Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-06@16:04:00 GMT

اساتید بسیجی مدیران آینده را شناسایی می‌کنند

تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۷۵۳۸۶۸

اساتید بسیجی مدیران آینده را شناسایی می‌کنند

بر اساس آخرین آمار حدود 50 هزار نفر از استادان دانشگاه‌های سراسر کشور عضو این سازمان اند که تقریباً حدود نیمی از بدنه استادان کشور را تشکیل می‌دهند

فرهنگ/ زهره کهندل: سازمان بسیج اساتید، سازمانی متشکل از فرهیختگان و نخبگان بسیجی است که با روحیه‌ای جهادی در راه اعتلای کشور خدمت‌گزار عرصه علم هستند. تحقق دستورات و رهنمودهای امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها؛ بسط فرهنگ و تفکر بسیجی در هیئت‌های علمی دانشگاه‌ها؛ دفاع از ارزش‌ها و دستاوردهای انقلاب اسلامی؛ کمک به ایجاد زمینه مناسب برای تلاش‌های علمی و پژوهشی؛ ارتقای اندیشه و توسعه خدمت به کشور در دانشگاه‌ها؛ کمک به ارتقای معرفت و آگاهی دینی و تحقق وحدت حوزه و دانشگاه؛ و همچنین مشارکت در انجام تحقیقات مورد نیاز کشور از طریق برقراری ارتباط و همکاری با سازمان‌ها و نهادهای دولتی، خصوصی و دانشگاهی از جملة اهداف و مسئولیت‌های سازمان بسیج اساتید است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همزمان با سالروز شهادت دکتر مصطفی چمران که به نام روز بسیج اساتید نام‌گذاری شده است، با دکتر حسن مروتی معاون پژوهشی سازمان بسیج اساتید کشور درباره عملکرد و برنامه‌های پیش روی این سازمان گفت‌وگو کردیم که حاصل آن را می‌خوانید.

با توجه به اینکه نام بسیج با خدمت گره خورده و و نام اساتید هم با علم و پژوهش، سازمان بسیج اساتید چه برنامه‌هایی در حوزه خدمت علمی و پژوهشی کشور و علمداری دانش در کشور داشته است؟

سازمان بسیج اساتید با عضویت استادان دانشگاه‌های سراسر کشور تشکیل شده است و 50 هزار عضو در این سازمان در رشته‌های مختلف مشغول فعالیت هستند؛ از حوزه علوم انسانی گرفته تا فنی و مهندسی، کشاورزی و سایر علوم. استادان بسیجی روحیه بسیجی دارند و در اکثر پروژه‌ها و کارهای تحقیقاتی کشور فعالیت می‌کنند. سازمان بسیج اساتید وظیفه خودش می‌داند که زمینه‌های ارتباط استادان بسیجی با مراکز صنعتی و مراکزی که نیاز به خدمت‌رسانی دارند را فراهم کند. در جلسات و همایش‌های مختلفی که برگزار می‌شود ضمن تبیین موضوعات مختلف، استادانی که در این موضوعات می‌توانند کمک کنند به یکدیگر معرفی می‌شوند. در سازمان بسیج اساتید حدود 3 هزار و 700 حلقه علمی تشکیل شده که هر حلقه علمی شامل استاد، دانشجویان و متخصصانی است که در صنایع یا جامعه کار می‌کنند. این حلقه‌های علمی جلسات مستمری را تشکیل می‌دهند و حول محورهای مختلف با هم تبادل نظر می‌کنند. ضمن اینکه روحیه بسیجی این استادان به سایر دانشجویان منتقل می‌شود، دانشجویان نخبه شناسایی می‌گردند، و کسانی که بتوانند در کادر مدیریتی کشور مفید باشند، تربیت می‌شوند. از سوی دیگر، اگر هر کدام از نهادهای کشور درخواست‌های علمی و پژوهشی داشته باشند، حلقه‌های علمی به آن درخواست‌ها رسیدگی می‌کنند. این حلقه‌های علمی با هم مرتبط هستند و موضوعات نزدیک به هم پس از شناسایی، هم‌افزایی می‌شوند. همچنین برخی امور پژوهشی که لازم است در برخی از استان‌ها انجام شود، به کمک این حلقه‌ها صورت می‌پذیرد. تمام این موارد باعث می‌شود که استادان بسیجی بتوانند گام‌هایی مؤثر در راستای اعتلای کشور بردارند.

سازمان بسیج اساتید یکی از اهداف خود را تلاش برای تحقق شعار سال و منویات رهبری قرار داده است. این سازمان در حوزه تولید و اشتغال چه برنامه‌ها و عملکردی داشته است؟

خوشبختانه بسیج یکی از پیشگامان تولید و اشتغال است. از سال گذشته و قبل از اینکه امسال به عنوان سال تولید و اشتغال نام‌گذاری شود، سند تولید، اشتغال و صادرات در سازمان بسیج اساتید تدوین گشت و در 31 استان 31 تیم تحقیقاتی تشکیل شد. در هر کدام از تیم‌ها متخصصین مختلفی حضور داشتند و مسئول این تیم‌ها، اقتصاددان‌ها بودند. هدف این بود که پتانسیل‌های تولید، اشتغال و صادرات هر استان مورد بررسی قرار بگیرد. در تهران هم تیم تلفیق تشکیل شد تا گزارش‌هایی که از تیم‌های استانی می‌رسد را با هم تلفیق کرده و سند یکپارچه‌ای را تدوین کند. کاربرگ‌هایی حدود 220 صفحه وجود داشت که تیم‌های تحقیقاتی بر اساس دستاوردهایشان آن را پر می‌کردند. با ارزیابی شرایط موجود، ظرفیت‌های استان‌های سراسر کشور شناسایی شد که کار بزرگی است. این پروژه از سال گذشته آغاز شده و همچنان ادامه دارد؛ حرکتی خودجوش که بودجه‌ای برای آن در نظر گرفته نشده و با روحیه بسیجی استادان انجام می‌شود تا بتوان با راهکارهای علمی، تولید و اشتغال افزایش یابد و نهایتاً به صادرات منجر شود. ببینید! 80 میلیون ظرفیت بازار داخلی خودمان است و 400 میلیون نفر در صف اول مشتریان کشورهای اطراف ایران قرار گرفته‌اند که اگر تولید، اشتغال و صادرات به هدف نهایی خودش برسد، می‌تواند بخش قابل توجهی از این بازار را به دست بیاورد.

با توجه به اهمیت جایگاه و مأموریت سازمان بسیج اساتید که محل گرد هم آمدن نخبگان دانشگاهی است، این مجموعه نسبت به اتفاقات و مباحث روز چه واکنش‌هایی دارد. مثلاً درباره سند 2030، این سازمان چه ورود علمی داشت تا به مسائل هیجانی و غیرعلمی در این باره و موارد مشابه دامن زده نشود؟

اگر گذری به همایش‌های انجام‌شده در سال گذشته داشته باشید، می‎بینید که این سازمان نسبت به مسائل روز واکنش‌های خوبی داشته است. مثلاً همایشی با عنوان «پیامدهای برجام» برگزار و این موضوع به‌صورت علمی بررسی شد. در مورد سند 2030 جلسات متعددی تشکیل شد و بسیج اساتید هیچ واکنش هیجانی در این باره نداشت. کلیه ابعاد این سند را توسط متخصصان و صاحب‌نظران این حوزه مورد بررسی قرار دادیم و نتایج بعضی از کارهای پژوهشی در اختیار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفته است. درباره این سند در تدارک یک همایش بودیم که گفتند شورای عالی انقلاب در حال تصیم‌گیری است و پس از لغو این سند، دیگر نیازی به برگزاری آن همایش هم نبود. البته این انتقاد که سازمان بسیج اساتید در واکنش به مسائل روز کمی با کندی پیش می‌رود، تا حدودی وارد است. ولی مسئله سند 2030 از سال گذشته مطرح گشت و در آستانه انتخابات نگاه‌ها متوجه این موضوع شد ولی ما برنامه‌هایمان را روی روال پیش می‌بردیم و سعی کردیم در این باره منطقی پیش برویم که نهایتاً به لغو این سند منجر شد.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۵۳۸۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استاد مرموز در دانشگاه معروف تهران؛ ترک تحصیل دانشجویان در مقطع دکترا/ «استاد ایمیل زد و فرصت مطالعاتی را از بین برد»

به گزارش خبرآنلاین، چرا مهاجرت دانشجویان به خارج کشور گسترش یافته است؟ امروز کشور با بحران مهاجرت روبه‌روست و این بحران دلایل گوناگونی را در داخل ایران دارد. از همه دلائل سیاسی و اجتماعی بیرونی که بگذریم، بخشی از این دلائل به داخل دانشگاه و مدیریت آن باز می گردد. ناکارآمدی در ساختار مدیریت و شیوه‌های رفتاری استادان دانشگاه می‌تواند نقش به سزایی در ترک تحصیل و دل‌زدگی و نهایتا مهاجرت دانشجویان به خارج شود.

نمونه یکی از دانشگاه‌های مهم کشور

دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، از جمله نقاط مهم آکادمیک کشور است که در توسعه علمی حوزه‌های مختلف مرتبط با شیمی، نقشی بالایی دارد. دانشکده‌ای که پس از انقلاب اسلامی روییدن گرفت. از سال ۱۳۶۹ رشته شیمی کاربردی آن در مقطع کارشناسی شروع شد. در سال۱۳۷۱ در مقطع کارشناسی ارشد، دانشجو پذیرفت و از سال ۱۳۸۰ به تربیت دانشجو در مقطع دکتری اقدام کرد. در سال ۱۳۹۲ گروه شیمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی به دانشکده شیمی ارتقا یافت.

امروز مقطع دکتری دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، نقش حساسی را در تربیت دانشجویان برای امروز و فردای توسعه علمی کشور دارد. در این میان نقش استادان و اعضای هیات علمی این دانشگاه، در این راستا بسیار حساس است چه بسا اگر استادانی، به هر دلیل راه منطقی دانش اندوختن را بر دانشجویان ببندند، بی شک راه علمی کشور را سد کرده اند.

ماجرای یک استاد ناهنجار

در سال های اخیر دانشجویان مختلفی در رشته شیمی دانشگاه خواجه نصیر ترک تحصیل یا مهاجرت کرده‌اند. علت این ترک تحصیل یا مهاجرت اما جالب است و گفته شده که ریشه‌های رفتاری در درون دانشگاه دارد. عموم دانشجویان نخبه پسر و دختر در مقطع دکتری شیمی طی تماس و ارتباط با خبرآنلاین بیان کرده‌اند که به دلیل روش‌های نادرست اخلاقی و فشارهای روانی و رفتاری داخل دانشگاه، از ادامه تحصیل انصراف داده اند.

مشاهدات عینی دانشجویان

گذشته از مشاهدات عینی و روایت های گوناگون دانشجویان، تحقیق و بررسی‌های میدانی تایید می‌کند که کارمندان اداری و حتی برخی از اساتید این دانشکده نیز بر وجود یک عامل نابهنجار در حوزه آموزشی دانشگاه اقرار دارند.

یکی از دختران دانشجوی نخبه علمی کشور که از این دانشگاه ترک تحصیل کرده، درباره برخی رفتارهای یکی از استادان دانشگاه می گوید: «از جمله کارهایی که به ما تحمیل می شد این بود که در کلاس شیمی، روی دست بچه‌ها هزینه‌های گزافی می‌گذاشتند. یکی از استادان دانشجویان را مجبور می‌کرد که برای او وسیله‌های آزمایشگاهی بخرند و اگر نمی‌خریدند به آنها توهین می کرد و از طرفی هم این وسایل را به بچه ها نمی داد و در کمدش پنهان می‌کرد. یا مثلا ما برای دفاع، به کریستال احتیاج داشتیم. این استاد، یک هزینه هنگفتی را به ما تحمیل می کرد که باید کریستال های ما به خارج از کشور ارسال شود. از ما یک میلیون پول پست می گرفت که کریستال ها را به لهستان بفرستد. در حالی که این کار در داخل کشور بدون هزینه یا با کمترین هزینه انجام می شد و هیچ نیازی برای ارسال به خارج کشور نبود.»


از دانشجویان خواسته شد تا برای اثاث کشی خانه استاد کمک کنند

یکی از دانشجویان نخبه علمی که در چند دانشگاه کشور با رتبه بالا قبول شده، درباره ناهنجاری‌های رفتاری این استادان دانشگاه خواجه نصیر گفت: « آنچه دریافتم یک وضعیت آزار دهنده بود. ما با استادی روبرو بودیم که حتی خارج از زمان دانشگاه، طی تماس‌هایی با ما برخوردهای تحقیرآمیز می کرد. استادی از تحقیر دانشجویان لذت می برد. دانشجویان را به بالا شهری و پایین شهری تقسیم می کرد و بچه های پایین شهری را با زشت‌ترین بیان‌ها خطاب می‌کرد. استادی وارد مسائل خصوصی و شخصی دانشجویان می شد و این مسائل را بین دانشجوها ترویج می کرد. حتی به دانشجویان تهمت دزدی از آزمایشگاه زده شد. حتی یک بار از دانشجویان خواسته شد تا برای اثاث کشی خانه یکی از استادان کمک کنند!»

دانشجویان دکتری که به دلیل فشارهای روانی انصراف دادند

یکی دیگر از دانشجویانی که شش ترم درس خوانده و آماده دفاع پایان نامه بوده به دلیل فشارهای روانی یکی از استادان از به پایان رساندن تحصیلش انصراف داده و می گوید: «آنچه ما می‌گوییم ناشی از سختگیری یک استاد نیست. سختگیری با آزار دادن تفاوت دارد. این مثلا استاد، یک شخصیت صد در صد منفی دارد که هدفش آزار دادن دانشجوست. از اینکه به دانشجویان توهین کند و تهمت بزند تا اینکه وسایل و ابزار و مواد آزمایشگاه را به دانشجویان ندهد. این‌ها رفتارهایی بود که کاری کردند که من با شش ترم درس خواندن، این رشته را به پایان نرسانم و فقط به دلیل رفتارهای زشت استاد انصراف دادم.»

استاد ایمیل زد و فرصت مطالعاتی را از بین برد

یکی از دانشجویان فارغ التحصیل و نخبه علمی کشور که دانشجوی خواجه نصیر بوده، از نمونه آزارهای روانی می‌گوید: «استاد راهنما باید حامی دانشجو باشد اما استادی داشتیم که دشمن دانشجوست. او از تحقیر و فشار به بچه ها خوشحال می شود. ایشان حتی از رشد علمی دانشجویان ناراحت می شد. وقتی شنید که من فرصت مطالعاتی در دوره خارج از کشور گرفته ام به شدت مخالفت کرد و گفت اگر تو بروی چه چیزی به من می رسد. باید برای این رفتن به من پولی بدهی. حتی بعد هم ناراحت شد. من دعوت نامه و ویزا برای یک فرصت مطالعاتی گرفته بودم و این زن به سوپروایزر آن دانشگاه خارج از کشور ایمیل زد و چنان از من بد گفت که آن دانشگاه دوره مرا حذف کرد. او شخصیتش به گونه ای است که از رشد علمی دانشجویانش ناراحت می شود. توهین و تهمت و تحقیر دانشجویان روش عمومی اوست و اینها فشارهای روانی بسیاری بر دانشجویان می آورد.»

تخریب شخصیت دانشجویان

یکی دیگر از دانشجویان دکتری، درباره وضعیت نابسامان آزمایشگاه این استاد می گوید: « از ما می خواستند بیش از زمان معمول در آزمایشگاه باشیم و ما را مجبور به نظافت های محل آزمایشگاه می کردند. یکی از مسائل مهم این بود که مواد آزمایشگاهی را به دانشجویان نمی دادند و استاد مواد را در کمد خودش نگه می داشت. بعد وقت و زمان ما را با حرف های شخصی و خصوصی معطل می کرد و مسائل شخصی دانشجویان را پنهانی از یکدیگر می پرسید. حتی استاد سر کلاس برنامه ریزی می کرد تا آبروی دانشجویان را با همان موضوعات خصوصی و شخصی ببرد. او در جمع، شخصیت افراد را تخریب و به آنان توهین‌های بدی می کرد.»

آیا مسئولان اقدامی خواهند کرد؟

آنچه در این گزارش از نمونه رفتاری رخ داده در دانشکده شیمی دانشگاه خواجه نصیر عنوان شد، تنها نمونه های اندکی است. چنانکه موجب شده برخی از دانشجویان در مقطع دکتری انصراف دهند یا برای ادامه تحصیل به خارج از کشور بروند.

* اطلاعات،‌ هویت و صدای ضبط شده افرادی که در این گزارش صحبت کرده‌اند، در خبرآنلاین محفوظ است.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903180

دیگر خبرها

  • کمک از دانشجویان برای اثاث کشی خانه استاد/ انصراف از دانشگاه به دلیل رفتارهای زشت استاد
  • استاد مرموز در دانشگاه معروف تهران؛ ترک تحصیل دانشجویان در مقطع دکترا/ «استاد ایمیل زد و فرصت مطالعاتی را از بین برد»
  • جوانان بسیجی مایه فخر و مباهات کشور هستند
  • سرلشکر باقری: جوانان بسیجی مایه فخر و مباهات کشور هستند
  • مدیران برای برنامه ریزی استان تهران نیاز‌ها و ضروریات را شناسایی کنند
  • مدیران برای برنامه‌‌ریزی استان تهران نیازها و ضروریات را شناسایی کنند
  • مدیران برای برنامه‌ ریزی در استان تهران نیازها را شناسایی کنند
  • اساتید دانشگاه سرآمدان فرهنگی جامعه هستند
  • دانشگاه آزاد بسیاری از مرز‌های علمی کشور را درنوردیده است
  • خدشه‌دار شدن استقلال دانشگاه؛ «دخالت‌ها در دانشگاه زیاد شده است»