Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین نیوز |

«مبحث شهرنشینی و مبحث حمل‌و‌نقل چه از بعد درون شهری و چه برون‌شهری دو مفهوم به هم پیوسته هستند و نمی‌توان این دو مقوله را از یکدیگر جدا کرد. لذا یکی بودن وزارت راه و شهرسازی در این دوره بهترین فرصت را ایجاد کرد که بحث حمل‌و‌نقل و بحث شهرسازی با یکدیگر یکپارچه شود ورویکرد اشتباه گذشته کنار گذاشته شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته آن ادغام نقطه ضعف‌هایی هم داشت. به هر حال وزارت راه و شهرسازی بسیار بزرگ شده و عملا حجم فعالیت وزیر راه و شهرسازی به اندازه چندوزارت است.

در صورت تفکیک تقریبا دو سال از وقت وزیر راه یا وزیر مسکن گرفته می‌شود؛ زیرا حل مسئلهاداری در تفکیک خودش نوعی معضل است.

اقدام دولت قبل در راه‌اندازی مسکن مهر و وارد شدن وزارت مسکن به امر ساخت و ساز اشتباه بود. لذا اگر آن رویکرد که وزارت مسکن نباید وارد حوزه ساخت و ساز شود را لحاظ کنیم، نقش اصلی در رکود یا رونق مسکن با وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و سیاست‌های کلان دولت در حوزه اقتصاد است، نه با وزارت مسکن.

اگر سیاست‌های پولی و بانکی، سیاست‌های مالیاتی و اقتصادی دولت تغییر نکند، ‌تفکیک وزارتخانه راه و شهرسازی به تنهایی هیچ نقشی در رونق بازار مسکن نخواهد داشت».

مطالب بالا بخشیاز اظهارات محسن پورسید آقایی مدیرعامل سابقشرکت راه‌آهن است که در خصوص انتزاع وزارت راه از شهرسازی به ایسنا گفته است.

اما این دیدگاه پورسید آقایی موافقان و مخالفانی نیز دارد. یک کارشناس حمل‌ونقل در خصوص این سخنان مدیرعامل سابق راه‌آهن می‌گوید:با نظر دکتر پورسید آقایی درخصوص اشتباه بودن تفکیک دوباره وزارت راه و شهرسازی موافقم.

خشایار کاشانی‌جو در یک گروه تلگرامی در این‌باره می‌افزاید: گرچه هم ادغام و هم تفکیک مزایا و معایبی دارد اما به ویژه در ساختار دولتی بخشی‌نگر ایران، مزایای ادغام بسیار بیش از تفکیک آن است.

وی در عین حال تاکید می‌کند: اما با این نظر ایشان که وزارت راه و شهرسازی نقش اصلی را در رونق مسکن ندارد مخالفم. باید قبول کرد که وزارت راه و شهرسازی در دوره اخیر در حوزه مسکن بسیار ضعیف عمل کرد و فاقد هرگونه برنامه مدون اجرایی و مدیران توانمند در این حوزه بود.

یک کارشناس دیگر حمل‌ونقل نیز می‌گوید: آنچه به عنوان مشکل در ارتباط با حمل‌و‌نقل شهری و برون‌شهری مطرح شد ناشی از انتزاع وزارت مسکن و شهرسازی و وزارت راه و ترابری نیست بلکه ناشی از عدم وجود یک طرح جامع حمل‌ونقل به روز شده، متضمن حمل‌و‌نقل شهری و برون‌شهری با یک متولی واحد تحت عنوان وزارت حمل‌و‌نقل در کشور است.

سید محمد سمیعی خاطرنشان می‌کند: امروز حمل‌و‌نقل در کشور دارای یک متولی واحد نیست و بخشی زیر نظر وزارت راه و شهرسازی، بخشی وزارت کشور از طریق فرمانداری‌ها و بخشداری‌ها، بخشی زیر نظر شهرداری‌ها و متاسفانه بخشی در قالب سندیکاها زیر نظر وزارت تجارت و صنعت و معدن (بخش وزارت بازرگانی سابق ) است که این افسار گسیختگی در کشور ایجاد مشکلات عدیده می‌کند.

به گفته وی در این‌ خصوص مطالعاتی از طریق جهاد دانشگاهی شریف زیر نظر مجمع تشخیص مصلحت نظام انجام شده است.

منبع: تین نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۱۹۲۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست تعاونی مسکن سازمان جنگل‌ها برای استقرار روی گسل

معاون وزیر راه و شهرسازی از بررسی درخواست تعاونی مسکن سازمان جنگل‌ها برای استقرار ملک این تعاونی روی گسل در شهر شهید باقری خبر داد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، خسرو دانشجو دبیر شورای‌عالی شهرسازی و معماری ایران اظهار کرد: در خصوص پلاک ثبتی موصوف در شهرک شهید باقری به درخواست تعاونی مسکن کارکنان سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور، موضوع در دستور کار کمیته فنی شورای‌عالی شهرسازی و معماری قرار گرفت.

وی افزود: با توجه به استقرار ملک شهرک شهیدباقری روی گسل موجود و برای استفاده حداکثری از توان علمی و اجرایی کشور با همکاری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی به‌عنوان مرجع قانونی امکان حداکثر بارگذاری سازه‌ای با رعایت جمیع عوامل موثر از جمله مقررات ملی ساختمان تعیین و بر آن اساس میزان تراکم ساختمانی و سایر ضوابط شهرسازی و معماری مشخص و پس از طی روال قانونی ابلاغ شود.

وی همچنین یادآور شد: ضرورت تهیه طرح ویژه مجموعه مصلی امام‌خمینی (ره) و صیانت از حریم مصلی در جلسه شورای‌عالی با حضور وزیر راه و شهرسازی و اعضای شورا و نمایندگان مصلی امام‌خمینی، سازمان مجری ساختمان‌ها و تأسیسات عمومی و دولتی، شهرداری و شورای اسلامی شهر تهران مطرح و با توجه به نقش، جایگاه، اهمیت، رسالت ملی و فراملی مجموعه مصلی این طرح بررسی شد.

دانشجو گفت: این اراضی با در اختیار داشتن مجموعه‌ای از فرصت‌های مکانی با عملکردهای ویژه، نقش بی‌بدیلی در هویت فرهنگی شهر تهران دارد. بنابراین با هدف پاسخگویی به تغییر و تحولات رخ داده و ساماندهی وضعیت موجود و گذشت حدود دو دهه از تهیه طرح‌های مختلف برای این مجموع منحصر به فرد، تهیه طرح ویژه برای این مجموعه در دستور کار قرار گرفت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طرح نهضت ملی مسکن جنوب شرق استان تهران آغاز شد
  • ۷۷ درصد از مستاجران تهرانی موفق به دریافت تسهیلات ودیعه مسکن شدند
  • درخواست تعاونی مسکن سازمان جنگل‌ها برای استقرار روی گسل
  • پلمب ۱۲۴ مشاور املاک متخلف در قزوین
  • زمان بازگشایی سامانه ثبت نام نهضت ملی مسکن برای متقاضیان بندرعباسی
  • مسیر دسترسی اراضی ۵۶۰ هکتاری در قم احداث می‌شود
  • واگذاری زمین به ۱۸۸ ایثارگر گلستانی در طرح نهضت ملی مسکن
  • ۱۰۰ هزار خانواده فاقد مسکن در لرستان شناسایی شده است
  • بانک مرکزی:۹۱ درصد از متقاضیان مسکن قرارداد امضا کردند
  • تحویل نه هزار واحد مسکونی تا پایان سال