Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-25@08:42:24 GMT

سرنوشت موریانه‌‌های یک بنای معروف مذهبی

تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۷۴۱۰۹۵

سرنوشت موریانه‌‌های یک بنای معروف مذهبی

به گزارش ایسکانیوز به نقل از تسنیم، فریدون الله‌یاری در خصوص بنای امام‌زاده احمد اظهار داشت: بنای امام‌زاده احمد ثبت ملی است و اوقاف متولی این امام‌زاده است. خوشبختانه تعامل خوبی میان رئیس فعلی اداره اوقاف اصفهان و اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری این استان وجود دارد و با توجه به اینکه بخش قابل توجهی از بناهای میراثی اصفهان وقفی است این تعامل باعث می‌شود که عملکرد کلی استان اصفهان در حوزه‌های میراثی به‌ویژه در بناهایی که مستقیماً در اختیار اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری نیست بهتر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با اشاره به اینکه اصفهان دارای امام‌زاده‌های زیادی است اما تنها 6 امام‌زاده در اصفهان هستند که در آنها بنای تاریخی وجود دارد افزود: «ما همواره بر حفاظت ساختمان‌های تاریخی که در امام‌زاده‌ها هستند تأکید داریم. وجود ساختمان‌های تاریخی در امام‌زاده‌ها علاوه بر اینکه نشان‌دهنده ارادت مردم به اهل‌بیت (ع) است نشان‌دهنده اصالت و هویت آن امام‌زاده نیز است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان اصفهان تأکید کرد: منحصربه‌فرد‌ترین بنای تاریخی امام‌زاده‌های اصفهان، بنای تاریخی امام‌زاده احمد است. بنای این امام‌زاده از دو بخش بنای خود امام‌زاده و تالاری نفیس تشکیل شده است. بنا به نقل قول‌های تاریخی، ناصرالدین‌شاه ارادت خاصی به این امام‌زاده داشت و زمانی که به اصفهان سفر می‌کرد دوست داشت که نزدیک این امام‌زاده ساکن باشد، به همین دلیل این تالار نفیس برای سکونت ناصرالدین‌شاه در امام‌زاده ساخته شد.

او با اشاره به اینکه پنج سال قبل بازسازی تالار و کف‌سازی صحن با همکاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، اداره اوقاف استان اصفهان و هیئت امنای این امام‌زاده انجام شد گفت: ما اکنون نیز آمادگی خود را برای زدودن موریانه از بنای این امام‌زاده و سامان‌دهی آن اعلام می‌کنیم. ورود موریانه به چنین بناهایی که بخش زیادی از آن را سازه‌های چوبی تشکیل می‌دهند طبیعی است. اداره میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان اصفهان نیز تمام بناهایی که سازه‌های چوبی دارند و در اختیار این اداره‌کل هستند را سالی یک تا دو بار سم‌پاشی می‌کند.

الله‌یاری تصریح کرد: ما از آمادگی لازم برای تشکیل کمیته‌ای مشترک از نمایندگان اداره اوقاف، اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان و هیئت‌امنای امام‌زاده داریم تا برای دفع آفات، سم‌پاشی و شناسایی قسمت‌هایی که نیاز به مرمت دارد به‌سرعت و در همین هفته اقدام کنیم.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان اصفهان با بیان اینکه کمیته‌ای تخصصی همواره بناهای تاریخی این استان را پایش می‌کنند گفت: این بنا مستقیم در اختیار ما نیست و تاکنون درخواستی برای بازدید، مرمت و سامان‌دهی این بنا به دست ما نرسیده است اما از آنجا که بنا ارزشی تاریخی دارد و در فهرست ملی آثار تاریخی فرهنگی ثبت شده است تمام تلاش خود را برای حفاظت از این بنا به کار خواهیم بست.

او پنج امام‌زاده این استان که بنایی تاریخی در آنها وجود دارد را امام‌زاده اسماعیل (مربوط به دوران صفوی)، امام‌زاده هارون ولایت (مربوط به دوران صفوی)، امام‌زاده شاه زید (مربوط به دوران صفوی)، امام‌زاده جعفر(ع) (مربوط به دوران تیموریان) و امام‌زاده درب امام (مربوط به دوران قراقیونلو‌ها) اعلام کرد.

704

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۴۱۰۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الیمالات نور نابود شد؛ با عوامل اصلی برخورد کنید

امام جمعه شهرستان نور با بیان اینکه اکوسیستم منطقه جنگلی الیمالات به دلیل قطع درختان و انتقال شن و ماسه به زمین‌های جنگلی از بین رفته و قابل بازگشت نیست، خواستار حد اعلای برخورد با همه مسئولان، عوامل اصلی و پشت پرده این جنایت محیط زیستی شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، حجت‌الاسلام رحمت الله حاجی‌زاده امام جمعه نور گفت: افرادی که به عنوان سرمایه‌گذار و مجری پروژه شروع به کار کردند برای تأمین پارکینگ آن ادعا دارند که با موافقت شفاهی مسئولان اداره منابع طبیعی و بدون اخذ مجوزهای کتبی لازم کار را شروع کردند.

وی افزود: در مسطح کردن زمین برای پارکینگ مجموعه، در محلی که دکل‌های بزرگ برق وجود داشت درخت‌های زیادی را قطع کردند.

امام جمعه نور بیان کرد: دو روایت وجود دارد؛ اول اینکه گفته شده قطع این درختان به دلیل اینکه در حریم دکل‌های برق بوده باید انجام می‌شده و از وظایف محیط زیست است که این درخت‌ها را قطع کند و در روایت دوم برخی می‌گویند که محیط زیست فقط وظیفه دارد سرشاخه‌های درختان را کوتاه کند تا فاصله آن تا سیم‌های فشار قوی حدود پانزده متر باشد.

حجت‌الاسلام حاجی‌زاده گفت: به هر حال این بحث‌ها برای حدود یک ماه بود که در این مدت بسیاری از درختان قطع شدند و برخی نیز از ریشه در آمدند، این در حالی است که به صورت غیرمجاز از شن و ماسه کف رودخانه هم برای محوطه سازی استفاده و خاک نیز از وضعیت طبیعی خارج شده است و دو آب‌راه که در زمان سیل محل عبور آب بود، را مسدود کردند.

اکوسیستم منطقه نابود شد

امام جمعه نور افزود: اکوسیستم این منطقه به دلیل قطع درختان و انتقال شن و ماسه به زمین‌های جنگلی از بین رفته است.

وی تصریح کرد: با این پاکسازی آقای کریمی؛ دادستان استان وارد عمل شد و همزمان با بازدید مرجع قضایی، وقایع رسانه‌ای شد.

حاجی زاده افزود: گزارشی با مضمون انجام تخلف در منطقه مسکوت مانده و سعی کرده‌اند خبری به جایی درز داده نشود.

وی ادامه داد: خبرهای تأیید نشده حاکی از آن است که سرجنگلبان به جای تشویق توبیخ هم شده است که چرا به این مسأله ورود کرده است.

ورودی صدهزار تومانی ؟!

حجت‌الاسلام حاجی‌زاده با اشاره به اخذ ورودی به مبلغ صد هزار تومان به ازای هر نفر بیان کرد: دبیر حفظ بیت‌المال مازندران از میزان مبالغ دریافتی اطلاع دارد و مبالغ دریافتی را قابل توجه توصیف می‌کند، درحالی که قبلاً هیچ مبلغی بابت ورودی دریافت نمی‌شد.

امام جمعه نور اضافه کرد: این افراد محکوم شدند و قرار است مواردی از تخریب را جبران کنند، اما همه خسارات وارده قابل جبران نیست، زیرا درخت‌های ریشه کن شده یا خاک مخلوط شده با شن و ماسه را نمی‌توان به حال اول باز گرداند.

صدور مجوزها از طریق قدرت‌های  پشت پرده

حجت‌الاسلام حاجی‌زاده گفت: بی‌توجهی و ترک فعل‌ها باعث این تخریب  شده و این کاری نبوده است‌که یک فرد با یک‌ بیل و تبر انجام دهد و  وجود ادوات سنگین باید توجه مسئولان‌ را جلب می‌کرد.

وی افزود: مجموعه‌ای که با حجم زیاد تخلفاتی را انجام می‌دهد، به تنهایی وارد عمل نشده و قدرت‌های پشت پرده در صدور مجوزهای ضمنی مؤثر بوده‌اند، اما اکنون پا پس کشیده‌اند.

امام جمعه نور خواستار مقابله با قدرت‌های پشت پرده شد و گفت: کسانی که پشت پرده این ماجرا هستند در مشهد و شهرهای دیگر سرمایه‌گذاری می‌کنند و دارای قدرت هستند.

گلایه داریم؛ با عوامل اصلی برخورد کنید

حجت‌الاسلام حاجی‌زاده یادآور شد: با توبیخ یک مدیر استانی که او هم تحت فرمان فرد دیگری بوده مسأله به صورت ریشه‌ای حل نمی‌شود.

امام جمعه نور افزود: برکناری رئیس منابع طبیعی شهرستان مسأله را حل نمی‌کند و از احکام صادره مشمول عوامل پشت پرده نیست.

وی گفت: گلایه داریم که به جای تعویض یکی دو مدیر پایین دستی متخلف، اصل داستان تحت نظارت قرار نگرفت.

وی خواهان حد اعلای مقابله و برخورد با قدرت‌های پشت پرده و عوامل اصلی در مسئله الیمالات شد.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • ببینید | نخستین بنای مذهبی ایرانیان
  • الیمالات نور نابود شد؛ با عوامل اصلی برخورد کنید
  • خسارت ۱۸۴ میلیارد ریالی بارندگی‌های اخیر به ۶۰ بنای تاریخی سیستان و بلوچستان
  • مرمت بخش تخریب شده شهر تاریخی بلقیس؛ بزودی
  • نخستین بنای مذهبی ایرانیان + فیلم
  • دعوای حقوقی بر سر حراج دستمال‌کاغذی معروف لیونل مسی؛ مالک واقعی آن کیست؟
  • بنای تاریخی ملک زاهدان در اختیار صنعتگران صنایع دستی قرار می گیرد
  • مرمت با کاهگل عامل ریزش دیوار دومین بنای خشتی و گلی ایران
  • تغییر معماری تاریخی اصفهان برگرفته از روحیه انسان‌ها
  • یک زن، دبیر ستاد امر به معروف قدس شد