Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-29@22:26:38 GMT

شکنجه کودکان مبتلا به اوتیسم در مرکز توانبخشی

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۷۲۲۸۱۶

شکنجه کودکان مبتلا به اوتیسم در مرکز توانبخشی

بعد از خبری شدن موضوع شکنجه کودکان اوتیسمی در مشهد، معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور، مسئولان وزارت بهداشت را مقصر می‌داند.

به گزارش مشرق، هفته گذشته خبری مبنی بر شکایت تعدادی از خانواده‌های کودکان اوتیسم از شکنجه و آزار این کودکان در یک مرکز توانبخشی در مشهد رسانه‌ای شد.

خبرها حاکی از این بود که شکستگی استخوان، خونریزی گلو و آثار ضرب و جرح بر سه نفر از کودکان مددجو، مدیر این موسسه بی‌مجوز را با اتهام سنگینی مواجه کرده است؛ اتهامی که به گفته مسئولان قضایی استان خراسان رضوی در صورت اثبات با برخورد جدی قضایی همراه خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزارت بهداشت باید تخلف مرکز اوتیسم را پاسخگو باشد

بعد از خبری شدن موضوع شکنجه کودکان اوتیسمی دز مشهد، حسین نحوی نژاد معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور به میزانگفت: تخلف مرکز اتویسم در مشهد را باید مسئولان وزارت بهداشت پاسخ دهند چرا که مجوز مرکز را آن ها صادر کرده اند و تکذیب این موضوع فرافکنی آنها است.

وی افزود:مجوز فعالیت موسسه مرکز روزانه آموزشی توانبخشی اختلالات طیف اوتیسم در خراسان رضوی که تخلف یکی از کمک درمانگران آن ثابت شده، از سوی سازمان بهزیستی صادر نشده و این مرکز زیر مجموعه وزارت بهداشت است.

وی با اشاره به تخلف صورت گرفته در این مرکز بیان کرد: تخلف مربی این مرکز به اثبات رسیده اما مسئولان وزارت بهداشت با فرافکنی ارائه مجوز به این مجموعه را رد می کنند.

وزارت بهداشت فقط موافقت اصولی مرکز اوتیسم را صادر کرده بود

در حالیکه معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور وزارت بهداشت را مقصر این ماجرا می‌داند و بر پاسخگویی آن تاکید می‌کند، محمد تقی جغتایی، مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی در همین رابطه گفت: این مرکز ، یک موسسه رسمی نبوده و مجوز فعالیت نداشته است.

وی افزود: یک پزشک از وزارت بهداشت موافقت اصولی برای خدمات بهداشتی و درمانی را گرفته اما باید طبق کمیسیون ماده 20 اقدام به دریافت مجوز نیز می‌کردند که این کار صورت نگرفته است.

مشاور وزیر در امور توانبخشی ادامه داد: این پزشک بعد از اخذ موافقت اصولی واحدی از آن ساختمان را به شخصی اجاره داده و آن فرد نیز اقدام به راه‌اندازی مرکز درمانی اوتیسم کرده است که این کار کاملاً غیرقانونی بوده است.

جغتایی، گفت: وزارت بهداشت در این مسأله مقصر نیست زیرا مجوز این کار را صادر نکرده بود که بخواهد بر این مرکز نظارتی داشته باشد.

وی گفت: دادگاه و دستگاه قضایی باید با این مسأله برخورد کند. کار وزارت بهداشت اعطای مجوز مراکز بهداشتی و درمانی و نظارت بر آنهاست که شامل این قضیه نمی‌شود.

مشاور وزیر در امور توانبخشی، گفت: خانواده‌ها نیز باید حواسشان باشد که زمانی که به یک مرکز بهداشتی و درمانی مراجعه می‌کنند آیا آن مرکز مجوز لازم را دارد یا خیر، همچنین تمامی مراکز و موسسات ارائه کننده خدمات درمانی موظف به نصب مجوزهای مربوطه در معرض دید عموم هستند.

فرافکنی وزارت بهداشت یا سهل انگاری خانواده‌ها؟

کودکان مبتلا به اوتیسم در مرکزی در مشهد آزار و اذیت می‌شوند، خبری که افکار عمومی را جریحه دار می‌کند. در حالیکه در این موضوع معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور؛ وزارت بهداشت را مسئول ماجرا می‌داند اما جغتایی مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی اعلام می‌کند این مرکز هیچ مجوزی از وزارت بهداشت نداشته و تنها موافقت اصولی مراکز درمانی را کسب کرده است

جغتایی تاکید می‌کند خانواده‌ها باید با مراجعه به مراکز این چنینی به مجوز این موسسات دقت کنند.

در این ماجرا این سوال مطرح می‌شود که آیا به گفتهمعاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور؛ وزارت بهداشت در انجام وظیفه نظارتی خود اهمال کرده یا اینکه خانواد‌ه‌ها باید هنگام سپردن کودکان خود علاوه بر موافقت اصولی مرکز، به مجوز آن‌هم توجه می‌کردند...

منبع: فارس

منبع: مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۲۲۸۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لوسمی رایج‌ترین سرطان کودکان/ ۶۵ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان در ایران درمان می‌شوند

به گزارش خبرنگارسلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، هادی موسی‌خانی فوق تخصص آنکولوژی کودکان در نشست خبری کنگره دوسالانه بین‌المللی آنکولوژی کودکان یادبود «پروانه وثوق» در بیمارستان فوق تخصصی درمان سرطان «محک» با بیان اینکه ۲۰درصد کودکان سرطانی کشور در بیمارستان محک تحت درمان قرار می‌گیرند، گفت:شایع‌ترین سرطان در کودکان سرطان خون و پس از آن تومور مغزی است.

وی ادامه داد:درمان آنکولوژی به یک کار تیمی نیاز دارد که در محک به این موضوع توجه خاصی می‌شود.

وی با بیان اینکه اساتید حاضر در محک هیئت علمی‌های با سابقه دانشگاه هستند، گفت: در این بیمارستان پلن‌های درمانی خاصی برای درمان کودکان مبتلا به سرطان اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه درصد درمان کودکان مبتلا به سرطان در کشور‌های توسعه یافته بین ۷۵ تا ۸۰ درصد است، گفت: در ایران و محک ۶۵تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان درمان می‌شوند، ما در محک تلاش می‌کنیم که این فاصله کاهش پیدا کند.
 
دانشگری، معاون درمان بیمارستان محک نیز در این نشست تصریح کرد: کنگره کودکان ۲۶لغایت ۲۸ اردیبهشت برگزار می‌شود و اساتید خارجی و داخلی در این کنگره شرکت می‌کنند و امتیاز باز آموزی دارد.

وی ادامه داد:یکی از نیاز‌های همیشگی رسیدن به درمان‌های روز دنیا در درمان سرطان است؛ باتوجه به اینکه محک بیشترین بیماران کودک سرطانی را در تومور‌های مغزی دارد، این موضوع در کنگره مورد بحث قرار می‌گیرد.

وی یادآور شد:محیط، ژنتیک و وراثت از جمله علل بروز سرطان در کودکان است؛ در نتیجه اینکه  بیماری صعب العلاج گفته می‌شود به دلیل نامشخص بودن علت بیماری است.

دانشگری خاطرنشان کرد:در بیمارستان محک کودکان تا ۱۸سال مبتلا را درمان می‌کنیم و سرطان خون و لنفوم شایع‌ترین سرطان در بین کودکان است.

میترا قالیبان آنکولوژیست ابراز کرد:تومور‌های مغزی اولین علت مرگ در سرطان‌های کودکان است.

وی ادامه داد:تومور‌های کودکان با تومور‌های بزرگسالان متفاوت است؛ در نتیجه برخورد تیم درمان با کودک سرطانی باید متفاوت باشد.

قالیبافیان بیان کرد:هدف اول این کنگره این است که بگوییم که تومور‌های مغزی در کودکان و بزرگسالان متفاوت است؛ نحوه برخورد با این کودکان نیز متفاوت است و سوم اینکه این کودکان نیازمند بازتوانی دارند و باید برای این بیماران فکری شود.

وی تصریح کرد:زمان بقای کودکان مبتلا به تومور سرطانی به زمان مراجعه به پزشک بستگی دارد. کودکان به عوارض درمان بیماری سرطان نسبت به بزرگتر‌ها حساس‌تر هستند. جراحی، شیمی درمانی و رادیو تراپی سه روش درمانی در کودکان سرطانی است.


این آنکولوژیست زمان بقای یک کودک سرطانی را به میزان توانایی بدن کودک در مقابله با روش‌های درمانی برشمرد و گفت:در برخی کودکان پس از ۵سال درمان کاملا بهبودی حاصل می‌شود.

روزسرخ جراح اطفال بیان داشت:پیگیری درمان کودکان در محک تا ۱۸ سالگی ادامه دارد.

وی با بیان اینکه در دنیا یک درصد سرطان‌ها  کودکان را شامل می‌شود، گفت:سالانه هزار تا ۱۵۰۰ مورد جدید از کودک سرطانی در ایران شناسایی می‌شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۶ هزار کودک سرطانی به زندگی طبیعی خود بازگشتند؛ ضمن اینکه از ابتدا تأسیس محک از سال ۷۰ بالغ بر ۴۲ هزار بیمار کودک سرطانی تشکیل پرونده داده اند.

آراسب احمدیان، مدیر عامل موسسه خیریه درمان کودکان سرطانی محک با بیان اینکه درمان کودکان سرطانی در محک رایگان است، گفت: حمایت‌های لازم در طول بیماری کودک نیز انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه محک ۳۰سال پیش با هدف درمان کودکان سرطانی ایجاد شده، افزود:مجوز مرکز تحقیقات سرطان در محک گرفته شده تا پروتکل‌های درمانی کامل شود.

احمدیان تاکید کرد:خیرین هزینه‌های درمانی در محک را تامین می‌کنند؛ ضمن اینکه محک از نظر علمی و تخصصی با بیمارستان‌های خارج کشور ارتباط دارد؛ از جمله پزشکان ایرانی خارج از کشور.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آلومینیومی‌ها در کنار کودکان مبتلا به سرطان
  • تبادل الکترونیک پرونده بیماران از اطاله دادرسی جلوگیری می کند
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت منصوب شد
  • مدیر روابط عمومی وزارت بهداشت تغییر کرد
  • سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت منصوب شد
  • سرپرست مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت منصوب شد
  • شانس درمان کودکان مبتلا به سرطان در ایران ۷۰ درصد است
  • لوسمی رایج‌ترین سرطان کودکان/ ۶۵ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان در ایران درمان می‌شوند
  • شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده