Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-06@20:56:10 GMT

اتمام 12 طرح تحقیقاتی در مرکز تحقیقات آرتمیای کشور

تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۷۶۰۷۷۰

اتمام 12 طرح تحقیقاتی در مرکز تحقیقات آرتمیای کشور

یوسفعلی اسدپور روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: حاصل طرح های به اتمام رسیده در این مرکز، تولید هفت یافته علمی، 15 مقاله علمی و پژوهشی کشوری و پنج یافته ترویجی شده است.
وی بیان کرد: سه دستاورد علمی نیز از یافته های این مرکز قابلیت تجاری دارد که به بخش خصوصی سپرده شده است.
وی اظهار کرد: این مرکز برای توسعه این صنعت تلاش می کند و در حال حاضر در سطح بیش از 500 هکتار تکثیر و پرورش این موجود زنده در کشور انجام می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به لزوم توسعه آموزش و برگزاری دوره های ترویجی و انتقال یافته های علمی و دانش فنی گفت: در این استان معادل 15 هکتار استخر به صورت پایلوت تحقیقاتی در حاشیه دریاچه ارومیه و در دشت فسندوز عملیاتی می شود.
وی افزود: تولید آرتمیا می تواند به عنوان یک کشت جایگزین در افزایش تولید برای برآورد نیازهای صنعت آبزی پروری کشور که معادل 30 تا 50 تن در سال است، مطرح باشد.
وی اضافه کرد: از این تولیدات می توان برای تکثیر و پرورش انواع میگوها، ماهیان پرورشی سردآبی، گرمابی و زینتی استفاده کرد.
رئیس مرکز تحقیقات آرتمیای کشور گفت: توسعه این صنعت به عنوان یکی از مولفه های ایجاد اشتغال و تولید می تواند در کشور مطرح شود و علاوه بر برآورد نیازهای داخل کشور و ممانعت از ورود این محصول به کشور ارز آوری نیز داشته باشد.
اسدپور افزود: در این راستا پیشنهاد می شود که اراضی شور و حاشیه آبهای شوری که هیچ استفاده ای در بحث کشاورزی ندارد، برای تکثیر و پرورش آرتمیا مورد استفاده قرار گیرد.
وی اضافه کرد: آذربایجان غربی به دلیل داشتن منابع آبی مساعد نظیر سد ارس و حسنلو و سایر منابع آبی تولید و پرورش انواع ماهی در قفس، ظرفیت قابل توجهی در راستای اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال در حوزه شیلات دارد.
وی اضافه کرد: میزان نیاز داخلی آرتمیا 30 تا 50 تن است که 30 تن این محصول در داخل کشور و بقیه توسط بخش خصوصی و از منابع خارجی تامین می شود.
وی گفت: واردات آرتمیا در کشور می تواند مشکلات بسیاری از جمله انتقال بیماری ها و ویروس ها و برخی ناهنجاری های ژنتیکی را ایجاد کند و تاکید ما بر استفاده 100 درصدی از تولیدات منابع داخلی است.
وی اضافه کرد: در هر هکتار از مراکز پرورش آرتمیا پنج نفرمی تواند مشغول به کار شود که در صورت اجرای طرح تولید این محصول به جای کشت جایگزین، علاوه بر اشتغال قابل توجه درآمد بسیاری نصیب کشور می شود.
وی اظهار کرد: در حال حاضر شوری آب دریاچه در ایستگاه های آق گنبد، کوه زنبیل و گلمان خانه 365 گرم در لیتر است که این میزان فوق اشباع و سازگار با زیست آرتمیا نیست.
اسد پور با بیان اینکه با توجه به شرایط نامساعد دریاچه امکان صادرات آرتمیا وجود ندارد، افزود: در حال حاضر بخشی از نیاز آرتمیای کشور توسط واردات آرتمیای چینی تامین می شود که از کیفیت مناسبی برخوردار نیست.
وی بیان کرد: هم اکنون 9 هزار و 500 جلبک دونالیلا در هر میلی لیتر از آب دریاچه موجود است که با توجه به تابش بیشتر نور خورشید و گرمای هوا شرایط اقلیمی دریاچه نیز تغییر یافته و با کاهش اکسیژن محلول در آب و جایگزینی جلبکها با سایر انواع رنگ قرمز بر این پهنه آبی مستقر می شود.
اسد پور گفت: از تمامی افرادی که قصد راه اندازی کارگاههای تولید این آبزی ارزشمند را دارند حمایت می کنیم و آماده ارائه مشاوره و آموزش برای علاقمندان هستیم.
وی بیان کرد: در صورت کاهش شوری آب دریاچه به 100 تا 200 گرم در لیتر آرتمیا دوباره به چرخه عادی حیات باز می گردد.
به گزارش ایرنا آذربایجان غربی در دهه هفتاد یکی از مهمترین تولید کنندگان آرتمیا در جهان از نوع آرتمیا اورمیانا محسوب می شد که با آغاز بحران آبی دریاچه ارومیه در دودهه اخیر این روند روبه افول گذاشت.
این استان سالانه با تولید حدود 80 تا 90 تن ارتمیا و سیست آن جزو استانهای برتر و مطرح در این زمینه بود.
7125/2093 **خبرنگار : طاهره نوید آرین ** انتشار دهنده: صابر چهرقانی

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۶۰۷۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور مجوز تأسیس مرکز تحقیقات«هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء» دانشگاه آزاد سیرجان

طیبه بلوردی، معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا از صدور مجوز تأسیس مرکز تحقیقات«هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء» این واحد دانشگاهی خبر داد و اظهار کرد:‌ پس از بررسی‌های لازم حوزه معاونت پژوهشی واحد سیرجان درصدد راه‌اندازی مرکز تحقیقات هوش مصنوعی برآمد که با طرح موضوع در جلسه کمیته برنامه‌ریزی و هماهنگی مراکز تحقیقاتی سازمان مرکزی با تأسیس این مرکز تحقیقاتی موافقت و مجوز آن توسط معاونت پژوهش و فناوری سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی صادر شد. ️

وی افزود:‌ با توجه به ظرفیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان، ارتباط تنگاتنگ با صنایع و معادن و به لحاظ جایگاه استراتژیک در حوزه تولید علم و سوابق درخشان در زمینه فنی و مهندسی، علوم پایه و فناوری‌های همگرا، کشاورزی و علوم انسانی، به‌ویژه رشته‌های مهندسی کامپیوتر، مهندسی برق و مهندسی پزشکی نیاز به مرکز تحقیقات هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء ارائه احساس می‌شد.

معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان گفت: امروزه هوش مصنوعی راه خود را به علوم و صنایع مختلفی همانند آموزش و پژوهش، سلامت و بهداشت، تجارت، مالی، فناوری اطلاعات، امنیت، تولید، حمل‌ونقل و... باز کرده و این ظرفیت را دارد که در حوزه‌های مختلف وارد شود و آنها را متحول کند.

بلوردی عنوان کرد:‌ امید است که با کمک و توانایی اعضای هیئت علمی و استادان مجرب در زمینه هوش مصنوعی (AI) و دیگر رشته‌ها در مرکز تحقیقات«هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء» دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان با توسعه الگوریتم‌های هوشمند، تحقیقات راهبردی و کاربردی برای تولید علم و فناوری در زمینه هوش مصنوعی با هدف توسعه فناوری و کاربرد‌های آن در صنایع و بازار‌های مختلف به‌ویژه صنعت فولاد و معادن ارائه می‌شود.

به گزارش آنا، حوزه معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سیرجان چندی قبل موفق به اخذ مجوز مرکز تحقیقات صنعت، معدن و فولاد شده که با همکاری شرکت ماهان سیرجان کار‌های تحقیقاتی خور را به‌زودی آغاز خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هواوی مخفیانه از مسابقات تحقیقاتی در آمریکا حمایت مالی می‌کند
  • رونمایی از برنامه کاربردی خودمراقبتی مبتنی بر تلفن هوشمند برای کنترل آسم در کاشان
  • دولت سیزدهم بر اتمام پروژه‌های نیمه تمام سیستان و بلوچستان متمرکز شده است
  • آغاز نشاء ارگانیک برنج در مازندران
  • تمرکز دولت بر اتمام پروژه‌های نیمه تمام سیستان و بلوچستان
  • مرکز تحقیقات «هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء» مجوز فعالیت گرفت
  • صدور مجوز تأسیس مرکز تحقیقات«هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء» دانشگاه آزاد سیرجان
  • آذربایجان‌غربی رتبه نخست کشوری در تولید آرتمیا
  • آغاز فاز مطالعاتی روی جلبک‌های دارویی
  • آغاز فاز مطالعاتی جلبک‌های دارویی در چابهار