Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- معاون پرستاری وزارت بهداشت با بیان اینکه با حجم زیادی از فارغ التحصیلان پرستاری روبرو خواهیم بود، اما باز کمبود نیروی پرستاری احساس می‌شود، بر ازبین رفتن، بیکاری در جامعه پرستاری تاکید کرد و آن را از اقدامات اساسی دولت یازدهم برشمرد.

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری میزان، محمد میرزابیگی، معاون پرستاری وزارت بهداشت، در نشست خبری که امروز برگزار شد، درخصوص تعرفه‌های پرستاری در منزل که در هیات دولت به تصویب رسید، گفت: معاونت پرستاری در وزارت بهداشت معاونت مراقبت‌های پرستاری است، به این منظور که پرستاری، صرفا به بیمارستان‌ها محدود نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون پرستاری وزارت بهداشت ادامه داد: درحال حاضر ۱۹۰ دانشکده پرستاری و ۶۰ هزار دانشجو در مقاطع مختلف و بالغ بر ۱۵۰ هزار فارغ التحصیل و بیش از ۱۴ هزار مدیر پرستاری در کشور داریم؛ لذا هرجا نیازمندی مردم به خدمات نظام سلامت از جمله پرستاری وجود داشته باشد، پرستاران نیز حضور دارند و پا به پای بهداشت و درمان، مراقبت‌های پرستاری فعال است.

وی با بیان اینکه با ۶۰ سال دیرکرد وارد حوزه پرستاری جامعه‌نگر می‌شویم، ادامه داد: در این دوره عزم مسئولان به گونه‌ای بود که این امر را محقق کرد.

میرزابیگی گفت: هر آنچه در ابتدای این چهار سال برنامه‌ریزی شد، هم حمایت‌های وزیربهداشت و هم مجموعه وزارت بهداشت است. امروز کاری نمانده که انجام نداده باشیم. بعضی از این مسائل مانند ورود به پرستاری جامعه‌نگر، اعطای پروانه صلاحیت حرفه‌ای، تعریف استانداردهای خدمات پرستاری و ارتقای جایگاه پرستاری از نظر اختیارات، زمانی آرزو بود، ولی امروز محقق شده است.

معاون پرستاری وزارت بهداشت همچنین تصریح کرد: پرستاران همراه با سایر اعضای تیم سلامت فعالیت‌های مستقل، نیمه مستقل و وابسته به هم دارند. در نتیجه این موضوع جزو اولین و ضروری‌ترین مباحث قرار داده شد. در همین خصوص آیین‌نامه‌ای مبتنی بر مقتضیات بومی تعریف و به دانشگاه‌ها ابلاغ شد و پایه فعالیت‌های حوزه پرستاری جامعه‌نگر قرار گرفت. همچنین این مبحث جزو کتاب عملیاتی وزارت بهداشت قرار گرفت؛ یعنی ضمانت اجرا و استانداردهای آن، نحوه فرهنگسازی و پیگیری آن و فعالیت‌های لازم برای محقق شدن آن مشخص شد.

میرزابیگی، قرار گرفتن یک بند قانونی با همین موضوع در برنامه ششم توسعه را اقدامی در جهت تحقق پرستاری جامعه‌نگر برشمرد و گفت: با اصلاح تعرفه ها، چهارمین پایه پرستاری جامعه‌نگر فعال شد. پیام این موضوع این بود که پرستاری در همه عرصه‌های جامعه به صورت قانونی فعال شده و نیاز بزرگی از مردم را برطرف می‌کند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: اگر قرار باشد به ازای هر ۵۰ هزار نفر، یک مرکز مراقبت‌های پرستاری داشته باشیم، به ۱۸۰۰ مرکز مراقبت پرستاری نیاز داریم که اکنون ۱۲۰۰ مورد آن فراهم است.

وی ادامه داد: بیمارانی که مزمن هستند و نیاز به مراقبت دارند، اما لزومی به بستری آن‌ها در بیمارستان نیست، می‌توانند از خدمات مراکز پرستاری در منزل استفاده کنند و به این ترتیب از اشغال بی مورد تخت‌های بیمارستانی جلوگیری می‌شود و صف انتظار در بیمارستان‌ها از بین می‌رود.

میرزابیگی افزود: بسیاری از بیماران صعب العلاج مانند بیماران مبتلا به سرطان و سالمندان می‌توانند از خدمات مراکز پرستاری در منزل بهره‌مند شوند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به راه‌اندازی نوعی مرکز مراقبتی برای برخی از بیماری‌های خاص گفت: طی مدتی که تعرفه‌ها مسیر تصویب در هیات وزیران را طی می‌کرد، در مشهد، تهران و اصفهان این مراکز فعال شدند. این مراکز برای بیمارانی است که نه در منزل شرایط نگهداری آن‌ها وجود دارد و نه نیازی به نگهداری آن‌ها در بیمارستان است.

میرزابیگی افزود: این به معنای دسترسی عادلانه به خدمات است. برای ارائه این خدمات به کسانی که آن را مدیریت می‌کنند، نیاز داریم. مسئول مرکز و مسوولان فنی می‌توانند از پرستاران بازنسشته و شاغل و عضو هیئت علمی انتخاب شوند که البته باید دارای پروانه صلاحیت حرفه‌ای باشند.


۱۵ هزار نفر فارغ التحصیل پرستاری خواهیم داشت

معاون پرستاری وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: ما به تعداد زیادی پرستار نیاز داریم که فعالیت ساده‌تری نسبت به کار در بیمارستان‌ها دارند. آن‌ها می‌توانند با این مراکز قرارداد ببندند و ارائه دهنده خدمات باشند. از نیمه دوم امسال با حجم زیادی از فارغ التحصیلان بالغ بر ۱۵ هزار نفر روبرو خواهیم بود که می‌توانند به عنوان نیروهای صف مراقبت پرستاری در منزل فعالیت کنند.

وی با تاکید براینکه با راه‌اندازی مراکز مراقبت پرستاری، در ۱۰ سال آینده بیکاری در پرستاری نخواهیم داشت، افزود: امروز عزم جدی برای نظارت بر این مراکز داریم. ما از این مراکز درخواست کردیم که در کارگروه‌های مربوط به این زمینه نیز فعال باشند. نظارت بر درمان دانشگاه‌ها نیز مانند سابق ادامه خواهد داشت.

میرزابیگی گفت: یکی از نتایج گسترش این نوع از پرستاری در جامعه کاهش سوءاستفاده از نام پرستاری است. با این چهار اقدام اساسی انتظار داریم، ارائه خدمات از طرف پرستاران اهل فن مبتنی بر چهارچوب‌های تعریف شده باشد. درتصویب این تعرفه‌ها نگاه ما این بود که پرداخت از جیب مردم به سمت کاهش برود و با بیمه‌های پایه نیز در این زمینه وارد بحث می‌شویم.

معاون پرستاری وزارت بهداشت ادامه داد: فردی که بررسی‌های اولیه را از بیمار انجام می‌دهد، کارشناس پرستاری مجربی است که نوع خدمت لازم را برای بیمار مشخص می‌کند. برای این بیماران نیز پرونده‌ای تشکیل می‌شود که اطلاعات آن در سامانه وزارت بهداشت ثبت می‌شود.

میرزابیگی با بیان اینکه نوع خدمت و درجه تعرفه‌ها متفاوت است، افزود: مراکز فعلی فعال باید طبق آیین نامه جدید خود را به روز کنند. البته از طرفی چک لیست‌های کنترل نیز به آن‌ها ابلاغ می‌شود. یکی از مواردی که باید ساماندهی شود این است که انگیزه شخصی، تعیین کننده قیمت خدمات نباشد.

وی در پایان با بیان اینکه این تعرفه‌ها با نظر بسیاری از مجامع پرستاری از جمله سازمان نظام پرستاری تعیین شده است، تصریح کرد: اسامی مراکز مجاز مشاوره و مراقبت پرستاری در منزل در سامانه‌ای ویژه از طرف وزارت بهداشت اعلام می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۵۶۵۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پشت پرده «قلیان اکسیژن»؛ قلیان اکسیژن چیست و قیمت آن چقدر است؟

زی‌سان: روز گذشته خبرگزاری تسنیم در گزارشی انتقادی از سرو قلیان اکسیژن در کافه‌های تهران خبر داد و  نوشت: مدتی است قلیانی به‌نام «اکسیژن» در برخی از کافه‌های لاکچری تهران از جمله در غرب و شمال تهران (محدوده صادقیه و تجریش) به جوانان به‌صورت آزادانه عرضه می‌شود.

«این قلیان که در تبلیغاتش، شادی‌آور بودن برای مصرف‌کننده را مطرح کرده از ترکیب برخی از گاز‌های خطرناک تشکیل شده است و می‌تواند عوارض بسیار شدید برای فرد مصرف‌کننده به‌همراه داشته باشد. حالتی که برای مصرف‌کننده پس از دقایق کوتاهی استفاده از این قلیان ایجاد می‌شود یک حالت از خود بی‌خود شدن به‌همراه شادی کاذب و خلسه است.»

این گزارش اما با واکنش رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت روبه رو شد. او گفت: اجرای طرح مطالعاتی دستگاه پاکدم یا قلیان اکسیژن به‌صورت آزمایشی تحت نظارت وزارت بهداشت با هدف کاهش مصرف قلیان دخانی در ۱۰ استان کشور آغاز شده است. 

«قلیان اکسیژن» چیست؟

قلیان حاوی اکسیژن توسط مبتکری به نام نادر مظفری طراحی و ساخته شده است. نادر مظفری مبتکر قلیان اکسیژن تصویر مجوز اختراعش از دانشگاه علوم پزشکی تهران و دانشگاه شهید بهشتی را ضمیمه کاتالوگ معرفی این قلیان کرده است. در این قلیان اکسیژنی، به جای مواد دخانی، منبع اکسیژن بر روی قلیان نصب شده و دود بالنی جهت سرگرمی در آن استفاده می‌شود.

«نادر مظفری» مخترع قلیان اکسیژن در گفتگویی با آذرانجمن در خصوص ویژگی‌های این قلیان توضیح داد: قلیان دخانی یک معضل جهانی می‌باشد که «سازمان جهانی بهداشت» سالانه هزینه هنگفتی برای مبارزه با آن هزینه می‌کند. از طرفی نیز این قلیان‌های سنتی جزو میراث فرهنگی ما محسوب می‌شوند که متاسفانه ضرر‌هایی بسیاری دارند، اما این قلیان‌ها به دلیل تفننی بودن آن در گذشته و در حال وسیله‌ای برای دورهمی‌های دوستانه و خانوادگی بوده و حتی در سال‌های گذشته مرز‌های آسیا را نیز در نوردیده و به اروپا و حتی آمریکا رسیده و در اکثر مراکز تفریحی آن کشور‌ها سرو می‌شود. ما در اقدامی ابتکاری محصولی جدید به افراد قلیانی و سیگاری ارائه داده‌ایم که هم تمام مزایای قلیان‌های سنتی را دارد و هم برای مصرف کنندگان مفید می‌باشد.

مظفری درباره فواید قلیان اکسیژن گفت: فکر می‌کنم همه از فواید گاز اکسیژن و گاز N۲O و کاربرد این گاز‌ها در علم پزشکی مطلع هستند. فواید اکسیژن برای بدن انسان بسیار زیاد است و با کمبود اکسیژن در بدن، قدرت تصمیم‌گیری کاهش می‌یابد و فرد دچار انواع بیماری‌ها می‌شود؛ بنابراین این موضوع را هدف خود قرار داده ایم که برای حفظ سلامتی جامعه قلیان‌های اکسیژن را جایگزین قلیان‌های سنتی کنیم.

یکی از مراکز ارائه دهنده قلیان اکسیژن مزیت‌های زیر را در مورد این اختراع برشمرده است:

لذتی چندید برابر قلیان‌های معمولی
کاهش دهنده وزن، انرژی زا و شادی آور
برطرف کننده اضطراب و افسردگی
تقویت کننده عضلات شش، قلب و ریه
ترمیم و شاداب کننده پوست
مفید برای درمان بیماری‌های تنفسی
تصفیه و ضد عفونی کننده مجاری تنفسی
مفید برای سردرد‌های میگرنی و خوشه‌ای
مفید برای درمان دیابت، غلظت خون، فشار خون و ...

آیا «قلیان اکسیژن» طرح مطالعاتی وزارت بهداشت است؟

مهندس بهزاد ولی‌زاده در گفتگو با تسنیم اظهار کرد: طرح مطالعاتی دستگاه «پاکدم» یا «قلیان اکسیژن» در زمان حاضر به‌صورت آزمایشی، تحت نظارت وزارت بهداشت حدود دو سال است که در ۱۰ استان کشور در حال اجراست. این وسیله ثبت اختراع شده است و بعد از اینکه تأییدیه آن از سازمان غذا و دارو گرفته شد به‌عنوان تجهیزات پزشکی ثبت شده و در سازمان غذا و دارو استاندارد‌هایی برای آن در نظر گرفته شده است.

در این وسیله از ترکیب گاز‌های اکسیژن و N۲O با رعایت حدود تعیین‌شده در سازمان غذا و دارو برای اطمینان از اینکه ضرری برای سلامتی افراد نداشته باشد استفاده می‌شود.وی افزود: به‌دلیل نگرانی وزارت بهداشت از افزایش مصرف قلیان که نسبت به سال ۹۵ بیش از ۵۰ درصد افزایش داشته است، گسترش بی‌رویه مراکز عرضه قلیان بعد از همه‌گیری بیماری کرونا و ضعف در اجرای قانون ممنوعیت استعمال دخانیات در مراکز عرضه قلیان که مستلزم همکاری تنگاتنگ ارگان‌های برون‌بخشی است، اجازه داده شد که طرح بررسی دستگاه پاکدم در ۱۰ استان کشور شامل تهران، آذربایجان شرقی، البرز، فارس، خوزستان، گیلان، مازندران، کرمان، بوشهر و سیستان و بلوچستان آغاز شود و در ادامه با درخواست دانشگاه‌های دیگر، هماهنگی برای توسعه مرحله آزمایشی طرح در استان‌های خراسان شمالی، اصفهان و زنجان انجام شد.

وی ادامه داد: این طرح در مرحله آزمایشی قرار دارد و بعد از مشخص شدن نتایج مطالعه که تحت نظارت دانشگاه‌های علوم پزشکی مرتبط انجام می‌شود؛ در صورت اثبات اثربخشی و تأثیر آن بر کاهش مصرف قلیان دخانی، به‌صورت سراسری اجرا خواهد شد. وزارت کشور نیز به استان‌های مجری طرح، این موضوع را ابلاغ کرده است و نمونه‌برداری‌ها از استان‌های تحت پوشش این طرح در حال انجام است.

ولی‌زاده تصریح کرد: در مرحله اولیه مطالعه، شاخص‌های سلامتی هنگام استفاده از این دستگاه مورد بررسی قرار گرفت که نتایج نشان داد براساس شاخص‌های مدنظر، استفاده از دستگاه پاکدم یا قلیان اکسیژن ضرری را از نظر سلامتی افراد ندارد.

وی با ابراز این که متأسفانه قلیان به‌عنوان یک وسیله تفریحی در جمع‌های خانوادگی و دوستانه استفاده می‌شود؛ یادآور شد: این موضوع در حال بررسی است که این دستگاه تا چه‌میزان می‌تواند جایگزین قلیان و مواد دخانی باشد.

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت با بیان این که نتایج طرح مذکور در امکان جایگزینی با قلیان دخانی حاوی تنباکو تا پایان سال مشخص می‌شود؛ خاطرنشان کرد: پس از آن تصمیم گرفته می‌شود که این طرح به‌چه‌صورت در کشور اجرا شود.

مهندس بهزاد ولی‌زاده درباره ترکیب موجود در این قلیان به ارائه توضیحات بیشتر پرداخت و گفت: در این دستگاه گاز N۲O به‌عنوان گاز خنده و شادی‌آور در ترکیب با اکسیژن مورد استفاده قرار گرفته است و احتمال می‌رود که این ترکیب بتواند جایگزین اعتیاد به نیکوتین و تنباکو باشد.

شواهد تاکنون نشان داده است افرادی که این وسیله را مصرف کرده‌اند پس از مصرف قلیان اکسیژن تمایل چندانی به مصرف مواد دخانی ندارند؛ البته باز هم باید نتایج آزمایش به‌طور قطعی مشخص شود. انتظار داریم که با پایان یافتن مرحله آزمایشی این طرح، علاوه بر مشخص شدن اثرات مرتبط با سلامتی، درباره بحث جایگزینی آن با مواد اعتیادآوری مانند نیکوتین و تنباکو نیز به نتیجه برسیم.

آیا در «قلیان اکسیژن» از گاز‌های غیرمجاز در این وسیله استفاده شود؟

ولی‌زاده در پاسخ به این سؤال که "آیا ممکن است تخلفاتی در مراکز عرضه قلیان اکسیژن رخ بدهد و از گاز‌های غیرمجاز در این وسیله استفاده شود؟ " تشریح کرد: باید توجه داشت؛ اولاً نیکوتین حاوی بسیاری از مواد سمی و تنباکوی معطر حاوی فلزات سنگین و مواد شیمیایی بسیار مضر است، ثانیاً در تنباکو‌هایی که در برخی از مراکز عرضه قلیان استفاده می‌شود، مواد و ترکیبات دیگری اضافه می‌شود که برای افزایش وابستگی و حفظ مشتری انجام می‌شود بنابراین آنچه الآن بیشتر مورد نگرانی ماست؛ توزیع تنباکو‌های معطر و مواد دخانی حاوی نیکوتین است نه تخلفاتی که ممکن است در توزیع قلیان اکسیژن رخ دهد.

از سوی دیگر قلیان‌های اکسیژن تحت نظارت دانشگاه‌های علوم پزشکی عرضه می‌شود و استفاده از گاز‌های دیگر در این قلیان مجاز نیست و دانشگاه‌ها از مجریان این طرح یعنی قهوه‌خانه‌ها و کافی‌شاپ‌هایی که این طرح در آنها اجرا می‌شود نیز تعهدنامه‌هایی اخذ می‌کنند و این مراکز صنفی نیز با رضایت خودشان در این طرح مشارکت می‌کنند و به‌دلیل سود اقتصادی عرضه این قلیان در این مراکز، توجیهی ندارد که بخواهند تخلفی در این زمینه داشته باشند.

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت تأکید کرد: گاز‌های اکسیژن و N۲O اعتیادی برای مصرف‌کننده ایجاد نمی‌کند و به‌محض این‌که مصرف متوقف می‌شود فرد نیازی برای مصرف مجدد احساس نمی‌کند و بنابراین مصرف قلیان اکسیژن وابستگی‌آور نیست.

عوارض «قلیان اکسیژن»

حسن آذری‌پور، عضو کمیته کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت درباره خطرات «قلیان اکسیژن» گفته: با توجه به اینکه اکسیژن خالص در حد مشخصی به‌لحاظ پزشکی عوارضی را برای فرد به‌همراه دارد باید مصرف آن تحت‌نظر کارشناسان و مقدار اکسیژن آن مشخص باشد؛ چون به هر حال اکسیژن خالص منجر به مسمومیت می‌شود و در فرد استعمال‌کننده سردرد ایجاد می‌کند همچنین منجر به اتّساع عروق مغزی می‌شود و برای فرد مشکلات چشمی به‌همراه می‌آورد.

هم چنین خبرگزاری تسنیم ادعا کرده که گزارش‌های مختلفی از مسمومیت و حالت بیهوشی موقت برای مصرف‌کنندگان این قلیان به دستش رسیده است که در صورت عدم مراجعه به مراکز درمانی، قطعاً واقعه تلخی برای مصرف‌کننده اتفاق می‌افتاد.

هرچند آنچه این روز‌ها در کافه‌ها به‌عنوان «قلیان اکسیژن» عرضه می‌شود اما سوال اصلی این است: آیا درآمد بسیار بالای استفاده از قلیان اکسیژن برای ارائه‌دهندگان آن در عدم برخورد نهاد‌های مسئول با این پدیده خطرناک و کُشنده تأثیر داشته است؟!

tags # اخبار پزشکی سایر اخبار آیا قدرت‌های فوق‌بشری واقعیت دارند؟ چطور انسان به این قدرت‌ می‌رسد؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • افزایش مراکز رایگان سلامت روان در کشور
  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • پشت پرده «قلیان اکسیژن»؛ قلیان اکسیژن چیست و قیمت آن چقدر است؟
  • جذب پرستاران در مراکز درمانی اولویت وزارت بهداشت
  • جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • خدمات رایگان ۳۳۰۰ روانشناس در مراکز جامع سلامت
  • ابتلای بیش از ۱۶ درصد جمعیت اردستان به دیابت
  • فرماندهی فارغ‌التحصیل از دانشگاه کوچه و بازار
  • کاهش تعداد فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌ها در آمریکا برای دومین سال متوالی