Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه با روی کار آمدن ترامپ، آمریکا مواضع ضد‌ایرانی خود را تشدید کرده است، گفت: آمریکا تیر خلاص را به برجام زده و با تصمیمات سنا دیگر چیزی از برجام نمانده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، محمدرضا پورابراهیمی در نشست خبری با اصحاب رسانه استان کرمان اظهار‌ داشت: انتخابات ریاست جمهوری با حضور گسترده مردم به یک نقطه عطف از انقلاب تبدیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه این حضور یکپارچه اقتدار نظام اسلامی را افزایش داد گفت: وقت آن رسیده که با هدف و همدلی و با برنامه مناسب توسط دولت مسیر توسعه کشور و استان را پی بگیریم.

جوان‌گرایی در تیم اقتصادی دولت ‌مد‌نظر رئیس‌جمهور باشد

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اشکالاتی که در چهارساله نخست دولت وجود داشت، نباید تکرار شود خاطر‌نشان کرد: در مناظره‌ها شاهد اظهار‌نظراتی بودیم که همه نشان از اولویت مشکلات اقتصادی در کشور از سوی کاندیداها داشت.

وی با اشاره به اینکه در دوره قبل این دولت شاهد تفاوت دیدگاه‌ها از سوی تیم اقتصادی دولت بودیم و یک صدای واحد از وزرا شنیده نمی‌شد افزود: تیم اقتصادی دولت در آینده باید هماهنگ باشد و اگر یک صدا در تصمیمات دولت نباشد، همواره با چالش روبرو است.

پورابراهیمی با بیان اینکه جوان‌گرایی در تیم اقتصادی دولت باید مد‌نظر رئیس جمهور باشد گفت: 5 رکن اقتصادی کشور شامل رئیس‌کل بانک مرکزی، وزیر اقتصاد، وزیر رفاه، وزیر صنعت و رئیس سازمان برنامه است که حتما دولت باید از نیروهای توانمند علمی و با تجربه استفاده کند.

هیچ دولتی بدون تعامل با مجلس موفق نمی‌شود

وی با اشاره به اینکه تجربه نشان داده است که هر دولتی که با مجلس تعامل بیشتری داشته است، موفق بوده اظهار داشت: هیچ دولتی بدون تعامل با مجلس موفق نمی‌شود.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بحث جوان‌گرایی دولت را در صحن علنی مجلس نیز مطرح کردیم و مطالبه مردم است گفت: اعتقاد داریم کمک به دولت، کمک به نظام است و مجلس آماده همکاری با رئیس جمهور است.

وی با اشاره به اینکه سند 2030 اقدامی بود که باید با مجلس هماهنگ می‌شد و از آنجا که مجوز مجلس را نداشت، ملغی است تصریح کرد: آنچه که الگوی کشورهای غربی باشد برای ما قابل قبول نیست و این سند قابلیت اجرایی در کشور اسلامیرا ندارد.

پورابراهیمی با بیان اینکه با آنچه که با اعتقادات و ارزش‌های دینی مغایرت دارد با صراحت مخالفت می‌کنیم گفت: سند 2030، اجرای سند تحول بنیادین را نیز تحت تاثیر قرار داده بود.

وی با اشاره به اینکه دولت حقی ندارد بدون مصوبه مجلس، تعهدی را برای خود ایجاد کند افزود: البته دولت می‌گفت که ما هیچ تعهدی برای اجرای 2030 به کسی نداده‌ایم.

کمیسیون اقتصادی با 5 محور در سال 96 فعالیت می‌کند

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در کمیسیون 5 محور اساسی برای سال 96 در دستور کار گذاشتیم بیان کرد: اصلاح نظام بانکی، بررسی اصلاح قانون مناطق آزاد، مبارزه با قاچاق کالا و ارز، اصلاح قانون گمرک و اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده 5 محوری است که امسال در دستور کار کمیسیون اقتصادی مجلس است.

وی با بیان اینکه در سال گذشته کلیات اصلاح نظام بانکی در مجلس به تصویب رسید و امسال جزئیات آن را بررسی می‌کنیم گفت: در بررسی وضعیت مناطق آزاد، لایحه ایجاد 7 منطقه اقتصادی در کشور پیگیری می‌شود و اولین جلسه کمیسیون اقتصادی مجلس بعد از تعطیلات ماه مبارک رمضان با این موضوع برگزار می‌شود.

پورابراهیمی با اشاره به اینکه بحث مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز در محور کمیسیون اقتصادی مجلس است و پیگیری می‌شود افزود: از این 5 محور، چهار محورش لایحه دولت است که در دستور کار کمیسیون اقتصادی در سال 96 است.

رسانه‌ها اجرای برنامه ششم توسعه توسطدولت را مطالبه‌گری کنند

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برنامه ششم توسعه در کش‌ و قوس‌های زیادی و با تاخیر به تصویب مجلس رسید یادآور شد: دولت اعتقادی به ارائه برنامه نداشت و یک سری احکام کلی به مجلس ارائه کرد که کافی نبود.

وی با اشاره به اینکه برنامه باید به صورت جزء و با شاخص به مجلس ارائه می‌شد گفت: در نهایت مجلس با نوشتن نامه‌ای به رهبر معظم انقلاب تعیین تکلیف کرد و با توصیه رهبر معظم انقلابکار تدوین برنامه را مجلس شورای اسلامی انجام داد.

پورابراهیمی با بیان اینکه سندی مهمتر از سیاست‌های برنامه‌ای برای دولت وجود ندارد و دولت باید بند - بند برنامه ششم را اجرایی کند افزود: رسانه‌ها اجرای برنامه ششم توسعه توسط دولت را مطالبه‌گری کنند.

وی با اشاره به اینکه در برنامه ششم اختیارات استانی و اعتبارات استانی افزایش پیدا کرده است خاطر‌نشان کرد: در این برنامه ظرفیت اعتبارات عمرانی در استان‌ها از 15 درصد به 30 درصد افزایش پیدا کرد.

پرونده بانک مرکزی و شرکت مس به دستگاه قضایی ارسال می‌شود

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در ارتباط به آخرین وضعیت موسسه کاسپین و سپرده‌گذاران آن گفت: سه نشست و جلسه سه ساعته با رئیس کل بانک مرکزی در این رابطه برگزار شده است.

وی با بیان اینکه متولی ساماندهی موسسات بانکی و برخورد با آنها بانک مرکزیاست افزود: بانک مرکزی موظف است به مر قانون در این رابطه عمل کند اما از نظر ما اقدامات انجام شده در مورد پرونده کاسپین کافی و قابل قبول نیست و باید اقدامات قانونی جدی‌تری صورت بگیرد.

پورابراهیمی با اشاره به اینکه تصمیم گرفته‌ایم پرونده بانک مرکزی به دستگاه قضایی کشور ارسال شود و این تصمیم جدی کمیسیون اقتصادی مجلس است تصریح کرد: آخرین راهی که به نظر می‌رسد اعمال ماده 236 آئین‌نامه داخلی مجلس است که باید در مورد بانک مرکزی انجام شود.

وی با بیان اینکه مردم زندگی خود را در این موسسات بانکی می‌گذارند و الان با هزاران مشکلات اقتصادی و خانوادگی روبرو شده‌اند گفت: درخواست تحقیق و تفحص از بانک مرکزی نیز به ما داده شده است.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه موسسه‌ای که می‌گوید 30 درصد سود بانکی به سپرده‌ها می‌دهم در قانونی بودن آن باید شک کرد افزود: این موسسه دارد ورشکستگی خود را به تعویق می‌اندازد و تمام تلاش دولت باید این باشد که سود سپرده‌ها پایین بیاید.

وی با بیان اینکه پرونده شرکت ملی مس نیز به دستگاه قضایی ارسال می‌شود اظهار‌داشت: گزارشیاز تخلفات اقتصادی این شرکت به وزیر صنعت، معدن و تجارت ارسال شد امامتاسفانه هیچ اقدامی انجام نشد.

پورابراهیمی افزود: با توجه به اینکه شخص وزیر در جریان کامل این تخلفات هست و اقدامی انجام نمی‌دهد و به نظر می‌رسد اراده‌ای در این رابطه از سوی وزیر وجود ندارد، پرونده این شرکت هم اعمال ماده 236 آئین‌نامه داخلی مجلس شده و به دستگاه قضایی ارسال می‌شود.

آمریکا مواضع ضد‌ایرانی خود را تشدید کرده است

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به سفر رئیس جمهور آمریکا به عربستان و منطقه، رفتار عربستان با ایران کاملا خصمانه شده است گفت: با روی کار آمدن ترامپ، آمریکا مواضع ضد‌ایرانی خود را تشدید کرده است.

وی با بیان اینکه ترامپ از عربستان برای نخستین بار با پرواز مستقیم از ریاض به تلاویو سفر کرد و همه این رفتارها پیام دارد افزود: سنا هم موضوع تمدید تحریم‌های شدید علیه ایران را اجرایی کرد و این تحریم‌ها با 98 رای از 100 رای به تصویب رسید.

پورابراهیمی با اشاره به اینکه در بحث تحریم‌ها قرار بود که تحریم‌ها با برجام لغو شود و در حال حاضر تشدید شده است بیان کرد: آمریکا تیر خلاص را به برجام زده و با تصمیمات سنا دیگرچیزی از برجام نمانده است.

وی با بیان اینکه مجلس شورای اسلامی ذره‌ای از حقوق مردم ایران کوتاه نخواهد آمد و هر جا کوتاه آمدیم، پا را فراتر گذاشته‌اند گفت: جای تاسف دارد که کشورهای غربی با وجود اینکه شاهد نقض آشکار تعهدات آمریکا در برجام هستند، هیچ عکس‌العملی نشان نمی‌دهند.

معادن ذغالسنگ کرمان استاندارد‌های ایمنی معادن را ندارد

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه صنعت ذغال کشور متولی ندارد عنوان کرد: وزارت صنعت، کاملا صنعت ذغال کشور را رها کرده است.

وی با بیان اینکه معادن ذغال‌سنگ کرمان استاندارد‌های ایمنی معادن را ندارد افزود: قیمت‌گذاری ذغال، مطالبات شرکت‌های ذغالی از فولادی، وارداتی که صنعت ذغال را زمین‌گیر کرده، موضوعاتی است که بارها گفته‌ایم اما کسی پاسخگو نیست.اولویت استاندار کرمان در دولت آینده باید مطالبه سند راهبردی صنعت ذغال کشور و اجرای آن در استان باشد.

نمایندگان مردم استان کرمان با حضور استاندار سیاسی در استان کاملا مخالف هستند

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با اشاره به استعفای استاندار کرمان و مخالفت مجمع نمایندگان استان و وزیر کشور گفت: خدمات استاندار کرمان در چهار سال گذشته را با توجه به اینکه اختلاف‌نظرهایی هم در حوزه‌های مختلف داشته‌ایم اما مثبت ارزیابی می‌شود.

وی با بیان اینکه خیلی‌ها می‌خواهند فضای استان را سیاسی کنند اما تاریخ مصرف سیاسی‌کاری‌های دهه شصت در استان کرمان گذشته است افزود: نمایندگان مردم استان کرمان با حضور استاندار سیاسی در استان کاملاً مخالف هستند.

پورابراهیمی با اشاره به اینکه استانداری می‌خواهیم که حرف اولش توسعه باشد تصریح کرد: استاندار کرمان باید با استفاده از همه ظرفیت‌ها مثل گذشته به کار خود ادامه دهد و مردم کرمان هم از بحث‌های سیاسی در کرمان ناراضی هستند.

انتهای پیام/

R7860/P41362/S6,67/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۰۹۷۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون پارلمانی رئیس جمهور به اظهارات قالیباف پاسخ داد

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور در نامه ای خطاب به رئیس مجلس شورای اسلامی،‌ توضیحاتی را در پاسخ به اظهارات قالیباف درباره مدیریت اقتصادی و بازار ارز ارائه داد.

بیشتر بخوانید: قالیباف: منتظر برنامه دولت برای مدیریت بازار ارز هستیم

متن نامه معاون پارلمانی رئیس جمهور به شرح زیر است:

بسمه تعالی
جناب آقای دکتر قالیباف
ریاست محترم مجلس شورای اسلامی ایران
سلام علیکم؛

پیرو جلسات ارزی برگزار شده در دفتر جنابعالی با حضور تعدادی از نمایندگان محترم مجلس و بیانات جنابعالی پس از برگزاری جلسه و ابراز انتقاداتی در خصوص مدیریت اقتصادی و بازار ارز، موارد ذیل را به استحضار می‌رساند:

۱. دیدگاه‌های مجلس شورای اسلامی در خصوص ارز و سیاستهای اقتصادی در چارچوب قوانین دایمی، قانون بودجه و برنامه هفتم لحاظ شده است. بدیهی است این مصوبات به عنوان قوانین بالادستی در اعمال سیاستهای اقتصادی و ارزی دولت مدنظر قرار گرفته است.

۲. سیاستهای اقتصادی و ارزی سال ۱۴۰۳ در چارچوب شعار سال "جهش تولید با مشارکت مردم"، با همکاری سه دستگاه اصلی اقتصادی (وزارت امور اقتصادی و دارایی، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه) تهیه شده و در حال نهایی شدن در دولت می‌باشد.

۳. در سال ۱۴۰۲، سیاست‌های اقتصادی و ارزی در چارچوب اسناد بالادستی کشور تهیه و اجرا شد. این سیاستها موفق شدند نرخ رشد نقدینگی را از ۳۳.۱ درصد در فروردین به ۲۴.۳ درصد در اسفند ماه، تورم تولیدکننده را از ۴۴.۷ درصد به ۲۴.۵ درصد و تورم نقطه به نقطه مصرف کننده را از ۵۵.۵ درصد به ۳۲.۳ درصد کاهش دهند. در سال ۱۴۰۲، بر اساس برآورد بانک مرکزی، تراز تجاری برابر ۲۰.۵ میلیارد دلار مثبت بوده است. تحقق این موفقیت‌ها در کنار تحقق نرخ رشد ۶ درصدی برای سال۱۴۰۲ (رشد ۹ماهه ۱۴۰۲ بالغ بر ۶.۷ درصد) بوده است. طبق گزارشات بین المللی، در سال گذشته میلادی، ایران توانست بالاترین نرخ رشد اقتصادی را در منطقه داشته باشد و جزو بالاترین نرخ های رشد کشورهای جهان بوده است.

۴. در سال ۱۴۰۲، معادل ۶۹ میلیارد دلار ارز کالاهای اساسی، مواد اولیه و تجهیزات سرمایه‌ای با نرخ مصوب به موقع تامین شده است که ۳۰ درصد بیشتر از متوسط آن طی۴ سال قبل بوده است. بخش عمده این ارزها به کالاهای سرمایه و مواد اولیه کارخانجات تولیدی اختصاص یافت. از طرف دیگر، اختصاص ارز ترجیحی به دارو معادل ۲۶ درصد افزایش یافت و تلاش شد ارز کلیه کالاهای اساسی به سرعت تخصیص و تأمین گردد به گونه ای که هیچ وقفه ای در بارگیری و تخلیه کشتی‌ها صورت نپذیرد.

۵. به منظور بهبود نظام توزیع کالاهای اساسی که با ارز ترجیحی تأمین می‌شوند از طرح کالابرگ استفاده شد و در حال حاضر بالغ بر ۶۰ میلیون نفر (۷ دهک درآمدی) از این طرح استفاده می‌کنند که طبق آن ۱۱ قلم کالای ضروری به قیمت سال ۱۴۰۱ عرضه می شود.

۶. علاوه بر این، بسیاری از نیازهای تأمین نشده در دهه ۹۰ از جمله واردات خودرو، سفر حج عمره، واردات کامیون و تاکسی های برقی در دستور کار دولت در سال ۱۴۰۲ قرار داشت و در سال جاری شاهد نتایج آن خواهیم بود.

۷. قانون جدید بانک مرکزی در خرداد ماه سال جاری، اجرایی خواهد شد. در حال حاضر، بانک مرکزی در چارچوب قانون قبلی در حال فعالیت است و هیچ اختیار جدیدی به این نهاد واگذار نشده است. مهم ترین محور قانون جدید، افزایش استقلال بانک مرکزی در سیاستگذاری پولی و ارزی است که با موارد ذکر شده مغایر است.

۸. یکی از دلایل اصلی آرامش بازارها پس از اجرای عملیات موفق "وعده صادق" و عدم تحقق برنامه دشمنان برای ایجاد اختلال در بازار ارز و کالا، بسترسازی مناسب ارزی و اقدامات انجام شده در بازار کالا بوده است. دشمنان پس از شکست خوردن در این حوزه با تقویت تحریم ها و اقدامات رسانه ای، به دنبال تشدید
انتظارات تورمی و اختلال در حوزه های اقتصادی بویژه بازارهای ارز و کالا می باشند. امیدواریم مجلس شورای اسلامی با درایت و زمان شناسی مناسب همیشگی، دولت را در تحقق شعار سال یاری نماید.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1228508 برچسب‌ها محمدباقر قالیباف

دیگر خبرها

  • دولت در حوزه اقتصادی از ابتدا ضعیف بود | به انتخابات آمریکا نزدیک شویم ارز صعودی می‌شود
  • مهلت ارسال مقاله برای ویژه‌نامه فصلنامه روند با موضوع «پول دیجیتال بانک مرکزی CBDC» تمدید شد
  • مجلس به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • قالیباف به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • برنامه تأمین ارز دولت و بانک مرکزی شفاف است ولی کافی نیست
  • پیش‌بینی مرتضی افقه از تاثیر انتخابات آمریکا بر بازار ارز/ منتظر این تغییر باشید
  • مجلس آتش‌بیار معرکه است!
  • معاون پارلمانی رئیس جمهور به اظهارات قالیباف پاسخ داد
  • پاسخ معاون پارلمانی رئیس جمهور به انتقادات ارزی رئیس مجلس
  • پاسخ معاون پارلمانی رئیس جمهور به اظهارات قالیباف