Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-24@03:50:27 GMT

مهارت آموزی در کارگاه به منزله اشتغال به کار نیست

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۷۱۲۱۰۱

مهارت آموزی  در کارگاه به منزله اشتغال به کار نیست

وزارت کار خبر داد: هدف اصلی دستورالعمل اجرایی مهارت آموزی در محیط کار واقعی آشنایی مهارت آموزان با محیط کسب و کار، کسب تجربه، آماده سازی و ایجاد خود باوری است. مهارت آموزی در کارگاه صرفاً جنبه آموزشی دارد و به هیچ وقت به منزله اشتغال به کار نیست.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، هفته گذشته بود که علی خدایی، عضو کارگری شورای عالی کار در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در واکنش به ابلاغ دستورالعمل « مهارت آموزی نیروی کار حین اشتغال در فضای واقعی» گفت: در حالی که جامعه کارگری در حال بررسی طرح کارورزی بود، در تاریخ 13 اردیبهشت سال جاری دستورالعملی با استناد به بند 5 شورای عالی اشتغال تحت عنوان « مهارت آموزی نیروی کار حین اشتغال در فضای واقعی» از سوی ربیعی به مدیران کل ادارات کار سراسر استان ها ابلاغ شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو کارگری شورای عالی کار ادامه داد: ایجاد بسترهای ایجاد اشتغال مولد و پایدار برای جوانان و عملیاتی کردن برنامه های اشتغالزایی در سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال یکی از اهداف این دستورالعمل عنوان شده است. در این دستورالعمل بیان شده است که این دستورالعمل با «تأکید بر اهمیت مضاعف در دستور کار مراجع ذی ربط قرار گیرد».

عضو کارگری شورای عالی کار با تأکید بر اینکه طرح « مهارت آموزی نیروی کار حین اشتغال در فضای واقعی» همان طرح استاد شاگردی است که با توجه به ایرادهایی که بر آن وارد شد، از دستور اجرا خارج شد گفت: درحال حاضر عنوان طرح استاد شاگردی قبلی تغییر کرده و با عنوان جدید مجدداً برای اجرا به استان ها ابلاغ شده است. این طرح به مراتب بدتر از طرح کارورزی است.

عضو کارگری شورای عالی کار با انتقاد از ابلاغ ناگهانی دستورالعمل « مهارت آموزی نیروی کار حین اشتغال در فضای واقعی» گفت:این طرح که همان طرح استاد شاگردی گذشته است مجدداً با تغییر عنوان به استان ها ابلاغ شده تا یک سال از کارگران بیکار بدون حقوق بیگاری بکشند.

پس از انتشار این خبر ، وزارت کار واکنش نشان داد و به منظور شفاف سازی در زمینه سیاست های فعال بازار کار اعلام کرد. متن کامل توضیحات به شرح زیر است.

*مهارت آموزی در کارگاه صرفاً جنبه آموزش مهارتی داشته و به هیچ­وجه به منزله اشتغال به کار نیست

1- هدف عمده دستورالعمل اجرایی مهارت آموزی در محیط کار واقعی آشنایی مهارت آموزان با محیط کسب و کار، کسب تجربه، آماده سازی و ایجاد خود باوری می باشد که حضور مهارت آموز در کارگاه صرفا جنبه آموزش مهارتی داشته و به هیچ­وجه به منزله اشتغال به کار محسوب نمی­شود واین موضوع در دستورالعمل یاد شده نیز به عنوان یکی از روشهای آموزش فنی و حرف ه­ای به صراحت مورد تاکید واقع شده است.

2- در خبر منتشره جامعه هدف دستورالعمل، جامعه کارگری فرض شده در صورتیکه دستورالعمل مذکور با هدف اصلی ارائه آموزش مهارتی به جوانان بیکار غیر دانش آموخته دانشگاهی تنظیم و ابلاغ شده است. با این وجود عضویت نماینده تشکلهای کارگری در کمیته اجرایی استانها به منظور اطمینان از صیانت حقوق جامعه کارگری پیش­بینی شده است.

3- با توجه به اینکه مخالفت نماینده تشکلهای کارگری با طرح مهارت آموزی در محیط کار واقعی به استناد فصل پنجم قانون کار ومحدوده سنی موضوع بند (ب) ذیل ماده 112 اعلام شده است، لازم به یادآوری است طرح مذکور به استناد ماده 3 قانون تشکیل شورای عالی اشتغال تنظیم گردیده و در قالب قانون کار نیز با بند(الف) ماده 112 مبنی بر اینکه، کسانی که فقط برای فراگرفتن حرفه خاص بازآموزی یا ارتقاء مهارت برای مدت معین در مراکز کارآموزی و یا آموزشگاههای آزاد آموزش می بینند کارآموز تلقی می شوند، کاملاً مطابقت دارد. لذا اجرای دستورالعمل مذکور هیچگونه ارتباطی با حقوق کارگران در حال کارآموزی موضوع بند(ب) ماده 112 قانون کار ندارد.

4- در ارتباط با سوالات مطرح شده در زمینه وظایف آموزشی وزارت متبوع نیز یادآور می گردد که مسئولیت آموزش­های مهارتی بویژه در ارتباط با بازار کاردر کشور تنها در صلاحیت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی می باشد که از طریق سازمان آموزش فنی و حرفه ای در سراسر کشور اجرا می شود و حتی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی یا سایر دستگاههای اجرایی در صورت اقدام به ارائه آموزش مهارتی به آموزش­گیرندگان غیر از پرسنل خود، بایستی موافقت سازمان مذکور را کسب نمایند.

انتهای پیام/

R1012189/P1012122/S7,82/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۱۲۱۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری دومین نمایشگاه کار دانشگاه تهران با هدف اشتغال دانشجویان

مهدی شهبازی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران در نشست خبری دومین نمایشگاه کار دانشگاه تهران با اشاره به جشن ۹۰ سالگی دانشگاه تهران بیان کرد: دانشگاه تهران وظیفه پیگیری این سنت دانشگاهی را بر عهده دارد که با آموزش عالی نوین پیوند خورده است. 

او گفت: ۹۰ رویداد بزرگ در سال جاری در دانشگاه تهران برگزار می شود که یکی از رویدادها برگزاری نمایشگاه کار از ۲۱ تا ۲۳ خرداد است، هدف دانشگاه از برگزاری این نمایشگاه تکمیل چرخه مهارت، آموزش و اشتغال است. 

شهبازی با تاکید بر کسب مهارت‌های تخصصی توسط دانشجویان، مطرح کرد: در ترم جاری استقبال خوبی از درس یادگیری تجربی شد و نمایشگاه پیش رو نمایشگاهی است که ظرفیت ها را برای ذی نفعان امر پررنگ تر خواهد کرد، نماینده شرکت ها و صنایع در این نمایشگاه نیازهای خود را اعلام می کنند تا دانشجویان جذب بازار کار شوند. تلاش می کنیم با برگزاری اردوهای مهارتی علاوه بر ایجاد فضای تفریحی و شاد، حتما دانشجویان را از نزدیک با صنایع آشنا کنیم. 

او تاکید کرد: پیشنهاد می کنیم که وزارت عتف برگزاری نمایشگاه کار را به منظور تقویت بیشتر ارتباط صنعت با دانشگاه در تمام مراکز آموزشی و دانشگاه ها جدی بگیرد. 

در ادامه، فرشته امین، مدیر کل اداره مهارت دانشگاه تهران و دبیر علمی دومین نمایشگاه کار دانشگاه تهران با بیان اینکه، بحث انتخاب جذب نیروی انسانی یکی از موضوعات مهم سازمان ها و منابع انسانی است، اضافه کرد: سازما‌ن‌ها قصد دارند نیروی متعهد متخصص و با انگیزه برای خود جذب کنند، از طرفی یک دغدغه مهم برای دانشجویان، پیدا کردن شغل مناسب مرتبط با رشته تحصیلیشان است.

او بیان کرد: امسال هم مانند سال گذشته دومین نمایشگاه کار دانشگاه تهران را برنامه ریزی کرده و اجرا می‌کنیم. در سال گذشته بیش از صد سازمان داخلی، بین المللی و دانشگاهی در نمایشگاه کار حضور داشتند و بیش از ۱۰ هزار دانشجو در این نمایشگاه و کارگاه های آن شرکت کردند.

امین گفت: بعد از نمایشگاه سال گذشته، ارزیابی انجام دادیم و خوشبختانه در زمینه های مختلف اتفاقات خوبی شکل گرفت.

او با اشاره به شعار امسال که شبکه سازی با بهترین‌ها برای ساخت آینده است، گفت: ایجاد کنسرسیوم بین سازمان ها برای تبادل نیروی انسانی و دانش، دستاورد سال گذشته است.

امسال ارزیابی خاص تری روی سازمان هایی که تمایل دارند در نمایشگاه باشند خواهیم داشت.

دبیر نمایشگاه کار دانشگاه تهران با اعلام اینکه ثبت نام کارجویان و کارفرمایان برای حضور در نمایشگاه از امروز آغاز خواهد شد، مطرح کرد: ملاک ما برای حضور سازمان‌ها این است که اعتبار لازم را داشته باشند و فرصت‌های شغلی متنوع ارائه بدهند.

او همچنین از افتتاح اداره کل مهارت خبر داد و گفت: اولین دانشگاهی هستیم که با چنین عنوانی اداره‌ای را راه اندازی کرده ایم. قصد داریم با ایجاد این اداره کل و برنامه های متنوعی‌ که طراحی و تدوین می‌شود بتوانیم به دانشجویان، فارغ‌التحصیلان و نسل جوان در کسب مهارت و تخصص و اشتغال کمک بکنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی دانشگاه و كنكور

دیگر خبرها

  • ۲۰ هزار سرباز ماهر وام خوداشتغالی گرفته‌اند
  • لزوم رسیدگی مجلس به لایحه مهارت آموزی کارکنان وظیفه/ آموزش مهارتی بیش از ۱ میلیون سرباز وظیفه طی ۶ سال اخیر 
  • ۲۰ هزار سرباز ماهر وام خوداشتغالی گرفته اند
  • پرداخت زکات فطریه در استان بوشهر ۱۲ درصد افزایش یافت
  • هر قدمی برای کار و اشتغال برداشته شود برای عظمت و بزرگی ایران است
  • ثبت ۱۱۷ درصدی تعهد اشتغال شهرستان اردستان
  • برگزاری دومین نمایشگاه کار دانشگاه تهران با هدف اشتغال دانشجویان
  • تحقق ۱۰۰ درصدی تعهد اشتغال خراسان رضوی
  • مشارکت اتاق بازرگانی برای توسعه مهارت‌آموزی در دوره متوسطه دوم
  • رنجش معلمان ماده ۲۸ از شهریه بالای دوره مهارت‌آموزی