Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@00:37:06 GMT

بارش نزولات جوی در گلستان ۳۵ درصد کاهش یافت

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۷۲۴۸۲۵

بارش نزولات جوی در گلستان ۳۵ درصد کاهش یافت

گرگان - مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان گلستان گفت: در سال آبی جاری شاهد کاهش ۳۵ درصدی نزولات جوی در استان بودیم که از ۵۲۵ میلی متر به ۳۴۳ میلی متر رسیده است.

به گزارش خبرنگار مهر، علی نظری صبح دوشنبه در نشست هم اندیشی مفابله با بیابان زایی در استان گلستان، اظهار کرد: از سال ۶۴ تا کنون شیب تندی در حفر چاه داشته ایم که اکنون ۱۵ هزار حلقه چاه غیرمجاز در سطح استان گلستان وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه آب محدود است، افزود: متاسفانه توزیع پراکنش مناسبی در گستره استان نداریم و چاه ها هم روی سفره های زیرزمینی حفر شده اند که بسیار نگران کننده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گلستان با بیان اینکه متوسط بارش در استان ۴۵۰ میلی متر است، خاطرنشان کرد: متوسط بارش در مناطق خشک و بیابانی ۲۷۵ میلی متر، در مناطق معتدل خزری ۶۰۰ میلی متر و در مناطق کوهستانی ۳۰۰ میلی متر است که در مجموع ۷۲ درصد آن تبخیر می شود.

نظری تصریح کرد: در سال آبی جاری شاهد کاهش ۳۵ درصدی نزولات جوی در استان بودیم که از ۵۲۵ میلی متر به ۳۴۳ میلی متر رسیده است.

وی ادامه داد: وضعیت رواناب های گلستان هم خوب نیست و شاهد کاهش ۷۷ درصدی رواناب ها در رودخانه های استان بوده ایم.

نظری با اشاره به تقاضای بیشتر آب نسبت به عرضه، بیان کرد: با بیشتر شدن تقاضا نسبت به عرضه، الگی مصرف تعیین شده و اگر تقاضا خیلی بیستر شود باید در بحث مدیریت تخصیص انجام شود.

وی اضافه کرد: ۷۲ درصد از آب های سطحی را با احداث سدها مهار کردیم و می شود ۷۰ درصد آب مصرفی را تبدیل به پساب و از آن در برخی بخش ها استفاده کرد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۲۴۸۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یزد؛ همچنان کم بارش ترین استان کشور/ سامانه جدید بارشی در استان یزد+ فیلم

مدیرکل هواشناسی استان یزد گفت: میانگین بارش استان در نیمه اردبیهشت ماه به ۱۰۷ میلی متر رسیده است که نسبت به دوره نرمال و مدت مشابه سال گذشته شرایط خوبی است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد، رضا برهانی پیش از ظهر امروز _ سه شنبه یازدهم اردیبهشت_ در نشست با خبرنگاران استان یزد، با اشاره به اینکه میانگین بارش سال در استان یزد ۸۶ میلی متر است و یزد کم بارش ترین استان در کشور است.

وی ادامه داد: پاییز سال ۱۴۰۲ یکی از کم بارش‌ترین فصل‌های پاییز در استان یزد بود و حدود ۱۰ میلی متر میانگین بارشی ثبت شد و شاهد گسترش خشک سالی شدید در ۱۰۰ درصد مساحت استان اتفاق افتاد.

مدیرکل اداره هواشناسی استان یزد با اشاره به اینکه امسال پیش‌بینی می‌شود تا دو درجه افزایش میانگین دما خواهیم داشت ادامه داد: خوشبختانه از فصل زمستان سامانه های بارشی وارد استان شد که تا حد زیادی از گرمای زود هنگام هوا در یزد کاست.

برهانی افزود: در پایان فصل زمستان شرایط بارشی سال آبی استان به شرایط نرمال خود رسید و شرایط هوایی در اسفند ماه امسال کم سابقه بود و از نظر افزایش میزان بارش‌ها، نزدیک به ۴۰ میلی متر بارندگی در سطح استان یزد ثبت شد و اولین اسفندی بود که میانگین دما از نرمال خود در یزد سردتر شد و دو سامانه بارشی موثری در اسفند میانگین بارش را به ۲۴ میلی متر رساند.

وی با اشاره به اینکه در فرودین ماه شاهد ادامه بارش‌ها بودیم و میانگین بارش‌ها به ۲۲ میلی متر رسید ادامه داد: این سامانه در هفته اول اردیبهشت قوی بود و میزان بارش در یزد میانگین بارش را در استان به ۲۶ میلی متر رساند.

مدیرکل اداره هواشناسی استان یزد افزود: میانگین بارش استان در نیمه اردبیهشت ماه به ۱۰۷ میلی متر رسیده است که نسبت به دوره نرمال و مدت سال گذشته شرایط خوبی شده است.

برهانی بیان کرد: هرچند بارش‌های فرا نرمال را شاهد هستیم و اثرات خشکسالی های فصل پاییز تا حد قابل توجهی کاسته شده است گفت: باید توجه کرد که خشکسالی برای امر کشاورزی و منابع آبی به این سرعت با این بارش‌ها قابل جبران نیست و اثرات آن همچنان بر کشاورزی تاثیرگذار خواهد بود و پابرجاست.

وی ادلمه داد: در حال حاضر ۱۰۰ ایستگاه فعال هواشناسی در استان داریم تا پوشش کاملی از تمام پدیده‌های استان داشته باشیم، هرچند با توجه به تغییر اقلیم و اتفاقات گوناگون سامانه‌ای بعضاً از دید هواشناسی خارج است، اما با ارتقا کمیت و کیفیت نقاط ضعف احتمالی را پوشش خواهیم داد.

مدیرکل اداره هواشناسی استان یزد گفت: هواشناسی نمی‌تواند پیش بینی صد درصدی داشته باشد، پیش‌بینی‌ها همراه با خطا است و خطا و خطر را برای مخاطبان پیش‌بینی می‌کند تلاش این است که برداشت درست و دقیق صورت بگیرد.

برهانی ادامه داد: در تمام ساعات شبانه روزداده های هواشناسی ارائه می‌شود، همچنین گرد و خاک، احتمال سرمازدگی کشاورزی، سیل در بارش‌های فصل گذر پاییز و بهار از موارد خطرسازی هستند که برای مردم پیش‌بینی آن‌ها صورت می‌گیرد.

وی از آماده باش نیروهای هواشناسی در شرایط اضطرار خبر داد و گفت: در طول سامانه‌های بارشی با هشدار زرد و نارنجی نیروهای هواشناسی بسیج هستند و لحظه به لحظه گزارشات را برداشت و ثبت می‌کنند و با ارسال اطلاعات و داده‌ها به تمام مراکز از دامنه خسارات به مردم می‌کاهند.

کد خبر 749434

دیگر خبرها

  • یزد؛ همچنان کم بارش ترین استان کشور/ سامانه جدید بارشی در استان یزد+ فیلم
  • آخرین وضعیت بارش‌ها تا اردیبهشت ۱۴۰۳ در کشور + آمار استان‌ها کم‌ بارش و پر بارش
  • کاهش ۱۲ درصدی بارش‌ ها در ایران
  • میزان پرشدگی مخازن سد‌های کشور
  • کاهش ۱۲ درصدی بارش‌ها در ایران
  • بارش ها در ایران ۱۲ درصد کاهش داشته است
  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شده
  • انتخاب دو معلم نمونه کشوری از گلستان
  • پول هست زمین نیست!
  • ۶۴ درصد حجم سدها پر شد/ بارش‌ها چقدر بالا رفت؟