Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بی باک نیوز»
2024-04-26@07:11:01 GMT

بیوپسی از تومور مغزی چگونه انجام می شود؟

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۷۰۹۷۷۹

بیوپسی از تومور مغزی چگونه انجام می شود؟

بیوپسی از تومور مغز یعنی نمونه برداری از بافت تومور موجود در مغز که برای بررسی های سلول های تومور انجام می گردد. سلول های غیر عادی در زیر میکروسکوپ مورد بررسی قرار می گیرند تا سلول های سرطانی موجود در آن کشف گرد.

تصویربرداری از مغز قبل از بیوپسی مغز:

ام آر آی و سی تی اسکن قبل از بیوپسی تومور مغز صورت می گیرد که می تواند فقط مشخص کند که آیا تومور مغزی وجود دارد یا خیر.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از اینکه مشخص شد که توموری در مغز وجود دارد نوع تومور (خوش خیم یا بد خیم بودن آن) با کمک بیوپسی مشخص می شود.

 

 انواع نمونه برداری (بیوپسی)  تومور مغزی  1- نمونه برداری استریوتاکتیک (سوزنی)

با توجه به نتایج تصویربرداری، اگر خطر جراحی برای برداشتن تومور بسیار بالا باشد (مانند بعضی از تومورها در نواحی حساس در عمق مغز) و شناسایی نمونه لازم باشد، از نمونه برداری (بیوپسی) سوزنی استفاده می شود.

در طول نمونه برداری (بیوپسی)، بیمار ممکن است تحت بیهوشی عمومی یا بیهوشی موضعی باشد. برای بیهوشی موضعی، داروی بیهوشی به ناحیه ای از پوست سر که در بالای جمجمه قرار دارد، تزریق می شود.

برای هدف گذاری دقیق تومور، یک قاب به سر وصل شده و سوراخ کوچکی در جمجمه ایجاد می شود. از ام آر آی و سی تی اسکن نیز برای هدایت یک سوزن تو خالی به داخل تومور برای برداشتن قسمت کوچکی از بافت استفاده می شود.

 ابتدا یک کلاه از جنس سخت بر سر بیمار می‌گذارند، سپس جراح برش کوچکی در پشت سر ایجاد کرده و با مته سوراخ کوچکی در جمجمه ایجاد می‌کند؛ جهت هدایت سوزن از طریق سوراخ به مکان تومور از CT و یا MRT استفاده می‌شود و جراح نمونه‌ای از بافت را توسط سوزن بیرون می‌آورد؛ زمانیکه تومور به‌طور عمیقی در داخل مغز و یا در قسمتی از مغز باشد، به‌نحوی که نتواند تحت عمل جراحی قرار گیرد، از نمونه‌برداری سوزن استفاده می‌‌شود.

2- نمونه برداری باز یا در حین جراحی (کرانیوتومی)

در صورتی که جراح مغز و اعصاب تشخیص دهد تومور با جراحی قابل درمان است، ممکن است نمونه برداری (بیوپسی) سوزنی را انجام ندهد. جراح می تواند در حین جراحی کرانیوتومی، جهت برداشتن تمام يا قسمتي از تومور، نمونه برداری از تومور را نیز انجام دهد.

برای تشخیص اولیه، نمونه های کوچکی از تومور توسط پاتولوژیست دیده می شود. این در حالی است که بیمار هنوز در اتاق عمل است. نمونه برداری (بیوپسی) کرانیوتومی می تواند در روند درمان کمک کند، مثلا اگر لازم باشد جراحی مجدد انجام شود. در بیشتر مواقع برای تشخیص نهایی نوع تومور، چند روز زمان لازم است.

تشخیص تومورهای مغز بدون نیاز به نمونه برداری

دانشمندان با استفاده از تکنیکی که طیف بینی رزونانس مغناطیسی (MRS) نامیده می شود، از آثار مواد شیمیایی موجود در تومورها برای تشخیص آن بهره گرفتند.

تومورهای مغزی بدون نیاز به نمونه برداری از بافت های این بخش و تنها با آزمایش مواد شیمیایی تولید شده در آن قابل تشخیص هستند.

در اکثر موارد برای تشخیص تومورهای مغزی نیاز به بافت برداری است تا نوع تومور و چگونگی پیشرفت آن مشخص شود.

 وارد کردن سوزن به درون مغز اغلب برای بیماران چندان خوشایند نیست و در برخی موارد منجر به وقوع سکته یا فلج و حتی مرگ افراد می شود.

اما اکنون “جان گیریفیتس” از مرکز سرطان موسسه تحقیقات کمبریج انگلیس و همکارانش از اسکنر ام آر آی به نحوی دیگر استفاده کردند.

دانشمندان با استفاده از تکنیکی که طیف بینی رزونانس مغناطیسی (MRS) نامیده می شود، از آثار مواد شیمیایی موجود در تومورها برای تشخیص آن بهره گرفتند.

مواد شیمیایی خاص در تومورها نسبت به بافت های طبیعی در سطوحی بالاتر مشاهده می شوند و نحوه توزیع آنها در انواع مختلف تومورها نیز متفاوت است.

راه هاي درمان تومور مغزي

– جراحي

– پرتودرماني

– شيمي‌درماني

موارد زير رايج‌ترين علائم تومورهاي مغزي

– سردرد که معمولا در اوايل صبح شديدتر است و داروهای مسکن بر آن تاثیری ندارد.

– حالت تهوع و استفراغ

– تغييراتي در صحبت کردن، بينايي و شنوايي

– مشکلات در تعادل و راه‌ رفتن

– تغييراتي در رفتار، شخصيت، و توانايي تمرکز

– مشکلاتي در حافظه

– انقباض ماهيچه‌اي (صرع يا تشنج)

 نتایج بدست آمده از بیوپسی تومور مغز: 

 نمونه‌برداری می‌تواند سرطان، تغییر بافت منجر به سرطان و یا دیگر شرایط غیرعادی را نشان دهد؛ این روش تنها راه مطمئن جهت تشخیص تومور مغزی، اطلاع از درجه آن وبرنامه‌ریزی درمان است.

گردآوری و تدوین: فرزانه پاشایی

هرگونه کپی برداری با نام دکتر سلام و لینکدهی مستقیم مجاز می باشد.

بیوپسی و آسپیراسیون مغز استخوان چگونه انجام می شود؟

نحوه انجام بیوپسی بیضه

نحوه انجام بیوپسی پروستات

آگاهی درباره بیوپسی پستان

 

--------------------------------------------------------------------------

تذکر: کاربر محترم! انتشار مطالب دیگر رسانهها از سوی پایگاه خبری تحلیلی بی‌باک لزوما به معنای صحت و تایید محتوای آنها نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود. در ضمن شما می توانید اخبار و مطالب وزین خود را که تا کنون در هیچ رسانه‌ای منتشر نشده است از طریق بخش "تماس با ما" یا پل ارتباطی این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید برای ما ارسال نمایید تا در صورت دارا بودن مولفه‌های لازم، منتشر گردد.

------------- با کلیک بر روی لینکهای ذیل تمامی روزنامه‌های کشور را رایگان مطالعه کنید -------------

روزنامه‌های عمومی | روزنامه‌های اقتصادی | روزنامه‌های ورزشی | سایر روزنامه‌ها| هفته‌نامه و ماهنامه | نشریات استانی

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۰۹۷۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارایه رایگان یک میلیون و ۴۶۰ هزار خدمت آزمایشگاهی در مرکزی

روح الله سهرابی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: مدیریت درمان دارای ۱۲ آزمایشگاه تشخیص طبی فعال در ۳ بیمارستان، یک پلی کلینیک و ۸ درمانگاه است و در این آزمایشگاه‌ها ۶۰ نیروی متخصص در رشته‌های علوم آزمایشگاهی به ارائه خدمت به بیمه‌شدگان اشتغال دارند.

وی افزود: در سال گذشته در بخش بستری و سرپایی برای حدود ۳۳۰ هزار مراجعه بیش از یک میلیون و ۴۶۰ هزار خدمت تشخیص طبی در آزمایشگاه‌های مراکز درمانی تأمین‌اجتماعی استان به‌صورت رایگان به بیمه‌شدگان ارائه شده است.

مدیر درمان تأمین اجتماعی استان مرکزی گفت: آزمایشگاه‌های مراکز درمانی تأمین اجتماعی استان مرکزی به انواع وسایل تشخیصی در زمینه‌های مختلف از جمله کشت میکروبی، هورمون‌شناسی، تشخیص مولکولی، بانک خون، بیوشیمی، خون‌شناسی مجهز هستند و تقریباً تمامی آزمایش‌های تشخیصی طبی عمومی و برخی تخصصی در این آزمایشگاه‌ها قابل ارائه و انجام است.

وی افزود: چنانچه به عللی امکان ارائه برخی خدمات معدود در آزمایشگاه‌های ملکی این سازمان مقدور نباشد، از طریق مراکز طرف قرارداد قابل انجام است.

سهرابی بیان کرد: آزمایش‌های تشخیص طبی در ۹ مرکز درمانگاهی، مطابق سطح‌بندی خدمات آزمایشگاهی اعلام شده از سوی وزارت بهداشت و درمان به‌عنوان متولی نظام سلامت انجام می‌شود و در ۳ بیمارستان نیز تقریباً تمامی آزمایشات موردنیاز برای سیر درمان بیماران قابل انجام است و برای ارائه این خدمات از بیمه‌شدگان سازمان تأمین‌اجتماعی هیچ وجهی دریافت نمی‌شود.

مدیر درمان تأمین اجتماعی استان مرکزی ادامه داد: در بخش درمان غیرمستقیم نیز با بیش از ۹۰ آزمایشگاه در بخش خصوصی و دولتی طرف قرارداد هستیم که خدمات آزمایشگاهی را حسب تشخیص پزشک و در قالب تعهدات بیمه‌های پایه که از سوی شورای عالی بیمه تعریف شده به بیمه‌شدگان، بازنشستگان و سایر افراد تحت پوشش این سازمان ارائه می‌کنند.

کد خبر 6086749

دیگر خبرها

  • انجام بیش از ۳۳۱ هزار آزمایش کلرسنجی از شبکه‌های توزیع آب استان یزد
  • انجام بیش از ۳۰۰ آزمایش کلرسنجی از شبکه‌های توزیع آب
  • سنگ کیسه صفرا چیست و چگونه درمان می‌شود؟
  • نمونه برداری از طلافروشی‌های استان تهران برای شناسایی مصنوعات با عیار پایین
  • ابرپروژه سد و نیروگاه «اومااویا» نمونه توان صنعت فنی و مهندسی کشور است
  • خلجی: ابرپروژه سد و نیروگاه «اومااویا» نمونه توان صنعت فنی و مهندسی کشور است
  • معلمان نمونه استان چهارمحال و بختیاری معرفی شدند
  • در شرایط تحریمی مهندسان ایرانی در سریلانکا سد ساختند
  • ارایه رایگان یک میلیون و ۴۶۰ هزار خدمت آزمایشگاهی در مرکزی
  • رصد ۳۰ نمونه از محصولات کارخانجات خوراک دام و طیور در کرمان