Web Analytics Made Easy - Statcounter

روابط عمومی وزارت خارجه در بیانیه‌ای به اخبار مربوط به وجود افراد و شبکه های واسطه و سوداگر در اطراف برخی از سفارت‌خانه های خارجی در تهران واکنش نشان داد.

به گزارش جماران، در متن این بیانیه آمده است : مطابق اصول پذیرفته شده حقوق بین الملل و بعنوان یک قاعده عرفی، حمایت از حقوق و منافع اتباع و شهروندان یک کشور در هر نقطه ای از جهان، از جمله وظایف ذاتی دستگاه دیپلماسی و وزارت امور خارجه محسوب می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با پذیرش این اصل که حمایت و صیانت از حقوق و منافع اتباع و شهروندان ایرانی در سایرکشورها، از جمله وظایف اولیه وزارت امور خارجه و نمایندگی های (سفارتخانه ها و سرکنسولگری ها) جمهوری اسلامی ایران محسوب می شود؛ بی شک این مسئولیت به نوعی و در مواردی در داخل مرزهای کشور نیز قابل تصور است، بدین صورت که حمایت از حقوق شهروندان ایرانی در تعاملات و ارتباطات آنها با سفارتخانه های خارجی مقیم کشورمان نیز بخشی از مسئولیت های وزارت امور خارجه محسوب می شود.

یکی از مصادیق این مسئولیت، صیانت از حقوق و حفظ شان و احترام شهروندان ایرانی در مراجعات کنسولی به سفارتخانه های خارجی است. در همین راستا، معتقدیم برخورد با موارد تخلف و نقض مسئولیت ها و وظایف نمایندگی های خارجی در داخل کشور در ارتباط با شهروندان ایرانی، از جمله وظایف قطعی و غیرقابل چشم پوشی وزارت امور خارجه به حساب می آید.

موضوع بسیار مهم تعاملات و تبادلات انسانی و سفر اتباع و شهروندان یک کشور به سایر کشورها با اهداف مختلف، مانند سیاحت، تجارت، تحصیل، دیدارهای خانوادگی و ...، بویژه زمانی که در فرآیندی قانونی در حال انجام است، ممکن است در معرض آسیب ها و سوء استفاده های مختلف قرار گیرد که البته، آسیب پذیری تبادلات انسانی بین کشورها نه موضوع تازه ای است و نه مختص به کشوری خاص.

متاسفانه به رغم تلاش ها و نظارت های انجام شده، تذکرات و راهنمائی های ارائه شده توسط وزارت امور خارجه و سایر ارگان ها و نهادهای داخلی ذیربط، از مدتی قبل با مواردی از تخلف و سوء استفاده از نیازها و ضرورت های مسافرتی اتباع و شهروندان ایرانی از سوی برخی واسطه ها و سوداگرانِ روادید مواجه بوده ایم که به صورتی غیرقانونی در مسیر اخذ روادید از سفارتخانه های خارجی مقیم در کشورمان قرار گرفته اند. با وجود تمهیدات و اقدامات پیشگیرانه، این افراد همچنان به اقدامات غیرقانونی خود ادامه داده و فرایند درخواست روادید از برخی از سفارتخانه های خارجی و زمان بندی آن را تبدیل به ابزاری برای سودجوئی و کسب درآمد نامشروع کرده اند.

همانگونه که پیش از این نیز به دفعات به اطلاع عموم شهروندان محترم ایرانی رسانده شد، موضوع سوء استفاده های نامشروع دلالان و واسطه گرانی که با بهره گیری و استفاده از عناصری در داخل برخی سفارتخانه های خارجی، به کسب درآمد و تضییق حقوق طبیعی و شئون اخلاقی اتباع ایرانی مبادرت می کنند، با دقت و با حساسیت فراوان مورد رصد و پیگیری مستمر وزارت امور خارجه و سایر ارگان ها و دستگاه های ذیربط قرار دارد و تذکرات لازم از کانال های مرسوم دیپلماتیک به برخی از این سفارتخانه های خارجی مقیم در کشورمان نیز داده شده است که خوشبختانه در مواردی از نتایج مثبتی برخوردار بوده است. علی رغم این اقدامات و با توجه به استمرار این رویه غیرقانونی و خلاف ِشئون انسانی و مخالف ِقواعد و مقررات بین المللی توسط تعدادی از افراد سود جو و احتمالا مرتبط با برخی افراد نزدیک به تعدادی از سفارتخانه های خارجی، وزارت امور خارجه حق مسلم خود می داند تا در دفاع و صیانت از حقوق و منافع و شان اتباع و شهروندان ایرانی، از کلیه اهرم ها و ابزارهای سیاسی، دیپلماتیک، قانونی، حقوقی و قضائی به منظور برخورد با این پدیده غیرقانونی در فرآیند اخذ روادید از سفارتخانه های خارجی استفاده نماید.

با عنایت به موارد فوق الاشاره، ضمن دادن اطمینان به اتباع و شهروندان عزیز کشورمان و تاکید بر غیرقانونی بودن هرگونه معامله بر سر اخذ روادید و زمان بندی مربوط به آن، به این واسطه ها و دلالان و رابطین و عوامل آنها در درون سفارتخانه به جد اخطار داده می شود که در صورت تداوم چنین رفتارهایی، با قاطعیت با آنها برخورد کرده و عوامل و عناصر ذی مدخل در این فرآیند غیرقانونی و خلاف شئون دیپلماتیک را تحت پیگرد قانونی قرار خواهد داد.

وزارت امور خارجه مصمم است با جدیت و با بهره گیری از تمامی ظرفیت‌های دیپلماتیک موجود، اجازه ندهد که احترام ایران و ایرانی توسط این سوداگران، مورد بی‌حرمتی قرار گرفته و خدشه ای به آن وارد شود.

ضمن قدردانی از اهتمام و مسئولیت شناسی برخی هموطنان عزیز در مقابله با این رویه نادرست و غیرقانونی از طریق آگاهی بخشی، از کلیه ایرانیان عزیز و شریف نیز درخواست می نماید جهت ریشه کن ساختن این معضل، از هرگونه همکاری با عوامل مذکور خودداری و ضمن معرفی این افراد، در امر مقابله و رفع این معضل یاری رسانند.

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۴۶۱۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها فعال شوند

به گزارش خبرگزاری مهر، مسلم شجاعی مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: «رویداد» یکی از محصولات اصلی صنعت گردشگری کشورهاست. رویداد از جنس محصولاتی است که انسان محور و تعامل محور است. نمایشگاه کتاب همچون دیگر رویدادها از منظر گردشگری جذاب است.

وی به آمار بازدید نمایشگاه کتاب در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و افزود: بازدید چند میلیونی از نمایشگاه در ۱۱ روز عددی قابل توجه است. این رویداد برای ما ارزشمند است چرا که کمک می‌کند تا گردشگران خارجی را نیز جلب کنیم.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ادامه داد: برخی از کشورهای همسایه و منطقه نظیر عراق، عمان، کویت، بحرین، هند، روسیه، چین و… که برای ما بازار هدف گردشگری هستند، در نمایشگاه کتاب حضور دارند. حضور کشورها به عنوان مهمان ویژه یا جذابیت آثار ناشران ایرانی، باعث می‌شود تا نمایشگاه کتاب تهران به رونق گردشگری خارجی کمک کند.

شجاعی انتشارات میراث فرهنگی را که به صورت تخصصی کتاب منتشر می‌کند، عامل ترویج گردشگری در بستر نمایشگاه کتاب خواند و افزود: در این مجال می‌توان فرصت‌های گردشگری از طریق کتاب را به بازدیدکنندگان خارجی نمایشگاه معرفی کرد. به این ترتیب هم نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به توسعه گردشگری از طریق کتاب‌های تخصصی کمک می‌کند و به نوعی زمینه تعامل نمایشگاه کتاب و گردشگری محسوب می‌شود.

وی برگزاری تور بازدید گردشگران خارجی از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را عامل توسعه گردشگری رویداد محور برشمرد و گفت: برای سال‌های آتی برگزاری نمایشگاه کتاب تهران، می‌توان با همکاری بخش خصوصی تور بازدید گردشگران خارجی از این رویداد را برگزار کرد؛ می‌دانم مردم کشورهایی نظیر تاجیکستان علاقه بسیاری به نمایشگاه کتاب تهران دارند. همینطور کشورهای عرب و فرهیختگان کشورهای فارسی زبان به نمایشگاه کتاب تهران علاقه‌مندند.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، افزود: می‌توانیم با برنامه‌ریزی ساده تورهای گردشگران خارجی را در بازه زمانی برپایی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، برگزار کنیم؛ اینطور گردشگران خارجی علاوه بر بازدید از مناطق تاریخی و دیدنی ایران از نمایشگاه کتاب هم بازدید می‌کنند. این یعنی تقاطع‌هایی که نمایشگاه کتاب می‌تواند با صنعت گردشگری کشور ارتباط برقرار کند.

شجاعی با طرح این موضوع که آمار دقیقی از حضور گردشگران خارجی در ادوار گذشته نمایشگاه کتاب تهران در دسترس نیست، گفت: امسال می‌توانیم رصد کنیم و متوجه شویم که چه میزان گردشگر خارجی به نمایشگاه کتاب می‌آیند. دوره‌های قبل حضور تعداد قابل توجهی گردشگر خارجی را در نمایشگاه کتاب شاهد بودم. به جرأت می‌توانم بگویم نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بازدید کننده خارجی دارد و بخشی از این بازدیدها از مسیر گردشگری محقق شده است.

وی هماهنگی بین بخشی میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را برای استفاده بیشتر از موقعیت نمایشگاه کتاب تهران برای گردشگری خارجی را مهم خواند و ادامه داد: می‌توان با نگاه فرهنگی به مقوله گردشگری ادبی و گردشگری رویدادمحور منافع اقتصادی برای کشور ایجاد و بخش خصوصی را در این حوزه به خوبی فعال کرد. آنها که به طور حرفه‌ای اصول جذب گردشگر خارجی به کشور را می‌دانند می‌توانند نظر گردشگر خارجی را برای بازدید از نمایشگاه کتاب تهران، جلب کنند.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود: می‌توانیم میان معاونت گردشگری وزارت میراث فرهنگی و معاونت امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نشست مشترک برگزار کرد. همچنین بخش خصوصی نیز تورهای گردشگری کتاب و گردشگری ادبی و… را فعال کند. می‌توان این مهم را برای دوره‌های بعدی نمایشگاه کتاب ریل‌گذاری کرد. لازم است سیاست جدیدی برای سال‌های آینده درباره این امر مهم اتخاذ کرد.

شجاعی در رابطه با شعار امسال نمایشگاه کتاب با عنوان «بخوانیم و بسازیم» گفت: با کتاب خواندن می‌توان گردشگری ایران را ساخت. من کتاب «در سرزمین مردمان نجیب» را برای مطالعه پیشنهاد می‌کنم؛ این کتاب نوشته هرؤیه روپچیچ، موسیقیدانی از کشور کرواسی است و داستان آن ۲ بار سفر مرد کروات به تمام نقاط ایران را روایت می‌کند. این موسیقیدان حس خود را از هر آنچه در ایران و از مردم ایران دیده توصیف کرده و مهمترین توصیفی که مرد کروات از ایران در ذهنش ثبت شده مهمان نوازی است که به آن معروفیم.

کد خبر 6096279 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • دیدار وزرای خارجه ایران و سودان در گامبیا
  • ورود انبوه اتباع غیرمجاز افغانستانی به ایران تبعاتی برای سایر اتباع مجاز دارد
  • تور‌های بازدید از نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشور‌ها را فعال کنیم
  • ایران دیگر ظرفیت پذیرش اتباع افغانستانی جدید را ندارد
  • چطور برای افغان‌ها کار هست، برای ایرانی‌ها کار نیست؟!
  • تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها فعال شوند
  • تورهای بازدید نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشورها شوند
  • پرده تزویر از چهره مدعیان دروغین آزادی بیان برافتاده است
  • عیادت امیرعبداللهیان از دیپلمات وزارت امور خارجه سوریه
  • عیادت امیرعبداللهیان از دیپلمات مجروح شده سوری