Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - هر قانون سلامتي لزوما علمي نيست و ممکن است با وجود حقيقي نبودن، دست به دست بين نسل‌هاي مختلف جابه‌جا شده باشد. در اين مطلب اين دسته از حقايق ناصحيح را بررسي مي‌کنيم.


از آنجايي که هيچ چيز ارزش سلامتي را نداشته و بايد همواره مراقب آن بود، افراد هميشه توجه خاصي به آن دارند و به همين دليل از قوانين مختلفي پيروي مي‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

يک قانون سلامتي ممکن است از کودکي در گوش يک فرد خوانده شده باشد و او هميشه از آن پيروي کند، در حالي که در عمل، فايده خاصي براي وي ندارد. يک نفر ممکن است قوانين راز سلامتي را از فرد يا افرادي مخصوصا قديمي شنيده و با خيال باتجربه بودن آن ‌ها، اين صحبت‌ها را چشم و گوش بسته بپذيريد.

البته، اگرچه برخي از اين قوانين سلامتي تحت‌الفظي توسط محققان رد شده‌اند، اما بر روي برخي ديگر از آن‌ها هنوز مطالعه خاصي صورت نگرفته است. به اين ترتيب، نه حقيقت داشتن و نه کذب بودن آن‌ها به صورت علمي مشخص نيست. در هر صورت بهتر است به جاي دنبال کردن گفته‌هاي دست به دست شده از قديم، به سراغ انجام اعمالي برويد که حقيقي بودن آن‌ها به صورت علمي ثابت شده است.




هر نوع از افکار و عقايد در زمينه‌هاي مختلف، منطقه به منطقه و کشور به کشور متفاوت است، پس در صورت تازه بودن اين موارد براي شما متعجب نشويد.

مونو سديم گلوتامات در غذاهاي چيني سبب مريضي مي‌شود

بعد از نوشته شدن نامه‌اي توسط يک پزشک براي مجله New England Journal of Medicine در سال 1968، عقيده به مضر بوده MSG يا همان مونو سديم گلوتامات باب شد. وي در نامه خود عبارت جديدي با عنوان «سندرم رستوران چيني» ابداع کرد تا به اين وسيله علائم بيماري‌هاي مختلفي اعم از بي‌حسي و ضعف عمومي را تشريح کند. اگرچه وي مونو سديم گلوتامات را عامل بروز اين اتفاقات بعد از خوردن غذاهاي چيني عنوان کرده بود، اما مطالعه او اين موضوع را اثبات نمي‌کرد.

اما اکنون، پزشکان بر اساس يافته‌‌هاي انجمن شيمي آمريکا به اين نتيجه رسيده‌اند که مونو سديم گلوتامات، تنها برخي از افراد را آن هم در زمان مصرف شدن با شکم خالي و در اندازه‌اي بالا تحت تاثير قرار مي‌دهد. مصرف آن در حالت عادي، مشکلي براي بيشتر افراد ايجاد نخواهد کرد.

بر اساس يافته‌هاي جديدتر، اين ترکيب شيميايي تنها يک نوع آمينو اسيد است که اتم‌ سديم به آن افزوده شده است. گفته شده بيشتر افرادي که بعد از مصرف MSG حالات بدي را تحربه مي‌کنند، بيشتر درگير تلقين شده‌اند و يک قانون سلامتي اشتباه، مغز آن‌ها را وادار به اظهار مريضي کرده است.

قهوه از رشد جلوگيري مي‌کند

با وجود قديمي بودن اين قانون سلامتي ، هنوز شواهد کافي براي اثبات آن وجود ندارند. بر اساس تعداد قابل توجهي از آزمايش‌هاي انجام گرفته، مصرف کافئين ارتباط خاصي با رشد استخوان‌هاي کودکان ندارد. البته در بزرگسالان قضيه کمي متفاوت است.

به گفته محققان، مصرف بالاي کافئين در افراد بزرگسال جذب کلسيم در بدن آن‌ها را محدود مي‌کند. البته، اين تاثير کمتر از آن چيزي است که تصور مي‌کنيد و با خوردن شير به اندازه يک قاشق غذاخوري، محدوديت جذب کلسيم ايجاد شده توسط يک فنجان قهوه به طور کامل جبران مي‌شود. گفته شده نقش تبليغات در باور مضر بودن قهوه بسيار زياد است.

به عنوان نمونه، يک توليدکننده غلات با نام C.W. Post مدت‌ها قبل در تلاش بود تا يک نوشيدني مختص وعده صبح با نام Postum را به عنوان جايگزيني براي قهوه به مردم معرفي کند، به همين دليل سم‌پاشي عليه اين نوشيدني را آغاز کرد. اين شرکت قهوه را يک نوع سم براي اعصاب خطاب مي‌کرد که بايد شديدا از خوراندن آن به کودکان جلوگيري مي‌شد.

لباس زياد بپوشيد وگرنه سرما مي‌خوريد

احتمالا اين قانون سلامتي را به مراتب بيشتر از ديگر موارد شنيده باشيد، اما اين نيز يک غلط مصطلح بيش نيست. سرد بودن از نظر فيزيکي عاملي نيست که سبب مريض شدن شما بشود، بلکه دليل اصلي بروز اين بيماري قرار گرفتن در معرض ويروس آن است. هنوز هيچ پشتوانه علمي دقيقي براي اثبات مضر بودن بيرون رفتن با موي خيس حين يخبندان بودن هوا وجود ندارد و ممکن است هميشه بعد از اين کار، با نوعي هيپوترمي و اخلال کار اعضاي بدن به دليل کاهش ناگهاني دماي آن‌ها مواجه شده باشيد.

گفته‌هاي علمي بيشتري وجود دارند که علت افزايش احتمال سرماخوردگي در فصل زمستان را تشريح مي‌کنند. به عنوان نمونه، از آنجايي که در فصل سرما کمتر به محيط‌هاي باز مي‌رويم، امکان دريافت ويروس اين بيماري از يک فرد بيمار به علت قرار داشتن با وي در يک محيط بسته بالا مي‌رود.

دلايل زيادي سبب بروز سرماخوردگي مي‌شوند که تمامي آن‌ها را بايد در يک مقاله مفصل بررسي کرد، اما نکته مهم اينجاست که سرد بودن بدن دليلي براي ابتلا به اين بيماري نيست و نبايد آن را يک قانون سلامتي به اثبات رسيده دانست. برخي محققان معتقدند قرار گرفتن در معرض هواي سرد حتي سبب بهبود وضعيت سلامت جسماني نيز مي‌شود.



تريپتوفان شيميايي در بوقلمون سبب خواب‌آلودگي مي‌شود

هيچ فردي را نمي‌توان يافت که خوابيدن بعد از خوردن يک وعده غذايي مفصل را دوست نداشته باشد. البته ميل به خواب در زمان خوردن برخي از غذاها شديدتر مي‌شود. به عنوان نمونه مي‌توان به بوقلمون اشاره کرد که بر اساس يک قانون نانوشته، تريپتوفان موجود در آن سبب بروز خواب‌آلودگي شديد مي‌شود. اين ماده، يک نوع آمينو اسيد بوده و در توليد مواد شيميايي در مغز که سبب آرام شدن فرد مي‌شوند، نقش مهمي دارد.

اگر دليل احساس خواب‌آلودگي بعد از خوردن بوقلمون اين ماده شيميايي باشد، خوردن هر ماده غذايي شامل آن همچون پنير چدار نيز بايد نتيجه‌ مشابهي داشته باشد، در حالي که اين نوع پنير هيچ وقت به عنوان عامل ايجاد احساس خستگي شناخته نشده است. به عقيده محققان، کربوهيدرات و مخصوصا نوع جشن‌هايي که در آن بوقلمون سرو مي‌شوند، عامل اصلي احساس نياز به خواب نيم‌روزي بعد از خوردن اين غذاي لذيذ هستند.

دريافت ويتامين به صورت مستقيم براي سلامتي مفيد است

ايده خوردن يک قرص تماما حاوي ويتامين به جاي مواد غذايي حاوي ذره‌اي از آن، بسيار عالي به نظر مي‌رسد. حتي برخي از قرص‌هاي مولتي ويتامين، طي يک وعده حجم بالايي از چند ويتامين مختلف را به صورت مستقيم به بدن وارد مي‌کنند. متاسفانه اين قانون سلامتي در واقعيت آن طور که انتظار داريد عمل نمي‌کند.

بعد از چندين دهه تحقيق بر روي انواع ويتامين‌ها، طبق بيشتر آن‌ها هيچ دليل خاصي براي استفاده از مولتي ويتامين‌ها وجود ندارد. همچنين بر اساس برخي ديگر از مطالعات، اين دسته از مواد مکمل غذايي به نوعي با افزايش احتمال ابتلا به سرطان در ارتباط هستند.

قضيه براي افرادي که از سو تغذيه رنج مي‌برند متفاوت است و آن‌ها بايد بتوانند به ازاي خوردن حجم کمي از مواد غذايي، انرژي و ويتامين قابل توجهي را دريافت کنند. اما افراد عادي بهتر است با مصرف مواد غذايي طبيعي و مختلف، انواع ويتامين‌هاي مورد نياز بدن را دريافت کنند.

90 درصد گرماي بدن از طريق سر از دست مي‌رود

نمايان بودن سر انسان در مقايسه با ديگر اجزاي بدن، دليل موجهي براي اين موضوع نيست و گرما از طريق هر قسمت پوشيده نشده‌ي بدن از دست مي‌رود. همانطوري که در صورت نپوشيدن يک شلوار بلند در زمستان، گرماي بدن از طريق پاها خارج مي‌شود، در صورت قرار ندادن کلاه بر روي سر اين اتفاق از طريق اين قسمت از بدن رخ مي‌دهد و هيچ تفاوت خاصي ميان اجزاي مختلف بدن وجود ندارد.

بعد از خوردن غذا بلافاصله شنا نکنيد

اين يک قانون سلامتي است که بيشتر توسط والدين به کودکان گفته مي‌شود. به عقيده آن‌ها بعد از خوردن غذا، در صورت تصميم براي شنا کردن مي‌بايست بين نيم تا يک ساعت منتظر ماند.

عقيده به اين موضوع، از آنجايي ريشه مي‌گيرد که فرآيند هضم غذا سبب جذب خون بيشتري در رگ‌هاي معده مي‌شود و به اين ترتيب خون کمتري براي ساير عضلات باقي مي‌ماند. به همين دليل احتمال گرفتگي عضلات حين شنا کردن و بروز حوادث ناگوار بعدي بالا مي‌رود. به عقيده برخي والدين، بعد از صرف يک وعده غذايي کامل حتي بايد از استحمام نيز خودداري کرد.

هنوز شواهد مستقيمي در اين باره به دست نيامده است. به عبارت ديگر، هنوز هيچ گزارشي مبني بر غرق شدن به خاطر گرفتگي عضلات بعد از صرف غذا به ميزان زياد ارائه نشده است. گرفتگي عضلات حين شنا کردن اتفاقي متداول است، اما نمي‌توان آن‌ها را هميشه با پر بودن معده مرتبط دانست. با اين حال، بر اساس يک ضرب‌المثل معروف «کار از محکم‌کاري عيب نمي‌کند».

در صورت بليعدن آدامس، هضم آن 7 سال طول خواهد کشيد

وقتي مشخص شد شان اسپايسر (Sean Spicer) به عنوان دبير مطبوعاتي دونالد ترامپ، هر روز دو پاکت و نصفي آدامس را بعد از جويدن مي‌بلعد، بسياري از افراد معتقد به اين قانون سلامتي از خود پرسيدند چطور وي تاکنون از درد معده زمين‌گير نشده است؟

آدامس غير قابل هضم است، به همين دليل به همان صورتي که آن را بلعيده‌ايد، از درون روده‌ها عبور کرده و سپس از بدن دفع مي‌شود. اين تنها ماده غذايي غير قابل هضم نيست و افراد چنين موادي را در طول روز باز هم مصرف مي‌کنند.

در برخي از مواقع نادر ممکن است بلعيدن حجم زيادي از آدامس توسط فردي که به يبوست نيز دچار شده، سبب ايجاد مشکل شود. به عنوان نمونه، حدود سه سال قبل، روده يک کودک 6 ساله به دليل خوردن آدامس مسدود شد و براي او و خانواده‌اش ايجاد دردسر کرد. با اين حال، هنوز محققان عقيده دارند بلعيدن آدامس مشکلي ايجاد نمي‌کند.

بعد از يک وعده غذايي ناسالم فقط نوشيدني مصرف کنيد

متاسفانه عادت به استفاده محض از نوشيدني براي مدت زماني قابل توجه بعد از خوردن غذاها و حتي ديگر نوشيدني‌هاي ناسالم، به اشتباه تبديل به يک قانون سلامتي شده است که توسط افراد زيادي توصيه مي‌شود، با اينکه بايد همين عقيده اشتباه را ناسالم و مضر براي سلامتي خطاب کنيم.

بدن انسان به طور طبيعي مواد شيميايي مضر را از طريق کبد، کليه‌ها و دستگاه گوارش دفع مي‌کند. شايد بتوان گفت با استفاده مداوم از نوشيدني، تنها سرعت اين فرآيند کمي بيشتر مي‌شود.

نوشيدني‌هايي که امروز افراد استفاده مي‌کنند آن‌چنان سالم نيستند و به طبيعي بودن آن‌ها اعتمادي نيست. از طرفي ديگر، دريافت زياد مايعات سبب دفع مواد مفيدي همچون فيبر از بدن مي‌شود. حتي تصميم براي تهيه آبميوه به صورت کاملا طبيعي نيز اشتباه است، چرا که ممکن است بيشتر بخش‌هاي مفيد آن را به صورت تفاله بيرون بيندازيد.

هر فرد بايد روزانه 8 ليوان آب بنوشد

در اهميت تامين آب مورد نياز بدن به صورت مداوم هيچ شکي نيست و آن را بايد يک قانون سلامتي به اثبات رسيده دانست، اما ايده خوردن هشت ليوان آب در طول هر روز کمي عجيب و غريب به نظر مي‌رسد. محققان در افراد سالم، هيچ ارتباطي ميان مصرف مايعات و بيماري‌هاي کليوي، بيماري‌هاي قلبي، سطح سديم و حتي کيفيت پوست بدن پيدا نکرده‌اند.

افراد از طريق غذاها و ديگر انواع نوشيدني که در طول روز مصرف مي‌کنند آب زيادي به بدن خود مي‌رسانند. البته نبايد هرگز نوشيدني‌هاي ديگر را به طور کامل جايگزين آب کنيم و هميشه براي رفع تشنگي به سراغ هر نوع نوشيدني به جز آب برويم. براي تجزيه اغلب نوشيدني‌ها در معده به کالري به مراتب بيشتري نياز است. از طرفي ديگر، نوشيدني‌هاي مصنوعي اغلب داراي شکر مصنوعي هستند که دريافت زياد آن‌ها، مشکلات بسيار زيادي اعم از ابتلا به ديابت را سبب مي‌شود.




در هر صورت بهتر است هر زمان که احساس تشنگي کرديد آب بنوشيد و حجم آب دريافت شده در فصل‌هاي گرم سال را کمي افزايش بدهيد، اما نيازي نيست تا به طور دقيق تعداد ليوان آب مصرف شده را محاسبه کنيد.

خوردن چيزي که براي کمتر از 5 ثانيه روي زمين بوده مشکلي ندارد

رها شدن يک ماده غذايي لذيذ از دست و افتادن آن بر روي زمين اتفاق ناگواري است، اما آيا در صورت برداشتن سريع آن از روي زمين، خوردنش مشکلي ايجاد نمي‌کند؟ نبايد خود را گول زد و با فرض سرعت در برداشتن غذا از روي يک محيط آلوده آن را مصرف کرد، چرا که باکتري‌ها در عرض ميلي‌ثانيه سرايت پيدا مي‌کنند. جذب باکتري غذاهاي آب‌ و يا روغن‌دار به مراتب از غذاهاي خشک بيشتر است، اما در هر صورت نمي‌توان زمان دقيقي براي نجات دادن غذا و جلوگيري از دور ريختن آن اعلام کرد!

تنها فاکتوري که مي‌توان بر اساس آن درباره ايمن و يا ناايمن بودن غذا بعد از بروز اين اتفاق قضاوت کرد، سطحي است که ماده غذايي بر روي آن ريخته شده است. برخي افراد ممکن است بسته به سطح، به واژگوني غذا اهميت ندهند و آن را مجددا مصرف کنند، اما بدون شک برداشتن و مصرف کردن غذا از روي زميني که افراد مختلف بر روي آن راه مي‌روند به هيچ عنوان درست نيست. در مطلبي ديگر، قسمت دوم قوانين سلامتي ناصحيح را بررسي خواهيم کرد.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۵۴۵۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رعایت حقوق مصرف کننده با ثبت موجودی طلا در سامانه تجارت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، آقایان محمدمهدی برادران، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت،  حمیدرضا دهقانی نیا، سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و نادر بذرافشان، رئیس اتحادیه طلافروشان تهران در برنامه گفتگوی ویژه خبری درباره ابهامات ثبت موجودی طلافروشان در سامانه جامع تجارت گفتگو کردند. آقای مهدی موحدی، سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور نیز به صورت ویدئو کنفرانس به برخی سوالات پاسخ گفت.

 سوال: موضوع امشب برنامه اجرای ضوابط اختصاصی گروه کالایی فلزات گرانبها و گوهرسنگ با موضوع ثبت موجودی در سامانه جامع تجارت و صدور صورتحساب الکترونیکی از طریق سامانه مودیان است.

اواسط دیماه سال قبل بود که مسئولان وزارت صمت و سازمان امور مالیاتی برای اجرایی شدن این قانون سه ماه زمان در نظر گرفتند تا دو سامانه جامع تجارت و مودیان با هم مرتبط شوند، زمان سه ماهه سپری شد، اوایل فروردین امسال هم این قانون از طریق ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای اجرا به وزارت صمت ابلاغ شد. باوجود همه این ها، اما هنوز ابهاماتی در اجرای این ضوابط وجود دارد، در گفتگوی ویژه خبری امشب این ابهامات را بررسی می‌کنیم. ابتدا گزارشی درباره موضوع برنامه ببینیم و بازمی گردیم.

(پخش گزارش)

سوال: آقای دهقانی نیا، فحوای ابلاغیه فروردین ماه ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز درباره فلزات گرانبها چیست؟ خیلی مختصر توضیح بدهید و هدف از این ابلاغیه چیست؟

دهقانی نیا: بر اساس تبصره ۴ ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز که در برج پنج ۱۴۰۱ ابلاغ شده و دسته بندی گروه‌های کالایی را دارد، یکی از دسته بندی‌ها مصنوعات طلا است، انتظار این بوده بر اساس تمامی اقداماتی که انجام شده، هم خود اتحادیه و هم وزارت صمت و دیگر بزرگواران که آموزش‌های توجیحی به شدت و به تعداد بالا ارائه شده، عزیزان خرید، فروش، حمل، نقل و نگهداری را که در قالب تبصره ۴ ماده ۱۸ تبیین شده نسبت به ثبت اطلاعات آن اقدام بکنند، در گام اول انتظار این بوده که ثبت موجودی‌ها صورت بپذیرد، انتظار این است، در سامانه جامع تجارت این اقدام انجام بشود، وقتی این اقدام انجام بشود شفافیت زنجیره تولید در اولین حلقه که موجودی است، محقق می‌شود، وقتی این شفافیت کلید بخورد، می‌شود با همکاری عزیزان بقیه مسیر را هم طی کرد.

سوال: سامانه جامع تجارت قرار بود که با سامانه مودیان هم اتصالی برقرار بشود که همزمان بشود این ثبت، درست است؟ یعنی یکپارچه بشود؟

دهقانی نیا: بله، نکته‌ای که این جا وجود دارد این است که بین سامانه جامع تجارت و سامانه مودیان این هماهنگی وجود دارد، بر اساس هم مستندات قانونی که دو تا قانون در این حوزه داریم ...

سوال: یعنی الان لازم نیست دو بار ثبت کنند؟

دهقانی نیا: نه، اصلا نیازی نیست عزیزان دوبار ثبت کنند، مستند قانونی هم روی همین موضوع که نیازی به ثبت مجدد نیست تاکید دارد.

سوال: الان این ابلاغیه فروردین ماه شما هم مبنی بر همین است؟

دهقانی نیا: بله، ابلاغیه فروردین ماه هم مبنی بر همین است که این ثبت اطلاعات انجام شود...

سوال: یعنی آغاز بشود؟

دهقانی نیا: بله، آغاز شود، بین دبیران محترم کمیسیون‌های مبارزه با قاچاق هم هماهنگی لازم صورت پذیرفته با اتحادیه و دیگر ذینفعان.

سوال: آقای برادران، هم ابلاغیه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز هست، هم وعده وزارت صمت در دیماه سال گذشته مبنی بر این که این اتصال بین سامانه جامع تجارت با سامانه مودیان برقرار می‌شود که دیگر یک بار قرار باشد که ثبت صورت بپذیرد، علت این که هنوز ابهاماتی وجود دارد، هنوز قانون اجرا نشده چیست؟

برادران: استحضار دارید که ما در گروه‌های مختلف کالایی موضوع شفافیت کالا را دنبال می‌کنیم، این موضوع در مرحله اول فوائد آن برای خود اصناف است، موجب ارتقاء خود صنعت می‌شود، در همین برنامه حضور حضرتعالی و سایر دوستان گروه‌های کالایی دیگر هم بود که ابتدا مقاومت‌هایی صورت می‌گرفت البته بعد‌ها متوجه شدند که این هم به نفع حقوق مصرف کننده است و هم به نفع فروشندگان محترم و هم تولید کنندگان محترم است.

سوال: این منفعتی که می‌گویید بیشتر توضیح بدهید شاید راهگشا باشد.

برادران: ما وقتی صحبت از مصنوعات طلا و جواهر می‌کنیم، از یک صنعت صحبت می‌کنیم که این صنعت هم کارخانجات صنعتی در تولید طلا دارد، هم واحد‌های صنفی – تولیدی طلا هست، هم واحد‌های توزیعی و به نوعی فروشندگان طلا هستند و هم حجم زیادی طراح این صنعت، کسانی که در صنعت جواهر هستند، نقره، ماشین آلات صنعتی هستند، ما در سال گذشته هم برنامه راهبردی صنعت مصنوعات طلا، نقره و جواهر را با کمک بیش از ۲۰ دستگاه اجرایی و ۵ اتحادیه استانی همراهی کردیم، این را نگارش داشتیم و هم میز‌های طلایی در اصفهان، در تبریز، من خودم شرکت کردم، در خود تهران، در مشهد، در شیراز و حوزه‌های مختلف برگزار شد که این‌ها نشان می‌داد که این صنعت هم اشتغال زایی بسیار بالایی دارد، هم فرصت بسیار خوبی است که ما ...

سوال: این ثبت سامانه، این فرآیندی که الان قرار است انجام شود، دقیقا چه منفعتی برای تولید کننده و برای فروشنده؟

برادران: همانطور که جناب اقای دهقانی نیا اشاره کردند؛ ما یک تکالیف قانونی داریم که وقتی این قانون وضع می‌شود، حتما ابعاد مختلف موضوع بررسی می‌شود، مهم‌ترین بحث این است که ما باید حقوق مصرف کننده را رعایت کنیم. علاوه بر قانونی که اشاره کردم مربوط به حوزه قاچاق کالا می‌شود، یکی از حوزه‌ها هم حوزه تقلب است، در هر صنفی احتمال تقلب هست، گرچه در این حوزه من آمار‌هایی به شما ارائه می‌دهم که الحمدالله همراهی خوبی داشتند، ۹۱۵ نفر هستند کد نقش فعال گرفتند، بیش از ۱۰ تن در همین سامانه جامع الان آمار وارد شده ...

سوال: الان مشکل کجاست؟ اتصال بین سامانه مودیان با سامانه جامع تجارت برقرار شده است؟

برادران: خاطرتان باشد در هر صنفی ما شروع می‌کنیم یک قشری که قانون مدارتر هستند، طرفدار شفافیت هستند و طرفدار حقوق مصرف کننده هستند، ابتدا همراهی می‌کنند، در جلسات آموزشی شرکت می‌کنند.

سوال: الان همراهی چند درصد است؟

برادران: من فکر می‌کنم قریب به ۳۰ درصد در اصناف داریم، اما در صرافی‌ها خیلی بیشتر از این است، یعنی ما الان عمده سکه‌های طلایی که می‌بینیم مبادله شده، در حوزه صرافی‌ها است و البته یک جا‌هایی هم برای ما ابهام دارد.

سوال: یعنی ۷۰ درصد هنوز مانده و این رقم کمی نیست.

برادران: این ۷۰ درصد؛ یک مقاومت‌های فرهنگی است که بعضی وقت‌ها فکر می‌کنند که این شفافیت که حق، من بعید می‌دانم فروشنده طلایی باشد در کشور که این حق را برای مصرف کننده قائل نباشد که باید آن فاکتوری داشته باشد که در آن فاکتور هم اسم فروشنده قید شده باشد، هم اسم خریدار قید شده باشد، هم وزن طلا، هم عیار طلا، هم نگین طلا و هم میزان اجرت...

سوال: الان گفتید ابهاماتی هم هست این ابهامات چیست؟

برادران: ما ۵۵۰ وارد کننده طلا با تعرفه صفر ما داشتیم که بیش از ۲۲ و نیم تن طلا با تعرفه صفر ما وارد کردیم، این طرف دولت چه کار کرد؟ برای این که بیاید این صنعت ارتقا پیدا کند، مواد اولیه بعنوان شمش طلا بیشتر در اختیارش قرار بگیرد، بتواند مصنوعات طلا هم در داخل بازار آرامش پیدا کند، هم بتوانیم صادرات بهتری داشته باشیم، این طلا باید اظهار بشود، شفاف بشود ما متوجه بشویم که در این چرخه هست.

سوال: ابهام الان کجاست؟

برادران: ابهام این است که به ما گزارشاتی می‌رسد که این طلا وارد کشور شده، اما توسط قاچاقی که اشاره می‌کنم قاچاق معکوس است، یعنی رسما اظهار شده در گمرک، رفع تعهد ارزی شده، بیش از ۲۰ درصد فردی که این کار را کرده، در یک شمش طلا سود کرده، بعد امروز این شمش طلا باید در زنجیره تولید بیاید، برود دست تولید کننده واقعی ما که مصنوعات طلا درست کند که بتواند با دنیا رقابت کند و بتواند صادرات کند، امروز ما بعضی جا‌ها می‌بینیم که این فرد هنوز فاکتور ثبت نکرده، ما به این افراد در همین برنامه هم من اعلام می‌کنم،  الان از این فرصت استفاده می‌کنم، اخطار دادیم هم مکتوب و هم پیامکی، الان در این برنامه هم اعلام می‌کنیم اگر کسی واردات طلا داشته، در زنجیره طلا در سامانه جامع طلا، ثبت نکند و نفر بعد را شفاف اظهار نکند، این حتما مشمول قانون مبارزه با قاچاق کالا می‌شود، در حکم قاچاق معکوس میشود و اینگونه نیست که دولت رفع تعهد ارزی را از یک کسی در گمرکات بپذیرد، آن فرد ۲۰ درصد از واردات این شمش منفعت کند، بعد این شمش توسط یک لنج دومرتبه برگردد به خانه اول و ببخشید مثلا نظام اداری و شفافیت و این همه سامانه را بخواهد از این طریق دور بزند.

سوال: الان شما می‌فرمایید که یک مقاومت فرهنگی هست برای اجرا نشدن قانون که ۷۰ درصد می‌گویید؛ اجرا نکردند.

برادران: در گزارش شما هم بود، بعضی وقت‌ها می‌گویند مثلا هزار میلیارد تومان طلا قیمتش بیشتر است یا هزار میلیارد تومان مس؟ هزار میلیارد تومان، هزار میلیارد تومان است. ما الان شرکت‌های مس مان شفاف است، فلان شرکت مس، فلان شرکت فولاد ...

سوال: یعنی الان زمینه‌ها کاملا آماده است؟

برادران: ما همانگونه که یک ثروتمند، یک فروشنده طلا در یک صنعت دارد فعالیت می‌کند، موجودی او مشخص است، مثلا در بورس کالا اعلام می‌کند من ...

سوال: الان زیرساخت‌ها برای اجرای قانون فراهم است؟

برادران: بله، شما خاطرتان بود ما در قطعات یدکی که دو سال پیش شروع کردیم، هشت میلیون فقط قطعه بیشتر ثبت نکردیم؟

سوال: بله، در مورد طلا قرار بود که این سامانه جامع تجارت و سامانه مودیان اتصالی برقرار بشود یک بار ثبت انجام بگیرد؟

برادران: هشت میلیون قطعه ابتدا بود، حتی بعضی وقت‌ها بعضی از اعضای اتحادیه هم همراهی نداشتند، بعد که مردم منفعت این کار را دیدند، دیدند؛ از ضمانت‌هایی برخوردار می‌شوند، حقوق مصرف کننده رعایت می‌شود، اولین چیزی که برگشت جایگاه آن اتحادیه برگشت یعنی یک اتحادیه که ممکن بود...  

سوال: الان این اتصال بالاخره برقرار شد؟

برادران: نکته ما این بود که در سامانه طبق قانون سامانه جامع الزام داشتند که دوستان وارد کنند، در یک مقطعی گفتند که، چون آن سامانه مالیاتی هم هست، شما اجازه بدهید ما در این سامانه وارد کنیم، بعد سامانه جامع را مثلا سه ماه فرصت بدهیم که دوستان ستاد مبارزه با قاچاق کالا هم همراهی کردند، سه ماه فرصت دادند که الان هم اگر کسی در سامانه، آنهایی که الان مقاومت می‌کنند، کسانی هستند که نه در سامانه جامع تجارت اطلاعات وارد کردند و نه کسانی که در سامانه مودیان...

سوال: اگر یکی از آن را وارد کنند کفایت می‌کند الان؟

برادران: این حق هم قانون صنفی است و هم قانون حقوق مصرف کننده است، هم قانون مبارزه با قاچاق کالا است که بنده که دارم یک سکه طلا می‌خرم، باید مطمئن باشم که این سکه طلا معتبر است...

سوال: الان یک بار ثبت کافی است؟

دهقانی نیا: من یک پاسخ کوتاهی بدهم، فرمایش شما خیلی دقیق است، اتفاقا یکی از منافع ما و مردم و صنف هم در همین است که ثبت اطلاعات در یک نقطه صورت بپذیرد، اتفاقا مستند قانونی هم دارد، در تبصره ۳ ماده ۶ قانون تسهیل تکالیف مودیان مالیاتی، ذکر نام سامانه جامع تجارت آمده و انجام شده و آنجا هم گفته شده؛ اگر دستگاهی مثل سامانه جامع تجارت اطلاعات را گرفت، دیگر نیازی نیست دستگاه دیگری این اطلاعات را بگیرد، لیکن این سامانه اطلاعات را برای عزیزان در سازمان امور مالیاتی ارسال می‌کند، من یک نتیجه بگیرم، پس منفعت ما، مردم و صنف در چیست؟ اولا ایجاد شفافیت زنجیره، این که فرمایش آقای دکتر هم بود، خلق موجودی، ناگهان در وسط زنجیره بوجود نخواهد آمد، به همین دلیل تاکید است که این موجودی از ابتدای زنجیره ثبت بشود و بر اساس تبصره ۴ ماده ۱۸ قانون ما پیگیر انجام این تکلیف هم هستیم.

سوال: اقای بذرافشان، صحبت‌ها را شنیدیم، با توجه به این که زیرساخت‌ها فراهم هست و قانون هم ابلاغ شده، این ۷۰ درصدی که ثبت نکردند، این مقاومتی که آقای برادران از آن صحبت می‌کنند، علت آن در صنف شما چیست؟

بذرافشان: در رابطه با سامانه جامع تجارت، ما سه ماه گذشته در دی ماه شاهد این بودیم که اجرای این سامانه مودیان باعث شد، تعدد دو سامانه؛ یکسری فضای مجازی و مشکلاتی که در جریان بودند هموطنان و همکاران و مردم جامعه و قرار‌هایی که قرار شده بود در مصوب این سه ماه وقت که این دو سامانه تلاش شان را بکنند که تبدیل به یک سامانه بشود.

سوال: الان می‌گویند یکی شده ...

بذرافشان: جلساتی که ما تا هفته گذشته داشتیم با مسئولین ذیربط، هنوز این اتفاق نیفتاده و این این دو تا ارگان ...

سوال: مسئولین ذیربط چه کسانی بودند؟

بذرافشان: سازمان امور مالیاتی می‌گوید که می‌توانند بیایند از ما استخراج کنند و از سامانه مودیان برداشت کنند، برای سامانه جامع تجارت، سامانه جامع تجارت هم می‌گوید که نه ما باید کار ما فرق دارد، ما دو تا مشکل داریم، در سامانه مودیان به ریال هزینه‌ها و فاکتور‌ها باید ارسال بشود، در سامانه مودیان طلا به وزن است و همچنین که این دو سامانه در رابطه با مسائل کلی شان تفاوت‌های خیلی خاصی دارند، در سامانه مودیان می‌گویند، هویت کارت ملی اجباری نیست، در سامانه جامع تجارت می‌گویند، این اجبار است.

تعدد و سردرگمی این سامانه‌ها و همچنین ثبت سرمایه که همکاران ما نسبت به این مسئله واکنش دارند و یکسری اصلاحاتی که این سامانه می‌خواهد، متاسفانه این اتفاق نیفتاده و ما علیرغم جلساتی که با مسئولین ذیربط در این چهارماه گذشته داشتیم، هنوز آن کار عملیاتی نشده و ما نمی‌توانیم به همکاران مان چه جوابی بدهیم؟ وقتی که ما از همکاران مان آنها را به آرامش و فعالیت  ... و درحقیقت همکاران ما نسبت به فعالیت اقتصادی شان، یک مقداری نگرانی و یک مقداری شرایط خوبی مخصوصا چرخه تولید تا توزیع ما ندارد، یک مقداری باید به نظر من این جا شفاف‌تر و راحت‌تر صحبت کنیم و مشکلات را بگوییم که به یک خروجی برسیم.

سوال: آقای مهدی موحدی، سخنگوی سازمان امور مالیاتی کشور ارتباط شما برقرار هست، علت اینکه حالا قانون به طور کامل اجرایی نشده و این مشکلات را چه می‌بینید و اینکه این دو سامانه سامانه مؤدیان و جامع تجارت قرار بود که اتصالی بینشان برقرار بشود، در واقع با ثبت در یک سامانه، دیگر کفایت بکند و موضوع انجام بشود، آقای بذرافشان می‌گویند که هنوز این کار انجام نشده، در این باره توضیح می‌دهید؟

موحدی: طبق تبصره سه ماده شش قانون تسهیل تبصره مؤدیان جهت اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان، کلیه دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده بیست و نه قانون برنامه پنج ساله ششم، قانون مدیریت خدمات کشوری و سازمان‌های وابسته به آنها که متولی رصد و دریافت اطلاعات مربوط به جریان کالا و خدمات از مبادی تولید واردات تا سطح خرده فروشی از طریق سامانه‌های دولتی هستند، مثلاً فرض کنید سامانه  جامع تجارت، سامانه ثبت معاملات نفتی، مثل سامانه ستاد و امثالهم، موظف هستند با  رعایت الزامات صدور الکترونیکی قانون، این اطلاعات را صورتحساب‌های الکترونیکی را به ترتیبی که سازمان امور مالیاتی مقرر می‌کند، به سامانه مودیان منتقل کند.

حالا اینجا یک نکته لازم است که اشاره بکنم خدمت شما بزرگواران که سازمان امور مالیاتی در درگاه اینترنتی خودش یعنی در قسمت پایانه فروشگاهی دستورالعمل‌ها، نکات فنی و همچنین آیین نامه و همه آن ساختار و ساز و کاری که نیاز است و یا ترتیب بود که نیاز است، صفحه‌های الکترونیکی که در سامانه‌ها قرار هست  ثبت و ضبط بشود، به سامانه مؤدیان انتقال پیدا کند را در آنجا قرار داده شود.

سوال: آقای دهقانی نیا این ارتباط برقرار نشده بین سامانه جامع تجارت و سامانه مودیان؟

دهقانی نیا: اتفاقا می‌خواهم بگویم که این ارتباط برقرار شده، همان فرمایش آقای موحد مبنی بر اینکه تبصره سه ماده شش، در طرح تبصره سه ماده شش هم سامانه تجارت ذکر شده، هم سامانه ثامن. ما از سال‌های قبل هم اطلاعات سامانه ثامن را برای دوستان می‌فرستادیم، اطلاعات سامانه تجارت را هم برای دوستان ارسال می‌شده، اتفاقا من می‌خواهم روی این نکته تاکید کنم در دولت هیچ اختلاف نظری در نحوه اقدام وجود ندارد، یعنی هم ستاد مرکزی هم دوستان وزارت صمت، هم دوستان سازمان امور مالیاتی در اجرای این تکلیف، با تاکید بر این نکته که نیازی به ثبت مجدد اطلاعات نیست و بر اساس قانون نیازمندی سامانه مؤدیان هم برطرف بشود و برآورده بشود، تفاهم نظر دارند، هیچ مشکلی نداریم.

الان ما خواسته مان این است که دوستان اتحادیه نسبت به انجام وظیفه و تکلیف قانونی اقدام بایسته و شایسته بکنند، نه اینکه بگویند این اختلاف‌نظر وجود دارد، اتفاقاً هیچ اختلاف نظری وجود ندارد، این ارتباط بین سامانه‌ها برقرار  است و تمامی این روند‌ها حتی از سمت سامانه ثامن پیش از این هم اقدام شده و تست شده من خواهشم این است که عزیزان اقدام کنند و انجام تکلیف قانونی...

سوال: ارتباط برقرار شده با آقای بذرافشان یک بار ثبت کفایت می‌کند؟

بذرافشان: من خدمتتان بگویم که ما جلسه‌ای که آخرین جلسه هفته گذشته که در بسیج اصناف داشتیم و مسئولین ذی‌ربط آمدند نسبت به این مسئله واکنش نشان دادند، ما باید حقیقت‌ها را  بگوییم، دیگر اینکه ما بیایم الان جلوی دوربین یک حرفی بزنیم، اما در کار عملیاتی، اما اینکه بیاییم بگوییم که نه واقعاً می‌شود، آخرین جلسه ما هفته گذشته بود که با رؤسای چند تا اتحادیه شاخص کشور بودیم در آن جلسه، مسئولین ذیربط گفتند این امکان فراهم نیست و من مثال هم زدم.

سوال: مسئولین ذیربط چه کسانی بودند؟

بذرافشان: ارگان‌هایی که در رابطه با کار امنیت این سامانه و اجرایی باید انجام بدهند و بسیج اصناف کشور متاسفانه گفتند این امکان نیست و ما جلساتی هم در وزارت صمت.

سوال:  کدام دستگاه آقای بذرافشان آقای دهقانی نیا می‌پرسند؟

بذرافشان: وزارت واجا.

دهقانی نیا: تا آنجایی که من می‌دانم  این اتفاق افتاده و امنیت هم برقرار شده.

برادران: آقای بذرافشان که رئیس اتحادیه تهران ما هستند و خیلی همکاری خوبی دارند با ما، تشکر می‌کنم و درخواست می‌کنم که این مسیری که ما با هم طی کردیم مسیر بسیار موثری هست.

سوال: اصلا در اصل ماجرا  مشکلی پیش آمده ایشان می‌گویند که ثبت در سامانه کافی نیست شما می‌گویید کافی است؟

برادران: آمار سامانه جامع ما می‌گوید که تا همین الان...

سوال: نه ثبت در سامانه کفایت می‌کند؟

برادران: نگاه کنید الان کسانی که آمدند در سامانه جامع ثبت کردند، حالا یک کسی ممکن است به دارایی حساسیت دارد مثلاً به پرداخت مالیات، حالا معذوریت‌هایی دارد حتی آن هم تکلیف قانونی باید انجام بدهد، خوب یک کارمند مالیات می‌دهد، یک واحد صنفی طلافروشی هم باید مالیات بدهد، ما الان بیش از سیزده تن فروش بین فعالین داشتیم در همین سامانه جامع، در همین سامانه جامع بیش از هشتصد و چهار هزار تا سکه مبادله شده.

سوال: الان این سؤال روشن من است؛ یعنی اگر در یک سامانه همان سامانه جامع تجارت ثبت انجام شود، کفایت می‌کند؟

برادران: ما در مرحله اول در سامانه جامع، دوستان اگر اطلاعات وارد کنند ما جلسه داشتیم، اطلاعات را در اختیار آنها می‌گذاریم آنها هم در اختیار ما می‌گذارند،  آنها اگر آنجا وارد کنند در اختیار ما خواهد بود، ما مساله‌ای نداریم الان کسانی که آمدند در دوره آموزشی شرکت کرده‌اند، در سامانه جامع ما اظهار کردند، دارند مبادله می‌کنند، این عدد بسیار قابل توجه است، من درخواستم  از دوستان صنفی که دوستان زحمت‌کشی هستند این است با افرادی که بگذارید من شفاف‌تر به شما بگویم، شما این سریال هفت سر اژد‌ها را در شبکه سه می‌بینید دیگر، دیروز نشان می‌داد سلطان سکه، در هر صورت اینها واقعیت‌هایی بود در همین کشور دیگر، کسی می‌گفت نرخ را ببر بالا، کسی می‌گفت نرخ را بیاور پایین.

من دارم به شما خبر می‌دهم؛  نزدیک دو میلیارد دلار ما طلا وارد کردیم از ابتدای سال چهارصد و دو این حق دولت است که بداند این دو میلیارد دلار این کجا دارد چرخه می‌کند،  اگر کسی می‌خواهد بگوید که من نمی‌خواهم فاکتوری دست مشتری بدهم که میزان نگین طلا را از اصل طلا جدا کند، اجرت طلا را از اصل طلا جدا کند، اولین کسی که باید باهاش برخورد کند خود اتحادیه، طبق قانون بازرسی اتحادیه باید باشد، اینها باید بروند این را شفاف کنند.

سوال: ارتباط مان با آقای موحدی مجدد برقرار است، می‌می‌فرمودید که الان در واقع این اتصال برقرار شده و در یک سامانه ثبت بشود کفایت می‌کند درست است؟

موحدی: بله هم قانون در واقع بر این که تاکید دارد که اگر ما آن  الزامات صدور صورتحساب الکترونیکی موضوع قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان را هر کدام از سامانه‌های دولتی ما مثل سامانه جامع تجارت، ثامن و قس علیهذا، اگر رعایت بکنند و با ترتیباتی که سازمان مقرر کرد، صورت حساب‌های الکترونیک خودشان را به سامانه مؤدیان منتقل بکنند در این صورت مؤدیان تکلیفی در خصوص ثبت مجدد اطلاعات یا اصطلاحاً صدور مجدد صورت حساب الکترونیکی معاملات این‌چنینی نخواهند داشت.

سوال: یعنی در سامانه جامع تجارت نمی‌خواهد که ثبت شود؟

موحدی: بله این را می‌خواهم خدمت شما عرض بکنم نه این رابطه، رابطه این یک طرف هست، در واقع یعنی اگر سامانه جامع تجارت در واقع تبصره سه ماده شش در یک رابطه یک طرفه تاکید می‌کند، یعنی می‌گوید؛ اگر در سامانه‌های دولتی مثل سامانه جامع تجارت صورت حساب الکترونیک طبق قواعد سازمان امور مالیاتی در واقع صادر بشود و این صورت حساب الکترونیک به سامانه مؤدیان منتقل بشود، دیگر عملاً نیازی برای برای ثبت مجدد آن از سامانه مؤدیان نخواهد بود.

سوال: الان مالیاتی که طلافروشان دارند، پرداخت می‌کنند، میزان مالیات پرداختی صنف طلافروشان به طور متوسط ماهانه چه قدر است؟

موحدی: خوب اگر ما مالیات ابرازی شان را لحاظ بکنیم، برای سال گذشته دارم خدمتتان عرض می‌کنم، میانگین مالیات ابرازی شان، طلا فروش‌ها به میزان نه میلیون و ششصد هزار تومان بوده.

سوال: برای یکسال؟

موحدی: برای سال گذشته و برای یک سال.

سوال: یعنی تقریبا ماهی چه قدر می‌شود؟، ماهی هشتصد هزار تومان؟

موحدی: تقریبا بله.

سوال: این برای کارمندان چه قدر است؟

موحدی: تقریباً میانگین برای سال گذشته کارمندان حدود قریب به بیش از ده میلیون تومان بوده.

سوال: یعنی کارمندان بیشتر مالیات دادند تا طلافروش ها،  حالا من این را واگذار می‌کنم به افکار عمومی، به هر صورت الان شما این ابهاماتی که آقای بذرافشان مطرح کردند را  چطور می‌بینید؟ آقای موحدی الان مشکلی هستش در اجرای قانون؟

موحدی: ما تعاملات بسیار خوبی هم با صنف طلا داشتیم و حداقل از دو سمت دوستان ما در صنف طلا می‌توانست صورت‌حساب‌های خودشان را ارسال بکنند اگر در سامانه جامع تجارت بیایند و صورت‌حساب الکترونیک خودشان را ثبت بکنند، این صورت‌حساب الکترونیک به واسطه وب سرویسی که بین سامانه جامع تجارت و سازمان امور مالیاتی برقرار است، به سامانه مؤدیان قابلیت انتقال راپیدا می‌کند، پس بنابراین می‌توانند فقط صرفاً در سامانه جامع تجارت اگر در قالب صورت‌حساب می‌زنند صورت حسابشان را صادر بکنند.

سوال: حالا چرا قانون اجرا نمی‌شود؟ گفته میشود این هم جلسه برقرار شده شما علت را چی می‌بینید چرا قانون اجرا نمی‌شود؟ از کی باید اجرایی شود؟

موحدی: واقعیت قضیه، چون آن چیزی که اصطلاحاً در طرف سازمان امور مالیاتی، در سایت سازمان امور مالیاتی مورد بحث قرار می‌گیرد، معطوف است به دریافت صورت حساب‌های الکترونیکی، ما تلاشی داشتیم با دوستان سامانه جامع تجارت، جلساتی داشتیم و یک وب سرویس‌هایی به جهات فنی هم برقرار شد، به جهت اینکه ما بتوانیم مودیانی که سامانه جامع تجارت را انتخاب می‌کنند برای ارسال صورت‌حساب را در واقع این فرآیند را به گونه‌ای ترتیب ببینیم که اگر خواستند صورت حساب هایشان را در سامانه جامع تجارت صادر بکنند، این صورت حساب‌ها در سامانه مودیان هم بنشیند.

سوال: آقای بذرافشان جمع‌بندی بفرمایید؟

بذرافشان: تعدد این سامانه‌ها اصلاً یک بحث بوده، ببینید ما بعد از این مشکلات، دی ماه در کمیسیون اقتصادی مجلس ما حضور پیدا کردیم با رؤسای اتحادیه‌ها جناب دکتر پور ابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی و جناب دکتر برادران بودند که اصلاً شرایط اجرای این سامانه، توسعه قانون اجرا شده و آن کار عملیاتی که باید می‌ماند، روش اجرا اینطوری نبوده، چرا ما باید نود و پنج درصد صنف من که تکالیف مالیاتی شان را  و صنفی شان را  انجام می‌دهند، برای یک درصدی قاچاق که دارد می‌شود، بیایند تلاطم و التهاب به وجود بیاورند؟

اصلاً بحث سامانه یک مورد است، ثبت سرمایه همکاران ما می‌گویند ما برای چی باید سرمایه‌ای که چند نسل گشته و الان به ما رسیده و تا خانواده ما در کنار این دارند، استفاده می‌کنند، چرا باید در این سامانه و مشکل و امنیتش، این یک موضوع است و مهم‌ترین مسئله این است که این شفاف سازی و اعتماد سازی نسبت به این مسئله نشده و اگر قرار باشد ما بیاییم اینجا و همکاران ما، الان واحد‌های صنفی ما دیگر نمی‌توانند تولید کنند.

سوال: آقای برادران بفرمایید؟

برادران: ما جلسات مختلفی داشتیم و خواهیم داشت تا با همراهی هم بتوانیم این مسئله را به نفع مردم حل کنیم.

سوال: کی؟

برادران: مردم هم خیلی می‌توانند به ما کمک کنند،  اگر مردم از فروشگاه‌هایی خرید کنند که صورت حساب الکترونیک بهشون بدهند، میزان اجرت را جدا کند، نگین را جدا کند، طلا را جدا کند...

سوال: حالا بحث ما چیز دیگری است از کی قانون اجرا خواهد شد؟

دهقانی نیا:  همین الان هم در اجرای قانون دوستان، تعلل دارند، ستاد محکم ایستاده برای اجرای قانون، اتفاقا فرمایش آقای بذرافشان این است؛ برای چه برای اجرای  قانون، برای اینکه منفعت مردم تامین شود، برای این که اصالت کالا تامین شود، الان اصالت کالا زیر سوال و ابهام  است.

دیگر خبرها

  • ۶ اشتباه رایج بعد از غذا خوردن
  • واگذاری شازند کاملاً شفاف و در فرآیندی قانونی بوده است
  • 6 اشتباه رایج بعد از غذا خوردن
  • موضوع شیرابه در مجموعه آرادکوه واقعیت ندارد/ حقوق پاکبانان افزایش یافته است
  • برای سلامتی خودتان، ته‌دیگ را کنار بگذارید (فیلم)
  • طلافروشان ماهانه ۸۰۰ هزار تومان مالیات دادند
  • بهترین مدل خوابیدن برای حفظ سلامتی بدن
  • رعایت حقوق مصرف کننده با ثبت موجودی طلا در سامانه
  • رعایت حقوق مصرف کننده با ثبت موجودی طلا در سامانه تجارت
  • «محمد حسن عاقل منش» عضو جدید شورای شهر رشت شد