نامه قبل از انتخابات به نوعی رودربایستی برخورد کرده‌است.

در قالب این میثاق‌نامه اعضای لیست 21 نفره راه‌یافته به شورا قول داده بودند هر فردی که از این لیست با رای مردم انتخاب شود برای در اختیار گرفتن سمت در شهرداری یا دولت از شورا خارج نشود. برخی اعضای شورای پنجم می‌گویند: باوجود اینکه برخی شایعاتی درخصوص شهردار شدن محسن هاشمی در فضای مجازی پیچیده است اما شهردار تهران از میان اعضای شورای شهر انتخاب نخواهد شد. البته برخی از اعضای شورای پنجم معتقدند با فرض اینکه این فرد میثاق‌نامه را امضا نکرده باشد، مجموعه جریانی که ترکیب فعلی از آن انتخاب شده نوعی تعهد اخلاقی به مردم برای باقی‌ماندن در شورا را دارند و بنابراین با تکیه به این تعهد اخلاقی نباید اعضا برای قرارگرفتن در پست‌های دیگر از شورا خارج شود. این تاکید بنا بود در جلسات روزهای اخیر در قالب یک نظام‌نامه به صراحت به تصویب برسد اما هنوز به دلیل اختلاف نظر در شورای پنجم این بخش از نظام‌نامه هنوز به تصویب نرسیده‌است.

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۰۷۷۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استعفای برخی اعضای حزب «نسل نو»

آفتاب‌‌نیوز :

خبرگزاری فارس نوشت: تعدادی از اعضای شورای مرکزی حزب «نسل نو» با نگارش نامه‌ای از حضور در این حزب استعفا دادند.

تاکنون آلما فرامرزی، نوید خاصه باف و امیدعلی پورحسن سه تن از اعضای شورای مرکزی حزب نسل نو هستند که از عضویت در این حزب کناره‌گیری کردند.

«عدم برگزاری جلسه شورای مرکزی در یک سال گذشته» و «موضع‌گیری‌های ناصواب دبیرکل حزب» عمده دلایلی است که در نامه استعفای این اعضا دیده می‌شود.

دبیرکلی حزب نسل نو را مهدی اقراریان برعهده دارد. اقراریان از سوی اطرافیانش به اختلاف افکنی بین شورای شهر و شهردار تهران متهم شده است. 

منتقدان اقراریان می‌گویند وی با پوشش انقلابی وارد لیست شورا شد، اما مواضع وی در راستای اختلاف افکنی است به نحوی که غالبا مورد توجه رسانه‌های ضدانقلاب قرار می‌گیرد. 

برخی دیگر با استناد به سامانه پیامکی حزب نسل نو، مدعی هستند که وی پس از انتخابات مجلس، این سامانه را جهت اختلاف بین رئیس مجلس و شهردار تهران فعال کرده است.

البته یک عضو شورای شهر به خبرنگار فارس گفت علت تغییر موضع آقای اقراریان ربطی به موضوعات سیاسی ندارد و تحلیل‌های در این زمینه اشتباه است.

وی افزود اختلافات پیش آمده عمدتا مربوط به مسائل شهری و سلایق مدیریتی است. مثلا آقای اقراریان با توجه به سکونتشان در منطقه ۸ شهرداری توقع داشتند که شهردار این منطقه با نظر وی انتخاب شود که عدم موافقت شهرداری با این موضوع آغازگر این اختلافات بوده است. در سایر موارد نیز اختلافات از همین تفاوت سلیقه هاست و بی جهت نباید آن‌ها را با عینک سیاسی تحلیل کرد.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • تغییر ۲۱ شهردار و شورای شهر نسیم‌شهر در ۴ سال
  • سوالی که گم شد؛ قرارداد خرید اتوبوس از چینی‌ها کجاست؟
  • قرارداد خرید اتوبوس از چینی‌ ها کجاست؟
  • قرارداد خرید اتوبوس از چینی‌ها کجاست؟
  • استعفای برخی اعضای حزب «نسل نو»
  • تشکیل مجمع مشورتی شورای ادوار بندرعباس
  • خروج علیه شهردار تهران
  • اقراریان، عضو شورای شهر تهران: خروج 7 عضو شورا از صحن به معنای قهر کردن نبود/ تعدادی از اعضای شورا معتقد بودند که مذاکرات درباره مسائل مربوط به قرارداد چین که باید همه ابهامات مربوط به آن شفاف شود، بهتر است در جلسه جداگانه‌ای ادامه پیدا کند
  • پیگیر اصلاح قانون شوراها در کشور هستیم
  • جنجال عجیب در نشست شورای شهر تهران