Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سیستان و بلوچستان با بیان اینکه وضعیت آب در استان یک وضعیت بحرانی دارد، افزود: وضعیت بارندگی ما نسبتا صد و پنج میلیمتر است که نسبت به کشور کمتر از نصف و در دنیا کمتر از یک ششم است.

به گزارش ایسنا، اتابک جعفری در نشست مطبوعاتی با اصحاب رسانه در زاهدان افزود: سالیانه 605 میلیون متر مکعب در سیستان و بلوچستان بیشتر از توان سفره‌های آب برداشت می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سیستان و بلوچستان در ادامه گفت: تا آخر امسال تمام چاههای مجاز مجهز به کنتور هوشمند خواهند شد.

وی بیان کرد: بیشترین بهره‌بردار آب در استان، بخش کشاورزی است و در بحث فرهنگ سازی باید با این بخش ارتباط بهتری داشته باشیم.حدود 50 درصد از چاه‌های غیرمجاز و 300 حلقه چاه‌های مجازی که پروانه دارند، بیشتر از حد مجاز برداشت می‌کنند که منجر به اضافه برداشت از سفره‌های زیرزمینی می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه این شرکت وظیفه تامین آب را بر عهده دارد و توزیع آب توسط شرکت آب و فاضلاب صورت می‌گیرد، گفت: وجود چاه‌های غیرمجاز، حفر چاه‌های غیرمجاز جدید و اضافه برداشت از چاه‌ها از مهمترین مشکلات ما در حوزه مدیریت منابع آب استان است و ضرورت دارد در این زمینه در استان فرهنگ‌سازی صورت گیرد.

جعفری اضافه کرد: استان ما یک استان خشک محسوب می‌شود و ضرورت دارد در این شرایط برنامه‌ریزی بهتری برای استفاده از آب حاصل از بارندگی در استان صورت گیرد تا بتوانیم مدت بیشتری از منابع آبی حاصل از بارندگی استفاده کنیم.

وی ادامه داد: با توجه به کاهش منابع آبی و پایین رفتن سطح آب سفره‌های زیرزمینی استان، در حال حاضر از مجموع 35 دشت استان، برداشت آب تنها در 8 دشت آزاد است.

جعفری با بیان اینکه در حال حاضر بیش از 92 درصد آب مصرفی استان توسط بخش کشاورزی برداشت می‌شود، خاطرنشان کرد: در کل استان سالانه 120 میلیون مترمکعب آب شرب برداشت می‌شود و سالانه تنها 13 میلیون مترمکعب آب برای صنعت برداشت می‌کنیم که کمتر از یک درصد کل منابع مصرفی است و عدد بسیار پایینی محسوب می‌شود که نشان دهنده عدم رشد صنعتی استان است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای سیستان و بلوچستان‌ خاطرنشان کرد: متاسفانه چاه‌ها در زمینه اضافه برداشت از منابع آبی استان مشکلات زیادی ایجاد کرده‌اند و در حال حاضر 300 چاه غیرمجاز در سطح استان وجود دارد و همچنین 300 چاه مجاز استان بیش از میزان مجوز خود برداشت می‌کنند.

وی اضافه کرد: تلاش داریم بخش اعظم چاه‌های استان را به کنتور هوشمند مجهز کنیم تا از بخشی از این مصرف بی‌رویه از منابع آبی استان جلوگیری شود.

جعفری با بیان اینکه در حال حاضر 4 سد در استان در حال ساخت است، افزود: این چهار سد شامل سد مخزنی "کهیر"، سد تغذیه‌ای "گوهر کوه"، سد "ماشیکید سفلی" و سد مخزنی شهرکور است که با وجود اینکه نقدینگی در کشور کم است اما پول این پروژه‌ها با سرعت مناسبی پرداخت می‌شود.

مدیرعامل آب منطقه‌ای سیستان و بلوچستان‌ ادامه داد: سد کهیر امسال آبگیری می‌شود و با توجه به اینکه امسال 85 میلیارد تومان اعتبار برای اتمام پروژه سد شهرکور در نظر گرفته شده، این سد نیز تا آخر سال آبگیری می‌شود؛ برای ادامه پروژه احداث سد گوهرکوه نیز با وزارتخانه مکاتبه شده تا اعتبار بگیریم و پیش‌بینی می‌شود این سد نیز در 6 ماه نخست سال آینده به بهره‌برداری برسد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر 8 پروژه آبیاری و زهکشی توسط شرکت آب منطقه‌ای در سطح استان در حال اجرا است، گفت: اعتباری 22 میلیاردی جهت انجام پروژه‌های مطالعاتی مربوط به حوزه تامین منابع آب استان از دولت درخواست کرده‌ایم که در صورت تخصیص آن فاز مطالعات استان به اتمام می‌رسد.

جعفری به منابع تامین آب در 3 بخش شمال، مرکز و جنوب استان اشارهو اظهار کرد: در منطقه سیستان واقع در شمال استان آب زیرزمینی نداریم و تنها منبع تامین آب آن آب رودخانه هیرمند است که منشا آن کشور افغانستان بوده و منبع آبی پایداری محسوب نمی‌شود؛ در زاهدان نیز منابع آب زیرزمینی داریم اما مقدار آن بسیار کم است و در جنوب استان بخشی از آب از طریق مهر آب حاصل از بارندگی سیلابی و بخشی نیز از طریق سفره‌های زیرزمینی تامین می‌شود.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۴۹۵۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبگیری سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی در پی بارندگی‌های بهاری

ایسنا/خراسان جنوبی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: حدود ۲۴۰۰ سازه آبخیزداری در خراسان جنوبی وجود دارد که سازه‌های آبخیزداری حدود ۹۰ میلیون متر مکعب سطح آبگیری دارد.

علیرضا نصرآبادی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به وجود ۲۴۰۰ سازه آبخیزداری در سطح استان گفت: سازه‌های آبخیزداری حدود ۹۰ میلیون متر مکعب سطح آبگیری دارد که از  ۱۴۰۲ تاکنون با توجه به آخرین بارش‌های صورت گرفته ۲۵ میلیون متر مکعب آبگیری داشته است.

وی بیان کرد: با توجه به بارش‌های اردیبهشت حدود ۱۷ میلیون مترمکعب از ۲۵ میلیون متر مکعب مربوط به بارش‌هاش اخیر بوده است.

نصرآبادی افزود: سازه های آبخیزداری خراسان جنوبی در بارندگی‌های چند روز اخیر حدود ۱۷ میلیون متر مکعب رواناب را مهار کردند که از این میزان یک میلیون متر مکعب آب در سازه‌های آبخیزداری شهرستان بیرجند ذخیره شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی افزود: وجود این سازه‌ها باعث شد، حجم زیادی از سیلاب مدیریت و میزان خسارت‌های کاهش یابد.

وی با اشاره به پیامدهای تغییر اقلیم اظهار کرد: تغییر زمان بارندگی‌ها و نیز نوع آن که شکل رگباری به خود گرفته و همچنین خشکسالی‌ها که موجب از بین رفتن پوشش گیاهی و کاهش نفوذ پذیری خاک شده است. سیلابی شدن بارش ها را به دنبال دارد.

نصرآبادی تصریح کرد: طی این بارندگی ها دو بندسار که متعلق به این اداره کل نبوده، شکسته و خساراتی به بار آورده است لذا توصیه می‌شود قبل از ساخت بندسار با مراجعه به ادارات منابع طبیعی از مشاوره فنی رایگان همکاران این اداره کل برخوردار شون تا در زمان وقوع سیلاب متحمل خسارت نشوند. 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: وجود سازه‌های آبخیزداری در کنار طرح های نهالکاری می‌تواند شرایط منطقه را برای کاهش پیامدهای خشکسالی و سیلاب بهینه کند.

وی بیان کرد: خشکسالی از نظر منابع زیرزمینی دچار مشکل بوده ولی از نظر مرتع امسال سال خوبی است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نقش مهم سد‌ها در کنترل سیلاب سیستان و بلوچستان
  • نقش اساسی سدها در کنترل سیلاب و تأمین آب سیستان و بلوچستان
  • کشف مواد افیونی در مرز‌های جنوبی سیستان و بلوچستان
  • وضعیت بحرانی رزیدنت‌ها و پزشکان طرحی/ شرایط را سخت‌تر کرده ایم
  • ۱۸۵ میلیون متر مکعب آب شرب در لرستان تولید شد
  • صدور مجوز راه‌اندازی کارخانه در سیستان و بلوچستان به صورت استانی انجام می‌شود
  • آبگیری سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی در پی بارندگی‌های بهاری
  • خرید بیش از ۲۱ هزار تن گندم در سیستان و بلوچستان
  • بیش از ۲۱ هزار گندم در سیستان و بلوچستان خریداری شد
  • بحرانی بودن کسری مخازن آبهای زیرزمینی تربت‌حیدریه