Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه فناوری _ 41148 فقط یک بازی خوب ایرانی نیست. بلکه با عنوانی رو به رو هستیم که توانست مسیر ساخت بازیسازی را هم تا حدودی تغییر دهد؛ شاید از بین اپلیکیشن های داخلی زیادی که برای تلفن های هوشمند عرضه شده باشند تنها «موتوری» یا «شمشیر تاریکی» بتوانند از دیدگاه تاثیرگذاری با این عنوان خوش ساخت رقابت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش بولتن نیوز و به نقل از دیجیاتو ، بزرگترین مسئله ماندگاری نام 41148 بین بازیکنان ایرانی هم همین است. نه گرافیک زیبا، نه گیم پلی جذاب، نه روایت جالب و نه یک داستان درگیر کننده؛ تمام این ها از نکات مثبت 41148 هستند ولی عمده محبوبیت ساخته مهدی فنائی را باید جریانی بنامیم که بین توسعه دهندگان ایرانی به راه انداخت.

با وجود اینکه روند شروع تغییر دیدگاه تولیدکنندگان داخلی نسبت به بازی های ویدیویی پیش از 41148 استارت خورد اما به نوعی این عنوان را هم می توانیم [به علت موفقیت هایش] از اعضای اصلی چنین جنبش مهمی بنامیم. ولی از عوض شدن کدام تفکر بین سازندگان حرف می زنیم؟

برخلاف گذشته که خیلی ها سعی داشتند ره صد ساله را با ساخت عناوین پر هزینه یک شبه طی کنند امروزه سازندگان ایرانی به ساخت بازی های کوچک تر [نه از دید ارزش بلکه حجم تولید و بودجه] روی آورده اند که در پی این تصمیم هم بودند بازی هایی که طعم موفقیت را بچشند.

نمی خواهیم بخش زیادی از این تغییر مثبت را روی دوش 41148 بیاندازیم. طبیعتا در این چرخه عناصر زیادی دیگری همانند مارکت های ایرانی، محبوبیت اسمارت فون ها یا بقیه عناوین داخلی اهمیت داشتند اما ساخته ماجراجویی مهدی فنائی هم به نوبه خود توانست نقش خیلی مهمی را ایفا می کند.

مهدی فنائی ابتدای راه 41148 مشکلات گوناگونی را تحمل کرد و حتی بعد از عرضه قسمت ابتدایی، در یکی از آیتم های تلویزیونی بازی را به علت داشتن نمادهای نامناسب کوبیدند؛ مسئله ای که تاثیر زیادی روی روند ساخت قسمت های بعدی 41148 گذاشت و برای مدتی مهدی فنائی دست از ساخت بازی کشید.

اما دوباره تصمیم گرفت عنوانش را ادامه دهد. خیلی قضیه را پیچیده نکنیم، به واسطه همین اعتراضات [که بعدها و با نمایان شدن هدف بازی خیلی از حرف ها پس گرفته شدند] و البته محدودیت های موجود برای توسعه دهندگان ایرانی می خواهیم به یک نکته برسیم: شعار «ما می توانیم» می تواند رنگ واقعیت به خودش بگیرد.

41148 یکی از عناوین موبایلی بود که با وجود مشکلات عمده بازیسازان ایرانی، توانست به کمک موفقیت هایش نور امیدی به دل بعضی سازندگان بتاباند. این از نخستین علت محبوبیت 41148 که البته نه فقط برای ساخته مهدی فنائی، بلکه تمام بازی هایی که به این مهم رسیدند هم صدق می کند.

اما مسئله دوم را باید به نام جا انداختن عرضه اپیزودیک بازی ها به خصوص در سبک ماجراجویی بزنیم. جدا از آنکه بعد از عرضه 41148 موج جدیدی از عناوین ماجراجویی که البته طبیعی هم بود به راه افتاد، سازندگان ایرانی با روی بازتری به ساخت بازی های چند قسمتی روی آوردند.

المانی که بسته به استفاده توسعه دهنده و به واسطه دریافت بازخوردهای بازیکن ها می توانند تاثیر مثبتی روی افزایش کیفیت اپیزودهای بعدی بگذارد. البته نمی خواهیم به صورت کلی این مسئله را مرتبط با 41148 بنامیم. چون قبلا سازندگان خارجی هم به کمک این روش موفقیت های زیادی به دست آوردند.

اما 41148 با بهتر شدن در هر قسمت و ایرانی بودنش توانست بیش از همیشه ساخت عناوین اپیزودیک را بین توسعه دهندگان داخلی جا انداخت؛ ساخته مهدی فنائی شاید اولین بازی ایرانی چند قسمتی نباشد ولی تاثیرش در این زمینه بیش از بقیه عناوین مشابه است.

خوب این از دو علت مهم ماندگاری نام 41148 بین مخاطبین، حالا برای چه باید به اعتقاد خیلی از بازیکن ها لقب بهترین بازی ماجراجویی ایرانی روی موبایل باید به این بازی تعلق بگیرد؟ جوابش سخت نیست. چون با عنوانی کاملا «استاندارد» از سبک ادونچر رو به رو هستیم.

شاید تعجب کنید ولی خیلی از عناوین داخلی سبک ماجراجویی روی اسمارت فون ها، حتی استانداردهای سبک خودشان را رعایت نمی کنند. در این بازی ها داستان باید مخاطب را ترغیب به ادامه تجربه خود نموده و با گره های داستانی بیش از حد بازیکن را گیج یا خسته نکند.

همچنین معماهای متناسب با اتفاقات داستانی هم اهمیت زیادی دارند؛ نکته ای مهم که خیلی از بازی های ادونچر ایرانی به آن توجهی نمی کنند. شاید از دیدگاه سختی، معماهای بعضی از بازی های مشابه بیش از 41148 شما را به چالش بکشند ولی مشکل اینجاست که پازل ها [با اتکا به بستر داستان] منطقی نیستند.

بر خلاف ساخته مهدی فنائی که توجه به این قسمت را در تک تک لحظه هایش می دیدیم. معماهای 41148 اصلا سخت نیستند و جالب اینجاست بدانید یکی از دو مشکل بزرگ بازی همین است ولی چون تقریبا تمام آن ها متناسب با اتفاقات داستانی هستند بنابراین تا حدودی می توانیم از این مسئله چشم پوشی کنیم.

البته گستردگی گیم پلی هم در افزایش جذابیت بازی بی تاثیر نبود. اگر در قسمت ابتدایی بیشتر باید راه می رفتید و کمتر با محیط ارتباط داشتید، در اپیزودهای بعدی شاهد تعامل بیشتر بازیکن با آبجکت ها بودیم. ضمن اینکه دیالوگ های شخصیت اصلی داستان [زیرنویس ها] توانست زیبایی بازی را دو چندان کند.

جدا از آنکه اضافه سازی المان های گیم پلی از دیگر سبک ها، هر چند کم، باعث شد تا گیم پلی 41148 رنگ و بویی متفاوت در قسمت های پایانی به خودش بگیرد. اما داستان؛ یکی از مهمترین دلایل موفقیت عنوان اپیزودیک و ماجراجویی 44148 را باید ایده متفاوت آن بنامیم.

داستان 41148 به گونه ای بود که نه فقط در بازی های ویدیویی بلکه حتی مدیوم سینمایی هم خیلی کم نمونه مشابه آن را بین تولیدات داخلی می یافتید. همین جرئت توسعه دهنده برای پرداخت به یک اتفاق متفاوت و جدید بودن داستان باعث شد تا بازیکن ها به سرعت جذب بازی شوند.

ولی مهم تر از داشتن یک ایده داستانی جذاب، روایت خوب 41148 بود. مهدی فنائی تا قسمت دوم سعی کرد گره های داستانی جذابی ایجاد کرده و با دادن سرنخ های کم اما کافی عطش مخاطب را برای تجربه اپیزودهای بعدی افزایش دهد. در قسمت سوم ریتم داستان زیاد شد و بیشتر از اتفاقات 41148 سر در آوردیم.

سپس او با اپیزود چهارم توانست یک جمع بندی تقریبا مناسب به تمام جریاناتی که در طول بازی شاهد بودیم داشته باشد. گفتیم «تقریبا» چون 41148 به بعضی سوالات مخصوصا پرسش هایی که در قسمت سوم به وجود آمدند جواب نداد؛ در اپیزود سوم به خوبی دنیای 41148 گسترش یافت اما پرداخت مناسبی در قسمت چهارم به این مسئله نداشتیم.

نکته دوم پایان نه چندان مناسب 44148 بود. اشتباه نکنید، با پایانی جذاب و منطقی رو به رو هستیم. همیشه یکی از بزرگترین انتظاراتی که بازیکن ها از عناوین چند قسمتی دارند این است که سازنده چگونه توانسته داستان عنوان خود را به پایان برساند.

پایان 41148 هم جذابیت هایی خودش را داشت اما می توانست فراموش نشدنی تر باشد. شاید اگر دیالوگ پایانی با بیان دیگری عنوان می شد، تاثیرگذاری بیشتری را می دیدیم. البته با وجود این دو مشکلی که گفتیم 41148 همچنان بهترین بازی ایرانی سبک ماجراجویی در اسمارت فون ها است.

خوشبختانه در چند روز گذشته، مهدی فنائی نسخه کامل عنوانش را به رایگان عرضه کرده تا بازیکن هایی که تا حالا دست به تجربه این عنوان نزده اند طعم یک ماجراجویی جذاب را بچشند. همچنین می توانید با خرید مکعب هایی دفترچه خاطرات بعضی شخصیت ها را بخوانید.

اضافه سازی این بخش هم باعث شده تا بعضی سوالات بی جواب بازی پاسخ داده شوند. برای جمع بندی حرف هایمان باید بگوییم که مهمترین هدف بازی های ماجراجویی، ارائه حس ماجراجو بودن به بازیکن ها است. 41148 را می توانیم از معدود عناوینی بنامیم که توانست به این مهم برسد.


منبع: بولتن نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bultannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بولتن نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۴۷۳۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیل توصیف از گل شهاب: وحشیانه، غیرمعقول و تاریخی!

به گزارش "ورزش سه"، گل فوق العاده ای که شهاب زاهدی در دیدار روز گذشته وارد دروازه گامبا اوزاکا کرد، حسابی مورد توجه رسانه های ژاپنی قرار گرفته است. کاربران در شبکه های اجتماعی با اظهار شگفتی از ضربه تماشایی این مهاجم ایرانی، آن را بهترین گل تاریخ باشگاه آویسپا فوکوئوکا می دانند.

روز گذشته و در دیداری از هفته یازدهم جی لیگ، آویسپا فوکوئوکا موفق شد در استادیوم خانگی خود با سوپر گل مهاجم ایرانی از سد گامبا اوزاکا عبور کند. در دقیقه 22 بود که اشتباه بازیکنان میهمان پس از یک پرتاب اوت، موقعیتی را در اختیار زاهدی قرار داد و او با ضربه ای غافلگیرکننده، یک سوپرگل را به ثمر رساند.

پس از آنکه دایکی ماتسوما به صورت اتفاقی توپ را به زاهدی رساند، این مهاجم ایرانی که در نیمه‌ی زمین خودی بود، با دیدی عالی و علم به اینکه جون ایچیموری سنگربان گامبا اوزاکا از دروازه اش خارج شده، توپ را از فاصله ای 60 متری روانه دروازه حریف کرد که ضربه او درون دروازه فرود آمد تا این گل تماشایی، استادیوم بست دنکی را منفجر کند.

گل تماشایی زاهدی واکنش های بسیار زیادی در فضای مجازی داشته است. بسیاری از کاربران در شبکه های اجتماعی از این گل خیره کننده اظهار شگفتی کرده اند و برخی دیگر نیز اعتقاد دارند که این شلیک مهار نشدنی، می توانند زاهدی را به بهترین بازیکن فصل تبدیل کند.

وب سایت soccerdigestweb در این خصوص نوشت: "بهترین گل تاریخ آویسپا فوکوئوکا" زاهدی با یک شوت فوق العاده از راه دور و از نیمه زمین خودی طرفداران را شگفت زده کرد و آنها جملاتی مانند "او یک هیولا است" و "این گل آنقدر شگفت انگیز بود که ترسناک به نظر می رسد " را بیان کردند.

این رسانه در ادامه نوشته است: زاهدی که به طرز شگفت انگیزی شوت از راه دور را به ثمر رساند، در شبکه های اجتماعی با کامنت هایی مانند «غیرعادی!»، «من نه، من نمی توانم! دیگران این گل را درک کنند...»، «این بهترین گل تاریخ فوکوکا است»، «تکنیک او شگفت‌انگیز است»، «غیر معقول‌ترین گل جی لیگ» و «بی‌صبرانه منتظر نامزدی او برای جایزه پوشکاش هستم» شنیده شد.

وب سایت soccer-king نیز درخصوص این گل نوشت: شهاب زاهدی یک گل فوق العاده از راه دور و از نیمه زمین خودی را به ثمر رساند! فوکوکا پس از پنج بازی و تساوی های پی در پی بالاخره پیروز شد.

وب سایت sanspo ژاپن نیز نوشته است که زاهدی از فاصله 65 متری موفق به گلزنی شده است. این رسانه صحبت های کوتاه زاهدی در پایان بازی را منتشر کرده است. مهاجم ایرانی گفته است: قبل از اینکه شوت را بزنم، به موقعیت دروازه بان نگاه کردم  و تصمیم به شوت زنی گرفتم که ضربه به خوبی انجام شد.

رسانه nishinippon ژاپن نیز از تیتر جالبی برای گل مهاجم ایرانی استفاده کرده بود. این وب سایت نوشت: وحشی گری مهارنشدنی زاهدی روی یک شوت 70 متری، آویسپا را پس از پنج بازی به پیروزی رساند.

این رسانه در ادامه برخی از کامنت های کاربران در شبکه های اجتماعی را منتشر کرده است. برخی از کاربران نوشته اند: «من خیلی تعجب کردم، نمی‌توانم جلوی خنده‌ام را بگیرم»، «می‌خواهم زاهدی برای همیشه در تیم بماند»، «لعنتی تو دیگه کی هستی؟»، «او یک شوت فوق العاده از راه دور زد»، «شاید او کاندیدای بهترین بازیکن فصل باشد»، «آیا من درست فهمیدم؟ زاهدی بازیکن راست پا است و این ضربه را با پای چپ زد؟»، «او می تواند از هر جایی گل بزند» و « من می خواهم همسر زاهدی شوم» را منتشر کردند.

دیگر خبرها

  • جشنواره دریای سرخ به فیلم ایرانی جایزه داد
  • بازیگر «نون خ»: چند بار تا مرز خفگی رفتم
  • بهترین سایت تبلیغات کسب و کار (لیست کامل سایت‌های زودبازده داخلی و خارجی)
  • چاپ کتاب تصویری «همه‌ش مال جوجه باشه!» برای کودکان
  • دوقلوهای اصفهانی آهنگ شیرازی منتشر کردند/داستان به روز رسانی شدن!
  • بهترین بروکر برای ایرانی ها کدام است؟
  • ایران ۱۰۰ تولیدکننده موبایل دارد، کره جنوبی یک عدد؛ چرا این نگران‌کننده است‌؟
  • تنیس روی میز انفرادی گرند اسمش | ماجراجویی ادامه دار نوشاد عالمیان در عربستان
  • یادآوری خاطرات با نسخه بدنساز داستان اسباب بازی ها(عکس)
  • سیل توصیف از گل شهاب: وحشیانه، غیرمعقول و تاریخی!