Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه اجتماعی: آمارها نشان می‌دهد که میانگین بارش فقط در یک حوضه آبریز اصلی از مجموع ۶ حوضه آبریز نسبت به زمان مشابه پارسال مثبت است؛ در حوضه آبریز فلات مرکزی بارش ۱۵۵ میلی‌متر ثبت‌شده که ۲۰ درصد نسبت به پارسال افزایش نشان می‌دهد؛ و در حوضه آبریز خلیج‌فارس و دریای عمان با ۳۶۲ میلی‌متر بارش تغییری نسبت به پارسال دیده نمی‌شود؛ بنابراین گزارش در ۴ حوضه اصلی آبریز دریایی خزر، دریاچه ارومیه، مرزی شرق و قره قوم بارش‌ها به ترتیب ۲۷ درصد ۳۰، درصد و ۲۷ درصد نسبت به زمان مشابه پارسال کاهش‌یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امسال وضعیت آب چطور است؟

به گزارش بولتن نیوز، وضعیت آبی تهران امسال مساعدتر از سال گذشته است به‌طوری‌که ۵۹ درصد سدهای تأمین‌کننده آب تهران پر است. به‌طوری‌که ۵۹ درصد سدهای پنجگانه تأمین‌کننده آب تهران پرشده و آب موجود در این سدها به یک میلیارد و ۱۲۱ میلیون مترمکعب رسیده است. همچنین ذخیره آب سد لار ۲۰۸ میلیون مترمکعب، سد طالقان ۴۲۱ میلیون مترمکعب، سد کرج ۱۸۲ میلیون مترمکعب، سد لتیان ۷۰ میلیون مترمکعب و سد مملو ۲۳۹ میلیون مترمکعب است.

میانگین بارش از ابتدای سال آبی جاری تاکنون ۲۲۲ میلی‌متر نسبت ثبت‌شده که نسبت به پارسال ۳ درصد و نسبت به بلندمدت ۲ درصد کاهش دارد.

آذربایجان شرقی ۲۳۰ میلی‌متر، آذربایجان غربی ۲۸۷ میلی‌متر، اردبیل ۲۶۳ میلی‌متر، اصفهان ۱۳۳ میلی‌متر، البرز ۴۰۹ میلی‌متر، ایلام ۳۳۵ میلی‌متر، بوشهر ۲۷۱ میلی‌متر، تهران ۲۸۹ میلی‌متر، چهارمحال و بختیاری ۶۳۴ میلی‌متر، خراسان جنوبی ۹۳ میلی‌متر، خراسان رضوی ۱۷۶ میلی‌متر خراسان شمالی ۱۷۵ میلی‌متر خوزستان ۲۰۸ میلی‌متر، زنجان ۲۶۱ میلی‌متر، سمنان ۹۶ میلی‌متر و سیستان و بلوچستان ۹۵ میلی گزارش‌شده است.

میانگین بارش در استان‌های فارس ۳۸۹ میلی‌متر قزوین ۲۸۸ میلی‌متر، قم ۱۸۶ میلی‌متر، کردستان ۳۸۶ میلی‌متر، کرمان ۱۷۲ میلی‌متر، کرمانشاه ۴۰۰ میلی‌متر کهگیلویه و بویر احمد ۵۴۷ میلی‌متر گلستان ۳۴۳ میلی‌متر، گیلان ۷۶۹ میلی‌متر، لرستان ۶۰۰ میلی‌متر، مازندران ۴۲۴ میلی‌متر، مرکزی ۳۰۷ میلی‌متر، هرمزگان ۲۴۴ میلی‌متر، همدان ۳۷۴ میلی‌متر و یزد ۷۶ میلی‌متر بوده است.

به‌این‌ترتیب ذخیره آب ۱۶۴ سد تأمین‌کننده آب شرب کشور ۳۲ میلیارد و ۹۸ میلیون مترمکعب است؛ که نسبت پارسال ۲ درصد کمتر است.

سرانه مصرف بالا

اگرچه امسال از «تنش آبی» خبری نیست، اما این بدان معنا نیست که این خطر پیش روی ایران قرار ندارد. پیش‌بینی‌ها حکایت از آن دارد که در یک دهه آینده، شهرهای بندرعباس، بوشهر، شیراز، کرمان، مشهد و همدان بیش از سایر شهرها برای تأمین آب مشکل خواهند داشت.

ایرانی‌ها آب زیاد مصرف می‌کنند یکی از مشکلات آب در ایران مصرف بالای آن است. به اعتقاد کارشناسان یکی از عواملی که باعث می‌شود آب زیاد مصرف شود، قیمت ارزان آن است. به گفته حمید چیت چیان، وزیر نیرو قیمت تولید هر مترمکعب آب حدود 1000 تومان است اما در شهرها 300 تومان و در روســتاها 100 تومان از مردم دریافت می‌شود. هزینه‌ای که بابت هر مترمکعب آب در ایران از مصرف‌کننده گرفته می‌شود به‌طور متوسط ۱۰ سنت است درحالی‌که قیمت هر مترمکعب آب در اروپا ۱۴.۳ دلار و در ترکیه ۳۶.۱ دلار است. به‌این‌ترتیب، هزینه‌ای که بابت عرضه آب در ایران از مصرف‌کننده گرفته می‌شود نه‌تنها از هزینه تمام‌شده استحصال، تصفیه، انتقال و توزیع آب کمتر است بلکه با نرخ مصرفی آب در کشورهای مختلف نیز تفاوت بسیار زیادی دارد.

آمارهای رسمی نشان می‌دهد که سرانه مصرف آب هر ایرانی 250 لیتر در شبانه‌روز است؛ یعنی به‌طور متوسط در هر شبانه‌روز هر ایرانی 250 تا 200 لیتر آب مصرف می‌کند. در اروپا بالاترین میزان مصرف آب در کشور اسپانیا مشاهده‌شده است که 265 لیتر در روز به ازای هر نفر است. این در حالی است که سرانه مصرف در نروژ 224 لیتر در روز، هلند 218 لیتر در روز و فرانسه 164 لیتر در روز است. کشورهای لیتوانی، استونی و بلژیک به ترتیب با 85، 100 و 115 لیتر در روز پایین‌ترین میزان مصرف آب بخش خانگی را در میان کشورهای اروپایی قرار دارند. کارشناسان می‌گویند، با توجه به میزان منابع آب و سرانه مصرف، ایران ازجمله کشورهایی است که در گروه کشورهای مواجه با کمبود فیزیکی آب قرار دارد.

موضوع دیگر سهم استفاده از آب در بخش‌های مختلف است. برای کشورهای با درآمد کم تا متوسط، مصارف صنعتی در حدود 10 درصد و مصارف کشاورزی در حدود 80 درصد کل مصارف آب آن‌ها را تشکیل می‌دهد و در کشورهای با درآمد بالا، مصارف صنعتی در حدود 60 درصد و مصارف کشاورزی در حدود 30 درصد کل مصارف آب اسـت. در ایران، در حدود 92 درصد کل مصارف آب مربوط به بخش کشـاورزی است و مصارف صنعتی در حدود 2 درصد و مصارف شرب در حدود 6 درصد کل را تشکیل می‌دهند.

منبع: بولتن نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bultannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بولتن نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۵۴۱۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهارت آموزی ۲ هزار و ۱۹۸ نفر در فروردین امسال

مطابق آمارهای سازمان فنی و حرفه ای در فروردین ماه ۱۴۰۳, حدود ۲هزار و۱۹۸ نفر مهارت دیدند و حدود ۱هزار و ۱۹۲نفر واحد پذیرنده در این طرح شرکت کرده اند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم، سیاست‌های بازار کار بیانگر خط‌مشی و تصمیم‌گیری‌های دولت در استقرار و استمرار فرآیندهای توسعه بازار کار است. این تصمیم گیری ها از طریق ایجاد زیرساخت­ ها و بهبود عملکرد وظایف حاکمیتی دولت در بازار کار و اقدامات حمایتی برای بهبود فضای کسب ‌و ‌کار و همچنین تقویت و نهادینه‌سازی فـرآیند پایداری و توسعـه اشتغـال انجام می شود.

وزارت کار، برای تحرک بخشی به بازارکار و ایجاد فرصت­ های شغلی به ­ویژه برای جوانان و فارغ ­التحصـیلان دانشگاهی، زنان و خـانواده‌های کم درآمد در طول اجرای برنامه ششم، اقدامات و برنامه‌هایی را در دستور کار خود قرار داده است که ضمن حفظ اشتغال موجود و صیانت از مشاغل آسیب پذیر از طریق توانمند­سازی و ارائه آموزش­ های شغلی و مهارتی، کمک‌های بلاعوض و استفاده از منابع و هزینه­‌های جاری و سرمایه در گردش؛ به توسعه اشتغال جدید و پایدار کمک کرده است. یکی از این طرح‌ها و برنامه‌ها، طرح مهارت آموزی در محیط کار واقعی است.

مطابق آمارهای سازمان فنی و حرفه ای  از آمار محیط واقعی کار بیانگر این است که تعداد شاغلین بنگاه های اقتصادی در دولت سیزدهم  در بازه زمانی 30ماهه حدود 340هزار و 199 نفر دوره یا به عبارتی 45میلیون و126هزار و 845 نفر ساعت است که نسبت به دوره قبلی یعنی در دولت دوازدهم حدود 85درصد رشد داشته است. در دولت دوازدهم حدود 183هزار و 547 نفر دوره در بازه زمانی 30ماهه آموزش دیده اند.

در فروردین ماه 1403 در سراسر کشور حدود 2هزار و198 نفر مهارت دیدند و حدود 1هزار و 192نفر واحد پذیرنده در این طرح شرکت کرده اند.

انتهای پیام/

 

 

دیگر خبرها

  • کاهش ۲۹ درصدی مصرف نفت سفید در کردستان
  • پرشدگی کامل ۱۱ سد کشور در پی بارش‌های بهاره+جدول
  • مهارت آموزی ۲ هزار و ۱۹۸ نفر در فروردین امسال
  • ارسال بیش از ۳۰ میلیون لیتر سوخت مایع به نیروگاه سبلان اردبیل
  • ۱۸۵ میلیون متر مکعب آب شرب در لرستان تولید شد
  • کشاورزان با تنظیم نوبت آبیاری به حفظ ذخایر آب های زیرزمینی کمک کنند
  • صادرات استان زنجان صعودی شد
  • آیا مصرف بیش از حد ویتامین دی برای بدن مضر است؟
  • تیغ شدت مصرف انرژی روی گلوی اقتصاد ایران
  • حداقل چند درصد اقتصاد جهان وابسته به ذخایر ژنتیکی است؟