Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-07@20:42:57 GMT

سید سعید سرابی/ مشهد؛ پایتخت فرهنگی جهان اسلام

تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۷۵۸۵۶۵

سید سعید سرابی/ مشهد؛ پایتخت فرهنگی جهان اسلام

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، این شهر در سال 2017 میلادی از سوی آیسسکو به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام معرفی شده است، به همین مناسبت برنامه‌های فرهنگی و رویدادهای متنوع در طول سال در این شهر برگزار می‌شود.

علاوه بر نهادهای متولی توسعه فرهنگ، در بخش‌های گوناگون دولتی، عمومی و خصوصی از طریق تولید اسناد و مدارک و اجرای برنامه‌های یکپارچه‌ساز، در چهار دسته توسعه زیرساخت‌ها، ارتقای بهره‌وری از ظرفیت‌ها، نشر و آموزش و ترویج برنامه یکساله با قابلیت تداوم بخش‌های مهمی از آن در سال‌های آتی کرده است، با اجرای این برنامه یکساله، می‌توان توسعه و تامین فرهنگی در شهر پر افتخار مشهد مقدس را با پایدار سازی عنوان پایتخت فرهنگ اسلامی که به راستی شایسته و برازنده این شهر است، هدف گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهم‌ترین اقدامات صورت گرفته در این راستا، تشکیل جلسات شورای سیاستگذاری پایتخت فرهنگ اسلامی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جلسات شورای هماهنگی و برنامه‌ریزی استانی پایتخت فرهنگ اسلامی با حضور استاندار خراسان رضوی و برگزاری نزدیک به 400 نشست و جلسه ستادها، کمیته‌ها و سازما‌ن‌های مرتبط با موضوع پایتخت فرهنگی جهان اسلام بوده است.

تشکیل دبیرخانه پایتخت فرهنگی جهان اسلام و دفتر مطالعات و راهبردی مشهد 2017 و تشکیل هسته علمی و انجام فعالیت‌هایی همچون سابقه پژوهشی، تدوین منشور مشهد 2017، تدوین فراگردهای رسانه‌ای، بصری و انتشار نشریه فرهنگ شهر اسلامی از نخستین اقدامات اجرایی این رویداد است.

تدوین برنامه جامع عملیاتی پایتخت فرهنگی جهان اسلام در محورهای مختلف رویدادها و رخدادهای فرهنگی، فعالیت‌های دبیرخانه‌ای و اطلاع‌رسانی، فعالیت‌های ستاد ارتباطات بین شهری شهرداری مشهد در حوزه عمرانی، حمل و نقل، اطلاع‌رسانی و رویدادهای فرهنگی و همچنین فعالیت ویژه آستان قدس رضوی نیز از دیگر اقدامات مهم بوده است.

برگزاری مسابقه طراحی لگو (نشان) پایتخت فرهنگی جهان اسلام با مشارکت راه و شهرسازی، انتشار کتاب نشان و طراحی و فعالیت سایت رسمی به سه زبان فارسی، انگلیسی و عربی برای بازدید از سرتاسر جهان نیز در ردیف مهم‌ترین فعالیت‌های صورت گرفته قرار دارد.

تدوین هفته‌نگار رویداد و فعالیت‌های پایتخت فرهنگی جهان اسلام شامل 52 هفته و بیش از 150 فعالیت رویدادی و فرهنگی و بیش از 160 فعالیت عمرانی، معماری و شهرسازی، حمل و نقل، هوشمندسازی و زیرساختی توسط دستگاه‌ها و سازمان‌های دولتی و بخش خصوصی نیز در این راستا صورت گرفته است.

ستاد برگزاری مراسم رسمی افتتاحیه مشهد پایتخت فرهنگی جهان اسلام با تشکیل 23 کمیته عملیاتی و میزبانی 500 نفر از مهمانان و شخصیت‌های فرهنگی هنری کشورهای مسلمان با اجرای 18 برنامه در روزهای 3 تا 8 بهمن‌ماه را عهده‌دار شد.

شورای اطلاع‌رسانی به منظور سیاستگذاری و برنامه‌ریزی امور رسانه‌ای و استفاده کامل از ظرفیت رسانه‌ای استانی، ملی و بین‌المللی نیز در این راستا تشکیل شد.

پس از مراسم افتتاحیه رسمی رویداد مشهد پایتخت فرهنگی جهان اسلام از سوی بخش‌های دولتی و خصوصی، برنامه‌های زیادی برگزار شد که می‌توان به افتتاح نگارخانه پایتخت فرهنگی جهان اسلام، مسابقات بین‌المللی جام صلح، اجرای همایش کتابت قرآن کریم، مسابقات کشتی آزاد جام جهان پهلوان تحتی، همایش ملی اسلام و جاهلیت مدرن، نمایشگاه هنر و تمدن دوران اسلامی، همایش گردشگری و معنویت، برگزاری جشنواره انتخاب شعار پایتخت فرهنگی جهان اسلام، جشنواره بین‌المللی پژوهشی شیخ طوسی، کنگره بین‌المللی بزرگداشت شهدای جهان اسلام، اختتامیه جشنواره بین‌المللی شعر فجر، همایش وزرای امور زنان جهان اسلام، همایش حکیم ابوالقاسم فردوسی و گرامیداشت روز زبان و ادب پارسی و ... اشاره کرد.

همچنین به همین مناسبت محصولات فاخر فرهنگی هنری به این مناسبت تولید شده است که در برنامه‌های برگزار شده، بخشی از این محصولات رونمایی شد.

امیدوارم در فرصت پیش‌رو بتوانیم از منظر این رویداد و بسترهای ایجاد شده، مشهد مقدس را به عنوان امن‌ترین کانون فرهنگی دینی در جهان اسلامی معرفی کرده و هدف بلند برجسته‌سازی گفتمان نبوی و رضوی را در این فرصت محقق کنیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی

انتهای پیام/70031/ک

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۵۸۵۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسئله فلسطین، چالش مشترک جهان اسلام است

آلفا محمد اوری اندیشمند و محقق مسلمان گینه ای در گفتگو با خبرگزاری تقریب حوادث جنگ غزه را مهم ترین دلیل اثبات این گزاره دانست که وحدت و همبستگی عملی از جهان اسلام رخت بسته است. آلفا محمد اوری اتحاد و همدلی را یک مفهوم بنیادین در دین اسلام دانست و افزود: تقریب و اتحاد یک رویه فکری با تکیه بر دفاع از ارزش های متعالی دین اسلام است  و هدف آن حفظ منافع ملت های مسلمان است.

آلفا محمد اوری با بیان اینکه روند رو به افول قدرت ملت های مسلمان در برابر کشورهای غیر مسلمان، ذیل بی توجهی به اهداف و اصول اسلامی و تمرکز بر گزاره های ساختگی کشورهای غیر اسلامی رخ داده است، افزود: پروردگار در کتاب مقدس قرآن می‌فرماید: «اگر از بیگانگان پیروی کردید، این رمز عقب‌گرد شماست و زیان‌کار هستید». همبستگی و وحدت با تکیه بر اعتقاد به خدا و رسول و پیروی از توصیه های کتاب الهی صورت می گیرد و این امر، دلیل مهم موفقیت مسلمانان در طول تاریخ بوده است.

او در توضیح بیشتر افزود: در کانون توجه نشاندن مفاهیم و فرهنگ بیگانگان، مسلمانان را از درون دچار زوال کرده و از موقعیت و اعتبار واقعی خود دور می کند. از این رو دشمنان به خوبی می دانند برای تحقق اهداف تفرقه اکنانه خود باید وحدت و همبستگی مسلمانان را نشانه بگیرند. این در حالی است که مسلمانان در اصل به خدا، پیامبر و معاد معتقد هستند و باید گرد هم جمع شوند و هدف واحدی داشته باشند.

آلفا محمد اوری در همین راستا گسترش اتحاد میان همه آحاد اسلامی را ضروری دانست و افزود: تعداد مسلمانان جهان از یک میلیارد مسلمان فراتر رفته است و منابع مادی و ثروت خوبی در اختیار دارند و می توانند در کنار یکدیگر بر چالش های مشترک پیروز شوند. در همین راستا همه ملت ها و دول اسلامی باید مسئله فلسطین را به‌ عنوان چالش اصلی در نظر بگیرند و از طریق وحدت مناقشه بر سر  فلسطین را حل کنند؛ زیرا مسئلۀ جنگ میان فلسطین و اسرائیل تنها از طریق هماهنگی مواضع و همگرایی ملت های مسلمان حل می شود.

این پژوهشگر مسلمان همچنین تصریح کرد: در حال حاضر آزادی قدس و فلسطین فوری ترین موضوعی است که باید در صدر فهرست چالش های ملت های مسلمان بنشیند و توجه به مهم ‌ترین مسئله اسلام باید همین امر باشد. در همین زمینه کشورهای مسلمان باید در یک رویکرد همدلانه از دشمن دوری کنند و در یک جبهه قرار گیرند که لازمه دستیابی به این هدف عبور از اختلافات درونی است.
 

دیگر خبرها

  • پیروز میدان غزه
  • بیش از ۶۰۰ کانون فرهنگی مساجد در اردبیل فعالیت می کنند
  • سرلشکر سلامی: در شرق مدیترانه راه را بر دشمن می‌بندیم
  • کرمان، زیرسایه خورشید/ اجرای ۵۰۰ برنامه فرهنگی ویژه دهه کرامت در پایتخت مقاومت اسلامی
  • تصویب طرح پهنه‌بندی حریم شهر مشهد برای نخستین‌بار
  • ظرفیت اقتصادی جهان اسلام برای پایان اشغالگری در فلسطین
  • مسئله فلسطین، چالش مشترک جهان اسلام است
  • مالزی میزبان کنفرانس بین‌المللی «آموزش معاصر در جهان اسلام» است
  • رقابت شهرهای استان کرمان برای عنوان پایتخت کتاب ایران
  • مالزی، میزبان کنفرانس بین‌المللی «آموزش معاصر در جهان اسلام»