Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - معاون نظارتي بانک مرکزي با اعلام انجام توافقات اوليه براي ادغام موسسه ثامن، بانک مهر اقتصاد و موسسه کوثر، گفت: سپرده گذاران موسسه مالي ثامن به هيچ عنوان نگران سپرده هايشان نباشند.

به گزارش سرويس اقتصادي جام نيـوز، فرشاد حيدري با اعلام اينکه سپرده گذاران موسسه مالي ثامن به هيچ عنوان نگران سپرده هايشان نباشند گفت: مشتريان برحسب نياز خود به اين موسسه مراجعه کرده و سرويس دريافت کنند، زيرا ما به عنوان بانک مرکزي حمايت لازم را از موسسه ثامن و مديران آن کرديم و خواهيم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



معاون نظارتي بانک مرکزي اظهارداشت: به اين ترتيب هيچ خدشه‌اي در پرداخت‌هاي اين موسسه ايجاد نمي‌شود. مذاکراتي بين موسسه کوثر با سهامداران ثامن و بانک مهر اقتصاد انجام شده، ولي اطلاع رساني هايي از ناحيه اين موسسات صورت گرفته بود که لزوما ممکن است يکسان با نظر سهامداران نباشد.

حيدري افزود: توافقات اوليه صورت گرفته که اگر مصلحت اينها به ادغام باشد با تشخيص بانک مرکزي اين ادغام صورت بگيرد که بانک قوي تر، مستحکم‌تر و باثبات مالي بيشتر ايجاد شود.

وي گفت: اولويت درجه يک ما حفظ حقوق سپرده گذاران و صيانت از منافع مردم است.

معاون نظارتي بانک مرکزي افزود: اگر احساس کنيم هر ادغامي ممکن است به اين اصل خدشه وارد کند قطعا از آن جلوگيري خواهيم کرد.

حيدري گفت: جاي هيچگونه نگراني براي هموطنانمان در خصوص سپرده گذاري در بانک‌هاي رسمي و موسسات اعتباري وجود ندارد.

وي افزود: چتر نظارت بانک مرکزي بر اين بانک‌ها وجود دارد و به دقت کنترل‌هاي لازم در شبکه بانکي کشور اعمال مي‌شود و تحت هيچ شرايطي جاي هيچگونه نگراني براي سپرده گذاران عزيز وجود ندارد.

معاون نظارتي بانک مرکزي با بيان اينکه اخيرا بحثي درباره موسسه ثامن در فضاي مجازي براي افکارعمومي مطرح شده است، گفت: اين موسسه از سال‌هاي قبل از بانک مرکزي درخواست مجوز کرده و اقداماتي از جمله پذيره نويسي در بورس و پرداخت سپرده قانوني به بانک مرکزي انجام داده بود.

حيدري افزود: معمولا مجوزها ممکن است منجر به صدور مجوز به عنوان موسسه مستقل شود يا اينکه به تشخيص شوراي پول و اعتبار اينها در يک بانک بزرگ‌تر يا يک موسسه قوي‌تر ادغام شوند.

وي گفت: نتيجه اين ادغام‌ها قائدتا ايجاد موسسات قوي‌تر و با سلامت و ثبات مالي بيشتر خواهد بود.

معاون نظارتي بانک مرکزي افزود: تحت هر شرايطي اگر صدور مجوز براي اين موسسه يا ادغام در بانک يا موسسه اعتباري ديگر اتفاق بيافتد، هيچ خدشه‌اي در پول سپرده گذاران و حقوق آنها وارد نخواهد کرد، زيرا بانک مرکزي به دقت بر فرآيند صدور مجوز و ادغام در ساير موسسات نظارت خواهد کرد در نتيجه اين اطمينان را به سپرده گذاران اين موسسه مي‌دهيم که خدشه‌اي از اين بابت به سپرده گذاران وارد نخواهد شد.

حيدري گفت: البته برخي از پيام‌ها يا ويدئوها که در فضاي مجازي مطرح مي‌شود مربوط به سال‌هاي قبل است، مثلا صف فروش سکه در سال 90 را به عنوان سپرده گذاراني که مي‌خواهند سپرده خود را از بانک‌ها دريافت کنند، منتشر مي‌کنند.

وي افزود: هموطنان مطمئن باشند شبکه بانکي ما ايمن و مطمئن است و با نظارتي که بانک مرکزي بر اينها دارد، خلل و خدشه‌اي در سپرده‌هاي مردم نزد بانک‌ها و موسسات داراي مجوز وارد نخواهد شد.

معاون نظارتي بانک مرکزي گفت: ما بهنگام و به موقع خبر قطعي و موثق درباره ادغام بانک‌ها را به هموطنان ارايه خواهيم داد.

حيدري با بيان اينکه در حال حاضر مذاکراتي بين چند بانک و موسسه براي ادغام وجود دارد، افزود: اگر قطعيت پيدا کرد ما حتما به هنگام به اطلاع مردم خواهيم رساند.

وي خواستار توجه مردم به تفکيک ميان موسسات مجاز و غيرمجاز بانکي شد و گفت: برخورد بانک مرکزي با موسسات غيرمجاز بسيار سخت خواهد بود و به طور قاطع با اينها برخورد خواهد کرد همانطور که در گذشته نيز تعداد زيادي از اينها يعني حدود 134 تعاوني غيرمجاز را توانستيم ادغام يا منحل کنيم و حقوق سپرده گذاران آنها را در حد کفايت دارايي اينها حفظ و مراعات کرده ايم.

حيدري افزود: نبايد افکارعمومي موسسات مالي و اعتباري مجاز و غيرمجاز را با يکديگر يکي بداند، زيرا برخورد بانک مرکزي و مراجع قضايي با غيرمجازها با قدرت هرچه تمام‌تر انجام خواهد شد و ادامه هم پيدا خواهد کرد و اميدواريم در سال 96 موضوع غيرمجازها را در کشور به طور کامل ساماندهي کنيم و از سال 97 به بعد شاهد حضور و فعاليت هيچ موسسه و تعاوني غيرمجازي در کشور نباشيم.

وي درباره مجاز يا غيرمجاز بودن موسسه مالي ثامن گفت: موسسه ثامن از نظر ما موسسه‌اي در شرف دريافت مجوز است.

معاون نظارتي بانک مرکزي افزود: بانک مهر اقتصاد هم جزو بانک‌هاي در شرف دريافت مجوز بانک مرکزي است، زيرا اينها کارهاي خود را نزد بانک مرکزي تا حدود زيادي انجام داده اند و اينکه شوراي پول و اعتبار چه تصميمي براي اينها خواهد گرفت مي‌تواند صدور مجوز باشد يا مي‌تواند ادغام اين‌ها براي ايجاد يک بانک و موسسه قوي‌تر و باثبات‌تر با سلامت مالي بالاتر باشد.

حيدري گفت: آنچه شوراي پول و اعتبار انجام خواهد داد و ما به عنوان بانک مرکزي اجرا خواهيم کرد قطعا در وهله اول براي صيانت از حقوق سپرده گذاران خواهد بود و در ادامه آن ايجاد بانکي براي ارايه خدمات به هموطنان مد نظر است.

مجوز ايجاد 60 شعبه جديد به موسسه کاسپين
معاون نظارتي بانک مرکزي گفت: موسسه کاسپين درباره سپرده گذارانش مشکل خاصي ندارد.

فرشاد حيدري افزود: ما امروز به موسسه کاسپين مجوز ايجاد 60 شعبه جديد داديم که تا روز چهارشنبه به چرخه فعاليت اضافه خواهد شد تا بتوانند در سطح وسيع‌تر و مطلوب‌تر به مشتريان خود خدمات دهي کنند.

وي گفت: درباره سپرده گذاران تعاوني منحله فرشتگان هم در دو مرحله قبل از 28 ارديبهشت، پرداخت مبالغ تا 10 ميليون تومان را اعلام کرده بوديم و از نهم خرداد پرداخت سپرده‌هاي تا 20 ميليون تومان را آغاز کرده است.

معاون نظارتي بانک مرکزي گفت: انشاء الله تا قبل از عيد سعيد فطر ما پرداخت سپرده‌هاي تا 50 ميليون تومان را در تعاوني فرشتگان شروع خواهيم کرد و به اين ترتيب 93 درصد تعداد سپرده گذاران تعاوني فرشتگان تعيين تکليف خواهند شد.

وي با بيان اينکه توليت اين کار با موسسه کاسپين است افزود: انشاء الله در آينده بعد از اجراي پرداخت‌هاي تا 50 ميليون تومان براي 7 درصد باقيمانده نيز به تدريج اعلام برنامه خواهيم کرد.

معرفي 5 بانک به هيات انتظامي بانک‌ها

معاون نظارتي بانک مرکزي با بيان اينکه نرخ سود را شوراي پول و اعتبار به شبکه بانکي ابلاغ کرده است، گفت: ما وظيفه داريم بر اجراي اين موضوع نظارت کنيم و اگر جايي غير از نرخ سود مصوب، رفتاري در بانک‌ها ببينيم، وظيفه ما ايجاد اطلاعات لازم، تشکيل پرونده و ارجاع آن به هيئت انتظامي بانک‌ها است.

حيدري افزود: تعدادي از بانک‌ها اين موضوع را به دقت مراعات نکردند که برخورد انتظامي لازم با اين‌ها انجام شد. وي گفت: تعداد بانک هايي که به هيات انتظامي بانک‌ها ارجاع شدند 5 مورد است.

اين مقام مسئول در بانک مرکزي گفت: خوشبختانه روند کاهشي نرخ سود و تطبيق آن با مصوبه شوراي پول و اعتبار به خوبي در حال اجراست و انشاء الله در آينده نزديک باز هم جلسه‌اي با مديران عامل بانک‌ها در همين باره خواهيم داشت.

وي گفت: البته برخي اقدامات ديگر نيز در اين باره تصميم گيري شده و به بانک‌ها ابلاغ خواهد شد.
تسنيم
110


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۳۴۰۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از پست بانک متحول شده

امتداد - پست بانک ایران در هفته گذشته صورت‌های مالی تلفیقی حسابرسی نشده، منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ خود را منتشر کرد. بررسی‌های اولیه نشان از آن دارند که هیات مدیره وپست قصد دارد در مجمع عمومی سالانه پیش رو، سهامداران خود را با تقسیم سود بی‌سابقه شگفت زده کند.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، بررسی‌ شبکه اطلاع‌رسانی کدال نشان می‌دهد که وپست اولین بانکی بوده که صورت‌های مالی ۱۲ ماهه خود را منتشر کرده است.

پست بانک ایران در تاریخ ۲۷ فروردین ۱۴۰۳ صورت‌های مالی تلفیقی (حسابرسی‌نشده) خود را در کدال بارگزاری کرد و با این حسابی اولین بانکی لقب گرفت که صورت‌های مالی ۱۲ ماهه خود را منتشر می‌کند. با این حساب باید انتظار داشت که صورت‌های مالی حسابرسی شده بانک نیز زودتر از سایر بانک‌ها در اختیار فعالان بازار سرمایه قرار گیرد. گفتنی است که پست بانک ایران در سال گذشته در تاریخ ۹ اردیبهشت صورت‌های مالی ۱۲ ماهه منتی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۱ خود را منتشر کرده بود. انتشار صورت‌های مالی جدید وپست، حکایت از پیشرفت دو هفته‌ای در سرعت انتشار اطلاعات دارد.

رشد محسوس مانده سپرده‌ها

بررسی ترازنامه پست بانک ایران نشان از آن دارد که این بانک موفق شده در سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۸هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سپرده جدید دریافت کند. مانده سپرده‌ها مهم‌ترین ابزار بانک‌ها برای ایجاد منابع جدید و افزایش تسهیلات‌دهی (افزایش عملیات بانکی) به حساب می‌آید. این میزان از دریافت منابع جدید به معنای رشد ۲۸ درصدی مانده سپرده‌ها و مانده سپرده‌های سرمایه‌گذاری بانک است. این در حالی است که در مدت ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۲، نقدینگی تقریبا ۲۴ درصد رشد کرده است.

پست بانک ایران برای پنجمین سال متوالی موفق شده است منابع سپرده‌ای خود را بیشتر از رشد نقدینگی افزایش دهد. این موضوع نشان از رشد حقیقی منابع پست بانک دارد. گفتنی است که متوسط نرخ رشد مانده سپرده‌ها در بانک‌های بورسی در سال ۱۴۰۲ تقریبا ۲۷ درصد بوده است. در واقع پست بانک ایران نه تنها در سال گذشته رشدی حقیقی (بیشتر از رشد نقدینگی) در منابع خود تجربه کرده، بلکه توانسته عملکرد بهتری نسبت به سایر بانک‌های بورسی داشته باشد و سهم جدیدی از بازار دریافت کند.

بیش از هفت همت سود تسهیلات دهی!

پست بانک ایران در سال ۱۴۰۲ از محل تسهیلات‌دهی بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان درآمد کسب کرده است. این در حالی است که هزینه سپرده‌های بانک (سود پرداختی به سپرده‌گذاران) تقریبا سه هزار میلیارد تومان بوده است. در نتیجه سود ناشی از تسهیلات‌دهی پست بانک ایران بالغ بر هفت هزار میلیارد تومان بوده است. این ارقام حکایت از حاشیه سود قابل قبول و جذاب بیش از ۷۰ درصدی دارد. این در حالی است که متوسط حاشیه سود تسهیلات‌دهی در بانک‌های بورسی برای سال ۱۴۰۲، تنها ۲۷درصد بوده است.

بیش از ۵۰ درصد رشد سود خالص

با احتساب رشد عملیات بانکداری در پست‌بانک ایران و همچنین رشد حاشیه سود ناخالص و پس از کسر هزینه‌‌های عملیاتی و غیرعملیاتی، پست‌بانک ایران موفق شده است در سال ۱۴۰۲ بیش از چهار هزار میلیارد تومان سود خالص و قابل تقسیم شناسایی کند. این رقم در مقایسه با سال مالی قبل (منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۱) بیش از ۵۰ درصد رشد نشان می‌دهد. پست بانک ایران در ۵ سال گذشته موفق شده سود خالص خود را به طور متوسط، سالانه ۲۰۰ درصد افزایش دهد. گفتنی است که پست بانک ایران در حالی در سال مالی گذشته بیش از ۴هزار میلیارد تومان سود خالص محقق کرده است که در سال مالی ۱۳۹۸ این رقم کمتر از ۱۰۰ میلیارد تومان بوده است. به عبارت دقیق‌تر سود خالص پست بانک ایران در ۵ سال گذشته بیش از ۴۰ برابر شده است و ارزش بازار این بانک نیز در این مدت از محدوده ۶۰۰ میلیارد تومان به بیش از ۱۳ هزار میلیارد تومان رسیده است.

خبر خوش برای سهامداران

با لحاظ کردن آخرین سرمایه و تعداد سهام پست بانک ایران، سود نقدی هر سهم این بانک از ۵۹ ریال در سال ۱۳۹۸، به دو هزار و ۴۶۸ ریال به ازای هر سهم در سال ۱۴۰۲ رسیده است. به عبارت دقیق‌تر، سود هر سهم بانک در این مدت بیش از ۴۲ برابر شده است. اگرچه پست بانک ایران در ۵ سال گذشته متحول شده و از بنگاهی زیان‌ده به بانکی پرسود تبدیل شده است، اما به دلایل مختلف، از جمله داشتن زیان انباشته هزار و ۱۰۰ میلیارد تومانی در پایان سال مالی ۱۳۹۷ و همچنین به دلیل اهداف نظارتی بانک مرکزی، این بانک موفق نشده بود در سال‌های اخیر سود قابل توجهی بین سهامداران خود تقسیم کند. اما با استناد به صورت‌های مالی تلفیقی حسابرسی نشده منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۲، هیأت مدیره پست بانک ایران پیشنهاد تقسیم سود ۵۰ درصدی را به مجمع عمومی شرکت تقدیم کرده است. بنابراین پست بانک ایران قصد دارد در مجمع پیش رو، بزرگترین تقسیم سود را از تاریخ تأسیس این بانک، اجرا کند. چنانچه مجمع عمومی صاحبان سهام با پیشنهاد هیأت مدیره موافقت کند، بیش از دو هزار میلیارد تومان سود نقدی بین سهامداران پست بانک ایران تقسیم خواهد شد که این میزان از پرداخت سود، چه از نظر ریالی و چه از نظر درصدی، در تاریخ پست بانک ایران بی‌سابقه است. همچنین این احتمال وجود دارد که سود انباشته پست بانک ایران که در حال حاضر به پنج هزار میلیارد تومان رسیده است در سال مالی ۱۴۰۳، صرف افزایش سرمایه شود. تغییر سیاست تقسیم سود و پرداخت احتمالی دو هزار میلیارد تومان سود نقدی بین سهامداران می‌تواند تاثیر به سزایی بر روند قیمت سهم نیز داشته باشد.


برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • مدیریت صحیح بانک مرکزی در شرایط فعلی
  • مدیریت تمام نوسانات ارزی در اختیار بانک مرکزی نیست
  • یک پیش‌بینی تکان‌دهنده از وضعیت تورم در ایران
  • اقتصاد جهانی در نقطه عطف قرار دارد
  • رونمایی از پست بانک متحول شده
  • انتشار اوراق سپرده خاص به کنترل انتظارات تورمی منجر شد
  • یک پیش‌بینی تکان‌دهنده از وضعیت تورم در ایران / ارزش پول ملی در ۴ دهه چقدر کاهش یافت؟
  • مدیریت صحیح بانک مرکزی در شرایط فعلی / احتمال اصلاح نرخ دلار
  • ضعف قوانین، پاشنه آشیل تعاونی‌ها در اقتصاد ایران
  • اصلاح سیاست‌های ارزی باعث کاهش التهابات بازار می‌شود