Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، در چهار سال اخیر با انجام اقدامات گسترده از جمله تقویت امور زیربنایی، تجهیز اراضی به سیستم‌های نوین آبیاری و تغییر الگوی کشت علاوه بر ثبات تولیدات کشاورزی استان اصفهان، میزان تولید برخی محصولات در این استان رشد یافته و سالانه بطور متوسط 6 میلیون تن انواع محصولات کشاورزی و دامی در استان اصفهان تولید می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان در چهار سال فعالیت دولت یازدهم، 28 درصد تولید محصولات باغی، 27 درصد تولیدات دام و طیور، 83 درصد ارزش محصولات صادراتی بخش کشاورزی، 172 درصد ظرفیت فرآوری محصولات کشاورزی، 53 درصد اجرای شیوه‌ های نوین آبیاری، 30 درصد اجرای شبکه‌های فرعی آبیاری، 21 درصد ضریب مکانیزاسیون کشاورزی، 42 درصد در سطح و تولید محصولات گلخانه‌ای و 71 درصد در اجرای طرح‌ های پژوهشی کشاورزی استان اصفهان رشد حاصل شده است.
محسن کریمیان تصریح کرد: استان اصفهان قبل از دولت یازدهم با تولید 566 هزار تُن، وارد کننده گوشت مرغ بود اما امروز با تولید 630 هزار تُن، صادرکننده این ماده پروتئینی است.
سرانه مصرف گوشت مرغ در استان اصفهان 25 کیلوگرم در سال است.
وی افزود: در این مدت، تولید گوشت قرمز در استان اصفهان نیز با رشد 19 درصدی از 217 هزار تُن به 258 هزار تُن رسیده است.
بنابر اعلام رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، تولید ماهی در این استان هم اکنون به 21 هزار تُن رسیده که این میزان قبل از سال 92 حدود 18 هزار تُن بوده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان، توسعه و افزایش کشت گلخانه ای را از برنامه های این سازمان اعلام کرد و افزود: اصفهان در زمینه تولید محصولات گلخانه ای، دومین استان پُر محصول کشور است.
کریمیان با اشاره به سطح زیر کشت محصولات گلخانه ای استان اصفهان، اظهار کرد: سطح زیر کشت محصولات گلخانه ای در این استان از سال 91 تاکنون از یک هزار و 120 هکتار به بیش از یک هزار و 600 هکتار رسیده و تولید محصولات گلخانه ای نیز از 167 هزار تُن به 235 هزار تُن افزایش یافته است.
کریمیان از افزایش اعتبار برای اجرای طرح های آبیاری تحت فشار استان اصفهان در سال جاری خبر داد و افزود: سال گذشته 100 میلیارد تومان به اجرای این طرح ها اختصاص یافته بود که در بودجه سالجاری وزارت جهاد کشاورزی حدود 120 میلیارد تومان به طرح های آبیاری تحت فشار این استان اختصاص یافته است و طرح های زیربنایی کشاورزی و آبیاری تحت فشار در استان اصفهان بدون محدودیت اجرا خواهد شد.
همچنین معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان تصریح کرد: طی سال‌های اخیر، به رغم کاهش شدید منابع آبی، خسارت های خشکسالی روند کاهشی داشته است.
احمد صفی افزود: برای ادامه روند کاهش خسارت ها و مدیریت مخاطرات طبیعی به تعامل و همکاری همه دستگاه‌های مختلف در سطح استان نیاز است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان نیز در رابطه با بخش زراعت، گفت: با وجود تمامی محدودیت‌ها، بیش از 100 هزار هکتار از مناطق مختلف استان به کشت غلات اختصاص یافته و در حدود 450 هزار تن غلات تولید شده است.
اصغر محسن‌زاده کرمانی افزود: بیش از یکهزار و 200 هکتار کلزا در سطح استان کشت شده و برای سال زراعی آینده نیز 2 هزار هکتار کشت کلزا برای استان در نظر گرفته شده است.
وی اضافه کرد: هیچ گونه کمبودی بابت تامین بذر ذرت وجود ندارد و در صورتیکه از آبیاری تیپ برای کشت ذرت استفاده شود می‌توان بهره‌وری خوبی از این محصول داشت.
نوار آبیاری تیپ (tape dirp irrigation) نوعی از لوله های دریپردار مخصوص آبیاری قطره است که اولین بار حدود 50 سال پیش در ایالات متحده آمریکا تولید شده است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان نیز از شروع مجدد صادرات گوشت مرغ از خرداد ماه امسال خبر داد.
این در حالیست که زمستان سال گذشته استان اصفهان با 150 کانون مبتلا به آنفلوانزای فوق حاد پرندگان و معدوم شدن حدود سه میلیون و 500 هزار قطعه از طیور بومی و صنعتی و 570 تن تخم مرغ، یک دوره کاهش مرغ، تخم مرغ و جوجه ریزی را پشت سر گذاشته است.
امیر حسین افیونی اعلام کرد: تولیدات محصولات دام و طیور در این استان در سه و نیم سال گذشته نسبت به مدت مشابه قبل 27 درصد افزایش یافته است.
وی افزود: مجموع تولیدات دامی استان اصفهان از چهار میلیون و 500 هزار تُن به پنج میلیون و 800 هزار تن افزایش یافته است.
افیونی درباره آخرین وضعیت بازار شیر و لبنیات نیز گفت: با انجام اقدامات کارشناسی، وضعیت خرید شیر در سال جاری بهبود پیدا کرده و بیش از 900 هزار تن انواع محصولات لبنی در سال 95 به خارج صادر شده است.

*** 11 درصد از اشتغال و 8 درصد از تولید ناخالص ملی اصفهان به بخش کشاورزی اختصاص دارد
بخش کشاورزی بعنوان بخش زنده، پویا و اثرگذار استان اصفهان است و حدود 11 درصد از اشتغال اصفهان و هشت درصد از تولید ناخالص ملی در این استان به بخش کشاورزی اختصاص دارد.
بنا به گفته استاندار اصفهان در چهار سال گذشته، 2 هزار و 137 طرح با هشت هزار و 700 میلیارد ریال اعتبار و 10 هزار فرصت شغلی جدید در بخش کشاورزی این استان ایجاد شده است.
رسول زرگرپور، وجود 400 هزار هکتار زمین کشاورزی مرغوب، تولید 6 میلیون تن محصولات مختلف کشاورزی و نیز وجود کشاورزان با تجربه را از مهمترین ویژگی های کشاورزی استان اصفهان دانست و افزود: کاهش نیافتن میزان محصولات کشاورزی از یکسو نشان دهنده برنامه های موثر ترویجی و الگوی کشت مناسب و از سوی دیگر نشانه تلاش فراوان کشاورزان کاردان و با تجربه استان است.
استاندار اصفهان با بیان اینکه امسال یکهزار میلیارد ریال بودجه در زمینه تحقیقات به استان اصفهان اختصاص پیدا کرد، افزود: 850 هزار میلیارد ریال این رقم در قالب اعتبار پژوهشی دانشگاه ها و 150 هزار میلیارد ریال دیگر در عرصه تحقیقات سایر نهادها و مراکز هزینه می شود.
استاندار اصفهان معتقد است چنانچه بودجه تحقیقاتی اصفهان 10 برابر هم شود بازهم کم است و برای حل مشکل آب استان باید تحقیقات کشاورزی را توسعه دهیم.

*** افزایش 6 برابری صادرات محصولات کشاورزی و دامی اصفهان در سال گذشته
صادرات محصولات کشاورزی و دامی استان اصفهان در سال گذشته با افزایش 6 برابری نسبت به سال 92 به حدود 80 میلیون دلار رسید.
ارزش کل محصولات کشاورزی و دامی صادرشده از گمرک استان اصفهان در سال 92 بالغ بر 12 میلیون دلار بود که این میزان در سال 93 به 68 میلیون دلار، در سال 94 به 75 میلیون دلار و در سال 95 به حدود 80 میلیون دلار افزایش یافته است.
آلمان، انگلیس، هلند، کرواسی، گرجستان، استرالیا، کانادا، کره جنوبی ، چین، هند، مالزی، سنگاپور، آذربایجان، ترکمنستان، تاجیکستان، ازبکستان، بحرین، پاکستان، قطر، عربستان، سومالی، قزاقستان، عراق، افغانستان، عمان، سودان و سومالی از جمله مقصدهای اصلی صادرات کشاورزی و دامی استان اصفهان به شمار می روند.
حیوانات زنده مانند مرغ، خروس، بوقلمون، پرندگان شکاری ( به منظور امور تحقیقاتی)، ماهی، گوشت مرغ، تخم مرغ، میگو، شیر خشک، لبنیات، عسل، صیفی جات، خشکبار، زعفران، انواع میوه مانند زردآلو، هلو، انواع شیره، لعاب و مواد غلیظ کننده، انواع روغن مانند روغن بادام و سویا، قند و شکر، انواع خمیر، رب گوجه فرنگی، فراورده های غذایی مرکب، آبمیوه، گلاب و انواع وسایل و دستگاه های کشاورزی و همچنین تجهیزات گلخانه ای از مهمترین محصولات صادراتی کشاورزی و دامی استان اصفهان به خارج از کشور بوده است.
گ/ 7153 ** گزارش از هُدا استکی ** انتشار: محمد سلطانمرادی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۲۴۹۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد تولید محصولات کشاورزی در لرستان

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری لرستان از رشد تولید محصولات کشاورزی در این استان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، سیروس ابراهیمی، ظهر امروز در جلسۀ تنظیم بازار لرستان گفت: کارگروه  تنظیم بازار یکی از کارگرو‌ه‌های مهم است که مسائل بازار، تولید، عرضه، مصرف، قیمت  و نظارت در این کارگروه مطرح می‌شود.

او اضافه کرد: تولید محصولات کشاورزی در لرستان در تمام زیربخش‌ها رشد خوبی در سال گذشته داشته‌است و امیدواریم این روند امسال هم ادامه داشته باشد.

ذخیره‌سازی 1500 تن مرغ منجمد در لرستان

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری لرستان با اشاره به افزایش تولید مرغ، تخم‌مرغ، گندم و دیگر محصولات کشاورزی در این استان، یادآور شد: تولید گوشت مرغ بیش از نیاز است و باید به دیگر استان‌ها صادر شود.

ابراهیمی با بیان اینکه یکی از مصوبات امروز جلسه تنظیم بازار تحویل سبوس گندم به دامداران بود، یادآور شد: سهمیه گندم کارخانجاتی که به تعهد خود برای تحویل سبوس گندم به دامداران عمل نکنند قطع می‌شود.

انتهای پیام/644/

دیگر خبرها

  • رشد تولید محصولات کشاورزی در لرستان
  • تولید ۵ میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در آذربایجان شرقی
  • راهکار‌ افزایش تولید سه میلیون تن محصولات کشاورزی بررسی شد
  • واحد‌های بزرگ پرورش مرغ گوشتی در قم احداث می‌شود
  • افزایش ۱۰ درصدی تولیدات گلخانه‌ای در تایباد
  • آغاز گل چینی از گلستان‌های گل محمدی اردستان
  • پیش‌بینی تولید ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول بهاره در خراسان رضوی 
  • هیات تجاری نروژی از ظرفیت‌های تولیدی و صنعتی استان زنجان بازدید کرد
  • صادرات غیرنفتی استان بوشهر افزایش می‌یابد
  • تولید انبوه محصولات دانش‌بنیانی مورد حمایت وزارتخانه‌ها قرار گیرد