Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-06@20:27:41 GMT

۳۰ درصد مدارس کشور فرسوده و نیازمند بازسازی هستند

تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۷۵۹۹۲۳

۳۰ درصد مدارس کشور فرسوده و نیازمند بازسازی هستند

مدیر اجرایی پویش ایران من گفت: در حال حاضر ۳۰ درصد از مدارس کشور فرسوده، در حال تخریب و نیازمند بازسازی هستند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، مینا کامران بعداز ظهر امروز در نشست همفکری پویش ایران من که با حضور جمعی از فرهیختگان استان کردستان به منظور مشارکت در ساخت نخستین مدرسه توسعه پایدار ایران من در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی شهرستان سنندج برگزار شد، اظهار داشت: پروژه ایران من یک پویش بود که از طرف اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی از مهر ماه سال 93 با احداث یک باب مدرسه در روستای ناظرپابی استان لرستان راه‌اندازی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: پس از ساخت مدرسه روستای استان لرستان تصمیم گرفته شد که با همکاری فعالان بخش خصوصی 100 مدرسه در سطح کشور در اجرای طرح پویش ایران من ساخته شود که این مدارس بیشتر در مناطق محروم و دورافتاده کشور ساخته خواهند شد.

مدیر اجرایی پویش ایران من تصریح کرد: از آموزش به عنوان نهضت اجتماعی فعالین بخش خصوصی در نظر گرفته می‌شود چراکه آموزش کلید و زیربنای توسعه و رشد انسان‌ها در هر جوامعی است و آموزش‌ها بیشتر در سنین پایین و کودکی در انسان‌ها شکل می‌گیرد.

وی گفت: چون سند آمایش سرزمین در کشورمان به خوبی انجام نشده بنابراین کمتر به مناطق محروم کشورمان توجه شده و در همین راستا تصمیم بر ساخت مدارس در اینگونه مناطق گرفته شد چراکه مدرسه‌سازی اولین قدم برای رسیدن به «عدالت اجتماعی» است.

کامران افزود: یکی از دلایل مهم و موثر در ترک تحصیل دانش‌آموزان مقطع ابتدایی کمبود امکانات آموزشی است.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر 30 درصد مدارس کشور تخریبی و فرسوده هستند و نیاز به مرمت و بازسازی دارند، اظهار کرد: حدود 4 میلیون از دانش‌آموزان در این 30 درصد مدارس فرسوده کشور مشغول به تحصیل هستند.

مدیر اجرایی پویش ایران من گفت: نرخ بازگشت سرمایه انسانی به ادامه تحصیل در مقطع ابتدایی 2 برابر تحصیلات دانشگاهی است.

23 درصد دختران روستایی کردستان ترک تحصیل می‌کنند

وی با بیان اینکه در مناطق روستایی مرزی آمار دانش‌آموزان ترک تحصیلی بیشتر از سایر مناطق کشورمان است، گفت: متأسفانه آمار دانش‌آموزان ترک تحصیل در مناطق روستایی استان‌های کردستان و کرمانشاه در مقطع متوسطه بیشتر از استان سیستان و بلوچستان است.

مدیر اجرایی پویش ایران من با اشاره به اینکه 23 درصد دختران روستاهای کردستان ترک تحصیل می‌کنند، خاطر نشان کرد: موسسه پویش ایران من با ساخت 100 مدرسه با عنوان توسعه پایدار با الگوی کانون توسعه روستایی در مناطق محروم کشور کار خود را آغاز کرده و اکنون با ساخت 20 مدرسه به این نتیجه رسیدیم که باید خودمان تغییراتی در اشکال مدارس ایجاد کنیم.

مدرسه توسعه پایدار در روستای درزیان مریوانساخته می‌شود

وی از ساخت 3 مدرسه توسعه پایدار در استان‌های کردستان، کرمانشاه و سیستان و بلوچستان خبر داد و گفت: این سه مدرسه در روستاهای مرزی کشورمان و از جمله بیوندسفلی شهرستان جوانرود استان کرمانشاه، روستای درزیان شهرستان مریوان استان کردستان و روستای سیدبار شهرستان چابهار استان سیستان و بلوچستان ساخته می‌شود.

کامران با بیان اینکه طرح توانمندسازی معلمان در اجرای پروژه پویش ایران من در حال اجراست، افزود: در دو سال گذشته 6 مدرسه در اجرای پروژه پویش ایران من ساخته شده و ساخت مدارس فنی‌وحرفه‌ای و هنرستان‌های کار و دانش در مناطق مرزی کشورمان با توجه به پتانسیل‌های منطقه در اولویت کاری ما قرار دارد.

وی اظهار کرد: منابع مالی که برای ساخت 97 مدرسه کشور با همکاری مجمع خیرین مدرسه‌ساز هزینه شده در مجموع 9.5 میلیارد تومان بوده که 8.5 میلیارد تومان آن تحقق پیدا کرده و یک میلیارد تومان آن در حال جذب شدن است.

مدیر اجرایی پویش ایران من گفت: روشی که در پویش ایران من در نظر هست این بوده که هیچ مدرسه‌ای به نام یک شخص نام‌گذاری نمی‌شود بلکه نام‌گذاری آن به شکل کار گروهی است.

در مدارس ما فقط سواد خواندن و نوشتن یاد می‌دهند

وی با بیان اینکه آموزش پایه‌ترین سنگ بنا برای تمامی ارکان توسعه پایدار است، گفت: اگر آموزش پایه‌ترین ارکان است بنابراین باید فیزیک مدارس هم تغییر پیدا کنند چراکه فیزیک مدارس ما متناسب با نیازهای آموزشی نیست و اکنون در مدارس ما فقط سواد خواندن و نوشتن یاد می‌دهند در حالی که هویت مدرسه باید تغییر کند.

مدیر اجرایی پویش ایران من با اشاره به ویژگی‌های مدرسه توسعه پایدار خاطر نشان کرد: در اینگونه مدارس کاربری آموزش تنها کاربری مدرسه نیست، دوماً مدرسه با اصول معماری سبز ساخته می‌شود، سوماً باید در اینگونه مدارس میزان بهره‌وری در زمان و سرمایه را بالا ببریم و چهارم مشارکت دادن همه ذینفعان جامعه در ساخت این مدارس است.

وی با تاکید بر اینکه آموزش زیربنای توسعه است نه اقتصاد اما متأسفانه به این امر توجه زیادی نشده است، گفت: در استان کرمانشاه با NGOهای محلی تعامل بسیار خوبی برقرار است و امیدواریم در شهرستان مریوان هم این همکاری وجود داشته باشد.

کامران با اشاره به ساخت مدرسه توسعه پایدار در روستای درزیان شهرستان مریوان افزود: روستای درزیان با جمعیت 600 نفر و 120 خانوار دارای 450 نفر جمعیت باسواد بوده و شغل افراد این روستا بیشتر کشاورزی، دامپروری و کارگری است.

وی اظهار کرد: در حال حاضر 60 مدرسه توسعه پایدار در سطح کشور در حال احداث بوده و تاکنون بیش از 30 مدرسه توسعه پایدار با عنوان کانون توسعه روستایی ساخته شده و تمام توان ما این است که میزان بهره‌وری را افزایش داده و هزینه‌ها و زمان ساخت مدارس را به حداقل برسانیم تا اتلاف سرمایه نداشته باشیم.

مدیر اجرایی پویش ایران من گفت: برای مشارکت در ساخت سه مدرسه توسعه پایدار ایران من در استان‌های کردستان، کرمانشاه و سیستان و بلوچستان 500 میلیون تومان برآورد کلی شده است و برای ساخت آنها نیز به حمایت خیرین مدرسه‌ساز و NGOهای محلی داریم.

انتهای پیام/

R7848/P1377/S6,66/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۵۹۹۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ شهریه مدارس غیردولتی چه زمانی اعلام می شود؟/ امکان کاهش‌ شهریه برخی مدارس

به گزارش خبرآنلاین، رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه میزان شهریه مدارس غیردولتی امسال براساس عملکرد تعیین می‌شود گفت: ۳۱ اردیبهشت نرخ شهریه مدارس غیردولتی تعیین و ممکن است برخی مدارس کاهش شهریه داشته باشند.

محمودزاده در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه پیش ثبت نام شهریه مدارس غیردولتی بر اساس مصوبه شورای نظارت سال‌های گذشته، به دلایل تسریع در کار و تکریم مراجعه کنندگان به مدرسه انجام می شود گفت: شرط پیش ثبت نام در مدارس غیردولتی این است که تا زمان ابلاغ شهریه سال، بر اساس شهریه سال قبل ثبت نام اتفاق بیفتد، شرط دیگر هم این است که به هر دلیلی دانش آموز از ادامه ثبت نام در مدرسه انصراف داد، هزینه اخذ شده عودت داده شود.

وی با بیان اینکه برای امسال فعلا میزان شهریه تعیین نشده است افزود: امسال افزایش هزینه درصدی نیست بلکه براساس عملکرد مدارس و مراکز افزایش می یابد، احتمال دارد شهریه برخی مدارس نسبت به سال گذشته افزایش و برخی ثابت و حتی برخی نیز شهریه کاهشی داشته باشند.

رئیس سازمان مدارس و مراکزغیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه این گونه نیست هرسال درصدی برای همه مدارس اعلام کنیم ادامه داد: درصد افزایش متناسب با آیتم‌ها و الگوهای شهریه، در هفت محور تعیین می شود؛ امسال هم بازنگری جدی انجام شده و بر این اساس مدرسه به مدرسه و مرکز به مرکز بررسی انجام می‌شود.

محمودزاده با اشاره به اینکه همین روزها بررسی در حال انجام است گفت: بخشنامه شهریه سوم اردیبهشت ۱۴۰۳ ابلاغ شده، ۱۰ روز اول توجیه و اقناع برای موسساین است که با فرمت‌های جدید به چه شیوه عمل کنند، ۱۰ روز فرصت وارد شدن به سامانه دارند تا همه اطلاعات مدرسه‌ای را وارد و بارگذاری کنند.

وی ادامه داد: کارگروه بر اساس مصوبه و ماده ۱۶ قانون تاسیس مدارس غیر دولتی که مدیر منطقه رئیس کارگروه است با همراهی موسسان و نماینده انجمن اولیاء و مربیان و مسئولان در داخل آموزش و پرورش، معاونین آموزش و پرورشی این شهریه تایید و به استان اعلام می‌شود. در صورت تایید از سمت استان این شهریه در پنل مدیریتی مدرسه برای دید عموم با کد مدرسه و اسم مدرسه ثبت می‌شود که همه این فرآیند تا ۳۱ اردیبهشت مشخص می‌شود.

ساعت تدریس معلمان غیردولتی برای «بیمه» شدن

رئیس سازمان مدارس و مراکزغیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه حمایت از معلمان مورد غفلت قرار گرفته است عنوان کرد: معلمان بر اساس قانون ۳۰ ساعته شدند و متناسب با ۳۰ ساعت آموزش و تدریس، بیمه کامل می‌شوند و دستمزد ۳۰ ساعت کامل را می‌گیرند.

محمودزاده در خصوص جریمه نقدی مدارسی که بیشتر از شهریه و بیشتر از شهریه فوق برنامه که ۴۰ درصد شهریه است دریافت می کنند عنوان کرد: اگر مدرسه‌ای تخلف حوزه را داشت در شورای نظارت تصمیم می‌گیریم؛ از حساب مدرسه برداشت می‌شود، طبق ماده ۱۸ تبصره ۲ سهم دانش آموز به خودش داده می‌شود و به خاطر همین تخلف و جریمه بخشی تا صد درصد شهریه را در شورای نظارت در سطح کشور تصمیم گیری خواهیم کرد و برای استفاده در مناطق محروم در اختیار آموزش و پرورش کشور قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه طبق گزارشات سامانه، ۲۲۵۳ فقره پرونده تخلف از استان‌ها گزارش شده افزود: صددرصد به پرونده‌ها رسیدگی می‌شود و مردم با ثبت شکایت در سامانه می توانند تخلفات را گزارش دهند.

رئیس سازمان مدارس و مراکزغیردولتی و توسعه مشارکت های مردمی وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه در این خصوص به سازمان تامین اجتماعی توصیه شده که همراهی خوبی با این موضوع داشته باشد افزود: با این کار همه معلمان به حق و حقوق خود می‌رسند و به صورت کتبی و شفاهی به همه موسسان هم ابلاغ شده است.

محمودزاده با بیان اینکه در تهران ۲۰ درصد دانش آموزان در مدارس غیردولتی تحصیل می کنند اظهار کرد: ۸۰ درصد دانش آموزان در مدارس دولتی مشغول تحصیل هستند.

وی با بیان اینکه در سرانه فضای آموزشی انعطاف داریم اما در بحث ایمنی با کسی تعارف نداریم عنوان کرد: در مدارس غیردولتی طبق سند تحول بنیادین تنوع محیط یادگیری را می‌پذیریم یعنی دانش آموزی کلاس‌های تئوری را در مدرسه و سالن ورزش را در جای دیگر انجام می‌دهد تا شاداب بیشتری در او به وجود آید.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902931

دیگر خبرها

  • ۵۰ درصد چاه‌های آب سمنان نیازمند مرمت و بازسازی است
  • امسال ۵۰۰ کلاس درس تحویل آموزش و پرورش اصفهان می‌شود
  • تحقق نیمی از تعهدات خیران مدرسه ساز در سال گذشته
  • تامین آب پایدار روستا‌های بخش گابریک نیازمند تخصیص اعتبار
  • تجهیز زیر ساخت‌های ۹۰ درصد روستا‌های ایران
  • نرخ شهریه مدارس غیردولتی چه زمانی اعلام می شود؟/ امکان کاهش‌ شهریه برخی مدارس
  • تعیین «شهریه» مدارس غیردولتی ۳۱ اردیبهشت
  • امیرعبداللهیان: نقش‌آفرینی دولت‌های مسلمان در بحران غزه در تاریخ ثبت می‌شود
  • رژیم اسراییل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ما است
  • ساخت ۱۱ مدرسه جدید در سیرجان