Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-04-29@17:32:28 GMT

سند جامع، راهی برای تفاهم مشترک در گردشگری

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۷۰۹۵۹۳

سند جامع، راهی برای تفاهم مشترک در گردشگری

تین نیوز |

سند جامع گردشگری قرار است تا نیمه دوم امسال تدوین و سپس برای تایید به نهادهای مربوط ارسال شود.

به همین منظور کارگروه‌هایی به منظور بررسی و تدوین این سند تشکیل شده و رئیسان کارگروه‌های تخصصی تهیه سند جامع گردشگری کشور در جلسه‌ای با حضور معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری و اعضای کمیسیون اجتماعی مجمع تشخیص مصلحت نظام تعیین شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به‌گزارش «گسترش تجارت» به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، نخستین جلسه مشترک اعضای شورای راهبردی سیاست‌گذاری گردشگری و اعضای کمیسیون اجتماعی مجمع تشخیص مصلحت نظام با حضور زهرا احمدی‌پور رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، معزخادم‌حسینی رئیس کمیسیون اجتماعی مجمع تشخیص مصلحت نظام، عباس رشیدی عضو کمیسیون اجتماعی مجمع تشخیص مصلحت نظام، معاونت‌های سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری و جمعی از مدیران گردشگری کشور برگزار شد.

زهرا احمدی‌پور، رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در این جلسه گفت: تهیه و تدوین سند سیاست‌های کلی حوزه گردشگری، کمک می‌کند ما به یک تفاهم مشترک در این بخش دست پیدا کنیم، این تفاهم مشترک باعث می‌شود همه نهادها و افرادی که در این بخش فعال هستند خودشان را با این ادبیات مشترک تطبیق دهند. معاون رئیس‌جمهوری تصریح کرد: شاید یکی از اشکال‌های جدی در گردشگری، برخوردهای سلیقه‌ای با امور مرتبط با این بخش است که با تعریف و تصویب این ادبیات مشترک، مشکلاتی از این دست برطرف می‌شود، ضرورت‌های بسیار زیادی برای دستیابی به این گفتمان غالب و نگاه مشترک در حوزه گردشگری وجود دارد.

رئیس سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری با تاکید بر اینکه گردشگری یک صنعت پیشران توسعه کشور است، افزود: برای تحقق پیشران بودن صنعت گردشگری الزاماتی وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد، گفت‌وگوی مشترک بین بخش خصوصی، دولتی، سمن‌ها و دانشگاهیان، فرصت مناسب و بستر لازم را برای رسیدن به ادبیات مشترک در حوزه گردشگری فراهم می‌کند.

احمدی‌پور اضافه کرد: برای اینکه گردشگری به صنعتی پیشران تبدیل شود، بخش‌های مختلف دولتی، خصوصی، دانشگاهیان و سمن‌ها نباید جداگانه و دور از هم فعالیت کنند. او گفت: رئیس‌جمهوری در تمام سخنرانی‌های خود تاکید می‌کند دولت قرار نیست تصدی‌گری داشته باشد، بلکه فقط بحث نظارت بر عهده دولت است، با تهیه سند جامع گردشگری کشور و احصای مسائل و مشکلات این بخش، سیاست‌های کلی تنظیم و جایگاه نهادهای متولی در ارتباط با صنعت گردشگری مشخص می‌شود.

تهیه پیش‌نویس سند جامع گردشگری برعهده کارگروه‌های تخصصی است

معز خادم‌حسینی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجمع تشخیص مصلحت نظام در این جلسه با اشاره به اینکه این کمیسیون به‌صورت تخصصی امور مربوط به حوزه گردشگری را پیگیری می‌کند، گفت: کمیسیون گردشگری مجمع تشخیص مصلحت نظام پس از بررسی‌های مقدماتی، ۱۸ کارگروه را برای احصای ظرفیت‌ها، مشکلات و مسائل مختلف این بخش تعریف کرده است.

او تصریح کرد: این کارگروه‌ها موظف هستند با برگزاری جلسات منظم و مستمر در زمان‌بندی مشخص، پیش‌نویس سند جامع گردشگری را به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارائه کنند، این پیش‌نویس در صحن مجمع مورد بررسی قرار می‌گیرد و پس از بررسی‌ها و اعمال اصلاحات لازم تایید می‌شود. خادم‌حسینی ادامه داد: سند جامع گردشگری کشور برای تایید، به دفتر رهبر معظم انقلاب ارسال و در نهایت برای اجرا، به سران ۳ قوه ابلاغ می‌شود.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: این سند باید جامع و کامل باشد و طرح سوالات حرفه‌ای و ارائه پاسخ‌های کارشناسی‌شده از مهم‌ترین مواردی است که باید در تهیه این سند مورد توجه قرار گیرد. او ادامه داد: ۱۸ کارگروه گردشگری، هتلداری، صنایع‌دستی، میراث‌فرهنگی و آثار باستانی، زیربنایی، سلامت، حمل‌ونقل مسافری (هوایی، زمینی و دریایی)، بانکی و صرافی، دیپلماتیک، امنیتی و قضایی، استراحتگاه‌های بین‌راهی، استانی، مشارکت نهادهای کشوری و لشکری، مشارکت‌های بین‌المللی، مشارکت مراکز پژوهشی، مشارکت نهادهای رسانه‌ای و صداوسیما، آموزش‌های عمومی، تخصصی و فرهنگ‌سازی، امور دینی و فقهی و مشارکت مردمی و بخش خصوصی در کمیسیون اجتماعی مجمع تشخیص مصلحت نظام مورد تایید قرار گرفته که این کارگروه‌ها با نظر شورای راهبردی سیاست‌گذاری گردشگری قابل تغییر و انعطاف‌پذیر است.

سند جامع گردشگری باید همه زاویه‌های این حوزه را پوشش دهد.

در ادامه این جلسه میرهادی قره‌سید رومیانی، معاون مجلس، حقوقی و امور استان‌ها سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری با بیان اینکه تجمیع کارگروه‌ها، تضمین‌کننده موفقیت آنهاست، گفت: برای پیگیری مسائل و مشکلات این بخش، باید کارگروه اصلی با مشارکت مجمع تشخیص مصلحت نظام و سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری تشکیل شود.

بهمن نامورمطلق، معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی سازمان به بیان نظر خود درباره زمینه‌های همکاری این بخش با گردشگری پرداخت و افزود: تزئین فضاهای گردشگری با صنایع‌دستی و هنرهای سنتی و همچنین ایجاد بستر مناسب برای شناساندن و خرید گردشگران از محصولات صنایع‌دستی، دو موضوع مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

محمدحسن طالبیان، معاون میراث‌فرهنگی سازمان هم گفت: در بخش گردشگری باید به این نکته توجه داشته باشیم که اصالت، سنت و آیین‌ها خدشه‌دار نشوند، همچنین توزیع متناسب گردشگران در کشور به‌منظور محافظت و حراست بیشتر از آثار تاریخی و باستانی هم از دیگر مواردی است که باید به آن اهمیت داد.

مرتضی رحمانی‌موحد، معاون گردشگری سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در این جلسه گفت: سند جامع گردشگری کشور باید همه زاویه‌ها و ابعاد گردشگری را پوشش دهد و تضمین‌کننده توسعه و رونق این صنعت در کشور باشد.

در این جلسه روسای ۱۸ کارگروه تخصصی تهیه سند جامع گردشگری مشخص شدند، همچنین مقرر شد احکام روسای این کارگروه‌ها صادر شده و به مجمع تشخیص مصلحت نظام معرفی شوند.

منبع: تین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۰۹۵۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رایزنی برای افزایش سفر بین ایران و عمان

عزت‌الله ضرغامی در دیدار با وزیر توسعه اجتماعی عمان با تاکید بر ضرورت همکاری‌های گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی بین دو کشور، گفت: متأسفانه گردشگری دریایی ایران و عمان در وضعیت خوبی قرار ندارد، درحالی‌که تقویت این حوزه به تحکیم روابط اجتماعی بین دو کشور منجر خواهد شد.

به‌ گزارش ایسنا، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در دیدار با «لیلا بنت احمد بن عواد النجار» ـ وزیر توسعه اجتماعی عمان ـ که یکشنبه ۹ اردیبهشت‌ماه انجام شد، با اشاره به اهمیت تقویت روابط فرهنگی، اجتماعی و سیاسی بین دو کشور ایران و عمان، اظهار کرد: شما یک وزیر زن هستند، از اینکه یک خانم مسلمان مسئولیتی بزرگ دارد، برای جامعه اسلامی بسیار حائز اهمیت است و من از این بابت بسیار خوشحال هستم.

ضرغامی ادامه داد: همکاری بین دانشگاهی بین ایران و عمان می‌تواند تقویت شود. با توجه به وجود دانشگاه الزهرا در عمان و نیز دانشگاهی به همین نام در ایران می‌توان راهکارهای تقویت همکاری‌های دانشگاهی را بررسی کرد؛ چرا که تبلیغات جهانی برخی از رسانه‌ها منفی است و این گونه وانمود می‌کنند که حجاب مانع کسب علم است، اما این اقدامات مدیریتی توسط خانم‌ها می‌تواند باعث شود تا این تبلیغات منفی خنثی شود.

او با اشاره به اهمیت حضور بانوان در دستگاه‌های مختلف به عنوان مشاور و مدیر، بیان کرد: بانوان ما در دستگاه‌های مختلف در سطوح مدیریتی مختلف حضور دارند. اینکه یک مشاور امور بانوان مسائل مرتبط با زنان را به طور ویژه ارتقا دهد، اهمیت دارد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سپس با اشاره به برخی فعالیت‌های گردشگری ایران، اظهار کرد: ما حدود ۳۰ حوزه گردشگری داریم که عمانی‌ها از گردشگری سلامت استقبال کردند و ۳۰ درصد گردشگران عمانی که به ایران سفر می‌کنند نیز گردشگران سلامت هستند.

او گفت: سیاست دولت آقای دکتر رئیسی بر این است که گردشگران ایرانی نیز به عمان سفر کنند و روابط گردشگری دو کشور تقویت شود. سیاست ایران این است که عمان را در حوزه گردشگری در اولویت قرار بدهیم.

ضرغامی همچنین به پیشینه تاریخی و تمدنی ایران اشاره کرد و افزود: ما با عمان اشتراکات زیادی داریم. تمایل داریم روابط بین ملت‌ها تقویت شود و شما به‌عنوان وزیر توسعه اجتماعی عمان می‌توانید نقش مهمی در تقویت و ارتباط این روابط اجتماعی ایفا کنید.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به مرز دریایی ایران و عمان، اظهار کرد: گردشگری دریایی یکی از ظرفیت‌های مهم بین ایران و عمان در حوزه توسعه گردشگری است. با این حال متأسفانه گردشگری دریایی ایران و عمان در وضعیت خوبی قرار ندارد. اگر گردشگری دریایی تقویت شود به طور حتم باعث تحکیم و تقویت روابط اجتماعی بین دو کشور خواهد شد.

او در ادامه به اهمیت مشارکت دو کشور در حوزه مرمت آثار تاریخی اشاره کرد و گفت: آمادگی داریم در پروژه‌های مرمتی در عمان مشارکت داشته باشیم.

ضرغامی ادامه داد: صنایع‌ دستی ایران جایگاه بالایی در سطح جهان دارد و در ۳۰۰ رشته صنایع‌دستی فعال هستیم. در این باره نیز آماده همکاری با عمان هستیم و امید داریم مسئولان عمانی درباره حضور هنرمندان صنایع ‌دستی و برگزاری نمایشگاه‌ها همکاری کنند.

لیلا بنت احمد بن عواد النجار ـ وزیر توسعه اجتماعی عمان ـ نیز با ابراز خرسندی از توسعه گردشگری بین ایران و عمان، گفت: یک کنفرانس به‌زودی قرار است در حوزه تخصصی گردشگری با حضور وزیر گردشگری عمان برگزار شود و از شما نیز برای حضور در این کنفرانس دعوت می‌کنیم.

او به حوزه صنایع دستی و اهمیت همکاری‌ها در این بخش اشاره کرد و افزود: ۹۰ درصد فعالان  صنایع دستی در عمان را بانوان تشکیل می‌دهند. در این باره آماده و علاقه‌مند به همکاری در حوزه صنایع ‌دستی هستیم. از این رو پیشنهاد می‌دهیم  نمایشگاه‌های مشترک برای فروش صنایع ‌دستی برپا کنیم.

وزیر توسعه اجتماعی عمان نیز به حضور بانوان در دستگاه‌های مختلف به عنوان مشاور اشاره کرد و افزود: در ایران دستگاه‌های مختلف از بانوان به عنوان مشاور استفاده می‌کنند و نیز مشاور امور خانواده و بانوان دارند و این بسیار کار ارزشمندی است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تولید بیش از ۸۵ نوع صنایع دستی در فارس
  • اصلاح قبوض گازبهای تاسیسات گردشگری و صنایع‌دستی
  • تفاهم‌نامه همکاری مشترک صندوق حمایت از صنایع پیشرفته و صندوق ضمانت صادرات امضا شد
  • رایزنی برای افزایش سفر بین ایران و عمان
  • اجرای پروژه‌های گردشگری با بیش از ۲۰ همت سرمایه‌گذاری
  • در جشنواره شکوفه‌های بادام ‌شهر زیبای دژکرد چه گذشت؟
  • ‌کرمان‌ میزبان سومین جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی
  • معرفی ۳۰ رشته صنایع دستی فارس در اکسپو تهران
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری می‌شود
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود