Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-29@10:55:55 GMT

گل مژه را به سادگی درمان کنید

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۷۱۸۳۲۰

گل مژه را به سادگی درمان کنید

«گل مژه» نوعی ورم چرکی است که روی چشمها ظاهر می شود که با درد نسبتاً شدید همراه بوده و شکل نازیبایی به صورت می دهد.با وجود این که “گل مژه” پس از چند روز خود به خود و حتی بدون درمان بهبود می یابد، اما درمان و توجه به یک سری نکات برای پیشگیری از بروز آن الزامی است.

گل مژه برای دید خطری ایجاد نمی کند و معمولاً ظرف چند روز خوب می شود و معمولاً منشاء آن میکروب “استافیلو کوک” است که داخل بینی فراوان است و به راحتی ممکن است توسط دست از بینی به پلک ها منتقل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گل مژه شبیه یک جوش چرکی است که ممکن است از داخل یا خارج پلک رشد کند؛ گل مژه در هر سنی ممکن است بروز کند. ابتدا درد، قرمزی، حساسیت و تورم در موضع شروع شده و سپس یک جوش چرکی ظاهر می شود. گاهی تنها مجاور ضایعه متورم است و گاهی همه پلک متورم می شود، گاهی نیز آبریزش، احساس وجود جسم خارجی و حساسیت به نور نیز ایجاد می شود.

گل مژه اغلب بدون درمان ظرف چند روز برطرف می شود. البته می توان با کمپرس گرم روزی چهار مرتبه برای ده تا پانزده دقیقه بهبود آن را تسریع کرد. این کار سبب کاهش درد و سریعتر سر باز کردن گل مژه می شود. معمولا سطح گل مژه پس از مدتی پاره شده چرک آن تخلیه و سپس ترمیم و خوب می شود.

هیچ گاه گل مژه را فشار ندهید و بگذارید خودش سرباز کند. اگر شما مکررا دچار گل مژه می شوید بهتر است از پماد آنتی بیوتیک برای پیشگیری از عود آن استفاده کنید. همچنین شستشوی مرتب لبه پلک ها با شامپو بچه عود آن را کاهش می دهد. گل مژه ایی که در سطح داخلی پلک ایجاد می شود ممکن است کاملا ًاز بین رفته یا خود به خود سرباز کنند و گاهی لازم می شود که پزشک آنها را باز و تخلیه کند.

توصیه های مهم

از آنجا که گل مژه عموماً به دلیل تماس با
 باکتری ها ایجاد می شود، لازم است تا نکات زیر حتما مد نظر قرار گیرند:

از خاراندن، فشار دادن و کندن گل مژه خودداری کنید؛ زیرا ممکن است عفونت تشدید شده و به چشم آسیب برسد.
برای پیشگیری از ابتلا به عفونتها باید بهداشت را کامل رعایت کنید.
تا زمان بهبود کامل نباید از لوازم آرایشی استفاده کرد.
در مدت این بیماری از لنز استفاده نکنید؛ زیرا سبب انتقال باکتری ها و سرایت به چشم دیگر می شود.
اگر چشم دچار خونریزی یا مشکل حاد دیگری شد حتما با پزشک مشورت کنید.

چطور می توان گل مژه را درمان کرد؟

بسیاری از روشهای طبیعی می توانند برای تسکین و حتی درمان گل مژه مؤثر باشند. البته باید توجه داشت، التهاب و تورم طی مدت زمانی ممکن است به دیگر قسمتهای بدن سرایت یابد که در صورت تشدید نشانه‌ها باید به متخصص مراجعه کرد، اما بهتر است ترفندهای طبیعی زیر را برای این ناراحتی امتحان کنید.

آب گرم

بر اساس این درمان قدیمی، باید یک لیتر آب را جوش آورد و سپس اجازه داد تا سرد شود. پس از ولرم شدن آب، تکه ای پارچه تمیز را درون آن قرار داده و روی گل مژه به مدت ۱۰ دقیقه بگذارید. هر چند دقیقه دستمال را عوض کنید.

اقاقیا

اقاقیا می تواند نقش مهمی در تسکین دردهای گل مژه داشته باشد. کمی از گل های اقاقیا را در دو لیوان آب جوش بریزید. پس از سرد شدن اسانس گلها در آب پخش می شود. دستمال را در محلول ولرم گذاشته و مانند کمپرس به مدت کمتر از ۱۰ دقیقه روی چشم بگذارید.

گشنیز

باید خاطر نشان کرد، یکی از مؤثرترین راهکارهای طبیعی برای درمان گل مژه ، گشنیز است. یک قاشق از دانه های گشنیز را در یک لیوان آب بجوشانید. پس از سرد شدن و صاف کردن، محلول را تا سه روز برای شست و شوی چشم استفاده کنید.

چای

تانین موجود در برگهای چای به بهبود این عفونت کمک می کند. یک چای کیسه ای را در آب گرم خیس کرده و به مدت ۱۰ دقیقه روی گل مژه بگذارید. این کار را تا زمان بهبود کامل هر روز تکرار کنید.

شاید دوست داشته باشید جعفری

برگهای تازه جعفری را در یک ظرف آب بجوشانید. بگذارید کمی بماند، سپس دستمال تمیزی را در آن خیس کرده و روی چشم قرار دهید. این کار را دو بار در روز ، صبح و شب پیش از خواب تکرار کنید. این کار به کاهش التهاب و حساسیت پلکها کمک می کند.

بابونه

برای رهایی از شر گل مژه، کمی از برگ های بابونه را در دو لیوان آب جوش بریزید. سپس صاف کرده و بگذارید تا سرد شود. پس از ولرم شدن، پارچه ای تمیز را در آن خیس کرده و روی چشم آسیب دیده به مدت ۱۰ دقیقه بگذارید. این کار را دو بار در روز تکرار کنید.

زردچوبه

زردچوبه یک آنتی باکتری طبیعی است. یک قاشق پودر زردچوبه را در دو لیوان آب بجوشانید تا حجم مایع به نصف برسد. سه قطره از محلول را ۲ تا ۳ بار در روز در چشم بچکانید.

گوجه فرنگی

این ترفند به ویژه در تسکین درد مؤثر است. یک گوجه فرنگی تازه را برش دهید و تکه های آن را به مدت پنج دقیقه روی چشم بگذارید. این کار را سه بار در روز تکرار کنید. این کار نه تنها به کاهش التهاب کمک می کند بلکه درخشش بسیار خاصی نیز به پوست می دهد.

آلوئه ورا

آلوئه ورا خواص متعدد پزشکی دارد. برگ آن را از طول به دو نیم برش بزنید تا بهتر باز شود. یک تکه پنبه را با مایع درون برگ خیس کرده و به آرامی روی پلک قرار دهید. این کار را صبح و شب تکرار کنید و سپس با بابونه یا گلاب به مدت ۳ تا ۴ روز بشویید. این روش به درمان آب مروارید و دیگر التهابهای چشم نیز کمک می کند.

خیار

خیار خنک کننده و قابض است و برای ماسکهای پوست و درمان گل مژه بسیار مؤثر است. خیار را برش دهید و تکه های آن را روی چشم عفونی بگذارید تا التهاب و درد کاهش یابد.

هشدار

به خاطر داشته باشید که گرچه این روشهای طبیعی در بهبود گل مژه کاملاً مؤثر است، اما با این حال اگر نشانه‌های عفونت تشدید شد یا گل مژه بهبود نیافت، نباید در مراجعه به پزشک تردید کرد.توجه کنید، پیشگیری همیشه بهتر از درمان است و یکی از بهترین اقدامهای پیشگیرانه حفظ نظافت دستها و اجتناب از تماس دست با چشم در مواقع آلودگی با مواد شیمیایی است.

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۱۸۳۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند

مدیرعامل موسسه محک با بیان اینکه از سال ۷۰ که این موسسه ایجاد شد تاکنون ۴۲هزار بیمار کودک سرطانی تشکیل پرونده داده اند، گفت:تا امروز ۱۶ هزار کودک سرطانی بهبودی پیدا کرده و به زندگی بازگشته اند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، نشست خبری کنگره دوسالانه بین المللی آنکولوژی کودکان یادبود «پروانه وثوق» در بیمارستان فوق تخصصی درمان سرطان «محک» برگزار شد.

هادی موسی خانی، فوق تخصص آنکلوژی در این نشست بیان داشت:۲۰درصد کودکان سرطانی کشور در بیمارستان محک تحت درمان قرار می‌گیرد و شایع‌ترین سرطان در کودکان سرطان خون و پس از آن تومور مغزی است.

وی ادامه داد:درمان آنکولوژی به یک کار تیمی نیاز دارد. در محک به این موضوع توجه خاصی دارد. استید این بیمارستان سابقه هیات علمی دانشگاه دارند و همه آنکولوژیست‌ها آرزوی کار کردن در محک را دارند.

آراسب احمدیان، مدیر عامل موسسه خیریه درمان کودکان سرطانی محک با بیان اینکه درمان کودکان سرطانی در محک رایگان است؛ ضمن اینکه حمایت‌های لازم در طول بیماری کودک نیز انجام می‌شود.

وی ادامه داد: در محک یک پلن درمانی یکپارچه در درمان بیماران سرطانی اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۶ هزار کودکان سرطانی به زندگی طبیعی خود بازگشتند، خاطرنشان کرد:از ابتدای تأسیس محک از سال ۷۰ بالغ بر ۴۲ هزار بیمار کودک سرطانی تشکیل پرونده داده اند.

وی با بیان اینکه محک ۳۰سال پیش با هدف درمان کودکان سرطانی ایجاد شده، افزود: مجوز مرکز تحقیقات سرطان در محک گرفته شده تا پروتکل‌های درمانی کامل شود.

احمدیان تاکید کرد:خیرین هزینه‌های درمانی در محک را تامین می‌کنند؛ ضمن اینکه محک از نظر علمی و تخصصی با بیمارستان‌های خارج کشور ارتباط دارد؛ از جمله پزشکان ایرانی خارج از کشور.

دانشگری، معاون درمان بیمارستان محک تصریح کرد:این کنگره ۲۶لغایت ۲۸ اردیبهشت برگزار می‌شود و اساتید خارجی و داخلی در این کنگره شرکت می‌کنند و امتیاز باز آموزی دارد.

وی ادامه داد:یکی از نیاز‌های همیشگی رسیدن به درمان‌های روز دنیا در درمان سرطان است؛ باتوجه به اینکه محک بیشترین بیماران کودک سرطانی را در تومور‌های مغزی دارد.

وی متذکر شد:محیط، ژنتیک و وراثت از جمله علل بروز سرطان در کودکان است؛ در نتیجه اینکه بیماری صعب العلاج گفته می‌شود به دلیل نامشخص بودن علت بیماری است.

دانشگری خاطرنشان کرد:در بیمارستان محک کودکان تا ۱۸سال مبتلا را درمان می‌کنیم و سرطان خون و لنفوم شایع‌ترین سرطان در بین کودکان است.

وی گفت:در ایران و محک ۶۵تا ۷۰ درصد کودکان سرطانی درمان می‌شوند

میترا قالیبافان آنکولوژیست ابراز کرد:تومور‌های مغزی اولین علت مرگ در سرطان‌های کودکان است.

وی ادامه داد:تومور‌های کودکان با تومور‌های بزرگسالان متفاوت است؛ در نتیجه برخورد تیم درمان با کودک سرطانی باید متفاوت باشد.

قالیبافیان خاطرنشان کرد:هدف اول این کنگره این است که تومور‌های مغزی در کودکان و بزرگسالان متفاوت است؛ نحو برخورد با این کودکان نیز متفاوت است و سوم اینکه این کودکان نیازمند بازتوانی دارند و باید برای این بیماران فکری شود.

وی تصریح کرد:زمان بقای کودکان مبتلا به تومور سرطانی به زمان مراجعه به پزشک بستگی دارد. کودکان به عوارض درمان بیماری سرطان نسبت به بزرگتر‌ها حساس‌تر هستند. جراحی، شیمی درمانی و رادیو تراپی سه روش درمانی در کودکان سرطانی است.

این آنکولوژیست زمان بقای یک کودک سرطانی را به میزان توانایی بدن کودک در مقابله با روش‌های درمانی برشمرد و گفت:در برخی کودکان پس از ۵سال درمان کاملا بهبودی حاصل می‌شود.

وثوق جراح اطفال بیان داشت:پیگیری درمان کودکان در محک تا ۱۸ سالگی ادامه دارد.

وی با بیان اینکه در دنیا یک درصد سرطان‌ها کودکان را شامل می‌شود، گفت:سالانه هزار تا ۱۵۰۰ مورد جدید از کودک سرطانی در ایران شناسایی می‌شود.

دیگر خبرها

  • از سکته گوش چه می‌دانید؟
  • 17 درمان سریع خانگی التهاب معده
  • پیشگیری از بیماری‌های احتمالی بعد از سیل چابهار
  • مکملی که ریزش مو را درمان می‌کند
  • از روان تا درمان
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • رایگان شدن درمان کودکان زیر هفت سال از امروز
  • دمنوش‌هایی برای آرامش اعصاب
  • دمنوش هایی برای آرامش اعصاب
  • کادر درمان آینده در لباس عروسی و دامادی