Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-04-30@16:01:35 GMT

حوادث آتش سوزی را به ۱۵۴۰ خبر دهید

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۷۰۹۳۳۲

رویداد۲۴-منوچهرفلاحی، معاون یگان حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست ضمن اشاره به وسعت حریق در مناطق تحت مدیریت محیط زیست از ابتدای سال ۹۶ تاکنون، اقدامات پیشگیرانه یگان حفاظت محیط زیست برای مقابله با وقوع آتش سوزی در کشور را برشمرد و گفت: تشکیل تیم‌های واکنش سریع برای اطفای حریق جنگل‌ها و مراتع از جمله آن‌ها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منوچهرفلاحی اظهارکرد: از ابتدای سال ۹۶ تاکنون در استان‌های گلستان یک هکتار،کهگیلویه و بویراحمد ۳۰ هکتار،خوزستان ۱۲ هکتار، ایلام ۲۵ هکتار، فارس ۳۰ هکتار، لرستان دو هکتار و کردستان دو هکتار حریق روی داده است.

وی با بیان اینکه طبق آمار ۹۸ درصد آتش‌سوزی‌ها درعرصه‌های طبیعی کشورناشی ازعوامل انسانی است، گفت: این آتش‌سوزی‌ها چه به‌طورسهوی وچه عمدی ناشی از فعالیت‌ها وخطاهای انسانی است.

به آتش کشیدن کاه و کلش مزارع معضل بزرگ محیط زیست

معاون یگان حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به نمونه‌هایی ازآتش‌سوزی ازطریق عوامل انسانی افزود: تعدادی از آتش‌سوزی‌ها در مناطق کوهستانی براثر زغالگیری صورت می‌گیرد، همچنین در اراضی کشاورزی که درمرحله آماده‌سازی برای کشت دوم هستند، سوزاندن کاه و کلش مزارع باعث وقوع آتش‌سوزی‌های گسترده می‌شود که به دلیل پیوستگی اراضی کشاورزی با مراتع و اراضی مشجر آتش به این مناطق سرایت می‌کند و خسارت‌های جبران‌ناپذیری را بر جای می‌گذارد. در این زمینه از ادارات کل منابع طبیعی استان‌ها درخواست شده است طی مکاتبه با با ادارات جهاد کشاورزی، مانع به آتش کشیدن «پس چر» مزارع شوند.

بی‌توجهی برخی گردشگران به موارد ایمنی عامل وقوع حریق‌های گسترده
فلاحی بی‌توجهی و سهل‌انگاری برخی گردشگران را یکی از دلایل وقوع حریق درجنگل‌ها و مراتع کشور دانست و تصریح کرد: با پایان امتحانات مدارس و دانشگاه‌ها و با آغاز فصل تابستان و شروع تعطیلات، مسافرت‌های گسترده در کشور آغاز می‌شود، متاسفانه برخی ازشهروندان موارد ایمنی رارعایت نمی‌کنند و با سهل‌انگاری‌های کوچک باعث وقوع آتش‌سوزی‌های گسترده می‌شوند.

وی با اشاره به وضعیت مناسب بارش‌ها از ابتدای سال آبی امسال اظهارکرد: به دلیل بارندگی‌های مناسب، پوشش گیاهی افزایش یافته است و در اکثر نقاط کشور، در مناطق مرتعی و جنگلی پوشش گیاهی شرایطی دارد که مستعد آتش‌سوزی است و با کوچکترین جرقه، حریق‌های گسترده صورت می‌گیرد بنابراین گردشگران تحت هرشرایطی از افروختن آتش درمناطقی با پوشش گیاهی بالا خودداری کنند و از جایگاه‌های مشخصی که برای روشن کردن آتش تعبیه شده، استفاده کنند و احیانا اگر در جایی اقدام به روشن کردن آتش می‌کنند، از خاموش شدن آن اطمینان کامل حاصل کنند.

معاون یگان حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست افزود: با آغاز فصل سفر در جایی مثل پارک گلستان بسیاری ازگردشگران حضور می‌یابند یا از این مسیر عبور می‌کنند که کوچکترین بی‌احتیاطی باعث بروزفاجعه می‌شود. اگر در این مسیر یک مسافر ته‌سیگار بیاندازد یا آتش روشن کند کمترین سهل‌انگاری او باعث وقوع آتش‌سوزی‌های گسترده می‌شود. از آنجا که این مناطق صعب‌العبورهستند درصورت وقوع آتش‌سوزی اطفای آن به‌راحتی امکان‌پذیر نیست.

تشکیل تیم های واکنش سریع اطفای حریق
فلاحی برضرورت اتخاذ اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با وقوع حریق تاکید کرد و گفت: مهمترین وجه آتش سوزی پیشگیری است چون هنگام وقوع حریق حتی اگر اطفاء صورت گیرد خسارات خود را به جای می‌گذارد. به همین دلیل امسال تشکیل تیم‌های واکنش سریع به منظور اعزام به‌موقع نیروها برای اطفای حریق را به عنوان یکی از مهمترین اقدامات دراستان‌ها در دستور کار قرار دادیم.

وی افزود: این تیم‌های واکنش سریع مسئول ستاد،مسئول پشتیبانی وفرماندهی دارند و ازاعضای مشخص تشکیل شده‌اند که با استقراردرنقاط مختلف به محض اطلاع از وقوع آتش‌سوزی به محل اعزام می‌شوند. کارها برای اعضای این تیم‌ها طبقه‌بندی شده است و اعزام نیرو و هماهنگی‌ها با نیروی انتظامی، سازمان‌های مردم‌نهاد و جوامع محلی ازطریق این تیم‌های واکنش سریع به سرعت صورت می‌گیرد. هدف آن است که از طریق این تیم‌ها از گسترش آتش سوزی درمناطق جلوگیری و آتش درهمان لحظات اولیه وقوع اطفاءشود.

استقرار اکیپ‌های سیاراطفای حریق
فلاحی با اشاره به اینکه در قالب دستورالعمل‌ها مجموعه‌ای از وظایف برای استان‌ها در مقابله با حریق تعیین شده است تا بتوانیم پیشگیری را با جدیت اجرایی کنیم، اظهارکرد: کانون‌های وقوع حریق در هر یک ازاستان‌ها، شناسایی شده و اکیپ‌های سیار در نقاطی که احتمال وقوع آتش‌سوزی بالاست، مستقر می‌شوند. این اکیپ‌ها باید ادوات سبک مثل کپسول آتش‌خاموش‌کن و آتش‌کوب داشته باشند تا در مرحله ابتدایی وقوع حریق،آن را اطفاء کنند.

گزارش های حریق را به ۱۵۴۰ خبر دهید
وی با بیان اینکه پخش اطلاعیه‌های هشداردهنده درسطح رسانه‌های استانی موضوعی است که از ادارات کل محیط زیست استان‌ها درخواست شده است، گفت: ارتباط گیری باسازمان‌های مردم‌نهاد و جوامع محلی استان‌ها به منظور استفاده ازنیرو و توان آنها درآتش‌سوزی‌ها از موارد مورد تاکید ما است. افزون براین درباره سامانه ۱۵۴۰ اطلاع‌رسانی شود تا مردم به محض رویت آتش‌سوزی، با این سامانه تماس بگیرند و گزارش آتش‌سوزی را اعلام کنند.

برگزاری مانور آتش سوزی بعد ماه رمضان
معاون یگان حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست در پایان از برگزاری مانور آتش سوزی بعد از ماه رمضان خبر داد واظهارکرد: یکی ازاقدامات مهم برای پیشگیری ازوقوع حریق درمنابع طبیعی کشوربرگزاری مانوراست تا نیروهای ما آمادگی کافی در این زمینه را کسب کنند. درسال گذشته در چهار استان ایلام،گلستان،لرستان و فارس مانور برگزارکردیم. امسال نیزطبق برنامه‌ریزی، بعد ازماه رمضان درچهارمحال وبختیاری،آذربایجان شرقی،گلستان، فارس و استان‌های همجوار آنها مانور برگزار می‌کنیم.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۰۹۳۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت استفاده از هوش مصنوعی و پهپاد‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها

سرهنگ ستاد علی ملکی آهنگران در جمع تشکل‌ها و گروه‌های مردم نهاد حوزه منابع طبیعی فارس با اشاره به کمبود منابع، تجهیزات و نیروی حفاظتی در صیانت از اراضی ملی گفت: حفاظت از عرصه‌های پهناور منابع طبیعی با این تعداد نیروی حفاظتی بسیار اندک امکان پذیر نیست و به همین دلیل ناگزیر به استفاده از فناوری‌های جدید از جمله پهپادها، ریزپرنده‌ها و دوربین‌های با برد طولانی هستیم.

او با اشاره به پیگیری‌های انجام شده برای تأمین تجهیزات و امکانات اطفای حریق از جمله خریداری ۵۸ دستگاه خودرو امدادی یگان حفاظت و ۱۰۰ دستگاه موتورسیکلت برای پایش مناطق جنگلی و صیانت از اراضی ملی گفت: این تجهیزات برای نصب در مکان‌ها و نقاط بحرانی و به منظور حفظ و صیانت از این عرصه‌ها واگذار و در اختیار استان‌ها قرار خواهد گرفت.

فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: در حال حاضر در سایر کشور‌ها برای صیانت از اراضی جنگلی توانسته‌اند از فناوری‌های نوین همانند هوش مصنوعی، پهپاد‌ها و ریز پرنده‌ها در مناطق حساس بهره بگیرند، برای مثال در کشور روسیه برای حفاظت از جنگلهایشان با بیش از ۱۳۴ دستگاه هواپیمای پهن پیکر و ۵ هزار خلبان موفق عمل کرده‌اند.

فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با اشاره به عرصه ۱۲۰ میلیون هکتاری عرصه‌های منابع طبیعی کشور گفت: حفاظت از این عرصه‌ها از تعهدات یگان حفاظت است و این امر وظیفه‌ای بزرگ و پرافتخار است و به منظور حفاظت از این عرصه‌ها علاوه بر ابزارها، تجهیزات و امکانات بویژه در زمان حریق، نیازمند همراهی و همدلی سمن‌ها و تشکل‌های مردمی هستیم.

در این نشست سرهنگ سید محمد صدرائی نژاد فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری فارس نیز با اشاره به اقدامات حفاظتی انجام شده به منظور ارتقا و سطح آمادگی در برابر آتش‌سوزی احتمالی در عرصه‌های منابع طبیعی استان گفت: اطلاعیه‌های هشداردهنده برای پیشگیری از وقوع حریق در کنار برگزاری جلسات و کارگاه‌های آموزشی در مناطق بحرانی جنگلی، شناسایی کانون‌های پرخطر و مستعد آتش‌سوزی، برقراری مستمر گشت کنترل، اخذ تعهد از مرتعداران عرصه‌های جنگلی و مرتعی از جمله این اقدامات است.

صدرائی نژاد با اشاره به اهمیت جنگل‌ها و مراتع بر ضرورت همکاری و تعامل نهاد‌های مختلف به ویژه تشکل‌ها و سمن‌های حوزه منابع طبیعی در پیشگیری و اطفای به موقع حریق تاکید کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • آتش‌سوزی یک باب مغازه در تالش
  • کامیون حامل بیسکویت طعمه حریق شد
  • آتش سوزی ۲ فروند لنج در بندر شهدای هفت تیر چابهار
  • آتش‌ سوزی ۲ فروند لنج در چابهار؛ یک نفر فوت کرد
  • ضرورت استفاده از هوش مصنوعی و پهپاد‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟
  • فیلم | آتش سوزی یک هتل در محدوده میدان ولیعصر تهران
  • اولین تصاویر از آتش سوزی هتل معروف در تهران
  • آتش‌ سوزی یک هتل در محدوده میدان ولیعصر تهران
  • آتش‌سوزی یک هتل در محدوده میدان ولیعصر تهران