Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه سیاسی- «ورشکستگی، انحلال، تعطیلی، ادغام، فاقد مجوز، تجمع، درگیری و...» واژه هایی بوده که این روزها در خصوص موسسات مالی- اعتباری بخصوص موسسه کاسپین، آرمان، البرز، ثامن، فرشتگان و... شنیده شد.

به گزارش افکارنیوز، سپرده گذاران که برای گرفتن پول و سرمایه های خود به این موسسات مراجعه کردند با دست خالی بر می گشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کم کم جمع آنها جمع تر و تجمعاتی برگزار کردند. تجمع مقابل شعبات این موسسات و بانک مرکزی.

بانک مرکزی که مسئولیت اصلی در این زمینه داشته از زیر بار این مسئولیت شانه خالی می کرده و بعضا اعلام می کردند که این موسسات مجوز نداشتند.

رفتار کج دار مریز بانک مرکزی و نداشتن برنامه و سیاست درست در این زمینه، دلهره و نگرانی های سپرده گذاران را بیشتر و بیشتر کرد و در نهایت تجمع آنها به مقابل مجلس شورای اسلامی کشیده شد.

اما این سپرده گذاران که سرمایه های خود را بر باد رفته می دیدند، علاوه بر تجمع مقابل مجلس، رایزنی با نمایندگان مجلس را آغاز کردند.

تجمع این افراد در ماه مبارک رمضان و زیر آفتاب سوزان هم ادامه یافت.حتی تعدادی از این مالباختگان روز چهارشنبه 17 خرداد در زمان حمله عناصر تروریستی به مجلس شورای اسلامی مقابل مجلس حضور داشتند.

نمایندگان مجلس که قضیه را جدی دیدند وارد ماجرا شدند.

دعوت از رئیس کل بانک مرکزی و حتی وزیر اقتصاد به کمیسیون اقتصادی مجلس نتیجه نداد. حرف ها تکراری و بهانه جویی هم همیشگی « نداشتن مجوز».

نمایندگان از ابزارهای نظارتی دیگر چون تذکر و سوال از وزیر را بی نتیجه دیدند به سراغ رئیس جمهور رفتند.« سوال از رئیس جمهور در صحن مجلس»

85 نماینده مجلس خواستار حضور رئیس جمهور در صحن مجلس برای پاسخگویی در خصوص مشکلات موسسات مالی- اعتباری شدند.

تقاضایی که در قالب طرح سوال از رئیس جمهور در روز سه شنبه 23 خرداد در مجلس کلید خورد و در همان روز به امضای 64 نماینده رسید و در نهایت تا روز چهارشنبه این امضاها به 88 نفر رسید که در حال حاضر دارای 85 امضاست.

استناد نمایندگان به اصل 88 قانون اساسی و ماده ماده 212 آئین نامه داخلی مجلس است.

نمایندگان در این سوال تاکید کردند که نظر به مشکلاتی که برای سهامداران برخی از موسسات اعتباری مانند کاسپین، آرمان، ثامن‌الحجج و غیره در چند سال اخیر پدید آمده و ریشه اصلی آن نقص در نظارت بانک مرکزی بوده است و از طرفی مجلس نمی‌تواند از رئیس بانک مرکزی سوال کند و توضیحات و رفتار ایشان نیز قانع‌کننده نبوده است و از طرف دیگر حقوق مردم نیز در حال ضایع شدن است، لذا از رئیس محترم جمهور تقاضا داریم پاسخ قانع‌کننده‌ای به نمایندگان ارائه نمایند، گرچه قبول داریم که نقطه آغازین این مشکل قبل از دولت فعلی بوده است.

برای سوال از رئیس جمهور باید یک چهارم نمایندگان آنرا امضا می کردند. با توجه به 290 نماینده مجلس، طرح سوال از رئیس جمهور باید حداقل به امضای 73 نماینده مجلس برسد که این تعداد امضاء در همان روز اول جمع آوری شد.

استقبال نمایندگان از طرح سوال از رئیس جمهور در صحن مجلس، دولتی ها را به تکاپو وا داشت. مسئولین دولت تلاش کردند تا نمایندگان را از این اقدام منصرف کنند. تلاشی که نتیجه نداد و از 88 نماینده تنها سه نماینده امضای خود را پس گرفته و 85 نماینده بر سوال از رئیس جمهور و امضای خود اصرار کردند.

دولتی ها عزم نمایندگان را جدی دیدند و ترس از سوال از رئیس جمهور آنها را به سمت پاسخگویی سوق داد.

به یک باره ورق برگشت و مسئولین بانک مرکزی که کلا از قبول مسئولیت شانه خالی می کردند، در مقام پاسخگویی برآمدند.

روز دوشنبه 29 خرداد فرشاد حیدری معاون نظارتی بانک مرکزی اعلام کرد که «سپرده گذاران موسسه مالی ثامن به هیچ عنوان نگران سپرده هایشان نباشند، زیرا ما به عنوان بانک مرکزی حمایت لازم را از موسسه ثامن و مدیران آن کردیم و خواهیم کرد».

همچنین روز سه شنبه 30 خرداد محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت که در طول روزهای گذشته و حتی ماههای گذشته سکوت اختیار کرده بود گفت: «به همه عزیزانی که در موسسه ثامن سپرده دارند می‌گویم نگران نباشند. در هرجای دنیا اگر همه باهم به بانک مراجعه کنند بانک مزبور توانایی پرداخت نخواهد داشت اما این عزیزان نگران نباشند و پول آن‌ها محفوظ است».

حال سوال این است که اگر قانونا بانک مرکزی و دولت موظف بودند تا از سپرده گذاران موسسه ثامن حمایت لازم را انجام دهند، چرا تا کنون رسما اعلام نشد؟. چرا در طول روزها و ماههای گذشته که این افراد در همه جا تجمع می کردند، به آنها این موضوع را اعلام نکردند تا هر روز نگرانی آنها بیشتر نشود؟. چرا حتی این تجمع کنندگان از سوی نیروی انتظامی کتک خوردند، دولتی ها حرفی نزدند؟

آیا ترس از سوال از رئیس جمهور در صحن مجلس، آنها را به قبول مسئولیت مجبور کرده است؟

حالا باید صبر کرد و منتظر ماند که آیا امضا کنندگان طرح سوال از رئیس جمهور، که قرار است این طرح را 11 تیر ماه تحویل هیئت رئیسه مجلس دهند تا روند قانونی آن در مجلس طی و در خصوص وضع نابسان موسسات مالی- اعتباری از رئیس جمهور سوال شود، آنرا در صحن مجلس دنبال می کنند یا نه با همین وعده کوچک مسئولین در خصوص موسسه ثامن، آنها از دیگر اهداف کوتاه می آیند تا وضعیت دیگر موسسات رها شده بماند.

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۵۱۱۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه کسی رئیس سنی مجلس دوازدهم خواهد شد؟ | جدول مسن‌ترین و جوانترین نمایندگان | ۲ نماینده همسن باشند چه می شود؟

به گزارش همشهری‌آنلاین، روز جمعه ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳، دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در ۲۲ حوزه انتخابیه در سراسر کشور برگزار خواهد شد تا تکلیف ۴۵ منتخب دیگر مجلس دوازدهم مشخص شود. این درحالی است که تکلیف ۲۴۵ نفر از منتخبین مجلس دوازدهم در ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ مشخص شده و قرار است این افراد به مدت ۴ سال بر صندلی سبز بهارستان تکیه بزنند.

اما سوالی که اکنون قبل از انتخاب هیئت رئیسه و رئیس جدید مجلس مطرح است این است که چه کسی مجلس دوازدهم را اداره خواهد کرد.

طبق ماده ۱۰ قانون آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، مسن‌ترین فرد از نمایندگان حاضر به‌عنوان رئیس سنی و فرد بعدی به ‌عنوان نایب‌رئیس و دو نفر از جوان‌ترین نمایندگان حاضر به سمت دبیر، معین می‌شوند و در جایگاه هیئت‌ رئیسه قرار می‌گیرند. در صورت تساوی سن، هیئت‌رئیسه سنی با قید قرعه از بین مسن‌ترین و جوان‌ترین نمایندگان حاضر تعیین خواهد شد.

وظیفه هیئت رئیسه سنی اداره جلسه افتتاحیه، انجام مراسم تحلیف ، اقتراع شعب و اجرای انتخابات هیأت ر ئیسه موقت است که بعد از تعیین ترکیب هیئت رئیسه موقت، کار هیأت رئیسه سنی به پایان می‌رسد.

مسن‌ترین نمایندگانی که در مجلس دوازدهم حضور دارند علی‌عسکر ظاهری متولد ۱۳۳۰ از حوزه انتخابیه مسجد سلیمان و حسینعلی شهریاری متولد ۱۳۳۰ از حوزه انتخابیه زاهدان هستند.

از آنجا که هر دو نماینده همسن هستند طبق ماده ۱۰ قانون آیین‌نامه داخلی مجلس باید بین آن‌ها برای ریاست بر هیئت‌رئیسه سنی قرعه‌کشی شود.

جوان‌ترین نمایندگان مجلس دوازدهم هم روح‌الله نجابت متولد ۱۳۶۸ از حوزه انتخابیه شیراز و زرقان، عباس قدرتی زوارم متولد ۱۳۶۸ از حوزه انتخابیه شیروان و عبدالحسین همتی سراپرده متولد ۱۳۶۸ از حوزه انتخابیه زرند و کوهبنان هستند که قرعه‌کشی مشخص می‌کند که چه کسانی می‌توانند در هیئت‌رئیسه سنی حضور داشته باشند.

اسامی مسن‌ترین و جوان‌ترین نمایندگانی که در دور اول انتخابات موفق به حضور در مجلس شورای اسلامی شده‌اند به شرح ذیل است:

مسن‌ترین نمایندگان راه یافته به مجلس دوازدهم

نام و نام خانوادگی

متولد

حوزه انتخابیه

علی‌عسکر ظاهری

۱۳۳۰

مسجدسلیمان

حسینعلی شهریاری

۱۳۳۰

زاهدان

وحید احمدی

۱۳۳۱

کنگاور و صحنه و هرسین

سید محمد موحد

۱۳۳۱

کهگیلویه و بهمئی و چرام

محمدرضا محسنی ثانی

۱۳۳۱

سبزوار و جغتای و جوین

سید مسعود خاتمی

۱۳۳۲

گلپایگان و خوانسار

فداحسین مالکی

۱۳۳۳

زاهدان

کامران غضنفری

۱۳۳۵

تهران

مصطفی مطورزاده

۱۳۳۵

خرمشهر

عبدالغفور امان زاده

۱۳۳۵

گرگان و آق‌قلا

محمدمهدی مفتح

۱۳۳۵

تویسرکان

جبار کوچکی‌نژاد

۱۳۳۶

رشت و خمام

علی امامی‌راد

۱۳۳۶

کوهدشت و رومشکان

حسن قشقاوی

۱۳۳۶

رباط کریم و بهارستان

محمدصالح جوکار

۱۳۳۶

یزد و اشکذر

سید موسی موسوی

۱۳۳۷

لامرد و مهر

علی‌اکبر علیزاده برمی

۱۳۳۸

دامغان

حمیدرضا حاجی‌بابایی

۱۳۳۸

همدان و فامنین

بیت‌الله عبداللهی

۱۳۳۸

اهر و هریس

جعفر پورکبگانی

۱۳۳۹

بوشهر، گناوه و دیلم

جوان‌ترین نمایندگان راه یافته به مجلس دوازدهم

نام و نام خانوادگی

متولد

حوزه انتخابیه

روح‌الله نجابت

۱۳۶۸

شیراز و زرقان

عباس قدرتی زوارم

۱۳۶۸

شیروان

عبدالحسین همتی سراپرده

۱۳۶۸

زرند و کوهبنان

امیرحسینی ثابتی

۱۳۶۷

تهران

محسن فتحی

۱۳۶۶

سنندج، دیواندره، کامیاران

یاسر اسلام‌دوست

۱۳۶۵

طوالش و رضوانشهر و ماسال

زهرا خدادادی

۱۳۶۵

ملکان و لیلان

کمال حسین‌پور

۱۳۶۴

پیرانشهر

علی خضریان

۱۳۶۳

تهران

محمد سرگزی

۱۳۶۳

زابل

مهدی فلاح

۱۳۶۳

رشت و خمام

فاطمه جراره

۱۳۶۳

بندرعباس و قشم

مجتبی یوسفی

۱۳۶۲

اهواز

محمد خوش سیما

۱۳۶۲

گرمی و انگوت

زهرا سعیدی مبارکه

۱۳۶۲

مبارکه

ابراهیم رضایی

۱۳۶۱

دشتستان

مصطفی پوردهقان

۱۳۶۱

اردکان

بهشید برخوردار

۱۳۶۰

زرتشتیان

ولی داداشی

۱۳۶۰

آستارا

البته شایان ذکر است که بعد از برگزاری دور دوم انتخابات در ۲۱ اردیبهشت ماه و مشخص شدن تکلیف ۴۵ نماینده دیگر این دوره از مجلس، امکان تغییرات در لیست فوق وجود دارد.

کد خبر 849616 منبع: تسنیم برچسب‌ها خبر ویژه نماینده مجلس مجلس شورای اسلامی

دیگر خبرها

  • چه کسی رئیس سنی مجلس دوازدهم خواهد شد؟ | جدول مسن‌ترین و جوانترین نمایندگان | ۲ نماینده همسن باشند چه می شود؟
  • رئیس سنی مجلس دوازدهم چه کسی خواهد شد؟
  • درخواست عضو مرکزی حزب کارگزاران از نمایندگان مجلس آینده
  • حراج سکه بانک مرکزی؛ بهترین پیشنهاد برای خرید سکه دولتی
  • شما یا نمیدانید یا میخواهید که ندانید!
  • روش‌های عجیب برخی کاندیداها برای رأی آوردن
  • استفاده از سالن‌های دولتی برای تبلیغات نامزد‌های مجلس
  • خط و نشان کشیدن رئیس مجلس نمایندگان آمریکا برای دانشجویان حامی فلسطین
  • رئیس مجلس نمایندگان آمریکا خواستار لغو روادید دانشجویان معترض شد
  • سفر فرزین به ریاض چه تاثیری بر بازار غیررسمی ارز داشت؟