Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌شمالی از مبارزه با کرم همه چیز خوار در سطح 1500 هکتار از مزارع پنبه این استان خبر داد.

به گزارش ایلنا به نقل از اداره کل جهاد کشاورزی خراسان شمالی محمد رضایی با اشاره به بروز آفت کاردرینا(کرم همه چیز خوار) در بین مزارع استان گفت: متاسفانه میزبان‌هایی که این آفت بر خلاف میزبان های دیگر دارد زیاد است و همه چیز حتی گیاهان وحشی را نیز می‌خورد و هم اکنون این آفت در بسیاری از مزارع گوجه فرنگی، پیاز، سیب زمینی، ذرت، نخود و چغندر قند دیده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه میزان زاد و ولد این آفت نیز زیاد است، افزود: هر حشره از این کرم تا 1700 تخم می‌گذارد این درحالی است که سن گندم یک افت بسیار حائز اهمیت است و تا 75 تخم می‌گذارد.

رضایی ادامه داد: از سوی دیگر هر 25 روز نسل آن تکرار می‌شود بنابراین برای مبارزه با آن باید هر 10 روز امر مبارزه در مزارع انجام شود.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه این آفت جزء آفات پروانه ای است که شب پرواز بوده و زمان فعالیت آن هنگام شب است، اظهار کرد: زمان مبارزه با این آفت به هنگام شب است.

وی با اشاره به اینکه تاکنون در سطح 5900 هکتار با آفت کاردرینا مبارزه شده است، بیان کرد: از این میزان 1500 هکتار مربوط به مزارع پنه و 3000 هکتار مربوط به مزارع چغندر قند است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان‌شمالی با بیان اینکه 120 هکتار از مزارع چغندر قند استان به علت حضور این آفت باید برگردانده شود، گفت: البته این سطح از مزارع دیر کشت شده بود و با کشاورزان اعلام شده بود که از کشت چغندرقند در آن بازه زمانی خودداری کنند.

وی تاکید کرد: سمپاشی به هنگام شب، آبیاری و تغذیه گیاهی از مهم‌ترین اقداماتی است که کشاورز باید برای مبارزه با این آفت انجام دهد که در این صورت در عملیات مبارزه ای نیز موفق خواهد شد./

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۲۶۲۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی کشت ۶۰ هکتار از مزارع گوجه فرنگی استان قزوین با روش سایبان 

علی راه انجام معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین در نشست وبیناری طرح افزایش تولید گوجه فرنگی گفت: در صورت تخصیص اعتبار و تسهیلات کم بهره به مکشاورزان و بهره برداران می‌توان سطح زیرکشت گوجه فرنگی در مزارع استان را با روش سایبان افزایش داد و در فصل پاییز هم به تولید قابل توجهی دست یافت.

وی بیان کرد: قزوین یکی از استان‌های مهم در تولید گوجه فرنگی است و امسال بر اساس برنامه ابلاغی و با توجه به الگوی کشت پنج هزار و ۸۰۰ هکتار برای کشت گوجه فرنگی به استان تخصیص یافته که پیش بینی می‌شود بیش از چهار هزار تن محصول گوجه فرنگی تولید شود که بیش از ۵ درصد تولید آن در فصل پاییز خواهد بود.

راه انجام اضافه کرد: استان قزوین به دلیل استفاده از ارقام جدید، روش‌های نوین کشت و بهره گیری از کشت سایبان و داربستی کردن مزارع عملکرد بالای حدود ۷۵ تا ۸۰ تن در هکتار در مزارع را بدست آورده است. 

وی افزود: در طرح سایبان در کشت گوجه فرنگی در دو سال گذشته حدود ۲۷ هکتار از مزارع گوجه فرنگی به این طرح اختصاص یافته که پیش بینی می‌شود امسال این میزان به ۶۰ هکتار افزایش یابد.

راه انجام بیان کرد: حفظ رطوبت، جلوگیری از تابش نور خورشید و عملکرد بالای محصول حتی تا بیش از ۲۰۰ تن در هکتار از مهمترین مزایای اجرای این طرح است.

در این نشست در خصوص اهمیت تولید گوجه فرنگی در پاییز برای کنترل قیمت این محصول و امکان افزایش عرضه آن و معرفی استان قزوین بعنوان پایلوت مهم در اجرای این طرح تبادل نظر شد.

در این نشست در خصوص طرح افزایش تولید گوجه فرنگی در فصل پاییز با دو روش، افزایش سطح زیر کشت در استان‌های جنوبی کشور و کشت داربستی در مناطق تولید تابستانه شامل استان‌های فارس، آذربایجان شرقی، قزوین و زنجان گفتگو شد.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • مشاهده علائم بیماری سفیدک انگور در تاکستان‌های خراسان شمالی
  • افزایش دو برابری سطح زیرکشت کلزا در اسدآباد
  • کشت قراردادی پنبه در یک هزار هکتار از مزارع سیستان وبلوچستان اجرا می‌شود
  • پیش بینی کشت ۶۰ هکتار از مزارع گوجه فرنگی استان قزوین با روش سایبان 
  • برنامه ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش ۳۰ درصدی کشت پنبه در گلستان + فیلم
  • برنامه ریزی جهاد کشاورزی برای افزایش ۳۰ درصدی کشت پنبه در گلستان
  • پیش بینی مبارزه با ملخ در سطح ۵ هزار هکتار از مزارع کشاورزی قزوین
  • ۷۰ درصد پنبه کشور در گلستان تولید می شود
  • ۴۰ هزار تن گندم در استان بوشهر برداشت می‌شود
  • سمپاشی بیش از ۲۳۰ هزار هکتار مزارع کردستان علیه سن غلات