Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهر>محیط زیست ایران - واکنش‌ها به سدسازی در ترکیه همچنان ادامه دارد. در تازه‌ترین خبرها عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس می‌گوید که مجلس و دولت باید در کنار سایر دولت‌ها و مجالس کشورهای همجوار به مخاطرات سدسازی کشور ترکیه روی دجله و فرات توجهی ویژه داشته باشند و این موضوع را از طریق مجامع بین‌الملل پیگیری کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احمدعلي كيخا در گفت‌وگو با خبرگزاري خانه ملت، در رابطه با راه‌اندازي كمپين مردمي براي اعمال فشار روي كشور تركيه و شكايت فعالان محيط‌زيست از دولت تركيه به دادگاه لاهه، گفت: علاوه بر دولت‌ها مردم نيز تكاليفي در حفظ محيط‌زيست داشته و اين موضوع در قانون اساسي وظيفه‌اي عمومي تلقي شده و در تمامي كشورها نيز به همين وضعيت است.

وي با اشاره به اينكه دولت تركيه بايد رويكردها و اقدامات خود را سازگار با محيط‌زيست و اكوسيستم آبي منطقه كند، افزود: متأسفانه تركيه بدون توجه به ملاحظات زيست‌محيطي اقدام به سدسازي‌هاي وسيعي روي دجله و فرات كرده كه اين موضوع خشكي دجله و فرات، درياچه‌ها و تالاب‌هاي سوريه و عراق و همچنين بخش‌هاي عظيمي از هورالعظيم را به‌دنبال داشته است.

نماينده مردم زابل، زهك و هيرمند در مجلس، افزود: اين سدسازي‌هاي گسترده منشا بخش عظيمي از ريزگردهاي سوريه و عراق بوده و معضلي بين‌المللي است كه تبعات و آسيب‌هاي ناشي از آن نه‌تنها متوجه ايران بلكه متوجه كشورهاي همسايه مي‌شود.

بر اين اساس با توجه به حقوق بين‌الملل و اينكه كشور تركيه نيز عضو كنوانسيون‌هاي بين‌المللي است بايد از اين طريق دولت تركيه را مجاب كرد رويكردها و اقدامات خود را سازگار با محيط‌زيست و اكوسيستم آبي منطقه كند.ايران نيز بايد در كنار ساير كشورهاي همجوار به مخاطرات سدسازي كشور تركيه روي دجله و فرات نگاهي ويژه داشته باشد.

كيخا تصريح كرد: سدسازي كشور تركيه موضوعي دوجانبه ميان ايران و تركيه نيست بلكه اقدامي چندجانبه است كه كشورهاي سوريه و عراق را نيز دربرمي‌گيرد ازاين‌رو اين كشورها نيز بايد از طريق كنوانسيون‌هاي بين‌المللي مانع اقدامات اين كشور شوند تا رفتار دولت تركيه در بهره‌برداري از منابع اصلاح شود.

وي يادآور شد: نياز است سازمان‌هاي مردم نهاد و دوستداران محيط‌زيست كشورهاي همسايه با تشكيل كمپين‌ها مخاطرات سدسازي كشور تركيه روي دجله و فرات را به جامعه جهاني اطلاع‌رساني كنند.گفتني است فعالان محيط زيست با راه‌اندازي«كمپين مردمي ميان رودان» و جمع آوري امضا تلاش مي كنند از ساخت سد ايليسو در تركيه جلوگيري كنند.

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۲۱۱۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خلیج فارس اصلی‌ترین نماد تمامیت ارضی کشور است

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: خلیج فارس اصلی‌ترین نماد تمامیت ارضی کشور است و همه ما باید برای حفظ و نگهداری از این میراث گرانبهای روزگار کهن تلاش کنیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، علی سلاجقه به مناسبت روز ملی خلیج فارس در پیامی این روز را به دوستداران میهن اسلامی و خلیج همیشه فارس تبریک گفت که متن این پیام به شرح زیر است:

«بسم الله الرحمن الرحیم

خلیج فارس به لحاظ راهبردی، ملی و زیستی یکی از مهم‌ترین دروازه‌های ورود ایران به جهان است و اهمیت این مسئله برای تمام هموطنان، سیاست‌گذاران و تصمیم‌سازان در نظام مقدس جمهوری اسلامی واضح و مبرهن است. خلیج همیشه فارس اصلی‌ترین نماد برای تمامیت ارضی کشورمان است و همه ایرانیان برای حفظ و نگهداری از این میراث گرانبهای روزگار کهن جان در طبق اخلاص نهاده‌اند.

دهم اردیبهشت، روز ملی «خلیج همیشه فارس» را در سایه توجهات حضرت ولیعصر (عج) در حالی جشن می‌گیریم که این منطقه هم به لحاظ استراتژیک در کانون توجهات و ریل گذاری توسعه مطابق با منویات اخیر رهبر معظم انقلاب (مدظله) در خصوص توسعه دریامحور همراه با حفظ و ارتقای زیستگاه‌های بی‌بدیل قرار گرفته است و دولت مردمی انقلابی هم با تمام توان جهت قرارگیری در این مسیر تلاش می‌کند. خلیج فارس به لحاظ زیستی یکی از پرتاب‌وتوان‌ترین زیست بوم‌های دریایی در برابر تغییراتی است که به دست انسان‌ها به آن تحمیل شده است.

به عنوان خادم کوچک ملت در بخش محیط زیست دولت مردمی- انقلابی ضمن تبریک این روز به تمامی دریادلان عزیز و شهیدان پرکشیده به اوج آسمان زیبایی سرزمین اسلامی‌مان که در قعر خلیج همیشه فارس با عزت آرمیده‌اند، به میهن دوستان و هموطنان عزیز یادآور می‌شوم که سلامت زیست بوم خلیج فارس ضامن اصلی پایداری اقتصادی، امنیتی، انرژی و ثبات نه در منطقه بلکه در جهان خواهد بود و ما در دیده بانی از محیط زیست این ارزشمندترین و مهمترین خلیج جهان، خلیج همیشه فارس ذره‌ای قصور نخواهیم کرد. نام کهن سرزمین عزیزم ایران اسلامی به پهنه و تارک خلیج همیشه فارس سربلند و پرافتخار باد. به امید ظهور.»

کد خبر 749048

دیگر خبرها

  • واگذاری استقلال و پرسپولیس، ضرورت رقابت با حرفه ای‌ها
  • ​​​​​​​توسعه همکاری محیط زیستی ایران و آفریقای مرکزی
  • همکاری با آفریقای مرکزی در تمامی زمینه های محیط زیستی
  • همکاری با آفریقای مرکزی در حوزه محیط زیست
  • اجازه فعالیت به ۳ کارخانه سیمان در یک دشت ممنوعه / مجوزهای عجیب دولت بر ضد محیط زیست که در هیچ‌ جای جهان شبیه آن وجود ندارد / نابودی آب و خاک و زمین در نزدیکی تهران (فیلم)
  • درخشش دانشجوی دانشگاه صنعتی بهبهان در جشنواره محیط زیست کشور+فیلم
  • لایحه بودجه و برنامه در دستورکار مجلس/اسامی غایبان جلسه
  • زنده گیری بلدرچین‌ها برای ورود به معرکه شرط بندی/دستگیری باند تبعه افغان
  • حمله خرس به دامدار ایلامی در پی ورود به زیستگاه
  • خلیج فارس اصلی‌ترین نماد تمامیت ارضی کشور است