Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-06@14:04:12 GMT

دولت ترامپ آماده اتخاذ رویکرد سخت در قبال پاکستان است

تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۷۴۲۷۷۷

یکی از مقامات کاخ سفید اعلام کرد که دولت ترامپ آماده است اقدامات سختی شامل حملات پهپادی، تعلیق کمک‌های مالی و حتی لغو جایگاه پاکستان به عنوان شریک ناتو را علیه این کشور اتخاذ کند.

به گزارش تسنیم به نقل از «رویترز»، یکی از مقامات دولت آمریکا بدون ذکر نامش گفت که دولت ترامپ آماده است تا رویکرد سختی را در قبال پاکستان اتخاذ کند تا این کشور به سرکوب تروریست‌ها در خاک خودش مجبور شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این مقام دولت آمریکا که خواست نامش فاش نشود اظهار داشت: رویکرد دولت ترامپ می‌تواند شامل افزایش حمله‌های پهپادی، توقف و تعلیق حمایت‌های مالی از پاکستان باشد.

وی افزود: این رویکرد حتی ممکن است در نهایت به لغو جایگاه اسلام‌آباد به عنوان شریک اصلی ناتو که عضو این سازمان نیست نیز منجر شود.

برخی دیگر از مقامات آمریکایی به موفقیت‌آمیز بودن این طرح خوش‌بین نیستند، زیرا سال‌ها تلاش آمریکا برای محدود کردن حمایت پاکستان از گروه‌های شبه‌نظامی با شکست مواجه شده و منجر به تقویت روابط آمریکا با هند نیز شده است.

مقامات آمریکایی نیز اظهار می‌کنند که پس از پایان بررسی منطقه‌ای استراتژی آمریکا، کاخ سفید در پی قطع روابط با پاکستان نبوده و به دنبال گسترش همکاری‌ها با اسلام‌آباد است.

این در حالی است که پنتاگون و کاخ سفید از اظهارنظر درباره نتایج بررسی قبل از اتمام آن خودداری کرده‌اند.

با این وجود، «آدام ستامپ» سخنگوی پنتاگون گفت: آمریکا و پاکستان در بسیاری از مسایل امنیت ملی شریک باقی خواهند ماند اما گفت‌وگوها حاکی از رویکرد سختگیرانه آمریکا نسبت به رسیدگی به پناهگاه‌های شبه‌نظامیان در خاک پاکستان است.

مقام آمریکایی افزود: ما پیش از این هرگز استراتژی خود در قبال پاکستان را مشخص نکردیم، اما استراتژی جدید به وضوح خواست ما از پاکستان را مشخص می‌کند.

این در حالی است که برخی دیگر از مقامات آمریکایی نسبت به کارآمد بودن استفاده از سیاست چماق و هویج برای تغییر رفتار پاکستان، هشدار می‌دهند.

این مقامات معتقدند در نهایت، آمریکا به متحدی قوی نیاز دارد، هرچند این متحد بی‌نقص نباشد.

آمریکا در حالی بار دیگر به دنبال اعزام نیروهای بیشتر به افغانستان است که کارشناسان معتقدند اعزام این نیروها بدون فشار بر پاکستان با هدف آوردن طالبان بر سر میز مذاکره، شکست خواهد خورد.

«حمد‌الله محب» سفیر افغانستان در واشنگتن بدون اشاره به اقدامات مشخص گفت: آمریکا در قبال پاکستان رویکرد بسیار سخت‌تری نسبت به گذشته اتخاذ خواهد کرد.

«لیزا کورتیس» که از مدیران ارشد شورای امنیت ملی آمریکا در آسیای مرکزی و جنوب آسیا است به همراه «حسین حقانی» سفیر سابق پاکستان در واشنگتن، گزارشی را نوشته است.

در این گزارش کورتیس و حقانی به دولت ترامپ پیشنهاد می‌کنند تا به اسلام‌آباد هشدار دهد که در صورت عدم همکاری، جایگاه پاکستان به عنوان شریک اصلی ناتو می‌تواند در عرض 6 ماه لغو شود.

این در حالی است که در گزارش ماه فوریه آن‌ها نیز آمده است که درنظر گرفتن پاکستان به عنوان شریک، برای دولت جدید مشکلاتی را به وجود خواهد آورد، همانطور که برای دولت پیشین نیز مشکلاتی را به همراه داشت.

مشخص نیست که دولت ترامپ تا چه اندازه این توصیه را جدی خواهد گرفت.

تهدید گروه‌های تروریستی که در پاکستان از پناهگاه‌های امنی برخوردارند، با حمله انتحاری در منطقه دیپلماتیک نشین کابل که منجر به کشته و زخمی شدن بیش از 500 نفر شد، بیش از پیش بر همه آشکار شد.

بعد از این حمله، سازمان امنیت ملی افغانستان گزارش داد که این حمله توسط «شبکه حقانی» و با حمایت و کمک سازمان اطلاعاتی ارتش پاکستان «آی.اس.آی» صورت گرفته است.

یکی از مقامات آمریکایی نیز به رویترز گفت آمریکا هم معتقد است که این حمله توسط شبکه حقانی انجام شده است.

این در حالی است که «مایک مولن» دریاسالار نیروی دریایی ارتش آمریکا نیز در سال 2011 در کنگره این کشور، شبکه حقانی را بازوی «آی.اس.آی» خوانده بود.

پاکستان از سال 2002 تاکنون بیش از 33 میلیارد دلار در قالب کمک از آمریکا دریافت کرده است.

سال گذشته پس از آن که «اش کارتر» وزیر دفاع وقت آمریکا اقدامات پاکستان علیه شبکه حقانی را کافی ندانست، پنتاگون تصمیم گرفت تا 300 میلیون دلار در قالب «صندوق حمایت از نیروهای ائتلاف» را به پاکستان نپردازد.

یکی از مقامات آمریکایی نیز اظهار داشته است که دولت ترامپ در حال بررسی توقف برخی از کمک‌ها از پاکستان است.

اما به نظر می‌رسد کاهش کمک‌های مالی به پاکستان می‌تواند منجر به نفوذ بیشتر چین در پاکستان شود که اخیرا حدود 60 میلیارد دلار در این کشور سرمایه‌گذاری کرده است.

یکی از مقامات آمریکایی و کارشناس امور پاکستان نیز که خواست نامش فاش نشود، گفت گزینه دیگری که در حال بررسی است افزایش حملات پهپادی برای نفوذ بیشتر به پاکستان و هدف قرار دادن جنگجویان شبکه حقانی و دیگر تروریست‌ها است.

رئیس ستاد ارتش پاکستان در هفته گذشته بعد از حمله هوایی آمریکا این اقدامات را یک‌جانبه خواند و اظهار داشتچنین حملاتی نتیجه عکس خواهد داشت و علیه همکاری‌های کنونی اسلام‌آباد و واشنگتن است.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۴۲۷۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خیزش دانشگاهیان آمریکایی؛ چالشی برای سیاست‌های دوگانه غرب در قبال حقوق بشر

 عباس مقتدایی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا، با بیان اینکه کشورهای غربی سال‌ها تلاش کرده بودند که مسئله فلسطین بازتاب جهانی نداشته باشد، گفت: با عملیات طوفان الاقصی نه تنها مسئله فلسطین بازتاب جهانی پیدا نکرد بلکه مقاومت مردم غزه به یک الگوی جهانی تبدیل شد و از همه مهمتر اینکه ماهیت اصلی و شعاری حقوق بشر غربی نمایان شد و افکار عمومی دنیا با جنایات رژیم صهیونیستی و حمایت‌های بی‌دریغ دولت‌های غربی از آن مطلع شدند.

وی افزود: خیزش دانشگاهیان آمریکا نشان داد دوران موضوعی به نام جهانی شدن از دریچه نگاه مقامات آمریکایی گذشته و امروز تمدن غرب به یک چالش بزرگ برخورده و لذا باید سیاستمداران غربی در نگاه و رفتار خود به جهان اسلام، مسئله فلسطین و ادامه حمایت‌هایشان از صهیونیست‌های کودک‌کش تجدیدنظر کنند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه غربی‌ها با در پیش گرفتن استانداردهای دوگانه عملاً دموکراسی و حقوق بشر غربی را زیر سؤال بردند، گفت: در این هفت ماه غرب به جای اینکه موضع عملی و محکمی علیه جنایات رژیم صهیونیستی اتخاذ کند مدام از طریق قدرت رسانه‌ای خود، واقعیت‌های موجود را کتمان و جانب رژیم صهیونیستی را گرفته و از سوی دیگر انواع و اقسام حمایت‌های مادی و نظامی را از رژیم اشغالگر قدس به عمل آورده است.

مقتدایی ادامه داد: اما امروز ملت‌های جهان آگاه و هوشیار هستند و با چشمان خود می‌بینند و با عقلشان درک می‌کنند که چه اتفاقات دردناکی در اراضی اشغالی در جریان است که نمونه آن در خیزش اساتید و دانشجویان آمریکا ظهور و بروز پیدا کرده و از این خیزش می‌توان صدای تنفر از جنایات رژیم صهیونیستی را شنید. 

وی بیان کرد: رژیم صهیونیستی تمام کنوانسیون‌های بین‌المللی اعم از کنوانسیون‌های چهارگانه ژنو را نقض کرده و قوانین مرتبط با حقوق بشر دوستانه را زیر پا گذاشته و از سوی دیگر از سلاح‌های ممنوعه علیه مردم مظلوم غزه بهره برده است. در چنین شرایطی هیچ انسان آگاه و صلح‌طلب و آزاده‌ای نمی‌تواند سکوت کند و معلوم است افرادی همانند دانشگاهیان آمریکا دست به خیزش علیه سیاست‌های حمایت‌گونه ایالات متحده آمریکا در قبال رژیم صهیونیستی می‌زنند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه غربی‌ها می‌خواهند جای جلاد و شهید را در تحولات غزه تغییر دهند، گفت: ولی غرب در این پروژه موفق نخواهد شد و با خیزش‌هایی که در اروپا و آمریکا آغاز شده این هدف به شکست کشانده خواهد شد. مردم دنیا آگاه شده‌اند و در عصری که ابزارهای ارتباطاتی روز به روز گسترش و توسعه پیدا می‌کنند کتمان حقیقت و تحریف واقعیت‌های ناشدنی است.

مقتدایی با اشاره به اقدام تنبیهی ایران علیه رژیم اشغالگر قدس گفت: رژیم صهیونیستی باید تنبیه می‌شد و حساب کار دستش می‌آمد که نباید پایش را از گلیمش درازتر کند. جمهوری اسلامی ایران تنها حکومتی در جهان است که استوار و قاطع از آرمان‌های مردم فلسطین دفاع می‌کند و درصدد تنویر افکار عمومی جهان نسبت به اتفاقاتی که در غزه در جریان است برآمده و به همین دلیل اقدامات روشنگرانه جمهوری اسلامی ایران نقش بسزایی در آشنایی افکار عمومی نخبگان علمی و دانشگاهی دنیا در این رابطه داشته است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ترامپ بایدن را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد
  • واکنش کاخ سفید به «گشتاپو» خواندن دولت بایدن از سوی ترامپ
  • خیزش دانشگاهیان آمریکایی؛ چالشی برای سیاست‌های دوگانه غرب در قبال حقوق بشر
  • سفرهای سریالی مقامات سعودی به پاکستان برای تجارت و سرمایه‌گذاری
  • ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد
  • فیلم| انتقاد تند سناتور آمریکایی از سیاست آمریکا در قبال جنایات در غزه؛ وقت آن رسیده به صدای مردم آمریکا گوش دهیم!
  • ترامپ، دولت بایدن را با گشتاپو مقایسه کرد
  • رویکرد بایدن در قبال تظاهرات ضد صهیونیستی دانشجویان در آمریکا
  • آماده شدن ناتو برای جنگ با روسیه/ افشای طرح بزرگ ترامپ برای پایان جنگ اوکراین
  • عضو ارشد حماس: آمریکا نتانیاهو را تحت فشار قرار دهد تا تصمیمی سیاسی بگیرد که منجر به توافق آتش بس شود/ رژیم صهیونیستی به دلایل سیاسی داخلی هنوز نتوانسته تصمیم لازم برای رسیدن به توافق را اتخاذ کند