Web Analytics Made Easy - Statcounter

وعده‌هایی که قالیباف در دوران انتخابات ریاست جمهوری داد و توسط کاندیداهای دولتی عوام‌فریبانه خوانده شد، بعدها دولت با تغییر نام به اسم خود ثبت کرد.

سرویس سیاست مشرق - در دوران تبلیغات انتخاباتی ریاست جمهوری دوازدهم هر کدام از کاندیداها برنامه‌ها و وعده‌های انتخاباتی مختلفی را به مردم ارائه کردند. یکی از نامزدهای انتخاباتی که برنامه‌های مختلفی را در این دوران به مردم عرضه کرد، محمد باقر قالیباف بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طرح‌های انتخاباتی وی اغلب از سوی کاندیداهای دولتی از جمله روحانی و جهانگیری نشدنی و غیر قابل اجرا و عوام‌فریبانه توصیف می‌شد. اما سپس دولت خود این طرح‌ها را با تغییر نام به نام خود زد و در صدد اجرای آن برآمد.

طرح‌هایی که قالیباف در انتخابات دوازدهم ارائه کرد عبارتند از:‌

ایجاد سالانه ۴ میلیون شغل: قالیباف در دوران تبلیغات ریاست جمهوری دوازدهم وعده ایجاد ۵ میلیون شغل را داد. بعد از این مسئله بود که اسحاق جهانگیری با حمله به این وعده قالیباف گفت: «برخی می گویند و شعار می دهند که می خواهند این میزان شغل ایجاد کنند، این برادر عزیز یا شغل ایجاد نکرده یا عدد و رقم متوجه نمی شود.»[۱] این درحالی بود که در مناظره تلویزیونی قالیباف اعلام کرد که حسن روحانی خود بیان کرده که ۴ میلیون شغل ایجاد می‌کند اما روحانی اظهارات قالیباف را تکذیب کرد و گفت هیچگاه چنین وعده‌ای نداده است. بعد از آنکه روحانی، اظهارات قالیباف مبنی بر وعده وی برای تامین چهار میلیون شغل از ناحیه گردشگری را رد کرد، قالیباف پرینت اظهارات او را از سایت وی دریافت و در برنامه زنده به مردم نشان داد.[۲] اما این پایان ماجرا نبود. بعدها روحانی وعده سالانه یک میلیون شغل قالیباف را هم شدنی دانست و گفت: «طبق برنامه ششم توسعه ۹۵۵ هزار شغل سالانه ایجاد می‌شود و سازوکاری که ما برای اشتغال داریم این است که به غیر از ایجاد رونق اقتصادی در جامعه به خصوص در صنایع کوچک و متوسط، همچنین در زمینه گردشگری و فناوری و... طرح‌هایی هم برای مهارت‌آموزی جوانان داریم، جوانان فارغ‌التحصیل می‌توانند در سایت موردنظر ثبت‌نام کرده و به مدت ۴ الی ۶ ماه مهارت بیاموزند و همزمان در بنگاه اقتصادی مشغول کار می‌شوند.»[۳] حال سه ماه از سال ۹۶ گذشته است و با این اوصاف بایستی دولت تا به امروز یک چهارم از ۹۹۵ هزار شغل را محقق کرده باشد.

سامانه کارانه:‌ قالیباف وعده پرداخت ۲۵۰ هزار تومان کارانه را به بیکاران داده بود و سامانه کارانه را راه‌اندازی کرد که توسط دولت فیلتر شد. دولت یک روز پس از فیلترکردن سامانه کارانه قالیباف، اقدام به راه‌اندازی سامانه «کارورزی» کرد. [۴]سایت کارورزی توسط کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه به طور موقت فیلتر شد.معاون دادستان کل کشور با بیان اینکه سایت کارورزی به استناد ماده ۳۳ قانون انتخابات ریاست جمهوری که تطمیع در امر انتخابات را منع کرده فیلتر شده است، افزود:« وزارت کار نباید دقیقا بعد از فیلتر شدن سایت کارانه که متعلق به یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری بود و همزمان با تبلیغات انتخابات و هماهنگ با وعده‌های انتخاباتی رئیس‌جمهور با عجله به راه اندازی این سایت اقدام می‌کرد».[۵]

کمک هزینه ۲۵۰ هزار تومانی:‌ قالیباف همچنین وعده داد ماهانه مبلغ ۲۵۰ هزار تومان به ثبت‌نام‌کنندگان سامانه ملی کارانه واریز می‌کنم. دولت در همین راستا بیان داشت که ۳۱۰ هزار تومان ماهانه به حساب هر بیکار از اول تیر ماه با شروع طرح کارورزی واریز می‌شود.[۶] دولت نیز سامانه رفاه را راه‌اندازی کرد که در این راستا مردم نیازمند ثبت نام کنند و به آنان کمک هزینه‌ای داده شود. اما چندی پیش معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ضمن اعلام ثبت‌نام تعداد کثیری در سامانه «رفاه اجتماعی» ـ جهت شناسایی نیازمندان غیرتحت پوشش نهادهای حمایتی و پرداخت مستمری به کم‌درآمدها ـ ، از متوقف شدن این طرح در راستای انجام بررسی‌های بیشتر خبر داد.[۷] سیدپرویز فتاح، ‌رئیس کمیته امداد از طرح‌های تبلیغاتی دولت در انتخابات گلایه کرده بود و بیان کرد که رئیس جمهور فی‌البداهه قول ۵برابری مستمری مددجویان را داده و گفته که تا پایان دولت، فقر مطلق را ریشه‌کن می‌کند، این وعده ها خوب است اما باید مدیریت شود.

سه برابر کردن یارانه نقدی:‌ همچنین قالیباف بیان کرد که یارانه نقدی مردم را به ۱۵۰ هزار تومان افزایش می‌دهم. وی گفت: «تورم و گرانی هست و از سال ۸۹ تاکنون هزینه های زندگی ۳ برابر شده، خود دولت هم بودجه جاری اش را ۳ برابر افزایش داده است.این به معنی آن است که ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان درحال حاضر ارزش سال ۸۹ را ندارد و امروز در حقیقت این مبلغ ۱۵۰ هزار تومان شده است.»[۸] در این زمان این وعده انتخاباتی قالیباف مورد هجمه رسانه‌های دولتی قرار گرفت. در واقع روزنامه‌های نزدیک به دولت در شرایطی وعده افزایش یارانه محرومان را مورد هجمه قرار دادند که دولت روحانی در یک اقدام پیشدستانه و در آستانه انتخابات ریاست جمهوری یارانه سه دهک پایین جامعه را به‌صورت چشم‌گیر افزایش داد.[۹]

طرح تغییر ساختار وزارتخارجه: شهردار تهران در دوران تبلیغات انتخاباتی از تشکیل وزارت خارجه و تجارت بین‌الملل در دولت مردم خبر داد و گفت: «باید دیپلماسی در خدمت اقتصاد کشور باشد و این مهم نیاز به تغییر ساختار وزارت خارجه دارد از این رو طرح تشکیل وزارت خارجه و گسترش تجارت بین الملل از اولویت‌های دولت من در صورت پیروزی است.»[۱۰] ظاهرا محمد جواد ظریف برای ماندن در پست خود در وزارت خارجه دولت دوازدهم شرط و شروطی برای تغییر ساختار این وزارتخانه داشته که مورد قبول نیز وارقع شده است. با پذیرش این شروط او در وزارت خارجه ماندنی شده است. گفته می‌شود یکی از این تغییر و تحولات تغییرات گسترده در معاونت اقتصادی وزارت خارجه و فعال‌ترکردن این بخش است.

وام با ضمانت دولت و با پشتوانه یارانه نقدی: قالیباف در برنامه گفتگوی ویژه خبریبا بیان اینکه "ما برنامه‌ای برای ضمانت وام‌ها داریم"، گفت:‌ کسانی که شغل ندارند ۲۵۰ هزار کارانه یا ۱۵۰ هزار تومان یارانه را می‌گیرند، اگر وام تا سقف ۱۵ میلیون داشتند ما خودمان ضمانت اینها را می‌کنیم و از محل پرداخت یارانه‌ها، قسط وام‌ها را می‌دهیم، مخصوصاً اینجا جریان هدایت کار باید وجود داشته باشد به این معنی که اگر وام بیشتری خواستند بدهیم اما برای اشتغال. ولی چند روزی نگذشت که دولت حسن روحانی که پیشتر طرح کارانه قالیباف را سرقت کرده بود، طرح ضمانت وام یا حساب یارانه را نیز به نام خود کرد. بانک مرکزیِ دولت روحانی در خبری از ابلاغ طرح یاراکارت اعتباری خبر داد. بانک مرکزی بخشنامه پرداخت وام با ضمانت یارانه نقدی را در روز ۲۶ خردادماه ابلاغ کرد؛ بر این اساس سقف وام با توجه به میزان یارانه نقدی خانوارها ۵ میلیون تومان و بازپرداخت حداقل ۳۶ و حداکثر ۶۰ ماهه است. [۱۱]گفته شده پرداخت وام ۵میلیون تومانی با وثیقه حساب یارانه نقدی از روز سه شنبه ۳۰ خرداد با رونمایی از کارت اعتباری مخصوص آغاز می‌شود.[۱۲]

محمد باقر قالیباف در پست اینستاگرامی خود درباره اجرای این طرح‌ها توسط دولت روحانی بیان کرد:‌ «از این که برنامه‌های انتخاباتی‌ام که پیشتر به آن‌ها برچسب عوام‌فریبی می‌زدند، در حال اجرا توسط دولت است، خوشحالم و امیدوارم مردم از نتایج اجرای این طرح‌ها بهره ببرند.‌ فقط دو نگرانی دارم اول اینکه این طرح‌ها با دیگر برنامه‌ها یک بسته مرتبط به هم است و اجرای برخی به مفهوم اجرای ناقص کل بسته است و دومین نگرانی هم اجرای مناسب این طرح‌هاست که هر طرح خوب برای موفقیت نیاز به اجرای خوب دارد در هرصورت صمیمانه امیدوارم دولت در اجرای این طرح‌ها به نفع مردم موفق باشد. به عمل کار براید ... »[۱۳]

[1] http://www.irna.ir/fa/News/82504165

[2] https://www.tasnimnews.com/fa/news/1396/02/08/1391979

[3] http://www.farsnews.com/13960223000977

[4] https://www.tasnimnews.com/fa/news/1396/02/04/1388554

[5] http://www.isna.ir/news/96023019789

[6] http://www.aparat.com/v/1MhmC/%D9%88%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%B2_310

[7] http://www.isna.ir/news/96032815901

[8] https://www.tasnimnews.com/fa/news/1396/02/09/1393124

[9] https://www.tasnimnews.com/fa/news/1396/02/13/1396319

[10] https://www.tasnimnews.com/fa/news/1396/02/12/1395430

[11] http://www.mehrnews.com/news/4006012

[12] https://www.tasnimnews.com/fa/news/1396/03/30/1441110

[13] http://www.mashreghnews.ir/news/734042

منبع: مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۵۴۶۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین مهلت استفاده از کلابرگ

به گزارش صدای ایران از ایسنا، با اجرای طرح کالابرگ الکترونیک از خردادماه سال ۱۴۰۲ به صورت سراسری در کشور، ۱۱ قلم کالای اساسی شامل برنج ایرانی، حبوبات، شیر کم‌چرب، پنیر، ماست کم‌چرب، مرغ، تخم‌مرغ، روغن مایع، ماکارونی و قند برای حفظ سفره مردم از تورم در سبد غذایی این طرح تعریف شد.

طی چند فاز اجرایی و با گسترش اجرای آن در نهایت، هفت دهک درآمدی تحت پوشش این طرح قرار گرفتند و در صورتی که این هفت دهک درآمدی ۲۰۰ هزار تومان از مبلغ یارانه خود را از میان ۱۱ قلم کالای سبد غذایی تعریف شده خریداری می‌کردند، مشمول دریافت یارانه تشویقی ۱۲۰ هزار تومانی می‌شدند. به عبارتی با استفاده از این طرح، یارانه دهک‌های یک تا ۳ درآمدی به ۵۲۰ هزار تومان و یارانه دهک‌های چهارم تا هفتم درآمدی به ۴۲۰ هزارتومان افزایش یافت.

اما در مرحله جدید اجرایی و شروع دهه فجر، دولت از ۱۷ بهمن‌ماه به مدت سه ماه (تا ۱۸ اردیبهشت ادامه دارد) مرحله جدید طرح کالابرگ الکترونیک را تحت عنوان «طرح فجرانه» اجرا کرد؛ این فاز جدیدی بوده که «شرط ۲۰۰ هزار تومان خرید از یارانه» حذف شد و اعتبار تشویقی آن از ۱۲۰ هزار تومان (اعتبار تشویقی کالابرگی) به ۲۲۰ هزار تومان افزایش یافته است.

به بیانی دیگر در این طرح، یک سبد ۱۱ قلمی برای تامین حداقل کالری، پروتئین، ریزمغذی و ویتامین‌های لازم برای هر فرد (منطبق با نظر انستیتو تغذیه ایران) با قیمت‌های مبنای سال ۱۴۰۱ انتخاب شده است و مابه التفاوت قیمت سبد مبنا سال ۱۴۰۱ با قیمت روز (۱۴۰۲) از محل یارانه جدید دولت تامین می‌شود، به این صورت که قیمت روز سبد مشتمل بر ۱۱ قلم ۷۴۳ هزار و ۷۵۰ تومان بوده که خانوار دهک‌های اول تا هفتم در صورت خرید بسته باید قیمت سال ۱۴۰۱ را به مبلغ ۵۲۳ هزار و ۳۰۰ تومان از جیب خود پرداخت کنند و مابه‌التفاوت آن تا قیمت روز به مبلغ ۲۲۰ هزار و ۴۵۰ تومان از محل اعتبار جدید دولت تامین می‌شود.

اعتبار جدید (۲۲۰ هزار تومانی) علاوه بر یارانه ۳۰۰ و ۴۰۰ هزارتومانی فعلی بوده و خانوار مشمول طرح به صورت مجزا یارانه نقدی خود را به صورت ماهانه دریافت خواهند کرد. مبلغ حمایتی دولت به صورت اعتبار در حساب سرپرست خانوار تخصیص یافته و در زمان خرید و متناسب با میزان خرید مصرف می‌شود. البته خانوار می‌تواند اقلام طرح را در سقف وزنی و کالایی تعریف شده خرید کند و امکان جا به جایی اعتبار بین گروه‌های کالایی مقدور نیست. به عنوان مثال با اعتبار برنج امکان خرید روغن وجود ندارد.

از همین رو می‌توان گفت با اجرای طرح فجرانه، فردی با دهک درآمدی یک تا ۳ به جای دریافت ۴۰۰ هزارتومان یارانه، ۶۲۰ هزارتومان و فردی با دهک درآمدی چهار تا هفت، به جای دریافت ۳۰۰ هزارتومان، ۵۲۰ هزارتومان یارانه دریافت خواهد کرد.

براساس اعلام وزارت رفاه مرحله سوم طرح کالابرگ از ۲۱ فروردین ماه سال ۱۴۰۳ شروع شده و برابر برنامه‌ریزی انجام شده تا ۲۱ اردیبهشت ادامه خواهد داشت که از زمان شروع طرح تا ۹ اردیبهشت، به صورت میانگین روزانه بیش از ۷۷۰ هزار خرید کالابرگی توسط مردم انجام شده و این یعنی موفقیت بالای طرح در جلب مشارکت مردم و حمایت از سبد غذایی خانوار در مقابل تورم و گرانی. طی ۸۰ روز طرح فجرانه توزیع حدود ۱۳۹ میلیون بسته غذایی صورت گرفته و اثر بسیار خوبی در رونق بازار و تولید کارخانجات صنایع غذایی گذاشته است.

تنها هفت روز تا پایان طرح سه ماهه فجرانه الکترونیک باقی مانده و هنوز دولت برنامه جدید خود را برای ادامه طرح کالابرگ اعلام نکرده است. البته ۱۹ فروردین ماه بود که سیدرضا یحیوی- مشاور معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره تداوم اجرای طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک در سال جاری به ایسنا اعلام کرد که در حال حاضر طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک در حال اجراست و منابع آن برای مدت سه ماه در نظر گرفته شده بود که در صورت تامین منابع، همین مدل ادامه پیدا خواهد کرد، اما اگر منابع تامین نشود چند مدل طراحی و به دولت ارائه خواهد شد و در صورت موافقت با یکی از مدل‌های ارائه شده، اجرا خواهد شد.

مشاور معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین اعلام کرده بود که در هر صورت حمایت از معیشت مردم ادامه‌دار است، اما بستگی به این دارد که در چه قالب و طرحی ادامه یابد.

اکنون باید منتظر اعلام دولت ماند تا مشخص شود که قرار است پس از برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته چه مدلی برای مرحله جدید کالابرگ الکترونیک اجرایی شود.


دیگر خبرها

  • محمودزاده: رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند
  • خبر مهم برای مشمولان طرح کالابرگ فجرانه؛ مدل جدید در راه است؟
  • رقبای قالیباف به دولت نزدیک هستند؛ مجلس در زمینه چای دبش و پتروشیمی باختر کوتاهی کرد
  • هفت روز تا پایان اجرای طرح فجرانه کالابرگ؛ برنامه دولت درخصوص کالابرگ چیست؟ 
  • برنامه جدید دولت درخصوص کالابرگ چیست؟
  • هفت روز تا پایان اجرای طرح فجرانه کالابرگ/ برنامه دولت در خصوص کالابرگ چیست؟
  • آخرین مهلت استفاده از کلابرگ
  • اعلام برنامه دولت درباره کالابرگ | یک هفته تا پایان اجرای طرح فجرانه کالابرگ
  • هفت روز تا پایان اجرای طرح فجرانه کالابرگ؛ برنامه دولت درخصوص کالابرگ چیست؟
  • ماجرای ضرب‌الاجل قالیباف به دولت چیست؟