Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد رضایی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: این میزان سطح آلوده به آفت کاردرینا در شهرستان شیروان به علت شدت آلودگی، ارزش اقتصادی تولید را از دست داد و به ناچار برگردانده شد.
وی افزود: این کشتزارها مربوط به کشت هایی است که کارخانه قند شیروان توصیه کرده بود نسبت به کشت این محصول اقدام نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رضایی تصریح کرد: کشتزارهای چغندرقند که بیشترین آلودگی را داشته اند، تاریخ کشت را رعایت نکرده بوده و با تاخیر کشت شده بود و به همین لحاظ آسیب پذیرتر بودند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌شمالی افزود: آفت کاردرینا یا کرم برگ خوار چغندر قند، برخی از سال ها که شرایط محیطی برای فعالیتش مناسب باشد، طغیان و کشاورزان را دچار خسارت می کند.
وی تصریح کرد: امسال نیز به لحاظ شرایط بارندگی و کاهش بارش ها، بستر برای فعالیت این آفت مساعد شده است و به نوعی شاهد طغیان آن در کشتزارهای چغندر قند به ویژه در شیروان هستیم.

* کرم همه چیز خوار
رضایی گفت: کرم کاردرینا، آفتی است که از چند نوع گیاه حتی گیاهان وحشی و غیرکشاورزی تغذیه می کند و به همین لحاظ مبارزه با آن سخت تر از مبارزه با سایر آفت ها است.
وی تصریح کرد: جز چغندر قند، کشتزارهای سیب زمینی، گوجه فرنگی، پیاز و پنبه از دیگر محصولاتی هستند که در معرض حمله و هجوم کرم کاردرینا هستند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌شمالی گفت: در شهرستان های بجنورد، شیروان، فاروج و مانه و سملقان گزارش هایی از آلوده شدن کشتزارهای مختلف به این آفت به دست رسیده است.

*خسارت در سایر محصولات کمتر است
رضایی با بیان اینکه تمایل کرم کاردرینا برای حضور در کشتزارهای چغندرقند است خاطرنشان کرد: گزارش هایی که از سایر کشتزارها به دست رسیده حاکی است میزان خسارت های وارد شده از این آفت کم است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌شمالی تصریح کرد: برآورد ما این است که خسارت های وارد شده به سایر کشتزارها به 10 درصد نمی رسد.
وی درباره راهکارها برای مقابله با این آفت گفت: کرم کاردرینا در شب فعالیت دارد بنابراین برای موثر واقع شدن مبارزه شیمایی، کشاورزان باید شب ها نسبت به سمپاشی علیه این آفت اقدام کنند.
وی افزود: در مبارزه شیمیایی با کرم کاردرینا، 2 نوع سم مورد استفاده قرار می گیرد و در صورتی که کشاورزان شرایط فنی و کارشناسی مبارزه شیمایی را به خوبی رعایت کنند به راحتی می توانند به هدف خود در از بین بردن آفت دست پیدا کنند.

*کشاورزان نکات فنی مبارزه شیمایی را رعایت کنند
رضایی درباره گلایه کشاورزان از اینکه مبارزه شیمیایی تا کنون بی نتیجه بوده است گفت: کشاورزان یا استفاده از نوع سموم و ترکیب آن را به خوبی رعایت نکرده اند و یا اینکه در روز اقدام به سمپاشی در کشتزارها مبادرت داشته اند.
وی افزود: در بسیاری از موارد، یک بار سمپاشی و مبارزه شیمایی جوابگو است اما بعضا که نیاز به مبارزه دوباره باشد، با فاصله 10 روزه می توان از خسارت های کرم کاردرینا جلوگیری کرد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌شمالی خاطرنشان کرد: هنوز گزارش دقیقی از سطح کشتزارهای آلوده به آفت کرم کاردرینا در استان به دست نرسیده است.

* سم به اندازه کافی تامین شده است
رضایی تاکید کرد: اکنون سم به میزان کافی در بازار برای مبارزه شیمایی با کرم کاردرینا وجود دارد و کشاورزان می توانند با تهیه سموم نسبت به مبارزه و جلوگیری از خسارت های بیشتر اقدام کنند.
به گفته وی نخستین گزارش ها از آفت کرم کاردرینا در اواسط خرداد ماه به دست رسیده است و کشاورزان را درگیر کرده است.

* سایت خبرگزاری جمهوری اسلامی خراسان شمالی به نشانی http://www.irna.ir/nkhorasan و کانال تلگرامی این خبرگزاری به نشانی https://t.me/irnabojnurd در دسترس افراد برای اطلاع از آخرین اخبار و رویدادهای استان است.
نشانی ایرنای خراسان شمالی در اینستاگرام هم https://www.instagram.com/irnabojnurd است.
همچنین مردم می توانند دیدگاه ها و پیشنهادهای خود را به نشانی https://t.me/irnaBOJ تگرام کنند.
7185/6042 خبرنگار: کبری علی آبادی ** انتشاردهنده: سیدحسین قدسی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۱۷۷۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت طلای سفید در سیستان وبلوچستان

ایسنا/سیستان و بلوچستان تلاش برای توسعه پنبه‌کاری در سیستان و بلوچستان دستاوردهایی به همراه داشته و با راهبرد حمایتی، چشم‌انداز احیا و رونق کشت پنبه در استان افق روشنی دارد که در صورت حمایت می‌تواند به سمبل و نماد به‌زراعی در دوران کم‌آبی تبدیل شود.

اعمال برخی سیاست‌های حمایتی و برنامه‌های درازمدت، بروز برخی وقایع اقلیمی و اعمال سیاست‌های اقتصادی در سایر حوزه‌های کشاورزی موجب رغبت تعدادی از کشاورزان به کشت پنبه در استان شده است.

با توجه به مشکلات استان سیستان و بلوچستان در تامین منابع آبی مورد نیاز بخش زراعی و ضرورت کاهش کشت‌های پرآب، باید احیای کشت پنبه بیش از پیش در دستور کار متولیان قرار بگیرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان گفت: در قالب خرید تضمینی وش پنبه مابین سازمان جهادکشاورزی استان سیستان وبلوچستان و یک شرکت فعال در این زمینه یک هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به زیر کشت قراردادی پنبه خواهد رفت.

سید محمد رضا سیدحسینی در گفت وگو با ایسنا، تصریح کرد: براساس این تفاهمنامه، کشاورزان با حمایت سازمان جهاد کشاورزی و این شرکت، مزارع خود را به کشت پنبه اختصاص و کارخانه پنبه تولیدی را با نرخ تضمینی در مزرعه خریداری می‌کند.

وی  بیان کرد: کشت پنبه از اوایل فروردین ماه سالجاری در سیستان‌وبلوچستان آغاز و تا مرداد ماه با همکاری کشاورزان شهرستان های دلگان ،بمپور ،ایرانشهر، خاش و تفتان ادامه خواهد داشت.

سید حسینی افزود: تاکنون ۱۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی زیر کشت پنبه رفته است.

وی اظهار کرد: با انجام کشت های قراردادی دغدغه کشاورزان جهت فروش محصول مرتفع و زمینه توسعه کشت این محصول در سیستان وبلوچستان فراهم خواهد شد.

وی تاکید کرد: جهت ارتقای دانش بهره برداران استان برای کشت پنبه ،سفرهای آموزش و ترویجی به استان های پیشرو در کشت پنبه انجام می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گشایش نمایشگاه موزه عبرت در شیروان
  • خرید تضمینی گندم به بیش از یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن رسید
  • مبارزه علیه سن مادر در ۱۸ هزار هکتار از مزارع رزن
  • مبارزه شیمیایی با آفات مزارع گندم و جو مازندران
  • سومین دور مسابقات کشتی با چوخه در شیروان برگزار شد
  • افتتاح طرح آبرسانی فلارد یک در شهرستان فلارد
  • ۱۵۴ هزار هکتار مزارع گندم و جو مازندران مبارزه شیمیایی شد
  • مبارزه با سن مادر غلات در بیش از ۲۵ هزار هکتار از مزارع اسدآباد
  • کشت طلای سفید در سیستان وبلوچستان
  • احیای ۲۳۰ هکتار از مراتع شیروان