Web Analytics Made Easy - Statcounter

استان‌ها>ایلام - ایرنا نوشت:عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: سطح زیر کشت اراضی آبی استان ایلام با اجرای سدهای چناره و جزمان 10 هزار هکتار افزایش می یابد.

سلام امینی در گفت و گویی اظهار کرد: پیگیری ها و جلسات متعددی با وزیر و قائم مقام وزیر نیرو صورت گرفته تا بتوانم سدهای غیر فعال شده و فراموش شده استان را دوباره احیا کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: سد چناره که از نوع سنگ ریزه ای با هسته رسی بوده و 604 متر طول تاج خواهد داشت با هدف تامین آب کشاورزی و تولید 6،60 مگاوات برق در دست احداث است و در حوزه سد کرخه قرار دارد، ایجاد طرح های جدید در حوزه سد کرخه بر اساس تصمیم های اخذ شده از سوی مسئولان وزارت نیرو ممنوع شده بود و حتی طرح های قدیمی نیز برای اجرا مشکل داشتند.
رئیس مجمع نمایندگان استان ایلام افزود: احداث سد چناره یکی از طرح های این حوزه بود که از ردیف بودجه ای برخوردار نبود و با ساختن شدن این سد امکان ساخت سد دیگری وجود نداشت ولی بعد از پیگیرهای مستمر توانستم مجوز شروع فعالیت این پروژه را بگیریم.
امینی تاکید کرد: سد جزمان نیز در منطقه هلیلان می تواند در مشروب سازی اراضی کشاورزی شهرستان چرداول بسیار تاثیرگذار باشد، ولی با توجه به اینکه احداث سد در محدوده سد سیمره ممنوع است تنها از طریق ایجاد بند انحرافی مشکلات مردم منطقه برای آبیاری اراضی خود قابل حل شدن است و در کنار آن مسئله ممنوعیت احداث سد در محدوده سد سیمره نیز برطرف می شود.
وی ادامه داد: وزیر نیرو با از سر گیری احداث این سدها موافقت کردند و قرار شد سد چناره برای تامین بودجه به بانک معرفی و سد جزمان نیز به صورت پروژه جایگزین شروع به فعالیت کند.
نماینده مردم ایلام ، ایوان ، چرداول ، سیروان ، مهران و ملکشاهی در مجلس شورای اسلامی در خصوص روند اجرای سد گاوی یادآور شد: عملیات اجرایی این سد در 20 کیلومتری شمال شرقی شهر مهران سال 89 آغاز شده و با آبگیری آن ضمن کنترل و ‏ذخیره سازی جریان نابهنگام و سیلاب های ورودی و پخش مناسب آب، 2 هزار و 762 هکتار از زمین های کشاورزی منطقه از طریق احداث شبکه آبیاری و زهکشی آبیاری می شود، ضمن اینکه با بهره برداری از سد گاوی با حجم مخزنی 47.7 میلیون مترمکعب هشت میلیون متر مکعب از آن برای تامین آب شهر مهران در نظر گرفته می شود.
امینی تاکید کرد: این سد مخزنی به دلایل فنی و اقتصادی به شیوه قبلی قابلیت اجرا نداشت، اما بصورت سازه جدید به صورت بند اوجی و دریچه دار یا سازه مناسب دیگری که در مطالعه تجویز می شود، تغییر پیدا خواهد کرد.
وی گفت: آمار بیکاری در استان نخستین و مهم‌ترین مشکل ایلام محسوب می‌شود، رونق ‌بخش کشاورزی می‌تواند به کاهش نرخ بیکاری در کوتاه ‌مدت کمک کند و توسعه کشاورزی و کشت محصولات با ارزش افزوده بالا، اشتغال خوبی را در پی دارد و امیدواریم مردم بومی منطقه و استان از این ظرفیت خدادادی برای ایجاد اشتغال و تولید به ‌خوبی استفاده کنند که در این میان احداث سدهای متعدد در رونق کشاورزی و ایجاد اشتغال این بخش بسیار تعیین کننده است.
به گزارش ایرنا، 19 دشت آبی در استان ایلام وجود دارد که از این تعداد وضعیت چهار دشت مهران، برتش، موسیان و قسمتی از دشت عباس شرقی ممنوعه بحرانی است و مابقی دشت ها نیز از افت منابع آب زیرزمینی زیادی برخوردار هستند.
سفره های زیرزمینی آب استان بخاطر برداشت های بی رویه سالانه در مجموع با 15 میلیون مترمکعب کسری مواجه هستند.
هم اکنون سه سد در استان ایلام شامل سدهای چم گردلان، دویرج و کنگیر به بهره برداری رسیده و عملیات ذخیره سازی آب پشت این سدها صورت می گیرد و بر اساس آخرین ارزیابی ها حجم کنونی آب سدهای استان 271 میلیون متر مکعب است که در این میان حجم فعلی آب سد ایلام 63.3 میلیون متر مکعب، کنگیر ایوان 18 میلیون و دویرج نیز 194 میلیون متر مکعب است که وضعیت مطلوب و مناسبی را نشان می دهد.

48

کلید واژه‌ها : مجلس دهم - فراکسیون امید در مجلس دهم - کمیسیون انرژی مجلس - سد آبی - استان ایلام -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۱۳۷۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۰ هزار تغییر کاربری غیرمجاز قلع و قمع شد

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا گودرزی، معاون حفظ کاربری و یکپارچه سازی اراضی کشاورزی سازمان امور اراضی کشور با بیان اینکه ۱۴۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی در سال گذشته تجمیع و ۱۰ هزار هکتار یکپارچه سازی شد، گفت: قصد داریم امسال در راستای شعار جهش تولید با مشارکت مردم از ظرفیت شرکت‌های مهندسی مشاور و دانش بنیان برای تجمیع و یکپارچه سازی اراضی کشاورزی استفاده کنیم.

وی در چهل و هفتمین جلسه قرارگاه مرکزی صدور اسناد، حفظ کاربری و یکپارچگی اراضی کشاورزی، ادامه داد: سال گذشته ۶۸۱۴ مجوز تغییر کاربری برای طرح‌های مختلف کشاورزی دادیم و ۸۱ هزار و ۸۶۲ مورد شناسایی تغییر کاربری غیرمجاز اراضی کشاورزی داشتیم.

وی اظهار کرد: برای تمام تغییر کاربری غیرمجاز اراضی کشاورزی پرونده تشکیل شده و ۴۰ هزار مورد آن قلع و قمع شده است.

گودرزی میزان شناسایی تغییر کاربری غیرمجاز اراضی کشاورزی در سال ۱۴۰۱ را حدود ۷۰ هزار مورد عنوان کرد.

۷۳ درصد اراضی رفع تداخل شد

در ادامه این نشست، محمد احمدی، مدیرکل دفتر مهندسی و حدنگاری امور اراضی سازمان امور اراضی کشور نیز گفت: ۱۰ میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی مشمول، تاکنون رفع تداخل و تعیین تکلیف شده‌اند.

وی افزود: ۱۰ میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی رفع تداخل شده معادل حدود ۷۳ درصد اراضی مشمول است.

کد خبر 6080013

دیگر خبرها

  • کشاورزان مازندران به استقبال کشت زراعی جدید رفتند
  • اختصاص 350 میلیارد ریال اعتبار برای توسعه طرحهای آبیاری در شهرستان مهاباد
  • اجرای شبکه آبیاری تا پایان سال در۶۰ هزارهکتار اراضی کشاورزی آذربایجان‌غربی
  • تجهیز و نوسازی ۱۵۰ هکتار از شالیزار‌های آمل
  • ۶۰ هزار هکتار زمین‌کشاورزی در آذربایجان‌غربی زیرپوشش شبکه آبیاری است
  • مبارزه با بیماری «زنگ زرد» در ۴۰۰ هکتار از اراضی لرستان
  • افزایش بهره‌وری با تجمیع و یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی
  • مطلوب بودن مشارکت‌های مردمی در بخش کشاورزی خوزستان
  • پیش بینی برداشت ۲۳۰ هزار تن گندم از مزارع دهلران
  • ۴۰ هزار تغییر کاربری غیرمجاز قلع و قمع شد