Web Analytics Made Easy - Statcounter

مهدی مطهر نیا روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا درباره اظهارات تیلرسون وزیرامورخارجه آمریکا و اینکه این اظهارات دخالت در امورداخلی ایران نیست گفت: تیلرسون یک تاجری است که امروز وزارت امورخارجه را در دست گرفته و با ادبیات دیپلماتیک آشنا نیست ولی در عین حال مبرهن کننده امیال اتاق های فکر پست نومحافظه کار علیه ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: تیم ترامپ، تیم ضد تهران است که این امر را باید جدی گرفت. تمام سندهای موجود در اتاق های فکر و اندیشکده های کنونی ایالات متحده آمریکا که بر رییس جمهور کنونی و تیم او تاثیر بسزایی دارند همه به راهبرد تغییر و مهار رژیم در ارتباط با تهران نقل مکان کرده اند و تلاش می کنند که زمینه های ایجاد یک فضای ضد تهران را در حوزه بین المللی و به ویژه منطقه ای با توجه به استعدادهای موجود بعضی از دولت های عربی منطقه در ارتباط با تهران بر معیار ایران هراسی به وجود بیاورد.
این کارشناس بین الملل ادامه داد: بنابراین آنچه تیلرسون می گوید یک واقعیت به نام دخالت آمریکا در امور داخلی کشورهای هدف است. این امری نیست که ایالات متحده آمریکا آن را کتمان کند و یا سعی در پنهان کردن آن داشته باشد.
مطهرنیا یادآور شد: اکنون شاهد این هستیم که رییس جمهور ایالات متحده آمریکا با وجود حل و فصل مسایل میان هاوانا و واشینگتن بسیار صریح و واضح اعلام حرکت بر ضد هاوانا را به طور رسمی پشت تریبون بیان می کند؛ بنابراین باید گفت سیاست کنونی ایالات متحده آمریکا در دوران ترامپ بر مبنای پارادایم آشوب، داکترین بازیگر دیوانه و سیاست های کلان ابهامی و از طرف دیگر جاخالی دادن و ضربه زدن از منظر استراتژیک استوار است.
وی تاکید کرد: باید گفت آنچه که تیلرسون بیان کرده است محصول خامی، بی تجربگی یک کنشگر در جایگاه وزارت امورخارجه ایالات متحده آمریکا بوده و امری بدیهی از منظر تفسیر تاریخی ایالات متحده آمریکا و کنش های سیاسی او نسبت به کشورهای هدف است.
این کارشناس بین الملل یادآور شد: فراموش نکنیم اسناد کودتای 28 مرداد همزمان با این موضع گیری در ایالت آمریکا منتشر می شود و از طرف دیگر بیان واقعیتی است که دولت ایالات متحده آمریکا سعی بر کتمان آن ندارد و نه تنها آن را کتمان نمی کند بلکه هم اکنون تحت عنوان سیاست جهانی آمریکا از سیاست خارجی خود سخن می گوید و به مثابه یک رهبری امنیتی مداخله گر در اوضاع کشورهای هدف خود چهره نشان می دهد .
مطهرنیا گفت: این موجب شده است که هم اکنون در درون ایالات متحده آمریکا نیز آمریکای ترامپیستی به عنوان یک ننگ معنادار در ارتباط با ارزش های دموکراتیک ایالات متحده آمریکا در بین فراهمسنگان سیاسی این کشور جلوه کرده و تلاش عمده ای در جهت محدودسازی شخص ترامپ به عنوان ریس جمهور چه از سوی کنگره و چه از سوی اقشار و طبقات فعال سیاسی و مدنی در ایالات متحده آمریکا به وجود بیاید.

** سیاست ایران فضاسازی مناسب رسانه ای از منظر آرامش بخشیدن به اوضاع کنونی باشد
وی درباره مصوبه جدید سنای آمریکا و تحریم های جدید ایران و این که این مصوبه جدید نقض برجام هست یا خیر و واکنش هوشمندانه ایران چه باید باشد افزود: آنچه در ایات متحده آمریکا می گذرد نشان دهنده عزم جدید دولت ترامپ برای ایجاد فضای محدود کننده برای ایران به گونه ای است که مرزهای حقوقی برجام خدشه نخورده ولی در عین حال زمینه های ایجاد فضای محاصره و تحریم فزون تر ایران را فراهم سازد.
وی یادآور شد: قبل از روی کار آمدن ترامپ بر این نکته اشاره داشتم که دولت بعدی ایالات متحده آمریکا به داکترین محدودسازی همکاری بین المللی با ایران از طریق تفسیر مضیق یا محدود برجام دست خواهد زد و در بعد دیگر، محاصره منطقه ای تهران را دنبال خواهد کرد.
این کارشناس روابط بین الملل اضافه کرد: چه هیلاری رییس جمهوری می شد و چه ترامپ که رییس جمهور شد تنها تفاوت در نقش برجسته تر اسراییل در محاصره منطقه ای تهران بود که با روی کار آمدن ترامپ آنچه که هم اکنون می بینیم در راستای داکترین محدودسازی همکاری بین المللی با ایران و محاصره منطقه ای تهران صورت می گیرد.
مطهرنیا گفت: برجام برنامه جامع اقدام مشترک بر اساس توافقنامه ژنو و یک سند حقوقی است. فضاهای سیاسی و فضاسازی های سیاسی و فراروایت های رسانه ای داستان خاص خود را دارد و منطق حقوقی در مجامع بین المللی داستان خاص خود را دنبال می کند.
وی افزود: آنچه در تحریم های سنا دیده می شود تاکنون سندی حقوقی مبنی بر نقض برجام را بازتابش نداشته است. باید منتظر بود تا ابعاد گوناگون آن از منظر حقوقی مورد توجه شورای نظارت بر انجام برجام در تهران و دیگر مجامع ناظر بر انجام برجام حتی سازمان ملل متحد و شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار گیرد و همچنین دیگر قدرت های بین المللی نیز بر روی آن مطالعه و نظر نهایی خود را عرضه کنند.
این کارشناس بین الملل ادامه داد: البته این در حالی است که این تحریم ها باید درکنگره ایالات متحده آمریکا و مجلس نمایندگان آن نیز به تصویب برسد اکنون فقط سنا در کنگره آن را تصویب کرده است و پس از آن امضای رییس جمهور آمریکا را پای آن داشته باشد.
وی یادآور شد: با توجه به تلفیق تحریم های ایران و روسیه در یک سند به نظر می رسد کنگره جمهوری خواه - دمکرات آمریکا در یک همگرایی معنا دار با امتیاز دادن به یکدیگر برسر کنترل رییس جمهور کنونی ایالات متحده آمریکا به گونه ای فراحزبی عمل می کنند و بر آن هستند که وی را به امضای تحریم های توامان ایران و روسیه هدایت کنند.
مطهرنیا گفت: باید منتظر بود موضع رسمی رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا در باب این تحریم ها در باب عملیاتی ایجاد شود بنابراین در وضعیت کنونی باید سیاست ایران متوجه فضاسازی مناسب رسانه ای از منظر آرامش بخشیدن به اوضاع کنونی باشد.
وی افزود: و در عین حال تحقیق و بررسی همه جانبه بر روی ابعاد این تحریم ها از منظر حقوقی و انطباق آن با تمام موازین و مواد موجود در برجام از منظر تخصصی و حقوقی است تا زمینه های ایجاد یک فضای مناسب در جهت متهم کردن ایالات متحده آمریکا برای نقض برجام از منظر حقوقی وجود داشته باشد.
این کارشناس بین الملل خاطرنشان کرد: سنای آمریکا و طراحان این تحریم تلاش داشتند که به گونه ای اقدام کنند که از منظر حقوقی هیچ لبه اصطکاکی میان تحریم های جدید و آنچه که برجام خوانده می شود نداشته باشد چرا که ننگ عدول از برجام بر پیشانی ایالات متحده آمریکا خواهد خورد و این مهرداغ ننگین می تواند برای آمریکا هزینه های بسیاری بالایی را در ارتباط با ایران و نظام بین الملل و نظم منطقه ای بدنبال داشته باشد.
وی اضافه کرد: بنابراین از سوی دیگر نیز ایران مراقبت کند که در فضاسازی های سیاسی و جوزدگی های ناشی از برخورد و تعارض میان جناح های گوناگون سیاسی در ایران زمینه های اصطکاک معنادار رسانه ای در این زمینه ایجاد نشده و همه چیز بر معیار و منطق سیاست صبر و آمادگی برای اقدام پیش رود.
سیام**1058**1449 *خبرنگار:محمد افضلی **انتشار:امیرکاردان راد

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۱۴۸۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟

اگرچه ایالات متحده کمک‌های تازه‌ای را برای اوکراین تصویب و بریتانیا اخیرا از بزرگترین کمک نظامی‌اش به کی‌یف رونمایی کرد، اما زمان خواهد برد تا اوکراین قدرتش را به واسطه این کمک‌های جدید احیا کند و البته در عین حال کمبود نیروهای اوکراینی نقطه ضعف دیگری برای این کشور در مقابل جنگ با روسیه تلقی می‌شود.

به گزارش ایسنا، به محض آنکه «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا لایحه کمک به اوکراین را امضا کرد، ارتش ایالات متحده شروع به ارسال تجهیزات مورد نیاز به خط مقدم کرد. با این حال، بعید است اوکراین بتواند پیشرفت چشمگیری را در مقابل برتری‌های روسیه کسب کند.

روزنامه فایننشال تایمز در گزارشی می‌نویسد: «رای مثبت کنگره جهت ارسال کمک به اوکراین موجب افزایش روحیه برای کی‌یف شده است اما کمبود نیرو دغدغه‌ای بزرگ و حیاتی برای این کشور قلمداد می‌شود. از طرفی شاید کمک‌های آمریکا انگیزه‌ای برای کشورهای اروپایی ایجاد کند تا کمک‌های خود را به اوکراین افزایش دهند؛ همانگونه که نخست‌وزیر بریتانیا در جریان سفرش به ورشو از یک بسته کمکی نظامی ۵۰۰ میلیون پوندی رونمایی کرد.»

این روزنامه انگلیسی در ادامه می‌نویسد: «اوکراین ابتدا امیدوار بود که کمک‌های واشنگتن در ابتدای سال جاری میلادی به دستش برسد اما ظاهرا انتظار می‌رود سال ۲۰۲۴ همچنان برای اوکراین به معنای حفظ خطوط باشد تا بازپس‌گیری قلمروهایش. هفته گذشته لایحه کمک‌ آمریکا به اوکراین تصویب شد و زمان خواهد برد تا اوکراین وضعیت دشوار خود را که از ماه‌های اول ۲۰۲۴ گریبان‌گیر آن شده، بهبود ببخشد. هم‌چنین یگان‌های جدید باید آموزش ببینند و زمان می‌برد تا اوکراین کاملا از کمک‌های آمریکا بهره‌مند شود.»

فایننشال تایمز با اشاره به انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ ایالات متحده می‌نویسد: «کی‌یف شاید برای به رخ کشیدن دستاوردهای نظامی پیش از انتخابات نوامبر ایالات متحده و توجیه این کمک‌ها، تحت فشار قرار بگیرد و آمریکا (دولت جو بایدن) از او دستاوردهای نظامی بخواهد. اما اوکراین همچنان به جذب منابع نیاز دارد و در عین حال با توجه به انتخابات آتی آمریکا و حضور چهره‌ای جمهوری‌خواه نظیر دونالد ترامپ، آینده روند این کمک‌ها به اوکراین مشخص نیست.»

این روزنامه هم‌چنین تاکید می‌کند: «در حال حاضر بهترین راه اوکراین برای تداوم مبارزه با روسیه، ادامه دادن انواع حملاتی است که اخیرا در حال افزایش هستند. طی این حملات از پهپادهای دوربرد علیه پالایشگاه‌های نفت و سایر اهداف با ارزش استراتژیک در روسیه استفاده شده است اما اوکراین نمی‌تواند از موشک‌های دوربرد اتکمز یا موشک‌های کروز سایه طوفان که سوناک در ورشو این هفته وعده داد، برای حمله به اهدافی در روسیه استفاده کند.»

فایننشال تایمز در پایان با اشاره به قدرت روسیه می‌نویسد: «در حالیکه هیچ راه آسانی برای به زانو درآوردن روسیه وجود ندارد، اما شاید در این مسیر نقاط آسیب‌پذیر این کشور فاش شود. از لحاظ انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا هم حتی اگر ترامپ پیروز شود، ضمانتی برای خرسندی پوتین ارائه نمی‌دهد زیرا ترامپ احتمالا بخواهد برنامه صلح خودش را در پیش بگیرد.»

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • عقب‌نشینی آمریکا از تحریم گردان نظامی افراطی رژیم صهیونیستی
  • (تصاویر) A-۱۰ Thunderbolt II؛ «گراز» ترسناک نیروی هوایی آمریکا
  • مسقط، مهم ترین تسهیل کننده دیدارهای غیرمستقیم ایران و آمریکا / چرا عمان تمایلی به نمایش قدرت دیپلماتیک خود ندارد؟/ عمان کانال گفت و گوی غیرمستقیم میان تهران-واشنگتن را باز نگاه داشته است
  • طالبان خطاب به روسیه: حکومت افغانستان فراگیر است | دخالت در امور داخلی خود را نمی پذیریم
  • طالبان: دخالت در امور داخلی خود را نمی پذیریم
  • اختلاف ها حل نشد اما واشنگتن و پکن مسیر گفت و گو را انتخاب کردند
  • اسرائیل درمانده است ایران قواعد بازی را تغییر داد | این جمله یک اشتباه بزرگ از سوی بایدن بود
  • هاآرتص: اسرائیل دانشگاه‌های آمریکا را از دست داده است
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟